Idag hade vi Phila och vi körde lite barbacka på gårdsplanen, som äntligen slutat vara geggig!

Jag tyckte hon gick riktigt fint ändå. Vi övade lite volter och skänkelvikningar och ja.. Eftersom hon som sagt inte är speciellt utbildad så tyckte jag hon skötte sig riktigt bra på sidvärtsrörelserna, även om hon har svårt att korsa benen och få med både bak- och frambenen samtidigt.

Hon kan ibland få lite småryck i traven, och då blir den automatiskt jätteskumpig, och man tappar lixom själva rytmen. Så det är någonting vi verkligen måste träna på för att alla övningar ska gå så bra som möjligt!:)

Eftersom vi är 2 stycken på 1 häst, så turas vi ju om. Det kan låta lite smått bökigt, både för häst och ryttare, men jag tycker det funkar riktigt bra ändå! Ägaren har sagt att hon bör ridas i 1 timme, men gärna mer. Så då brukar vi rida ca 35-40 min var.

Barbacka är lätt bättre än sadel, man får verkligen kontakt på ett annat sätt utan massa hjälpmedel, och jag hade helt klart kunnat köra på det betydligt oftare än vad jag gör! Så om jag någon gång skaffar egen häst så blir det nog mycket barbacka!;)

Ni får ta och dissa sitsen och mina händer, men detta är tyvärr den enda bilden jag har när jag rider barbacka på henne.:(

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår fick jag rida Igor!

Det gick faktiskt otroligt bra denna gång! Det är ju inte första gången jag rider honom, och tidigare har han bara fullständigt skitit i vad jag gjorde uppe på ryggen. Inte lyssnat nånting!

Men han var sjukt fin igår!! Var riktigt samarbetsvillig ändå och lyssnade bra på hjälperna, förutom när vi skulle sakta av. I traven var han lite stark också, men det gjorde inte så mycket. Vi övade på framdelsvändningar på det inre spåret och även mycket galoppfattningar från skritt. När vi skulle gå ut på fyrkantsspåret igen så gjorde jag lite skänkelvikning bara för att testa, och han lyssnade superfint! Dessutom hade han jättefin form :D

Är supernöjd med ridpasset:)

Likes

Comments

Nu är jag hemma efter trevliga dagar i Sundsvall. Det blev en hel del shopping, och från Hööks fick jag med mig ett par nya shortchaps! Eftersom mina förra blev för små och gick sönder på förra tävlingen så kände jag att det var dax att köpa nya!

Har ju dock börjat spara till ett par tretorn ridstövlar (som jag har velat ha hur länge som heelst!!!), men eftersom de är svindyra, så kommer det ta ett bra tag innan jag har sparat klart. Och eftersom jag inte tycker om att rida i endast ridskor, så var dessa riktigt nödvändiga!

Har dock ingen som helst aning om hur dessa är att rida i, eller vilken kvalité dem har. Eftersom materialet verkar lite glidigt så kan jag väl inte tro att man får superbra stöd direkt, men vad är sämre än ridsockars stöd lixom? Priset var riktigt billigt jämfört med mina förra, och jag hoppas att dem är helt ok ändå! Blir att provrida i dem på tisdag!:)


Klicka på bilden för att komma till produkten! :)

Likes

Comments

Idag stod det hoppning på schemat, och jag red Schatz. Det var faktiskt riktigt riktigt länge sedan vi hoppade på lektion tillsammans, så det passade superbra!

Vi red en liten bana på 4 hinder, varav två var på långsidan och 2 på ett brutet spår. Tyckte det gick helt ok ändå. Han var rätt slut efter att en annan tjej hade ridit honom precis innan, och det märktes! Hade svårt att få igång honom i en bra galopp på det första hindret, men ju längre vi körde så gick det bättre och bättre! På det brutna spåret så kom jag in lite snett, eftersom han inte var riktigt sammarbetsvillig (och det påverkar vägarna otroligt mycket), så varken någon av rundorna blev superbra.

Blöh, vi kan bättre! ;)

Aja, han var dock jättefin på framridningen, hade för det mesta en fin form och arbetade på bra! Hoppas verkligen att jag ska rida han nästa vecka också, för då har vi dressyr.

