Imorse klev jag upp alldeles för tidigt med tanke på att det är lördag och jag var ledig, men jag klev upp tidigt och begav mig sedan mot Cape Cod med mina vänner. Det tog ca 2 timmar härifrån till Provincetown som ligger längst ut på Cape Cod, en stad som är känd för att ha många homosexuella människor som bor där. Det var en väldigt fin och mysig stad, en helt annan miljö än vad det är här i Wellesley. Små hus, små gator, långa stränder, små restauranger vid havet, kulturen, atmosfären, allt. Verkligen värt ett besök!

Vi ville även se en fyr innan vi åkte hem. Carlotta hade kollat upp en fyr innan som hon ville se, men när det visade sig att det skulle ta ca 2h att gå dit kändes det lite jobbigt så vi bestämde oss för att åka till en annan fyr i närheten av Truro istället. Men först njöt vi av utsikten ovanför Provincetown!

Väl framme i Truro blev vi lite besvikna. Vi tänkte att fyren skulle stå ute på en klippa så vi kunde få en fin bild med fyren och havet, men istället så står den på en golfbana och blickar ut mot havet? Haha nåväl, vi fick i alla fall se en fyr och en fin vy.

På vägen hem gjorde vi ett sista stopp på Campground Beach, det var super fint där också! En suuuperlång strand som man inte såg slutet av med strandhus som blickade ut mot havet ovanför. Det var lågvatten så man kunde gå ut en ba bit ut i vattnet och se det hela.

Sedan var det dags att rulla hemåt runt klockan 17, jag var nog inte hemma förens 21:30 så det blev verkligen en lång dag. Det var super roligt och jag rekommenderar alla som besöker Boston att besöka Cape Cod, eller The Cape som man säger här.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Matchning nummer två kom igår, denna gången med en familj 40 minuter utanför New York City!

Jag har alltid sagt att om jag ska stanna kvar här i USA vill jag flytta till en plats där det är varmt året runt eftersom jag inte är så mycket för vinter. Men tanken av att få bo några månader nära min favoritstad gjorde att jag började tänka i andra banor.

Hur som helst, familjen består av 3 barn som är 9, 13 och 15 år gamla och deras föräldrar. Mitt schema skulle vara detsamma som jag har nu, ca 30 timmar i veckan vilket är en dröm. Jag kommer ha de flesta helgerna lediga och tåget till NYC går utanför dörren (gissa var jag kommer vara på helgerna). Jag pratade med värdpappan tidigare idag och det kändes som att vi klickade bra. Vi har samma värderingar och syn på livet vilket känns väldigt bra. Jag vet inte, känslan känns bara rätt helt enkelt. Vi ska boka in en ny tid så jag får prata med värdmamman och så småningom också barnen. Vi får se hur allting går helt enkelt!

Likes

Comments

Igår åkte jag och Erica på en roadtrip till Manchester by the sea. Vi låg och solade i några timmar och åt lunch där, jättemysigt ställe och fin strand. Önskar jag bodde i ett av Beach housen där ute, drömmen!

Innan vi åkte hem åkte vi ut till Gloucester där vi hittade den finaste stranden jag någonsin varit på. Går inte ens att beskriva hur fin den var, måste upplevas själv haha.
Hade en grym söndag i alla fall, även om jag brände hela baksidan, hehe.

Likes

Comments

Vet att några av er är nyfikna på hur det går i matchningsprocessen och här kommer det en liten update.

Jag hörde ingenting av den första familjen jag matchades så bestämde mig för att släppa dem vilket kändes som rätt beslut. Det tog några dagar innan jag äntligen fick ett nytt mail att jag hade en ny matchning, öppnade det och jag hade fått en matchning med samma familj som jag precis släppt? Blev lite irriterad på CCAP och tänkte ringa dem och klaga - får man matchas med samma familj två gånger ens? Jag ringde dock aldrig eftersom jag hade fått ett mail från familjen och tänkte att jag ger dem en chans.

Vi pratade redan nästa dag och jag fick en helt annan bild av familjen då mer information dök upp. Vi har skrivit lite fram och tillbaka sedan dess men idag bestämde jag mig för att släppa iväg dem. De bodde lite avsides, det är inte så många andra au pairen i området jag skulle bo i och jag skulle inte ha tillgång till en egen bil. Dessa två faktorer är ganska avgörande för mig och jag har svårt att se framför mig ett liv utan många vänner runt omkring mig eller möjligheten att kunna åka iväg och hälsa på dem eller åka på små roadtrips på helgerna. Nä, det var bara inte rätt familj för mig.

Nu väntar jag på nästa matchning - stay tuned!

Likes

Comments

Idag åkte jag för första gången till poolen, himla härligt då det bjuds på 25 grader och strålande sol. Ska blir upp mot 32 idag. Poolen kommer bli mitt hem i sommar, så som jag alltid velat ha det ☀️

Likes

Comments

Igår så var vi som sagt ut i New York, vi började med middag och vin på en restaurang runt hörnet och drog sedan vidare till Avenue. Vi stannade inte där så länge innan vi drog vidare till ett drömhus i New Jersey. Det är helt sjukt hur fint vissa människor bor här, det liknar verkligen ingenting vi har hemma. Vi var hemma runt 6 imorse vilket resulterade i att vi sov bort halva dagen idag, kanske inte det smartaste beslutet men det behövdes verkligen. Hade en grym gårkväll!

