Efter fem helt fantastiska läger i Juvass är det nu dags för läger på lite närmare håll. På torsdag åker jag och pappa upp till Trysil för fyra dagar tillsammans med Värmlands alpina. Ska såklart bli jättekul och jag ser fram emot att få träffa alla igen, eftersom alla inte åker upp till Juvass så var det ju ett tag sedan jag träffade några av dom. Missar dessvärre ett SO prov som vi har i skolan på fredag men vår SO lärare är bra för att hon är flexibel och det går alltid all lösa det i efterhand. Hade matteprov idag och igår, trodde att det skulle vara skitsvårt men kändes helt okej ändå, och när jag tycker att ett matte prov är enkelt då börjar jag fundera på om jag är smart eller om jag är så dum så att jag tycker att det är enkelt för att jag egentligen inte fattar. Får hoppas att det går bra:)

Jag fyllde 15 år i söndags och då fick jag nya pjäxor, armskydd och en skidslip som jag ska ta med till Trysil och prova, eller inte pjäxorna för dom ska jag fixa och använda till nästa säsong. Fick mycket andra bra att ha grejer också, som kläder och lite inredning till mitt rum. Känns bra att äntligen ha fyllt år så jag slipper höra att alla andra är äldre än mig hihi.

Ska försöka uppdatera med lite bilder när jag är i Trysil, så vi ses då. Kramis

Likes

Comments

Tjo mina vänner! Hoppas allt är bra med er det är det med mig i alla fall. Som ni ser på rubriken så hade jag tänkt att jag skulle skriva lite om varför det blev alpint.

Alpint har alltid varit en stor del av mitt liv, jag stod på skidor första gången när jag var 3-4 år. Och man kan väll inte säga att jag var direkt stormförtjust sådär direkt. Det var en och annan tår, innan jag började tycka om det. Min pappa tävlade själv i alpint när han var ung och ville såklart att jag skulle pröva. Ingen är gladare än jag att han drog iväg med mig till Kil på en slalomtävling. Jag tror jag slutade 22:a och jag tror vi va 23 stycken, och jag var helt knäckt hahaha. Jag trodde ju liksom att jag skulle sopa banan med allihop, att jag skulle vinna precis som på klubbmästerskapet i Ekshärad. Så blev det ju inte direkt, jag åkte hem till Ekshärad igen med en medalj och jag skulle aldrig tävla igen. Men nu står jag här ca. 5 år senare, och inte har jag missat många tävlingar sedan den helgen.

Vad är det som är kul med alpint? Ja det är en fråga många ställer, men det är liksom så mycket mer än att bara åka skidor.

Jag har träffat nya människor och vänner som jag kommer ha för resten av mitt liv, människor som alla siktar mot samma mål och som utövar en sport som alla tävlar mot varandra. Men trots det så stöttar vi varandra som att vi vore ett lag. Det är något av det bästa med denna sport, gemenskapen.

När jag åker skidor så känner jag också en sådan frihet, som gör det så lätt att leva. Om jag har haft en jobbig dag så känns det helt fantastiskt att knäppa på sig skidorna och bara göra det som betyder mest för en.

Jag har också lärt mig att bemästra motgångar på ett bättre sätt, och jag har börjat tro på mig själv och har gång på gång överbevisat mig själv, att jag faktiskt kan.

Det är så otroligt mycket med denna sport som gör mig sådär lycklig och glad, så många känslor som inte går att beskriva. Jag vet att det är långt kvar, men det gäller att hålla huvudet högt och bara köra, det går så länge det går och jag har inte tänkt att ge upp än. Jag vill in på skidgymnasium och jag vill bli bäst!!

"Du kan nå framgång om du vill det illa nog, sikta mot stjärnorna men försök att röra månen"

Han en fortsatt bra vecka mina vänner så ses vi snart igen. Kramis

Likes

Comments

Hallå! kul att just du har hittat hit.
Har funderat länge på att startat en blogg och jag tror att det är dags nu. Inte för att jag tror att det är många som kommer läsa utan för att jag behöver någonstans att skriva ut om mina känslor, funderingar och om livet i allmänhet. Ungefär som en dagbok som vilken som helst kan läsa.

Okej, vem är då jag?

Jo jag heter Ellen Westlund, jag är 14år (snart 15), jag kommer från ett litet ställe i Värmlands djupa skogar som heter Ekshärad. Något av det bästa jag vet är att åka slalom, och jag ägnar större delen av min fritid till tävling och träning. För jag har en dröm, och det är att nästa höst få börja på skidgymnasium. Det skulle givetvis vara superkul om du ville dela min resa med mig och det skulle göra min väldigt glad om du skulle fortsätta titta in här, så ska jag försöka uppdatera så ofta jag kan. Ha en fortsatt bra måndag så ses vi snart!

Likes

Comments