Har ju även blivit erbjuden att rida en extra gång på SRK i en grupp som heter Stallgänget kom jag ju på! Ska gå på ett informationsmöte såsmåningom och höra vad det innebär, och då har jag större chans att verkligen utveckla min ridning, och att jag och Schatz också blir ett ännu bättre team än vad vi är nu! Det är ganska blandade åldrar och kunskaper i gruppen om jag har förstått rätt, och det ser jag bara som en positiv grej då jag själv har möjlighet att bli ÄNNU säkrare på min ridning! Tjoho:)

Imorgon drar jag till Sundsvall, så Stella tar Phila nu på fredag. Förbered er på att jag förmodligen inte kommer kunna uppdatera särskilt bra.


Denna bild börjar snart vara ett helt år gammal! En riktig toppendag.

Likes

Comments

Igår var jag å två kompisar i stallet och fotade lite. Det var rätt så bra ljus, så bilderna blev helt ok! Det är hur kul som helst att fota, och ännu roligare att fota hästar!!

Tänkte dela med mig av lite bilder som jag knäppte igår, vissa redigerade och andra inte. What do u think? :)


Före ^

Efter:

Denna bild tog jag mig lite tid och redigerade bort både grimma, träd och väska. :)

Dessa är bara några av de 300 bilderna jag tog.. c:

Likes

Comments

Idag stack jag och min kompis Stella och red Phila och Rappen. Egentligen brukar vi rida på fredagar, men denna gång hade ägaren ingen som skulle rida dem, så då kallade hon dit oss. Både jag och Stella "delar" egentligen på Phila eftersom någon annan har Rappen på fredagar, men idag tog jag Phila och vi fick äntligen rida tillsammans!

Okej, vi säger såhär.

Uteritten blev fullständigt kaos. Vi red "rundan" i skogen som tar ca 40 minuter. Hästarna var galna och otroligt pigga, så när vi väl skulle trava så stack dom iväg i full galopp istället, utan att vi gett galoppskänkel... Det som var mest läskigt var att ingen av hästarna ens brydde sig om vad vi gjorde uppe på ryggen, så det tog ett tag att stanna. Det blev dock bättre i slutet, och när vi kom tillbaka till stallet så var vi alla helskinnade. Det som faktiskt var riktigt bra med denna uteritt var att det var så otroligt bra väder! Någon positiv sak kan man hitta i allt!

Det är också väldigt jobbigt att ta in och ut hästarna från sina hagar. Båda två går på lösdrift med andra hästar, så när man ska öppna grinden och ta ut t.ex Phila så kommer en annan häst och försöker smita förbi. Det blir himla jobbigt i slutändan. Men men, de är fina hästar i alla fall! :)

Likes

Comments

Helt ärligt så vet jag inte riktigt varför jag börjar blogga. Jag har alltid gillat att blogga, och har haft flera olika typer av teman på alla bloggar. Men jag har aldrig riktat in mig på mitt liv till häst så som jag faktiskt gör nu.

När man är så pass intresserad av något, och har så extremt hög målmedvetenhet, så vore det ju helt fantastiskt om man skulle kunna gå tillbaka till denna blogg senare i livet och verkligen förstå hur man faktiskt har utvecklats. Jag är helt övertygad om att jag har otroligt mycket kvar att lära mig, man blir aldrig riktigt fullärd. När jag tänker tillbaka från min tid som nybörjare så är det suddigt. Jag vill inte känna att denna tid ska bli suddig, den tiden då jag faktiskt börjar känna att jag kan om jag vill. Detta vill jag ha med mig hela livet, när det går skit och när det känns som att man flyger på moln, känslan att jag KAN.

Det är just därför denna blogg finns till.


Efter denna bilden togs (för ca 1 år sedan) har jag utveckats otroligt mycket. Jag har dock ingen "fin" bild just nu på mig och Schatz, då jag inte alltid har med mig en fotograf varje gång jag rider honom. Jag lovar dock att nya bilder kommer såsmåning om!

Och jag vet att min sits inte är den bästa, speciellt inte där. Men om man endast fokuserar på sin egen ridning och skiter i hur andra rider så ska du se att du kommer prestera betydligt mycket bättre än vad du gör just nu.

Likes

Comments