View tracker

Åå nu känns det som att allt är på väg mot ett slut... Med bara två veckor kvar tills vi ska till Kenya. Känns lite läskigt men samtidigt spännande. Konstigt nog känns det som att allt är snart över och att jag snart ska åka hem, men hallå!! Det är ju mer än hälften kvar!! En sak som Gud verkligen talat till mig om denna veckan är att allt i livet är säsonger och att leva i den tid som jag är i just nu. Denna veckan har jag gått och tänkt mycket på allt som ska hända när jag är klar här i Sydafrika. Att börja plugga och att få starta något helt nytt hemma i Sverige. Jag ser verkligen fram emot det!! Men sen när jag tänker på hur spännande och vackert det här så känner jag att jag inte vill att det ska ta slut. Men då kom jag att tänka på när Israel var ute i öknen. Varje morgon regnade det ner manna från himlen som de kunde äta under dagen. Några försökte att spara till nästa dag men det var inte gjort för att spara utan det ruttnade till dagen därpå. Gud ville lära dem att lita på honom så varje morgon kunde de gå ut och plocka upp så mycket manna som de behövde och Gud försörjde för dem varje dag. Likadant är det med våra liv, mitt och ditt. Allt har sin tid och hur mycket som vi än skulle vilja pausa tiden eller spola fram den så går det inte. Alla säsonger är olika men Gud har alltid en god plan för oss och vad som kommer näst är inte samma som nu men det är också gott. Lärorikt men lite svårt att verkligen leva efter. Att till fullo lita på Gud och att ta till vara av allt som vi har nu.

I tisdes var jag med på radion i p4 halland vid klockan kvart över tio!! Nervös var jag innan men så kul faktiskt!! Det får ni lyssna in! Tio minuter in i programmet ungefär!!! Här kommer länken :) http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/820367?programid=2163

I helgen tog jag en surflektion! Och vet ni vad?? Jag klarade av att stå upp på brädan och rida in med vågen flera gånger. Bästa känslan när jag precis lyckades ta mig upp, fick balans och kände hur vågen bar mig. Häftigt!! Nu undrar jag varför inte Sverige har sådana här bra vågor??? Gud, varför blev det så?? Hehe!!

I lördags var det en hektisk dag!! Vi vandrade i nio timmar upp och ner från Taffelberget men denna gången från andra sidan. Det var verkligen vackert men sjukt varmt!! Jag drack 2 liter vatten på bara vägen upp!!! Denna stigen var väldigt annorlunda från de andra jag har gått för den gick till största delen genom skogen. Skönt med skugga!! När vi kom hem så hade vi en Skandinavisk kväll!! Och vi bakade pepparkakor med pepparkakskrydda från Sverige och glögg gjord på äppeljuice. Vi lyckades även koka tomtegröt med sushiris. Konstigt låter det, jag vet!! Men sushiris och grötris måste vara exakt samma sak för smaken blev precis som hemma. En riktig julfest blev det med Carolas julskiva som bakgrundsmusik och allt!!!

I söndags eftermiddag åkte vi till en kåkstad som heter “Seven dalan” en liten bit härifrån. Vi bjöd in alla invånarna till en gudstjänst utomhus och bjöd dem på mat efteråt. Rörande att få höra dessa människors livsberättelser och att få leka med de superhärliga och oerhört kramgoa barnen. Mitt hår var väldigt populärt att leka med… Det var en tysk familj som startat något som heter “Hope center” i kåkstaden där de har dagverksamhet för barnen, soppkök och datorkurser. Häftigt att få komma i kontakt med människor som verkligen gör något i dessa delar av Sydafrika. Allt hade börjat med att en bebis dog i en familj för att de regnade in genom taket i deras skjul. Den här tyska familjen tog så illa vid sig av att ett barn hade fått sätt livet till bara för att det läckte in så de startade en insamling. Genom pengarna som kom in kunde de täcka alla skjulen med plast så att taken blev täta och på den vägen växte verksamheten!! Häftigt!!

Detta var lite av vad som hänt under denna veckan!! Just nu sitter jag på ett kafé och ska snart facetima med min fina mamma!! Ha en toppenbra vecka!! Och många kramar till er!!


Börjar med det goda först!!! Svenska kanelbullar gjorda på torrjäst inhandlad på ICA Maxi!!

Från söndagens Open air i en av kåkstäderna. Så härlig stämning fylld av Jesus, vänskap och bara härliga konversationer!!

Den efterlängtade fikapausen på toppen av Taffelberget!! David hittade i alla fall lite skugga!! FRån och med nu döpt till "Davids cave"....

Från våran skoltripp till Camps Bay. Volleyboll spel med Lionshed i bakgrunden är inte helt fel!! Kommer sakna denna vackra utsikten!!

Jag och mitt surfing crew precis innan vi gav oss av ner i vattnet!! Jag klarade att stå upp och surfa massor av gånger!! #superstolt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Här är vårt newsletter för mitt outreach team! Det skulle betyda jättemycket om ni skulle vilja vara med och be för oss men också om ni vill vara med och stötta oss ekonomiskt!!

Likes

Comments

View tracker

Hallå vänner!!

På tisdag får ni sätta på P4 Halland mellan klockan 10-12!! För gissa vem som blir intervjuad då??? Jo helt rätt! Jag :) Kul va? 

