- En av de bästa kvällarna i mitt liv -

- Distance means so little, when friendship means so much -

<33333333 älskaar

mina babes, partners in crime, teammates & så mycket mer!!

solstråleeen !!!

Kan man ha ett snyggare gäng brudar som man kan kalla sina bästa vänner ?

Idag är det 7 månader sedan jag lämnade Finland & äntligen tog jag tag i detta inlägg. Har varit rädd för att saknaden hem skulle greppa mig. För mina vänner hemma i Finland betyder så mycket för mig att det är svårt att beskriva med ord & vissa dagar skulle jag ge allting för att ha dem fysiskt vid min sida. Men mitt liv här är även toppen, så det är okej att stå på mina egna ben och jag vet att de alltid finns ett extra stöd på 6000 km håll för de dagarna då jag behöver några peppande ord.

Så detta är mitt gäng hemma i Finland som alltid får fram ett leende på mina läppar, har idiotiska idéer som bildar minnen för liver & som jag brukade spenderade 90% av min tid med. Dessa tjejer & killar gör livet till en fest och min uppskattningen & saknaden för dem växer för varje dag!
Vi sees om ca 4 månader guys. Älskar er! Kramar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Då vi planerade våran resa till Florida, var det inte meningen att vi skulle besöka Disney. Men då mina otroligt härliga v.föräldrar förstod att jag jätte gärna skulle besöka stället, sa de att jag absolut borde göra det. Så på onsdag morgon, den kallaste dagen i Florida packade jag och min v.pappa ihop vårt pick och pack för dagen och åkte till Disney World. Vi var där i god tid, 30 min före stället öppnade & spenderade hela dagen ( 16,5 h ) på området.

Tror inte jag lett lika mycket sedan Lucia tiderna, hah. Det var så otroligt härligt. Magiskt.
Träffade en massa olika figurer, kollade på parader, dansade, shoppade, käkade ( mycket !!! ) och åkte en hel del olika berg och dalbanor etc. Rekommenderar varmt att besöka Disney World / Land minst en gång i livet. Sådan magisk upplevelse & man är nog aldrig för gammal för att låta sin imagination flyga runt och njuta av sago världen.

First, think. Second, believe. Third, dream. And finally, dear.

- Walt Disney

Ha en magisk dag, kramar Ellen!

Likes

Comments

Del ett av två, om Disney World. // Part one of two, about Disney World.

Florida är underbart & fast jag är bränd från topp till tå njuter jag av varje sekund.

Alla ni som känner mig personligen vet att jag älskar Nalle Puh & har älskat sedan jag var en liten tjej. Så att äntligen få krama om honom, var verkligen en "dream come true". Blev så otroligt lycklig så jag fick en tår i ögonvrån och mitt hjärta slog 10 gånger fortare än normalt. Knasigt eller hur? Kramade ju endast om två utklädda främlingar & haha fyller 18 om en knapp månad, men min 5 åring inom mig kom fram och ärligt talat var det en av de bästa grejerna jag gjort detta år, så så länge jag är lycklig spelar det väll ingen roll om några där ute tycker det är knäppt! :')

// Florida is amazing & even if I have burned myself from top to toe in the sun I enjoy every second of it.

I have since I was a small kid been a huge fan of Winnie The Pooh so it was a true dream come true to finally meet him + tigger. Could feel my heart beat faster & couldn't stop smiling for the rest of the day. Pretty silly how hugging two strangers could make me feel so extremely happy, but oh well I believe it was bc even if I'm gonna be 18 in a month I'm still 5 year old by heart.

Ha en super dag!! KRAMAR <3

Likes

Comments

Några bilder från förra veckan då jag drog till Vermont, USA med skolan för att åka slalom i 4 dagar. Härligt gäng & kul att vara ute och åka igen. Det enda minuset var att det var svinkallt, närmare -20 & fick ligga hemma i 3 dagar efteråt med en kraftig förkylning + feber. Men det var totalt värd det, haha!

