Ja helt sjukt skulle jag vilja säga... Nu är det tre veckor sen jag kom hit till Sydafrika och tiden går så snabbt. Men det är ju ett tecken på att jag trivs i alla fall, eller är det klockan som fått spatt??!!

Två av mina klasskompisar från Namibia anordnade en Namibisk grillfest till lunchen igår, så gott. Men alltså om man säger att svenskar äter mycket kött så får vi nog fråga oss vilka vi jämför oss med... Vegetarianer?? Hehe!! För det här var en grillfest där sallader och lite grönsaker inte hade någon plats. Varje person fick tre stora köttbitar!! Jag kan bara säga att jag var mätt resten av dagen.... Men gott var det i alla fall!! Goa Gubbar!!

På tal om Outreach!! I veckan fick vi välja vart vi ville åka.... Så spännande!! Jag valde Kenya som första alternativ så nu är det bara att vänta och se vart det blir jag får åka...!!! Hoppas, hoppas!!

En tråkig nyhet!! Förra helgen vandrade vi uppför berget, hehe som vanligt skulle jag säga... Men det är så vackert och härligt där uppe!! Jag kanske får börja gå i vandringsterapi om jag börjar bli alltför galen i att traska upp för ett berg. Jaja, tillbaka till den dåliga nyheten. Som den turist som jag är hade jag med mig min kamera i min svenska lilla kånken men problemet var att jag hade med mig en vattenflaska också. När jag kom hem kände jag hur ryggsäcken var dyngsur och att kameran visst hade en liten simlektion där i ryggsäcken. Så nu kan jag inte klicka på alla knapparna längre men det funkar fortfarande att ta bilder så nu får jag leta upp en reparationsbutik. Surt skulle jag säga. Men jag menar det kunde varit värre. 

När vi besteg berget igen denna veckan hände något häftigt!! Vi såg två ormar, en häxdoktor som bad i en grotta och några slags bävrar som lever bland klippor!! Jag vet.... Jag är beroende av vandring....

I tordsdagskväll var vi i en kyrka för base worship och det var ett riktigt drag. Lovsångsteamet bestod passionerade afrikaner och musiken var så härlig. Svängande höfter och roliga dansmoves!! Efter gudstjänsten hejade jag på kvinnan som satt bredvid mig och hon blev helt överlycklig. Helt plötsligt hade jag fått en afrikansk mamma, inbjudan till hennes hem och massor av kramar. Vilken härlig öppenhet den här kulturen har!!

Temat för denna veckan har varit helige ande och en pastor har varit den som undervisat. Väldigt intressant och spännande. Han berättade om sin bakgrund och det visade sig att han hade kommit till Sydafrika som en illegal immigrant från Kongo. Vid sjutton års ålder hade han begett sig till fots från Kongo till Sydafrika och resan tog honom ett år. Och jag som tyckte det var läskigt att åka till Sydafrika helt själv med flyget.... Häftigt!!

Google är min bästa vän brukar folk säga och jag är nästan benägen att hålla med. Men ajaj... Inte riktigt för den första är ju Jesus!! Men igår morse hade jag en liten Google morgon och letade upp saker att göra här runtom i Kapstaden. Därför begav vi oss av vid lunch med tåget in till centrum för att gå på upptäcksfärd!! Vi gick till kvarteret Bo-kaap som är ett kvarter med massor av färgglada hus och som var slavkvarteren för länge sedan. Husen var så fina och en fråga är egentligen, hur kul kan man ha med lite färgglada hus egentligen. Men å det hade vi. Här kommer lite bilder!!

Muizenberg Festival är igång denna veckan och igår kväll hade de gjort en "Dansbana" på gatan mellan några av kaféerna. Det var salsa musik men vi trotsade våra knappa latinokunskaper och började svänga runt. Jag kan ju dock säga att vi såg mest ut som små barn som valsade runt men det var härligt!

Jag säger bara ett ord FIKA!! Idag bakade jag och Iris från Holland svenska chokladbollar och bjöd på!! Så mysigt! Det kändes precis som hemma när vi satt kring ett långbord och drack kaffe med en kaka. Mmmm! Jag gör bra reklam för Sverige!!

See you soon!!


Photo time i Bo-Kaap!!

Allt för ett foto...

Fikadags!! Chokladbollarna var uppskattade och det smakade som hemma!!

Min nya "Ginger Family"!! Andrew och Jack från USA.

När Leon, 2m lång blir ännu lite längre... Är det möjligt....??!!

Pojkdrömmen går i uppfyllelse!! Spiderman på riktigt!!

