Prom i min stad är en enorm deal. De flesta tjejerna har väntat på detta sedan de var riktigt små och har valt sin klänning år i förväg. Cobourg har även en unik tradition, då hela staden kommer ut och kollar på då alla seniors anländer till prom i en parad med häst, limousin & fina bilar etc.

Min morgon började med en brunch med några av mina vänner där vi fixade naglarna. Då vi var klara åkte vi för att fixa våra makeup och hår i downtown Cobourg. Var klar precis före 14:00 så rusade hem, slängde på min klänning & så plockade min prom dejt upp mig. De 3 första timmarna spenderades på pre prom, där vi tog en massa bilder. Efter det åkte vi alla för att rada upp oss för paraden & efter en timme var vi inne på själva prom. God mat, massa dansande & det bästa sällskapet. Lämnade prom kring tio och natten spenderades med en massa vänner på en efterfest.

Min telefon dog före vi kom in på själva prom, så har inte några bilder från paraden / innifrån lokalen. Men då jag får tag på dem ska jag skrapa ihop ett extra inlägg :)

En otroligt lyckad dag, med ett leende på läpparna från morgon till kväll som jag alltid kommer att minnas.

Kramar, Ellen 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Spenderade 5 otroligt tunga men roliga dagar i New Brunswick ( en annan provins i Kanada ca 16 h väst från Cobourg ) med en del av rugby laget. 18 tjejer + 22 killar hoppade vi i bussen tidigt och åkte iväg, har aldrig suttit i en buss så länge så trodde det skulle vara hemskt, men vi sjöng, dansade och spelade spel så tiden gick faktiskt snabbt.

Turneringen vi deltog i är en välkänd turnering i hela Kanada, det var 40 olika lag från 5 olika provinser och efter 4 rugby matcher slutade vi på guld. Vann med totala 169 - 5 vilket är helt sjukt, laget jag är med i är verkligen ett toppen lag. Killarna spelade också grymt och slutade på silver.

Förutom rugby gjorde vi en hel del sightseeing & besökte olika restauranger. Otroligt lyckade dagar, med endast några ( många ) blåmärken och ett brutet finger, men sååå värt det då rugby är en otrolig sport. Kommer sakna detta lag och sporten, om du stöter på rugby någon gång testa på det. Blev förfrågad om jag ville vara en del av laget och tackade nej 3 gånger före jag deltog på några träningar och till slut föll jag verkligen "in love" med sporten. Så jäkla kul!!!


Likes

Comments

Min 18 års födelsedags firande börjades på torsdagen, då en rotary medlem tog mig ut på middag. Fredagen spenderade jag 2 timmar i skolan och sedan resten av skoldagen på ett Rotary mötet. Där var de ut gulliga och både sjöng och hade fixat en kaka åt mig. På fredag kväll tog ett gäng tjejer mig ut på en middag + teater.

På lördagen ( min födelsedag ) vaknade jag upp till vänner som hade med sig blommor och ballonger. Hade frukost och spenderade sedan resten av förmiddagen med att ta bilder och fika. På eftermiddagen firade jag med 2 av mina v.familjer, åt en god middag + kaka och gick sedan på en teater pjäs jag fick biljetter till som min födelsedags gåva.
Vid nio drog jag iväg till min närmaste vän där hon hade fixat ihop ett överrasknings party där 20 av mina närmaste vänner var och vid midnatt åkte vi alla till ett stort party i stan för att sluta kvällen på topp.

Söndagen avslutade veckoslutet perfekt då en kille tog ut mig på bio.

Detta veckoslut fick mig verkligen att förstår hur lyckligt lottad jag är att vara omringad av så många älskvärda människor.

Ha det bra, kramar Ellen!

Likes

Comments

- En av de bästa kvällarna i mitt liv -

- Distance means so little, when friendship means so much -

<33333333 älskaar

mina babes, partners in crime, teammates & så mycket mer!!

solstråleeen !!!

Kan man ha ett snyggare gäng brudar som man kan kalla sina bästa vänner ?

Idag är det 7 månader sedan jag lämnade Finland & äntligen tog jag tag i detta inlägg. Har varit rädd för att saknaden hem skulle greppa mig. För mina vänner hemma i Finland betyder så mycket för mig att det är svårt att beskriva med ord & vissa dagar skulle jag ge allting för att ha dem fysiskt vid min sida. Men mitt liv här är även toppen, så det är okej att stå på mina egna ben och jag vet att de alltid finns ett extra stöd på 6000 km håll för de dagarna då jag behöver några peppande ord.

Så detta är mitt gäng hemma i Finland som alltid får fram ett leende på mina läppar, har idiotiska idéer som bildar minnen för liver & som jag brukade spenderade 90% av min tid med. Dessa tjejer & killar gör livet till en fest och min uppskattningen & saknaden för dem växer för varje dag!
Vi sees om ca 4 månader guys. Älskar er! Kramar

Likes

Comments

Då vi planerade våran resa till Florida, var det inte meningen att vi skulle besöka Disney. Men då mina otroligt härliga v.föräldrar förstod att jag jätte gärna skulle besöka stället, sa de att jag absolut borde göra det. Så på onsdag morgon, den kallaste dagen i Florida packade jag och min v.pappa ihop vårt pick och pack för dagen och åkte till Disney World. Vi var där i god tid, 30 min före stället öppnade & spenderade hela dagen ( 16,5 h ) på området.