Nu är det bara tre veckor kvar till Outreach!! Läskigt och spännande!! I veckan övade vi drama, historien om Jairos och hans sjuka dotter. För er som inte vet riktigt vilken jag menar så handlar den om en pappa som kommer till Jesus och ber att han ska följa med honom hem och göra hans dotter frisk. När de kommer hem är hon redan död men Jesus säger att hon bara sover och han lägger händerna på henne och hon öppnar sina ögon och stiger upp. Eftersom två stycken var sjuka slutade hela dramalektionen med att jag var berättare, Jairos fru och den sjuka flickan.... Crazy men vi hade så roligt!! Nu börjar vi lära känna varandra mer och det känns bättre och bättre med vårt team. Jag ber verkligen att vi ska få gå bra ihop och känna en samhörighet!! Ni får jättegärna vara med och be för det!!!

I lördags tog vi tåget till University of Cape town och vandrade därifrån upp i bergen och kom ner i den botaniska trädgården Kirstenbosch. Så vackert men sjukt varmt!! En av mina kompisar Dave från Australien var med och jag hade sagt till honom att vi skulle till en botanisk trädgård och han tyckte det lät najs så han hängde på. Dock var han superförkyld och tydligen hade jag glömt att säga att vi skulle vandra till trädgården... Opsi!! Han var inte överlycklig när han förstod att vi skulle vandra i fyra timmar, hehe!! Men efteråt tyckte han att det varit roligt när han äntligen fick vila!! Trädgården var så fin och vandringen var härlig!!

Förra veckans ämne var försoning och det var gripande och rörande!! Jesus dog för oss för att vi ska kunna vara försonade med honom men hur kan vi vara helt och hållet ett med Jesus om inte vi är försonade med människor runt omkring oss?? Alla har vi gått igenom saker som orsakat större eller mindre sår i oss. Om vi inte låter Gud hela dessa sår, så orsakar de oläkta såren ofta nya sår i oss eller andra. Detta fick mig verkligen att tänka efter. Vilka delar av mitt liv behöver jag släppa in Gud i mer för att jag inte ska orsaka sår i andra och mig själv?? Och vad har jag i mitt liv som jag behöver bli mer hel i? Lite skrämmande att inse att vi alla är brustna men så värt att våga inse det och låta Gud få göra något åt saken. För han är god!!I

I söndagskväll skickade min vän Margarete, damen jag känner, här ett sms och frågade om jag och Leon kunde följa en tjej hem till henne. En timma senare följde vi en tjej från Kenya hem till Margarete, som vi aldrig träffat förr. Jag och Leon trodde att vi bara skulle gå med henne dit och sen gå tillbaka men vi var tydligen inbjudna på kvällsfika och efter en timme dök några fler gäster upp. En Zimbabwisk familj som bodde i England. Jag älskar den här kulturen med all spontanitet och öppenhet!! Så roligt! Trots att vi inte kände varandra i början av kvällen så avslutade vi med att kramas och byta adresser. Från att ha trott att vi bara skulle gå dit och tillbaka slutade allt med att vi satt och åt jelly och färsk frukt med en familj från Zimbabwe och en tjej från Kenya hemma hos en dam från Sydafrika!! Knäppt men så roligt!!

Ååå!! Nu på lördagkväll ska jag och mina skandinaver baka pepparkakor och kolla på en av de gamla julkalendrarna!! Ser fram emot lite julstämning i all den här sommarkänslan!! Mums!!

Vill ni se konsekvenserna av ett bombnedslag? Välkomna till mitt rum!! Den förra DTS:en kom tillbaka förra veckan så nu är vi två till i vårat rum. När de berättade sina historier från sin outreach i Namibia så slog det mig att jag kommer vara dem om typ tre månader. Läskigt!!! Men de är jättesöta så bombnedslaget är ett bra bombnedslag!!!

Ha en go vecka allihopa!! Och ett litet filmtips: "From the inside out". Kolla in den animerade filmen!! Är toppen!

Kram på er!!!


Lite bilder från den supermysiga byn Kalk bay här i närheten!! Ser ni att det står VÄLKOMMEN???!!!

Äntligen har jag köpt en keps!!! Var inte oroliga!! Jag använder solkräm i fulla lass och har på mig t-sjirt på stranden. Solen är sjukt stark skulle jag säga!!!

Kirstenbosch vandringen!!! Varmt, torrt och så fint!!!

Lite fikapaus!!

Avslutar med en fulbild från basen!! Pizza i tvättstugan sent på en lördagkväll!! Det är grejer det!!

Likes

Comments

Åå nu har Skölden ÄNTLIGEN fått en selfie med sin riktiga själsfrände, en sköldpadda!! Japp ni hörde rätt!! Igår åkte vi till Hermanus, en stad 2 timmar härifrån, som är känd för att vara världens bästa plats att se valar på. Dock tog valsäsongen slut i oktober men vi var optimistiska och tänkte att det kanske fanns en liten chans i alla fall... Och vi hade tur!! Vi såg massor av valar, späckhuggare och delfiner, dock var det bara på bilder.... Men som plåster på såren fick vi se vilda sköldpaddor när vi åkte till ett naturreservat utanför staden för att vandra till ett vattenfall. Inte illa skulle jag säga!! Roligt hade vi i alla fall och vägen till Hermanus var supervacker. Med bergen på ena sidan och havet på andra!!

På vägen till Hermanus körde vi förbi Khayelitsha, som är Sydafrikas största och snabbaste växande kåkstad. På en area av ca 39 kvadratkilometer bor 391 749 människor. Det innebär att på en kvadratkilometer bor 10 000 människor. Så svårt att ta in och förstå... Tusentals av människor som bor i skjul utan rinnande vatten och med levnadsvillkor som knappt inte existerar i Sverige!

