Godmorgon bästa

Vi åt en väldigt julig mysfrulle med tända ljus imorse. Har nog aldrig upplevt en så behaglig morgon. Vid nio satte vi oss i bilen eftersom vi skall till Pyttis för att surfa lite. Det är givetvis inomhus och på en fakevåg. Jag har aldrig gjort det förut så är rätt så nervös men Nico ger mig lite råd nu. Han ger också tips på hur jag kan falla smidigare...

Eftersom vi har fem timmar i bil idag så tänkte vi skriva ett inlägg med julklappstips till honom. Har fått önskemål om det så skall be Nico om hjälp.

Ikväll väntar julfest med kompisgänget så det skall bli superroligt! Har en jättebra dag framför mig. Önskar er en skön lördag! Kramar

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Hej vänner,

jag sitter nerkrupen i soffan med en mätt och skön känsla i magen. Nico och jag lagade vår favorit sallad med lax. Asiatiska smaker och massa goda ingredienser i salladen. Vi äter det här ofta för det är så himla gott. Jag är rätt slut efter en lång dag med både jobb i skolan och coaching. Känns helt perfekt att få mysa framför tv:n med min finaste. Vi har rena lakan och städat hem så det gör känslan ännu bättre.

Ni förstod säkert att jag har det bra så kan avsluta nu. Hoppas ni också myser till det ikväll! Stor kram

Likes

Comments

Godmorgon finaste ni!

Såhär ser min morgonrutin oftast ut, dricker mina vitaminer i badrock medan jag sminkar mig. Högtalaren spelar såklart julmusik och jag får en mysig start på dagen. Nu skall jag packa ihop mina saker och köra till jobbet. Det bästa är att då jag slutar klockan ett så kommer jag hem till min favoritfamn! Han sitter på planet till Finland nu vilket gör min fredag extra bra.

Önskar er en superskön fredag! Kram på er

Likes

Comments

Endast fyra veckor kvar innan vi åker till Indonesien. Tänkte att ni kanske vill veta lite mer om hur vi planerat och sånt? Det är ju ändå inte så länge kvar nu tills planet lyfter mot värme och sol.

Vi har endast bokat biljetten dit och vet således inte hur länge vi stannar men det lutar mot en månad beroende på Nicos jobb och vår ekonomi. Första två veckorna kommer vi ha sällskap av våra vänner och då är tanken att först hyra en härlig villa i Canggu och bara ta det lugnt, surfa och käka god mat. Så vill vi tjejer åka iväg några dagar till hälsomeckat Ubud för yoga och avslappning.

När Nico och jag blir lämnade på tumis har vi tänkt besöka mindre öar och då vet jag att iallafall Lombok står på önskelistan. Nico har varit i Indonesien ett par gånger förut så han kommer nog vara reseledaren. Viktigt för mig är att jag får prova på alla smoothiebarer ( haha ) jag läst om samt njuta av vackra stränder och Nico vill att det skall finnas surfvågor. Så vi kommer nog välja resmål lite enligt det.

Vi har inget riktigt schema utan kommer nog ta dagen lite som den kommer. Vi är inte så kräsna av oss så vi kan bra bo på billigare ställen och båda lever lite i tankesättet att det löser sig. Hittils har vi inte bokat något alls utom flygbiljetten men vi håller på och väljer ut en passlig villa för den första veckan med gänget.

Ekonomin då? Vi vill leva ganska enkelt och billigt, mera åt backpackerhållet. Har inte någon strikt budget men ingen av oss är sugen på att betala en massa för lyxiga hotell eller liknande. Så street food och hostel är mera vår melodi. Det känns skönt att Nico och jag har ganska samma syn på detta så undviker vi konflikter då det kommer till pengar.

Det jag vill få ut av resan är avslappning och glädje! Vill verkligen inte stressa eller fundera över morgondagen utan bara njuta till fullo. Min hjärna går ofta på övervarv så jag hoppas att jag skall kunna stänga av nu och inte planera för mycket. Vi vill njuta av att få vara tillsammans en längre tid och göra det vi gillar mest, att resa och upptäcka nya ställen och kulturer. Dessutom är det kul att träffa nya människor och kanske lära sig något nytt.