​ Nu är jag frisk igen och skall om 30 minuter åka mot Toronto för att borda ett plan till Florida, ååh vad det kommer vara skönt med att ligga på stranden en vecka & endast njuta. Ha det bäst, kramar Ellen <3

Likes

Comments

Februari började med exam break från skolan, så passade på att åka till Toronto för att träffa några utbyteselever & dagen därpå åkte jag till Belleville för att träffa Selina & Alix. Kom hem några dagar senare på förmiddagen och på kvällen hjälpte jag till på ett Rotary evenemang.

I början av februari åkte min dåvarande v.familj till Sydamerika så bodde lite här och där, de kom tillbaka solbrända och jag flyttade hem igen. Några dagar senare bar jag av på ett 4 dagars läger med resten av utbyteseleverna + de som åker ut nästa år från mitt district. Otroligt härligt veckoslut, men fick mig verkligen att inse hur lite av mitt år är kvar :/

Vår skola hade semiformal, vilket var så mycket roligare än jag förväntat mig. Kändes lite som man var 12 år igen och gick på disco, men gud så roligt !! Efter åt bar det av till en efter fest och kom hem vid soluppgången. Verkligen lyckat!!

Flyttade till min tredje v.familj & åkte nästa dag 3 h norrut för att fira "family weekend" genom att åka slalom. Super roligt & så efterlängtat att vara ute och åka igen. Kvällen spenderades med några ny funna vänner ute downtown, riktigt kul och annorlunda kväll.

Alix kom till Cobo sista veckoslutet i februari och sedan var redan månader över. Kan inte fatta hur snabbt tiden glider förbi, men det är väll så då man är lycklig. Mars är även fullt med en massa program så stay tuned, ska försöka slänga in ett inlägg ennu i veckan!

Ha det dunder bra! Kramar, Ellen

Likes

Comments

Är en såå stor djurvän, så detta var alldeles fantastiskt. Först fick vi alla 6 hundar var som drog oss omringa i skogen för ca en timme & efteråt ( typ bästa delen !! ) fick vi gå in i hagen där de bor och gosa runt med 140 hundar. Verkligen en grej som alla borde ha på sin bucket list, har nog aldrig lett så mycket. De var såå magiskt & härlig.

// I’m such a big animal friend, so this was absolutely one of the best things I have ever done. We all got 6 dogs that pulled us around in the forest for about an hour & after ward ( the best part of it !! ) we all got to go in to their shelter and cuddle with all the 140 dogs. Absolutely a thing that everyone should have on their bucket list, It was sooooo lovely!!

Likes

Comments

En del av min outdoor ed klass är att åka norrut för att uppleva en typisk vinter på två dagar. Så 6 på torsdag morgon hoppade vi i bussen och åkte iväg 3 h norrut till Haliburton Forest Centre.

Troligen det roligaste jag har gjort sen jag anlände till Kanada. Skrattade nonstop i 36 h & gjorde en massa som jag aldrig gjort / inte på länge. Härlig klass och härligt program. Om du som läser detta har planer på att åka som utbyteselev, välj en outdoor ed klass eller liknande. Du får uppleva kulturella grejer, billigt & med ungdomar din ålder!!!

// A part of my Outdoor Ed class is to travel north to experience a typical winter for a couple of days. So at 6 am on Thursday we took a bus 3 h north to Haliburton Forest Centre.

Probably the funniest thing I have done since coming to Canada. Laughed nonstop for 36h & experienced a lot of new things / things I haven't done in a long time. A fun class with amazing people.
If you're reading this and planning on being a exchange student, take a class like this in your school if possible. You get to experience local stuff cheep & with people your own age.

Kramar, Ellen

Likes

Comments

Hej januari.

Tänk att det är ett nytt år, igen. Ett år fyllt av möjligheter och äventyr. Vet inte om jag inbillar mig att jag är lite extra taggad för 2017, än för de tidigare åren. Det känns som äntligen börjar jag förstå mig själv mer och mer. Börjar bilda en bild av vad jag vill göra med mitt liv och vad som motiverar mig + så befinner jag ju mig på mitt största äventyr än så länge. Tog ett par stora beslut i 2016 som hade en stor inflytande på mitt liv och det känns som dessa var det bästa besluten jag gjort. Kan inte vänta vad 2017 för med sig.