Nu har vi outreach meetings varje vecka och vi har börjat planera draman och danser som vi ska göra i Kenya!! Visste ni att man talar 60 olika språk i Kenya men att Swahili och Engelska är de officiella huvudspråken. Två procent av befolkningen tillhör den kända Masaii stammen men Kenya är väldigt känt för deras kultur och levnadssätt.

I lördags efter vårat outreach meeting åkte vi in till Cape town för att bestiga Lions Head. Vilken utsikt måste jag säga!! Men vad varmt det var! 30 grader och strålande sol, men jag klagar inte :) På lördagskvällen åkte hela våran klass till Fish Hoek, en liten bit från Muizenberg för att ha en "hang out night" med ett outreach team från Kona, Hawaii. Vi spelade spel och de hade gjort det så mysigt med massor av snittar, ost och fruktspätt!! Mmm. Och Cinnamonrolls!! Nästan lika bra som våra kanelbullar men bara nästan... På vägen dit tog vi tåget men olyckligtvis tog det stopp halvvägs och vi stod still i kanske tjugo minuter. Tåget var helt fullpackat men jag satte mig ner på golvet och började leka med några barn. Så söta de var!! Jag lärde dem några klappramsor och vi lekte "bulleri-bulleri-bock hur många horn sticker upp??". Så mysiga var de!! När jag gick av fick jag några kramar, bästa vänner på några minuter!! Barn är bäst!!

Denna veckan träffade jag två Halmstadbor!! Tänka sig!! Ett par från kyrkan var här på semester så jag träffade dem för att äta middag tillsammans. Härligt att få prata lite svenska och få lite Sverige uppdateringar!! Jag beställde in grillad kyckling och förväntade mig ett litet kycklingben. Men vet ni vad som kom in?? en hel grillad kyckling på ett spätt!! Mums men åå vad mätt jag blev!!

I fredags gjorde vi något häftigt!!! Vi gick på ett av tågen och började sjunga lovsång och dela Guds kärlek med alla passagerare!! Knäppt det låter, jag vet!! Men wow vad häftigt det var när människor frågade om vi fick be för dem och att se dem sjunga med i sångerna vi sjöng. Gud är god och så trofast!! Jag önskar verkligen att fler kan få tag i den kompletta kärlek som förvandlat mitt liv. Att fler människor ska få ha en relation med Gud och förstå hur viktiga, älskade och unika de är i Guds ögon!

Med de orden säger jag hejdå för denna dagen!!

KramarPå toppen av Lions head med utsikt över Camps Bay!!

Kåkstaden Khayelitsha som vi körde förbi påvägen till Hermanus. Dock inte min bild utan från google.... Men så här ser det ut.

Hermusvandringen och bild från den superfina vägen påvägen dit!!

Skölden tillsammans med mini skölden!!!

Här är mitt Kenya Team!!!
Stanley (Sydafrika), Jannik (Tyskland), Jerome (Sydafrika), Andrew (USA), Jag, Charlotte (Tyskland), Abby (USA), Jasmine (USA) och Thando (Sydafrika)

Likes

Comments

Hallå på er!!

Har hört att Sverige numera är fyllt av snö och snökaos!! Mysigt men kallt!! Här är det snart sommar så nu är det klänning och shorts som gäller för det mesta!! Och solbränna!! I lördags spelade vi volleybolll hela eftermiddagen på stranden och jag kan säga att mina knäveck helt klart hade en annan färg än resten av kroppen. Mer åt färgen på mitt hår så att säga, hehe!! Sången "Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord. RÖD och gul och vit och svart är det samma har han sagt. Jesus älskar alla barnen på vår jord. " stämde verkligen in på mig....

Helgen var verkligen toppen och innehöll som sagt volleyboll och vandring som vanligt. Denna gången startade vandringen fyra på morgonen så att vi kunde se soluppgången från toppen. Olyckligtvis var det dock molnigt...

Häftigaste saken hände dock i fredags!! Vi hade local outreach och denna veckan skulle vi åka på tåget och göra train ministry. Vi hade med oss en gitarr och sjöng lovsång i tågvagnen och berättade om Jesus. Några delade sina upplevelser med Gud och deras livshistoria!! Så mäktigt att få göra detta i en så vanlig situation som i ett tåg. Människor lyssnade verkligen och jag fick be för fyra personer!! Häftigt att se människor respondera och vara intresserade! Gud är god!!

Gud bryr sig om alla delar av samhället!! Denna veckan uppenbarade det sig verkligen för mig!! Att Gud har någonting att säga om allt i vår värld!! Intressant och häftigt!! Gud bryr sig om hälsa, utbildning, snickeri... Och han vill vara en del av det!! Efter denna veckan har jag verkligen blivit mer intresserad av att veta mer om vad Gud har att säga och att läsa Bibeln mer och genom det förstå mer om Guds oerhörda kärlek och omtanke!! Sanning!!

Och igår var det ju valet i USA!!! Läskigt.... Tillsammans som en bas bad vi för USA som ett land och det var mäktigt!! 130 människor om verkligen ber för att Guds vilja ska ske i detta landet och tackar honom för att han bryr sig. Jag vet inte riktigt hur det funkar sa en av våra skolledare men i alla nationer i världen är Gud den största ledaren!! Vi får bara försöka vila i det och lita på att han har kontroll.