Tror inte jag lett lika mycket sedan Lucia tiderna, hah. Det var så otroligt härligt. Magiskt.
Träffade en massa olika figurer, kollade på parader, dansade, shoppade, käkade ( mycket !!! ) och åkte en hel del olika berg och dalbanor etc. Rekommenderar varmt att besöka Disney World / Land minst en gång i livet. Sådan magisk upplevelse & man är nog aldrig för gammal för att låta sin imagination flyga runt och njuta av sago världen.

First, think. Second, believe. Third, dream. And finally, dear.

- Walt Disney

Ha en magisk dag, kramar Ellen!

Likes

Comments

Del ett av två, om Disney World. // Part one of two, about Disney World.

Florida är underbart & fast jag är bränd från topp till tå njuter jag av varje sekund.

Alla ni som känner mig personligen vet att jag älskar Nalle Puh & har älskat sedan jag var en liten tjej. Så att äntligen få krama om honom, var verkligen en "dream come true". Blev så otroligt lycklig så jag fick en tår i ögonvrån och mitt hjärta slog 10 gånger fortare än normalt. Knasigt eller hur? Kramade ju endast om två utklädda främlingar & haha fyller 18 om en knapp månad, men min 5 åring inom mig kom fram och ärligt talat var det en av de bästa grejerna jag gjort detta år, så så länge jag är lycklig spelar det väll ingen roll om några där ute tycker det är knäppt! :')

// Florida is amazing & even if I have burned myself from top to toe in the sun I enjoy every second of it.

I have since I was a small kid been a huge fan of Winnie The Pooh so it was a true dream come true to finally meet him + tigger. Could feel my heart beat faster & couldn't stop smiling for the rest of the day. Pretty silly how hugging two strangers could make me feel so extremely happy, but oh well I believe it was bc even if I'm gonna be 18 in a month I'm still 5 year old by heart.

Ha en super dag!! KRAMAR <3

Likes

Comments

Några bilder från förra veckan då jag drog till Vermont, USA med skolan för att åka slalom i 4 dagar. Härligt gäng & kul att vara ute och åka igen. Det enda minuset var att det var svinkallt, närmare -20 & fick ligga hemma i 3 dagar efteråt med en kraftig förkylning + feber. Men det var totalt värd det, haha!

​ Nu är jag frisk igen och skall om 30 minuter åka mot Toronto för att borda ett plan till Florida, ååh vad det kommer vara skönt med att ligga på stranden en vecka & endast njuta. Ha det bäst, kramar Ellen <3

Likes

Comments

Februari började med exam break från skolan, så passade på att åka till Toronto för att träffa några utbyteselever & dagen därpå åkte jag till Belleville för att träffa Selina & Alix. Kom hem några dagar senare på förmiddagen och på kvällen hjälpte jag till på ett Rotary evenemang.

I början av februari åkte min dåvarande v.familj till Sydamerika så bodde lite här och där, de kom tillbaka solbrända och jag flyttade hem igen. Några dagar senare bar jag av på ett 4 dagars läger med resten av utbyteseleverna + de som åker ut nästa år från mitt district. Otroligt härligt veckoslut, men fick mig verkligen att inse hur lite av mitt år är kvar :/

Vår skola hade semiformal, vilket var så mycket roligare än jag förväntat mig. Kändes lite som man var 12 år igen och gick på disco, men gud så roligt !! Efter åt bar det av till en efter fest och kom hem vid soluppgången. Verkligen lyckat!!

Flyttade till min tredje v.familj & åkte nästa dag 3 h norrut för att fira "family weekend" genom att åka slalom. Super roligt & så efterlängtat att vara ute och åka igen. Kvällen spenderades med några ny funna vänner ute downtown, riktigt kul och annorlunda kväll.

Alix kom till Cobo sista veckoslutet i februari och sedan var redan månader över. Kan inte fatta hur snabbt tiden glider förbi, men det är väll så då man är lycklig. Mars är även fullt med en massa program så stay tuned, ska försöka slänga in ett inlägg ennu i veckan!

Ha det dunder bra! Kramar, Ellen

Likes

Comments

Är en såå stor djurvän, så detta var alldeles fantastiskt. Först fick vi alla 6 hundar var som drog oss omringa i skogen för ca en timme & efteråt ( typ bästa delen !! ) fick vi gå in i hagen där de bor och gosa runt med 140 hundar. Verkligen en grej som alla borde ha på sin bucket list, har nog aldrig lett så mycket. De var såå magiskt & härlig.

// I’m such a big animal friend, so this was absolutely one of the best things I have ever done. We all got 6 dogs that pulled us around in the forest for about an hour & after ward ( the best part of it !! ) we all got to go in to their shelter and cuddle with all the 140 dogs. Absolutely a thing that everyone should have on their bucket list, It was sooooo lovely!!

Likes

Comments