Nu vet ni lite mer om hur vi tänker kring resan. Har ni frågor är det bara att kommentera, jag svarar gärna! Stor kram

Likes

Comments

Hej bästa ni!

Det har redan hunnit bli kväll så passar på att visa ett par bilder från i tisdags då jag var i Helsingfors. Visst är det vackert med allt julpynt? Idag är det ju första december vilket betyder att man officiellt får börja julpreppa. Jag har ju hållit på i flera veckor redan så för mig var dagen inte så speciell. Vikarierade i ett högstadium och hade en riktigt rolig dag. Tycker att barn och ungdomar ger så mycket! Blir glad av att få vikariera.

Skall förresten skriva lite mera om akutvården eftersom ni var flera som ville veta mer. Visste inte att det var så intressant men kul att få dela med mig av vad jag vet. Och härligt att se att ni inte blev avskräckta av mitt inlägg trots att de var lite negativt.

Stor kram

Likes

Comments

Fick en superbra fråga om varför jag valde att hoppa av min utbildning till akutvårdare. Jag var ju så bombsäker på att det var min grej ända tills jag hamnade på praktik och verkligen tillät mig att känna efter om det här är någonting för mig. Nu efteråt har jag insett att jag lite intalade mig själv att jag älskar vård trots att jag kanske innerst inne inte gjorde det. I våras då jag började skrapa under ytan på mig själv och vågade känna efter så insåg jag att jag var ju helt fel. Gissa vilken panik jag fick då jag i många år trott att akutvård är mitt yrke!

Vad var orsakerna att det inte passade mig då? Först och främst så är sjukhusmiljön oerhört negativ. Det borde jag ju har förstått med tanke på att det handlar om sjukdomar, ledsna patienter och anhöriga samt krämpor och död. Jag som älskar posivitet hade lite svårt för alla tunga känslor och den deppiga atmosfären. Dessutom är ju sjukvården ständigt på tapeten i olika lagförslag med nedskärningar och annat tråkigt vilket gör att det kan vara en hel del gnäll bland personalen. Det har jag väldigt svårt för. Jag vill att det skall vara glädjefullt i kafferummet.

Andra orsaker var att jag är livrädd för illamående och spyor och inom sjukvården spyr folk hela tiden. Av smärta, av magsjukor, av mediciner och av hostattacker.. Det var för mycket för mig. Jag tycker det är så obehagligt att jag hellre lämnar en spyende patient ensam än hjälper. Där hör ni ju att jag inte kan arbeta med sånt, det är ju ett fruktansvärt beteende från min sida.

Dessutom kunde jag inte se mig själv i framtiden föra mina kids till dagis och sedan åka till jobbet för att köra pensionärer mellan åldringshemmet och sjukhuset eller magpumpa alkoholister. För tyvärr är majoritet av ambulansturerna sådana. Mycket var det min magkänsla som spelade in då jag bestämde mig för att hoppa av. Det kändes bara fel och som tur lyssnade jag mera på magkänslan än på hjärnan den här gången!

Nu blev det här väldigt negativt men jag ville ju räkna upp de orsaker som gjorde att jag avbröt studierna. Det finns såklart MASSOR av bra sidor med yrket också och det är säkert sjukt stora skillnader beroende på var man jobbar. Så om det är någon som tänkt börja på akutvårdarlinjen skall ni inte avskräckas av mitt inlägg. Tänk på att jag alltså inte ville göra det här längre och därför har en tråkigare syn på yrket än någon som brinner för det.

Hoppas du fick ett ordentligt svar på din fråga. Ni får gärna ställa flera frågor om ni vill.

Kramar

Likes

Comments

Hej bästa ni!

Här har varit lite tomt idag eftersom jag jobbat tills nu. Igår var det också fullt ös då jag åkte in till Helsingfors över dagen. Två givande dagar iallafall och jag känner mig på gott humör. Stekte lite bananplättar som mellanmål så njuter av dem nu. Har haft flera bra diskussioner på senaste och fått lite ideér till vad jag kan skriva om här. Intressant när man träffar helt obekanta människor och så pratar man om så viktiga saker och går på djupet lite mer. Det är något av det bästa jag vet. Till det krävs det ärliga personer som vågar prata och det är något jag uppskattar!