Kan ni förstå att jag är bergsberoende...???

En av ormarna som vi såg när vi vandrade!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna veckan har verkligen varit händelserik och Gud har talat så mycket in i mitt liv!! Tack!!

Igår började vi med våra local outreaches här i Muizenberg och Ellen Sköld som nästan aldrig är nervös var så nervös så att hon nästan trodde hon skulle spy. Fråga mig inte varför, för det var fantastiskt. Vi delades upp i tre olika team och min grupp gick till en av kåkstäderna som ligger här i närheten, Capricorn kallas den. Där bor ungefär 20 000 människor i små skjul med små marginella levnadsvillkor. Att älska människor är något som Gud gör och som Jesus gjorde när han gick här på jorden. Denna veckan har vi fått lära oss om Guds oerhörda kärlek och att leva ett liv med Gud. Inte för, under, från eller av Gud, utan med honom. Ju mer jag lär känna Gud och lär mig om honom förstår jag hur mycket han älskar mig och alla människor på den här jorden. Att få älska människor och bry sig om dem är meningen med de local outreachersarna, LOVE is in the air. När vi kom fram till kåkstaden delade vi upp oss tre och tre och gick in för att lära känna människor och bara prata med dem. Vi träffade några barn som kastade boll med varandra så vi frågade om vi fick vara med. De blev glatt överraskade och i början var det lite stelt. Men efter ett tag släppte det och vi hade så roligt. Jag lärde dem att kasta gris och sjöng några svenska sånger. De gapskrattade dock åt mig när jag försökte lära mig deras namn, men det är smällar man får ta när man som rödhårig svenska ger sig på att skaffa sig nya vänner... Hehe!! Vi hade verkligen jätteroligt med människorna där och de var så vänliga och öppna. Men det känns hemskt att prata med barn vars tänder är helt bruna på grund av hål och som bär flip-flops med stora hål i sulorna. Så annorlunda från hemma och så orättvist!! När vi kom in i kåkstaden såg vi en liten kille, kanske sju är stå vid sidan av gatan med en marijuana cigarett i munnen. Det är en misär men samtidigt lever de människorna sina liv precis som vi med både glädje och sorg. Vi gick dit för att vara där någon timma för att sedan gå tillbaka till ett hem med tak över huvudet och en skön säng att sova i. Så konstigt!! Men hur som helst kändes det så bra att få prata med dessa människorna och trots att jag kommer från andra sidan jorden så kunde vi skratta och skoja med varandra. Dessa människorna vill jag definitivt lära känna och träffa igen!!

I tisdes, ja ursäkta halländskan, gick jag och två till (från vår Breakfastclub) till Kalkbay 45 minuters promenad från här. Det är en liten fiskehamn med massor av små söta affärer och SÄLAR i vattnet!! Där utnyttjade jag mormors glasspengar och var en riktig turist med kameran i högsta hugg!! På vägen hem gick vi utmed vattnet på strandpromenaden och jag gick först. Dock kom det en stor våg och sköljde över mig så jag blev dyngsur. Snopet!! Dagen därpå sprang jag och Leon från Holland och Philippe från Brasilien till Kalkbay och tillbaka. Det var så varmt och jag blev riktigt svettig. Ni vet känslan när man misstänker att man är högröd i ansiktet, den känslan hade jag. Dock var det inte bara jag som hade den utan ett litet barn på gatan skrek "Tomato" när jag sprang förbi. Känslan blev bekräftad!!

Igårkväll åkte vi till en bio i närheten och såg den nya Hillsongfilmen!! Så bra och den kan starkt rekomenderas!! Efteråt sa jag att detta var nog första gången sen jag kom hit som jag varit tyst i längre än en och en halv timma förutom när jag sover.... En riktig pratkvarn kan man väl säga... Men det är så många härliga att prata med överallt! 

Veckans bibelord: John 17: 20-23

"My prayer is not for them alone. I pray also for those who will believe in me through their message, that all of them may be one, Father, just as you are in me and I am in you. May they also be in us so that the world may believe that you have sent me. I have given them the glory that you gave me, that they may be one as we are one - I in them and you in me - so that they may be brought to complete unity. Then the world will know that you have sent me and have loved them even as you have loved me."

Lite engelska träning för er där hemma med!! :) Men ja wow!! Detta är så sant och så häftigt!! Tänk att vi får vara ett med Gud redan här på jorden precis som Jesus och Fadern är ett!! Och att vi är designade för att vara ett med varandra!! Ja där har vi lite att jobba på, i alla fall jag....

