Header

Att jag gillar mat från resten av världen är väl ingen nyhet för er. Skulle gissa på att pappa är största källan till det. Vi köper ofta hem mat från Vietnam, Korea, andra länder i Asien och inte minst från Libanon. Just Libanesisk mat är något jag verkligen fallit för. Lunchar pappa och jag på stan så blir det oftast libanesiskt, även hemma äter vi mycket därifrån. Det är ofta vi gör en Hummus innan middagen, älskar att doppa alla olika grönsaker däri, gurka, morötter, paprika, ALLT! Älskar att det finns så otroligt många vegetariska rätter och alternativ, som ni vet så föredrar ju jag nästan alltid vegetariskt. Ett annat plus med libanesisk mat (förutom de gudomliga smakerna) är att det mesta man kan laga hemma lagar man med färska råvaror och inte halvfabrikat. Skulle gissa på att de flesta föredrar färska råvaror framfor halvfabrikat?! Man vet aldrig vad det kan gömma sig i de varor som redan är tillagade. Lagar du själv från grunden så har du 100 procent koll på vad det är du stoppar i dig.

Om jag ska välja ut 5 favoriträtter från Libanon så kommer Falafeln på första plats, garanterat! Tabbouleh, hummus (länk), shawarma och fatoush.

Faktum är att just Stockholm har otroligt många libanesiska restauranger (länk) och har blivit lite av ett mecka för dessa. Tråkigt nog så upplever jag inte alls att vi har lika mycket av det här i Göteborg. Skulle verkligen önska att det tillkommer fler restauranger med smaker från Libanon hit till Götet.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna smoothie gör jag kanske 1 gång varannan månad, men satan så god den är. Bara 3 saker att mixa!

Mixa: 2 pressade appelsiner, 150g fryst mango, en skvätt Yoggi samoa yoghurt.

Likes

Comments

Detta fick bli min middag nu innan jag sätter mig på moppen och rullar iväg till fotbollsträning. Har huvudverk för tillfället, behöver förhoppningsvis bara få i mig lite vatten för att den ska försvinna. Efter fotbollen blir det dusch, kanske ett litet kvällsmål och sedan Paradise. Har knappt några läxor eller liknande i skolan att ta tag i denna veckan, lyxxx!

Likes

Comments

Önskar att man fick börja alla dagar som denna. Efter frukost kilade vi ner till gymmet som finns här i farfars område. Jag stod på crosstrainern i 20 minuter följt av mage. När vi va klara på gymmet gick vi vidare till spat. Badade och bara hade det såå härligt!

Likes

Comments

Herregud sicken middag jag fick. Långt ifrån allt åt jag upp, däremot var det supergott! Senast jag åt plankstek var nog 2012 i sälen, om inte tidigare!

Dagen i Malmö har vi spenderat i Malmö arena, Malmö vann stort mot Rögle, 5-0. Nu har vi nyss kommit tillbaks från restaurangen och sitter i skrivande stund i lobbyn, en kopp te och lite bloggning innan vi går till rummet. Sovgott sen!

Likes

Comments

Dagens frukost: Melon, yoghurt med frukt samt en croissant som mamma fixat.

Blir upphämtad om en halvtimma och då ska vi sätta oss i bilen i ett par timmar till Malmö. I eftermiddag står hockey på schemat och därefter middag.

Likes

Comments