// Hello January.

I can't believe that it's a new year, again. A new year filled with opportunities and adventures. I feel more pumped about 2017 than I've felt about the earlier years, it feels like I'm finally figuring my self out more and more. Getting a sense of what I wanna do in life and what motivates me + I'm on my biggest adventure so far. Made a couple big choices in 2016 that impacted my life and its feels like the best choices I have made so far, so I just can't wait for what 2017 brings with it.

Om det är någonting ni undrar över / vill ställe en fråga om, kan ni ställa dem här eller via ask.fm. Svarar så fort jag får några ihop!

Kramar, Ellen

Likes

Comments

- Januari -

Invigde året med ett champagne glas hos Mickan med mina allra närmaste vänner. Marie en tjej från Tyskland flyttade in hos oss & blev min syster för de kommande 6 månaderna. Hade ett sista Östnylands lucia uppdrag och välkomnade Marie till min vän krets med ett laser tag spel. Annars hände det inte så mycket i Januari, missade en massa ( imagine dragons konsert, Selmas födelsedag, tjejkväll etc. ) då jag blev ordentligt sjuk och fick stanna i min säng över 2 veckor.

- Februari -

Tog äntligen modet till mig och klippte håret. Låter som en töntig grej, men hade verkligen tröttnat på min hårstil som varit exakt lika ( i några olika färger ) så länge jag kunde minnas. Men det är inte en vardaglig grej att klippa över 30 cm. På vändagen bestämde vi oss för att ha en stor brunch, härligt !! & en vecka senare tog jag och mamma planet till Singapore. Var en sista minuts resa, men så himla lyckat. Älskar "treat your self" resor med mamma, de är verkligen nått vi borde göra oftare.

- Mars -

Världens finaste Jessica fyllde 17 år. Gick på bio ett par gånger & jag, Marie o. mamma åkte till Jakobstad för att hälsa på mina farföräldrar. Hade den roligaste tjejkvällen någonsin. Mars månad var annars lugn, skönt med tystare perioder ibland.

- April -

April var verkligen festernas månad. Min förebild, klippa, bästavän & mamma fyllde år och veckan där på fyllde jag själv 17 år. Bestämde mig för att fira stort då jag är bortrest på min 18 års dag. Var en lyckad kväll & har verkligen världens finaste vänner. Tre av dem skrev en otroligt rolig sång åt mig ( om mig ) och resten gav mig en present jag önskat väldigt länge. 3 veckor därpå var det tätt med fester & tjejkvällar, verkligen roligt.
Bjöd även några vänner på hockey i April och blev verkligen galen i det så gick på massa IFK matcher, haha hups.

- Maj -

1 Maj ( vappen ) åkte jag och Selma väldigt spontant till Helsingfors mitt i natten, en minnesrik kväll. Festerna fortsatte ( spec. Fridas & Sebastians födelsedags fest var skoj ) och tjejkvällarna blev desto bättre. Hade en lätt period i skolan, så tog dessutom på sidan om mina första jobbturer på Jordas.

- Juni -

Bolagsfotbollen började och vi var nog det snyggaste laget i våra nya röda speltröjor. Det var skolavslutning och åkte till ett par studentfester före jag tog bussen till H:fors med Selma. En konstig men spännande kväll. Känslan att inte behöva återvända till det finska gymnasiet på ett år var verkligen det jag behövde, för denna tjej var nog så skoltrött man möjligtvis kan bli.
Juni var annars riktigt bra. Några jobbturer här och där, mycket solande & några härliga veckoslut på olika stugor ute i skärgården. Festerna fortsatte och några av oss Borgå tjejer åkte även till Lovisa på några fester. Ingen skillnad var man festar, bara man är omringad med rätt människor är det roligt!