Att få lita på Gud är häftigt och lite läskigt ibland skulle jag säga!! Men han är alltid god och hans planer är större än mina planer!! Här kommer ett lite bibelord!! Samma bibelord som jag fick från kyrkan innan jag åkte!! Ha det gott!!

"I lift my eyes to the mountains - where does my heart come from? My help comes from the Lord, the maker of heaven and earth. " Psalm 121:1-2

Gud välsigne er!!

Kram Ellen
Taffelberget!!!

Lite eftremiddagshäng här i uterummet!!

Likes

Comments

Hejsan Svejsan!!

Nåd!! Ja denna veckan har varit förvandlande och mäktig!! Jag har på riktigt fattat hur fantastiskt god Gud är och hur mycket han har gett mig. Att han har förlåtit allt och att tack vare Jesus är jag helt perfekt i hans ögon! Han har kastat all min synd så långt bort som öst är ifrån väst och allt som återstår är kärlek.

Ja! Jag säger bara ett ord - NÅD!! Det var temat för denna veckan och det var så häftigt att förstå hur fantastisk nåden verkligen är. Okej först och främst, vad är nåd...?? En gåva som jag inte har förtjänat men som jag får ändå. Förlåtelse och befrielse som jag inte till närmaste har gjort mig förtjänt av men som Gud ger mig i alla fall. Som det står i Romarbrevet 3 "Alla har vi syndat och gått miste om härligheten från Gud.". Ganska hårt eller...?? Men denna veckan har jag verkligen förstått innebörden av detta. Guds standard är perfektion och helt och hållet godhet, för det är så som han är. Finns det någon människa som är 100% perfekt och 100% god? Nej alla är vi imperfekta men det finns en människa som uppnår Guds standard och det är Jesus. Genom att Gud sände sin älskade son Jesus till jorden för att dö för alla människors synd har jag fått förlåtelse från Gud och kan ha en relation med honom. Hur fantastiskt är inte det?? Men när Gud ger mig denna gåvan kan jag ju respondera på olika sätt:

1. Fortsätta att göra dumma saker för att jag vet att Gud kommer förlåta mig vad jag än gör.

2. Försöka att betala för nåden genom att göra en massa bra saker bara för att göra mig förtjänt av det.

3. Ta emot nåden och leva i tacksamhet. Istället för att vara som en slav som gör saker för att jag måste lever jag som en dotter till Gud vilket innebär att jag gör saker för att jag vill och inte för att jag måste.

Under denna veckan har jag fått bättre grepp om vad det innebär att leva som alternativ tre. Som en dotter! Japp jag säger bara ett ord NÅD - the real deal!!

 Förutom fantastiska insikter har jag denna veckan upplevt mycket av Sydafrika och den vackra naturen här! I lördags vandrade vi uppför Taffelberget. Eller egentligen ska jag säga att vi klättrade uppför berget för det gjorde vi verkligen. Vi valde den avancerade och "DANGEROUS" vägen, dålig menadsbyggnad men men.... Det var jobbigt men helt klart värt det. Så roligt och utsikten på toppen var det vackraste jag sätt. Man såg hela Kapstaden och ut över havet!! Inte undra på att det räknas som ett av världens sju underverk. Lite roligt var dock att uppe på toppen gick vissa människor runt i kostym och högklackat medan vi hade riktiga sportkläder. Man kunde verkligen urskilja vilka som vandrat och vilka som tagit linbanan upp. En riktig toppendag!! På vägen ner sjöng jag och Marie "Jag går på livets väg", en söndagsskolsång, och helt plötsligt ropade någon på svenska "Fint ni sjunger". Förvånande! Men vi svenskar är överallt!!

Igår, söndags, hyrde jag och fyra andra en bil och åkte till Cape Point och Cape of Good Hope. Vi hyrde bilen från vår bas och jag är glad att den höll ihop hela vägen. Taket i bilen såg ut som ett himmelsängstak och kopplingen var minst sagt intressant, hehe!! Här kör man ju på vänster sida men när chauffören är från Holland så kan det hända att man råkar åka på högersidan ibland. Opsi...!! Såå många bilder som vi tog, och det var inte så konstigt för det var megafint!! Dock så innehöll denna dagen vandring igen och det kände mina ben... Men det är la gött!! Vandring tre dagar i rad (vi besteg Muizenberg mountain i fredags). Godahoppsudden är känd för chimpanser men vi såg inga, dock såg vi två vilda strutsar och en död val!! Ush vad den luktade. Förresten vi såg hur många som helst japanska turister också!!! Och massor av ödlor!! Här behövs inget zoo!!

Hallå!! Jag ska åka till Kenya för oureach!! I am so excited!! Ska verkligen bli så spännande! Vi är tio stycken i vårat team och vi ska åka till Nairobi, Mombasa och till the bush-bush, antagligen. I Kenya ska vi göra mycket barnverksamhet, vara på barnhem, i kåkstäderna, fängelser och dela med oss av det glada budskapet :) Jesus!! Jag ser verkligen fram emot detta, men det kommer nog samtidigt att vara ganska krävande men det är ju det som gör att man växer. Blir dock en liten utmaning att duscha i kallvatten från en hink men ska bli najs att äta massor av ugali i nio veckor.

Sjukaste saken hände denna veckan på frukosten!! All yoghurt, mjölk och jordnötssmör tog slut!! Ni skulle sett allas min... Men det är najs för allas respons var, det är okej!!! YWAM spirit!!