Dagen har bjudit på 27grader och lite halvmulet väder, helt perfekt med andra ord. Vandrade runt längs 5th avenue, kollade runt i olika affärer och satt i Central Park i någon timme och bara njöt av vädret. Ikväll beställde vi takeout så vi har precis ätit middag. Blir en lugn kväll för imorgon rullar bussen hem mot Boston igen rätt tidigt.

Likes

Comments

Sent igårkväll anlände jag till New York och mötte upp Erica och Elvira som hade åkt ner tidigare på dagen. Elvira har fått låna en lägenhet på lower 5th avenue, det är verkligen en drömlägenhet, önskar att jag en dag får bo såhär också.

Idag har vi vandrat runt i New York och bara njutit av vädret. Vi promenerade förbi Sockerbiten och köpte svenskt godis, sedan svängde vi förbi Friends huset vilket var helt galet, haha ÄLSKAR den serien så blev lite starstrucked. Sedan vandrade vi på High Line, det är en gammal tågräls som de gjort om till en gångväg som går ovanför husen, väldigt mysigt! Vi åt lunch på en uteservering vid Madison Square Garden, shoppade lite och nu är vi tillbaka i lägenheten och ska göra oss iordning för kvällen. Middag och utgång står på schemat, så taggad!

Likes

Comments

Idag är det M's födelsedag, han fyller hela 7 år! Vi har firat med "laser tag birthday party", pizza och dounut tårta som var överraskande god. Ikväll kommer några vänner till min värdfamilj över för bbq. Vilken lyckad födelsedag!

Likes

Comments

Idag blev alla papper godkända och jag gick återigen in i matchningsprocessen, så spännande!

Fick min första matchning för en stund sedan så det gick väldigt fort. Familjen bor i Orlando, Florida, har 2 barn som båda är 8 år så det är perfekt ålder på barnen. Det är dock mycket som gör att jag inte känner att detta är rätt familj för mig, tillexempel så är föräldrarna på väg att skilja sig och jag känner att jag vill att min nästa familj inte ska vara det, bara för att det ska bli enklare livssituation för mig. Sen har de inte fyllt i alla delar i sin beskrivning vilket gör att allt känns ännu mer tveksamt..

Jag är bunden till den här familjen i 24 timmar och sedan kan jag släppa dem om jag vill. Hör de av sig så ska jag absolut ge dem en chans, men i nuläget känns det inte som att det är en "perfect match".

Likes

Comments

Idag är det 9 månader sedan jag satte min fot på amerikansk mark. Det är svårt att ta in att jag faktiskt varit här så länge när det känns som att jag precis kommit hit. Jag har fått se och uppleva så mycket, träffat så många fina och underbara vänner under min tid här, fått en fin kontakt med min värdfamilj.. Hur ska jag kunna åka hem och lämna allt detta bakom mig om 3 månader?!

Jag har under en längre tid funderat fram och tillbaka över det här, och jag har äntligen kommit fram till ett beslut - Jag kommer att gå in i extension programmet!
Vad är då detta och vad innebär det? Jo, att gå in i extension programmet innebär att jag kan välja att stanna kvar i USA, antingen i 6, 9 eller 12 månader - jag har valt att extenda i 9 månader. Du väljer också om du vill extenda med en ny familj eller din nuvarande, jag har valt att extenda med en ny familj. Varför väljer jag att extenda med en ny familj? För det första så har min familj redan hittat en ny au pair som ska ersätta mig i höst, sen känner jag att jag vill uppleva en ny del av USA, men också för att det inte är spikat i sten att jag kommer stanna i USA. Jag väljer att gå in extension programmet för att det inte är bindande och när jag vet inte hur framtiden ser ut för mig känns det okej att göra det. Jag kommer se om jag hittar en familj som jag tycker passar mig, gör jag det så kommer jag förmodligen stanna, men jag kommer även att söka jobb hemma eftersom ingenting är helt säkert och får jag ett bra jobb hemma så kanske jag känner att det är läge att komma hem istället. På så sätt har jag alla dörrar
öppna vilket känns som rätt val just nu! 

Extension processen går till på samma sätt som när man letade familj innan man åkte hit till USA, du blir matchad med familjer, pratar med dem och ser sedan hur det känns. Den enda skillnaden är att jag nu kan välja vilka stater jag skulle vilja bo i. Jag har valt Kalifornien, Arizona, Nevada och Miami, kanske ingen överraskning för er som vet att snö och kyla är det värsta jag vet, haha. Kalifornien är i alla fall drömmen och jag hoppas på att hamna där mest av allt.

Processen är dock inte igång riktigt än, jag väntar på min sista rekommendation och sedan ska allting godkännas. Går allt som planerat kanske min första matchning kommer redan i veckan, så spännande!! 

Likes

Comments