Inlägg om Juni hittar du här!

- Juli -

Festerna & tjejkvällarna fortsatte och några av oss Borgå tjejer åkte även till Lovisa på några fester. Ingen skillnad var man festar, bara man är omringad med rätt människor är det roligt! Åkte även till Åbolands Skärgård med Jessica, Mickan, Torbjörn & Buca. Tackar aldrig nej till ett långt veckoslut omringat av mina närmaste vänner.

- Augusti -

Augusti var en konstig månad. Spenderade så mycket tid som möjligt med mina vänner, åkte bla. på en rolig "kultur resa" till Tallinn och hade några sena kvällar på ute barer vid Åstranden med mycket skratt.
25 Augusti & dagen mina drömmar skulle gå i uppfyllelse smög sig sakta på. Hade en avskedsfest den 20.8, vilket var en otroligt rolig kväll. En av de bästa i mitt liv. Mina vänner är verkligen de bästa & är så otroligt tacksam över att ha dem.
25 Augusti sa jag hejdå till mina päron & några av mina närmaste vänner på flygfältet och jag bar iväg på mitt ungdoms största äventyr. Dagarna jag spenderade i New York var några av de bästa i mitt liv & verkligen en bra start på mitt äventyr. ( inlägg uppe om detta inom Januari )

- September -

Var både jetlag & sjuk de första veckorna, men sakta & säkert började jag känna mig som hemma i min första v.familj & blev bekant med alla / allting här i Cobourg. Skolan började och kom med i rugby laget, haha vem hade trott att jag skulle spela den sporten. Hade första träffen med de andra utbyteseleverna och Rotary ordnade en välkomst fest för mig. Deltog i 6 degrees of TO med min v.mamma i Toronto några dagar & veckan därpå åkte vi till Ottawa för min v.pappas företags bok utgivning. Gick även på en lokal produktion av Mamma Mia x2 & kom med i en tävlingsinriktad kör.

- Oktober -

Åkte till Toronto hela tiden, bla. för en av de häftigaste grejerna jag besökt: Nuit Blanch. Gick ut 4 på morgon natten för att se konstverk utplacerade downtown med flera miljonerna andra pers. Då Thanksgiving kom åkte vi ut till Toronto Island & firade med hela min första v.familjs släkt. Gick troligen upp 10 kilo under det veckoslutet, haha. Besökte även en del haunted houses, carved pumpkins, sprang för Terry Fox, besökte Ripleys Aquarium, pyntade hela huset till Halloween tema, hade tjejkvällar, små fester och åkte på en stor Halloween fest. Träffade de andra utbyteseleverna några gånger & tog även över kontot "thisissvenskfinland" på Instagram för en vecka.

- November -

Spenderade ett veckoslut i Ottawa och gick på min första NHL ishockey match. Åkte med outdoor ed på en camping trip & gymmade som en galning. Vi tog oss till COSSA med Rugby laget och placerades på brons. Gick på Tokyo Police Club konsert med Alix och de blev en av mina favorit band. Firade många vänners & v.föräldrars födelsedagar. Åkte till Toronto några gånger till, bla för en häst show. Annars gällde det att bli Kanadensisk, haha. Spenderade mycket tid utomhus, gick massor & gjorde basic "canadian stuff". Kom även med i både Volleyball laget och simlaget. + glömde nästan, flyttade till min andra v.familj.

- December -

Min favorit månad på hela året!! Åkte till Torontos christmas market med Selina, så himla fint. Gick på en parodi version av Snö Vit & har nog aldrig gapskrattat så mycket. Blev besatt av tv showen Hot in Cleveland. Spenderade ett veckoslut i Oshawa / Toronto med de andra utbyteseleverna. Gick på 7 olika julfester & åt 9 gånger kalkon. Tränade en hel del & det var mycket fester.

2016 var ett otroligt händelserikt år & har troligen glömt en hel del, men detta var de grejerna jag minns mest. Hoppas ni också hade ett bra år. Kramar!

Likes

Comments