Men här kommer en hemsk sak som hände i söndags. En av våra ledare var hemma i veckan, han bor i norra delen av Sydafrika. När han var på väg till flygplatsen i Johannesburg, gick runt i staden så kom det fram sex killar och riktade fyra pistoler mot hans huvud och tog allt han hade. Han kom hit med bokstavligt talat bara kläderna han hade på kroppen. Läskigt!! Så sjukt faktiskt.

Här kommer veckans bibelord:

"For I know the plans I have for you", declares the Lord, "Plans to prosper you and not to harm you, plans to give you a hope and a future. Jeremia 29:11

Ha en bra vecka!


Bilder från vår vandring upp på Taffelberget!!

Lite bilder från söndagsutflyktten till Cape Point!!

Likes

Comments

Halli Hallå!!

Ännu en vecka har gått vilket innebär en liten uppdatering!! Denna veckan och helgen har verkligen varit så härlig och jag har fått uppleva massor! Jag måste börja med det häftigaste!!

För två veckor sen berättade jag att en dam som jag träffade i kyrkan, Margarete, där vi har base worship ville bjuda med mig till hennes kyrka och hem till henne. Så i torsdes, ja jag har inte tappat halländskan än, träffades vi igen och hon bjöd med mig till denna söndagen. Så sagt och gjort klockan halv nio stod jag och tre kompisar på tågstationen och väntade på att bli upphämtade av denna nyfunna vän! Hon var lite sen så när vi kom fram till kyrkan hade det redan börjat men det var inga problem!! Jag började leta efter sittplatser längst bak så vi inte behövde störa i gudstjänsten men eftersom vi var gäster hade de en fri bänkrad längst fram i kyrkan.... Lite pinsamt att trava fram i mittgången med alla blickar på sig, men de var så vänliga. De till och med presenterade oss i mitten av gudstjänsten och vi fick fromt vinka och le till alla runtomkring oss. Vilken upplevelse!! Men gudstjänsten var så levande och härlig! Och lovsångsteamet bestod av tio sångare i helt olika åldrar och hudfärger. Var och en av oss är en liten pusselbit!! Efter mötet pratade jag lite med pastorn och då visade det sig att han hade varit i Sverige massor av gånger och gissa vart?? I Jönköping i Pingstkyrkan och i Kungsporten!! Så häftigt! innan. Det är där som mina kusiner och mor/farföräldrar går. Världen är ganska liten ibland!! Han skulle komma till Sverige i januari igen så då får ni hålla ögonen öppna!! Efter kyrkan blev vi inbjudna på lunch hos Margarete. Lunchen startade vid kloclkan två och vi var hemma vid sju på kvällen !! Så opretantiöst och avslappnat!! Ingenting behövde vara perfekt utan hon tog det lite som det kom!! Hon stod i köket och donade medans vi pratade och umgicks!! Verkligen annorlunda från hemma!! Maten var toppengo och till efterrätt fick vi något jag aldrig smakat innan. Två olika sorters jelly, en slags vaniljkräm och romnrussinglass. Annorlunda men gott!! Så häftigt att en dam som jag bara träffade på i kyrkan bjöd hem oss på lunch och till kyrkan. Snacka om gästvänlighet och öppenhet!! När jag är femtio vet jag helt klart vem jag vill vara som. Margarete!! Hennes respons när jag frågade om jag kunde ta med tre kompisar var: "The more the merrier!!" Så vill jag också tänka!

Jag säger bara roadtrip i Sydafrika!! I lördags hyrde vi en minivan och åkte på en utflykt!! Först åkte vi till Biscuit hill market som ligger nära centrum. Hur många olika slags matstånd som helst och massor av klädstånd och väskförsäljare. Inte alls någon traditionell afrikansk marknad men riktigt härlig atmosfär. Och vet ni!! Jag träffade en svensk familj, wihoo!! Inte för att jag pratade med dem men att veta att det är landsfränder på samma plats är värdefullt, hehe!! Sedan åkte vi upp till Signal Hill där man har en fantastisk utsikt över taffelberget och Robben Island!! Sedan körde vi vidare till Hout bay som var en mysig liten fiskehamn. Där träffade vi en man som hade som jobb att visa upp konster med en säl!! Udda jobb de har här.... hihi!! Men roligt såg det ut i alla fall när sälen hoppade upp och pussade honom!! Utsikten över bergen och havet här är fantastiskt och på hemvägen körde vi på chapmans peak drive, vackert!! Kolla bilderna lite längre ner!! Det är nästan så att man inte förstår att jag bor här i tre månader i denna vackra stad. Får nypa mig i armen!!

Temat för veckans lektioner var "Co-creating with God" och det var häftigt!! Vi är gjorda till Guds avbild!! Hur coolt är inte det egentligen!! Veckans insikt är att Gud inte bara vill samarbeta med mig någon gång i framtiden när jag är en supermänniska, nej han vill göra det just nu. Trots att jag inte gör allt perfekt och inte kan räkna mig till klubben av supermänniskor!! När jag börjar tänka på att jag och alla andra människor på den här jorden är gjorda till Guds avbild ändrar det hela mitt perspektiv på allting. Hur kan jag prata dumt om någon som är gjord till en avbild av Gud och hur kan jag som är gjord till Guds avbild se ner på andra människor. Nej det är en bra fråga det...!!

"Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem" Första Mosebok 1:27

Varje tisdag har vi kvällslektion och nu handlar det om relationer. Vår lärare är riktigt härlig och jag lärde mig massor av nytt. Ibland i kyrkan så undervisar vi att Gud skapade människan för att han var så ensam och ville ha några att umgås med... Innan han skapade världen så fanns det ingenting. Förutom en sak, en relation mellan Fadern, sonen och den helige ande. Det innebär att det redan fanns en relation innan någonting annat blev till. Häftig insikt va!! Det innebär ju att Gud inte skapade oss för att han var ensam utan för att han verkligen ville!! Om Jesus, Fadern och den helige ande har en relation med varandra och vi är gjorda till deras avbild innebär det ju att vi också är gjorda för att ha relationer med varandra. I Första Mosebok 2:18 säger Gud att det inte är bra för mannen alltså Adam att vara ensam så han skapade kvinnan. Men Adam hade ju Gud, var inte det nog...??? Nej för vi är skapade för att ha relationer med andra människor också!! Japp relationskvällarna är riktigt bra!! Och här fick ni ett litet smakprov på vår lektion i tisdagskväll.

I fredags hade vi local outreach och vi gick runt i Muizenberg och pratade med människor. Vi träffade en hemlös man som levde på gatan. Tufft liv!! Det förvånar mig fortfarande att världen är så olik beroende på vilken familj man föds in i. En liten rolig anekdot från vårt samtal var dock att jag frågade var han kom från. Han svarade att han var från Retreat, en stadsdel i Kapstaden, varav jag hörde fel och trodde att han var på retreat. Under hela samtalet sen försökte jag fundera ut vad för slags retreat det var. Lät ju ganska lyxigt. Tills jag frågade och han brast ut i gapskratt!! Han var ju från stadsdelen retreat!! Japp ibland råkar man mixa ihop det hela!!

Veckans lovsångstips är Unstoppable Love med Jesus Culture. Kolla in den!!

Ha en toppenvecka!!

Kramar!


Mina söta små vänner i Simon's town som jag träffade i mandags!!På 

På lunch hemma hos Margarete!! Marie, Benni, Margarete och Leon!

Påvägen hem från kyrkan. Så många som man får plats i en bil är väl tillåtet...???

Chapmans Peak Drive!! Vackert!!

En puss på munnen av en sälk är väl inte illa.....???? Och ännu en liten gul ram av taffelberget men denna gången uppe på Signal Hill.

Signal hill med utsikt över Robben Island.

Fredagskvällens "Scandinavian Night" med Norge, Danmark, Finland och Sverige representerade. Som ni ser så försöker vi imitera våra förfäder vikingarna!!

En sista härlig bild från helgens Roadtripp!!

Likes

Comments

Ja helt sjukt skulle jag vilja säga... Nu är det tre veckor sen jag kom hit till Sydafrika och tiden går så snabbt. Men det är ju ett tecken på att jag trivs i alla fall, eller är det klockan som fått spatt??!!

Två av mina klasskompisar från Namibia anordnade en Namibisk grillfest till lunchen igår, så gott. Men alltså om man säger att svenskar äter mycket kött så får vi nog fråga oss vilka vi jämför oss med... Vegetarianer?? Hehe!! För det här var en grillfest där sallader och lite grönsaker inte hade någon plats. Varje person fick tre stora köttbitar!! Jag kan bara säga att jag var mätt resten av dagen.... Men gott var det i alla fall!! Goa Gubbar!!

På tal om Outreach!! I veckan fick vi välja vart vi ville åka.... Så spännande!! Jag valde Kenya som första alternativ så nu är det bara att vänta och se vart det blir jag får åka...!!! Hoppas, hoppas!!

En tråkig nyhet!! Förra helgen vandrade vi uppför berget, hehe som vanligt skulle jag säga... Men det är så vackert och härligt där uppe!! Jag kanske får börja gå i vandringsterapi om jag börjar bli alltför galen i att traska upp för ett berg. Jaja, tillbaka till den dåliga nyheten. Som den turist som jag är hade jag med mig min kamera i min svenska lilla kånken men problemet var att jag hade med mig en vattenflaska också. När jag kom hem kände jag hur ryggsäcken var dyngsur och att kameran visst hade en liten simlektion där i ryggsäcken. Så nu kan jag inte klicka på alla knapparna längre men det funkar fortfarande att ta bilder så nu får jag leta upp en reparationsbutik. Surt skulle jag säga. Men jag menar det kunde varit värre. 

När vi besteg berget igen denna veckan hände något häftigt!! Vi såg två ormar, en häxdoktor som bad i en grotta och några slags bävrar som lever bland klippor!! Jag vet.... Jag är beroende av vandring....

I tordsdagskväll var vi i en kyrka för base worship och det var ett riktigt drag. Lovsångsteamet bestod passionerade afrikaner och musiken var så härlig. Svängande höfter och roliga dansmoves!! Efter gudstjänsten hejade jag på kvinnan som satt bredvid mig och hon blev helt överlycklig. Helt plötsligt hade jag fått en afrikansk mamma, inbjudan till hennes hem och massor av kramar. Vilken härlig öppenhet den här kulturen har!!

Temat för denna veckan har varit helige ande och en pastor har varit den som undervisat. Väldigt intressant och spännande. Han berättade om sin bakgrund och det visade sig att han hade kommit till Sydafrika som en illegal immigrant från Kongo. Vid sjutton års ålder hade han begett sig till fots från Kongo till Sydafrika och resan tog honom ett år. Och jag som tyckte det var läskigt att åka till Sydafrika helt själv med flyget.... Häftigt!!