Hoppas ni har en jättebra onsdag. Kramar

Likes

Comments

Jag vet inte om det märks här i bloggen men jag är verkligen en hopplös romantiker. Känner faktiskt ingen som är likadan? De flesta tycker jag är löjlig.. Hur är det med er? Säg att där ute finns någon likasinnad.

• ÄLSKAR romantiska filmer och kan se samma flera gånger om

• tycker det är supergulligt med par som matchar varandras kläder men tyvärr är Nico helt emot sånt ... blir sjukt nöjd om vi någon gång i misstag klätt oss i likadana färger medan han genast går och byter om

• brukar skriva små lappar och dikter åt min kära ibland

• vill helst hålla hand hela tiden, medan man kör bil, i matbutiken, vid middagsbordet och i trappor

• inget gör mig gladare än små överraskningar eller blommor

• brukar lyssna på spotifylistor som är fyllda med love songs

• vill såklart gifta mig och kommer att gråta mig igenom hela spektaklet

• däremot har jag lite svårt för töntiga quotes, det går inte hem hos den här romantikern

Jag älskar allt som har med romantik och kärlek att göra. Ju cheesygare desto bättre. Pinsamt men sååå fiiint!

Likes

Comments

Godmorgon finaste ni!

Idag har jag en fullspäckad dag framför mig i Helsingfors. Sitter på tåget in mot stan nu. Först skall jag träffa en väldigt inspirerande kille för kaffe vilket jag ser mycket framemot. Så väntar lunch med Selma innan jag har coachingträff med en övningsklient. Dagen avslutas med middag med min fina gudmor. Så bara en massa roligt program, hoppas på en givande dag i huvudstaden.

Jag fick så många fina tips på poddar av er, tusen tack! Ska lägga på en nu och luta mig tillbaks i tåget. Önskar er en superdag! Kramar

Likes

Comments

En fråga vi oftare borde ställa oss är varför? Det är så enkelt att säga att jag studerar ekonomi, jag gillar att dricka vin med mina vänner och jag blir arg när bussen är försenad. Det krävs att man frågar varför studerar du ekonomi? för att verkligen lära känna sig själv. Fundera lite mer på djupet vad som gör att du är just du. Och ställ frågan ännu en gång, varför det?

För att kunna känna lycka och framgång behöver man ta reda på vad som egentligen gör en lycklig. Det känns som att många tror att de ha vissa mål eller framtidsplaner, bara för att majoriteten av samhället verkar sträva dit. Då kanske du jobbat mot helt fel mål eftersom du inte tagit reda vad du själv verkligen vill. Vad betyder framgångsrik för just dig? För samhället kanske det är att tjäna mycket pengar och vara en inflytelserik person. Det behöver inte alls betyda att det är dit du ska ta dig för att känna dig framgångsrik. För dig kanske det är att du mår bra i ditt liv och vaknar varje morgon bredvid din älskade partner.

Vad jag försöker komma fram till är att alla människor känner lycka eller framgång av olika orsaker och för att kunna veta vad just du går igång på så behöver du lära känna dig själv. Du måste ställa frågor och våga fundera på varför du beter dig på ett visst sätt eller varför du tycker om vissa saker.

Jag tror att detta kan vara en bidragande orsak till att det är så vanligt med utbrändhet, utmattning, depression och mental ohälsa. För ju mer vi kämpar mot målet och fastän vi till och med når dit vi ville så känner vi oss ändå inte lyckliga eller tillfredsställda. Eftersom vi strävade mot fel mål. Mot något mål som du föreställt dig vara ditt mål men egentligen var någon helt annans.

Jag uppmanar er att våga kika under ytan på er själva och se vad ni hittar. Det gör livet enklare och då först kan du på riktigt leva enligt hur du själv vill. Våga ställa frågor som känns skrämmande och fundera på varför du är som du är.

Kramar!

Likes

Comments