Google är min bästa vän brukar folk säga och jag är nästan benägen att hålla med. Men ajaj... Inte riktigt för den första är ju Jesus!! Men igår morse hade jag en liten Google morgon och letade upp saker att göra här runtom i Kapstaden. Därför begav vi oss av vid lunch med tåget in till centrum för att gå på upptäcksfärd!! Vi gick till kvarteret Bo-kaap som är ett kvarter med massor av färgglada hus och som var slavkvarteren för länge sedan. Husen var så fina och en fråga är egentligen, hur kul kan man ha med lite färgglada hus egentligen. Men å det hade vi. Här kommer lite bilder!!

Muizenberg Festival är igång denna veckan och igår kväll hade de gjort en "Dansbana" på gatan mellan några av kaféerna. Det var salsa musik men vi trotsade våra knappa latinokunskaper och började svänga runt. Jag kan ju dock säga att vi såg mest ut som små barn som valsade runt men det var härligt!

Jag säger bara ett ord FIKA!! Idag bakade jag och Iris från Holland svenska chokladbollar och bjöd på!! Så mysigt! Det kändes precis som hemma när vi satt kring ett långbord och drack kaffe med en kaka. Mmmm! Jag gör bra reklam för Sverige!!

See you soon!!


Photo time i Bo-Kaap!!

Allt för ett foto...

Fikadags!! Chokladbollarna var uppskattade och det smakade som hemma!!

Min nya "Ginger Family"!! Andrew och Jack från USA.

När Leon, 2m lång blir ännu lite längre... Är det möjligt....??!!

Pojkdrömmen går i uppfyllelse!! Spiderman på riktigt!!

Kan ni förstå att jag är bergsberoende...???

En av ormarna som vi såg när vi vandrade!!

Likes

Comments

Denna veckan har verkligen varit händelserik och Gud har talat så mycket in i mitt liv!! Tack!!

Igår började vi med våra local outreaches här i Muizenberg och Ellen Sköld som nästan aldrig är nervös var så nervös så att hon nästan trodde hon skulle spy. Fråga mig inte varför, för det var fantastiskt. Vi delades upp i tre olika team och min grupp gick till en av kåkstäderna som ligger här i närheten, Capricorn kallas den. Där bor ungefär 20 000 människor i små skjul med små marginella levnadsvillkor. Att älska människor är något som Gud gör och som Jesus gjorde när han gick här på jorden. Denna veckan har vi fått lära oss om Guds oerhörda kärlek och att leva ett liv med Gud. Inte för, under, från eller av Gud, utan med honom. Ju mer jag lär känna Gud och lär mig om honom förstår jag hur mycket han älskar mig och alla människor på den här jorden. Att få älska människor och bry sig om dem är meningen med de local outreachersarna, LOVE is in the air. När vi kom fram till kåkstaden delade vi upp oss tre och tre och gick in för att lära känna människor och bara prata med dem. Vi träffade några barn som kastade boll med varandra så vi frågade om vi fick vara med. De blev glatt överraskade och i början var det lite stelt. Men efter ett tag släppte det och vi hade så roligt. Jag lärde dem att kasta gris och sjöng några svenska sånger. De gapskrattade dock åt mig när jag försökte lära mig deras namn, men det är smällar man får ta när man som rödhårig svenska ger sig på att skaffa sig nya vänner... Hehe!! Vi hade verkligen jätteroligt med människorna där och de var så vänliga och öppna. Men det känns hemskt att prata med barn vars tänder är helt bruna på grund av hål och som bär flip-flops med stora hål i sulorna. Så annorlunda från hemma och så orättvist!! När vi kom in i kåkstaden såg vi en liten kille, kanske sju är stå vid sidan av gatan med en marijuana cigarett i munnen. Det är en misär men samtidigt lever de människorna sina liv precis som vi med både glädje och sorg. Vi gick dit för att vara där någon timma för att sedan gå tillbaka till ett hem med tak över huvudet och en skön säng att sova i. Så konstigt!! Men hur som helst kändes det så bra att få prata med dessa människorna och trots att jag kommer från andra sidan jorden så kunde vi skratta och skoja med varandra. Dessa människorna vill jag definitivt lära känna och träffa igen!!

I tisdes, ja ursäkta halländskan, gick jag och två till (från vår Breakfastclub) till Kalkbay 45 minuters promenad från här. Det är en liten fiskehamn med massor av små söta affärer och SÄLAR i vattnet!! Där utnyttjade jag mormors glasspengar och var en riktig turist med kameran i högsta hugg!! På vägen hem gick vi utmed vattnet på strandpromenaden och jag gick först. Dock kom det en stor våg och sköljde över mig så jag blev dyngsur. Snopet!! Dagen därpå sprang jag och Leon från Holland och Philippe från Brasilien till Kalkbay och tillbaka. Det var så varmt och jag blev riktigt svettig. Ni vet känslan när man misstänker att man är högröd i ansiktet, den känslan hade jag. Dock var det inte bara jag som hade den utan ett litet barn på gatan skrek "Tomato" när jag sprang förbi. Känslan blev bekräftad!!

Igårkväll åkte vi till en bio i närheten och såg den nya Hillsongfilmen!! Så bra och den kan starkt rekomenderas!! Efteråt sa jag att detta var nog första gången sen jag kom hit som jag varit tyst i längre än en och en halv timma förutom när jag sover.... En riktig pratkvarn kan man väl säga... Men det är så många härliga att prata med överallt! 

Veckans bibelord: John 17: 20-23

"My prayer is not for them alone. I pray also for those who will believe in me through their message, that all of them may be one, Father, just as you are in me and I am in you. May they also be in us so that the world may believe that you have sent me. I have given them the glory that you gave me, that they may be one as we are one - I in them and you in me - so that they may be brought to complete unity. Then the world will know that you have sent me and have loved them even as you have loved me."

Lite engelska träning för er där hemma med!! :) Men ja wow!! Detta är så sant och så häftigt!! Tänk att vi får vara ett med Gud redan här på jorden precis som Jesus och Fadern är ett!! Och att vi är designade för att vara ett med varandra!! Ja där har vi lite att jobba på, i alla fall jag....

Och måste bara säga att vågmaskinen på Jönköpings badhus kan slänga sig i väggen jämfört med dessa vågorna!! Bästa känslan när en stark våg sköljer över en och man bara spolas bort!! Jag kommer bli spoiled... Förstår ni skämtet??!!

Kramar på er!!


Min underbara klass!!

MIna roomies!! Andrea, jag, Maddie och Alice.

Marie från Norge och Welmer från Holland!! Sjukt härliga och så roliga!! Här är de i vårt klassrum och Marie gör sin standard pose.... Hehe!!

Leon och en av Sälarna i Kalk Bay!! Vet dock inte om sälen uppskattar hans sällskap men Leon var glad i alla fall!!

Strandpromenaden!!

Likes

Comments

Första veckan har verkligen varit helt CRAZY!! Så många människor från hela världen på samma plats med så många olika livshistorier. Helt överväldigad om jag ska vara ärlig! Men på ett bra sätt!!

Jag bor tillsammans med tre andra tjejer i ett litet rum här på basen :) De är från Amerika och Storbritannien, så min engelska utvecklas!! Dock skrattar alla här åt "my sweet swedish accent"... Jag som tyckte jag lät som en amerikan... Hehe!! På basen bor omkring 150 människor, tror jag, så det är väldigt fullt överallt. I vår klass är vi sextiofyra stycken och 20 olika nationer är representerade så det är ju en del. Atmosfären är så härlig här och jag har verkligen lärt känna nya människor och de är så snälla. Känns som om vi är en liten familj nu! En multikulturell YWAM familj!

Veckan startades med "Base worship", med afrikanska bongotrummor och svängig lovsång. Här var det inget som hette håll tillbaka utan sväng på höfterna och njut!! Så härligt att få dansa tillsammans men jag kan ju säga att mina svenska moves inte kunde mäta sig med afrikanernas rullande höfter och rytm! Men roligt har jag i alla fall - och alla åskådare med antar jag....

I början av veckan hade vi två kvällar där alla fick berätta sina livshistorier och de innehöll verkligen allt. Så rörande och fantastiskt att få lära känna människor på djupet, allt från djup brustenhet till en sprudlande glädje. Man får verkligen en ny syn på människor när man får höra deras bakgrunder och bilden av dem blir liksom utvidgad och mer levande! Väldigt inspirerande för mig!

Våra lektioner startade redan på måndagen och veckans ämne var att höra Guds röst! Utmanande och uppmuntrande! Något som verkligen talade till mig är att hela våra liv är en lovsång till Gud och att han bryr sig om alla delar av mitt liv. Jag känner verkligen hur de här sex månaderna kommer förändra mig på djupet och jag är väldigt exalterad över att få lära känna Gud bättre och överlåta mitt liv mer och mer till honom. Att till fullo lita på honom och att identifiera mig som den dotter han skapat mig till att vara. Lektionerna består av både praktiska delar men också av undervisning. Vi fick bland annat lyssna in Guds röst för en annan och det var helt fantastiskt. Tjejen som jag var med delade med sig av en bild som hon fick som verkligen stämde in på mitt liv!! Häftigt hur den helige ande kan tala genom andra!

Jag testade vågsurfing för första gången i mitt liv och jag ska bara säga. Wow vad svårt det är!! Men jag lyckades i alla fall stå på brädan i två sekunder och undkom att drunkna så jag är nöjd. Tror dock jag får slipa lite på min surfingtalang innan jag kan kalla mig en surfare...

Precis bredvid där vi bor finns ett stort berg som vi vandrade uppför i lördags och utsikten därifrån var så vacker! Vi såg ut över staden och jag måste säga att denna platsen är nog en av dem vackraste jag varit på! Högst uppe på berget startade vi lite lovsång och det var så härligt att få sitta och kolla ut över den här vackra naturen och bara sjunga ut till han som skapat den! Roligt hade vi!! Dock var det väldigt varmt men det var välbehövligt efter en vecka med bara 16 grader och moln!!

Nu ska vi gå till stranden och bada. Vi ses!

På min väg upp från vågorna!!

Min norska kompis Marie och jag på "The Friday market" här i Muizenberg.

Mina frukostkompisar!! Vi har olika arbetsuppgifter här på basen och min arbetsuppgift är att göra frukost varje morgon så här är morgonklubben!! Leon från Nederländerna och Mia från Finland.

Table Mountain

Strandpromenaden här.

På toppen av berget!

Selfietime under rasten!! Charlotte från Tyskland, Cameron från USA och Marie från Norge. Marijke gömmer sig lite till vänster. Dessa mnänniskor är så härliga!! Like them a lot!! 

Likes

Comments