Och måste bara säga att vågmaskinen på Jönköpings badhus kan slänga sig i väggen jämfört med dessa vågorna!! Bästa känslan när en stark våg sköljer över en och man bara spolas bort!! Jag kommer bli spoiled... Förstår ni skämtet??!!

Kramar på er!!


Min underbara klass!!

MIna roomies!! Andrea, jag, Maddie och Alice.

Marie från Norge och Welmer från Holland!! Sjukt härliga och så roliga!! Här är de i vårt klassrum och Marie gör sin standard pose.... Hehe!!

Leon och en av Sälarna i Kalk Bay!! Vet dock inte om sälen uppskattar hans sällskap men Leon var glad i alla fall!!

Strandpromenaden!!

Likes

Comments

Första veckan har verkligen varit helt CRAZY!! Så många människor från hela världen på samma plats med så många olika livshistorier. Helt överväldigad om jag ska vara ärlig! Men på ett bra sätt!!

Jag bor tillsammans med tre andra tjejer i ett litet rum här på basen :) De är från Amerika och Storbritannien, så min engelska utvecklas!! Dock skrattar alla här åt "my sweet swedish accent"... Jag som tyckte jag lät som en amerikan... Hehe!! På basen bor omkring 150 människor, tror jag, så det är väldigt fullt överallt. I vår klass är vi sextiofyra stycken och 20 olika nationer är representerade så det är ju en del. Atmosfären är så härlig här och jag har verkligen lärt känna nya människor och de är så snälla. Känns som om vi är en liten familj nu! En multikulturell YWAM familj!

Veckan startades med "Base worship", med afrikanska bongotrummor och svängig lovsång. Här var det inget som hette håll tillbaka utan sväng på höfterna och njut!! Så härligt att få dansa tillsammans men jag kan ju säga att mina svenska moves inte kunde mäta sig med afrikanernas rullande höfter och rytm! Men roligt har jag i alla fall - och alla åskådare med antar jag....

I början av veckan hade vi två kvällar där alla fick berätta sina livshistorier och de innehöll verkligen allt. Så rörande och fantastiskt att få lära känna människor på djupet, allt från djup brustenhet till en sprudlande glädje. Man får verkligen en ny syn på människor när man får höra deras bakgrunder och bilden av dem blir liksom utvidgad och mer levande! Väldigt inspirerande för mig!

Våra lektioner startade redan på måndagen och veckans ämne var att höra Guds röst! Utmanande och uppmuntrande! Något som verkligen talade till mig är att hela våra liv är en lovsång till Gud och att han bryr sig om alla delar av mitt liv. Jag känner verkligen hur de här sex månaderna kommer förändra mig på djupet och jag är väldigt exalterad över att få lära känna Gud bättre och överlåta mitt liv mer och mer till honom. Att till fullo lita på honom och att identifiera mig som den dotter han skapat mig till att vara. Lektionerna består av både praktiska delar men också av undervisning. Vi fick bland annat lyssna in Guds röst för en annan och det var helt fantastiskt. Tjejen som jag var med delade med sig av en bild som hon fick som verkligen stämde in på mitt liv!! Häftigt hur den helige ande kan tala genom andra!

Jag testade vågsurfing för första gången i mitt liv och jag ska bara säga. Wow vad svårt det är!! Men jag lyckades i alla fall stå på brädan i två sekunder och undkom att drunkna så jag är nöjd. Tror dock jag får slipa lite på min surfingtalang innan jag kan kalla mig en surfare...

Precis bredvid där vi bor finns ett stort berg som vi vandrade uppför i lördags och utsikten därifrån var så vacker! Vi såg ut över staden och jag måste säga att denna platsen är nog en av dem vackraste jag varit på! Högst uppe på berget startade vi lite lovsång och det var så härligt att få sitta och kolla ut över den här vackra naturen och bara sjunga ut till han som skapat den! Roligt hade vi!! Dock var det väldigt varmt men det var välbehövligt efter en vecka med bara 16 grader och moln!!

Nu ska vi gå till stranden och bada. Vi ses!

På min väg upp från vågorna!!

Min norska kompis Marie och jag på "The Friday market" här i Muizenberg.

Mina frukostkompisar!! Vi har olika arbetsuppgifter här på basen och min arbetsuppgift är att göra frukost varje morgon så här är morgonklubben!! Leon från Nederländerna och Mia från Finland.

Table Mountain

Strandpromenaden här.

På toppen av berget!

Selfietime under rasten!! Charlotte från Tyskland, Cameron från USA och Marie från Norge. Marijke gömmer sig lite till vänster. Dessa mnänniskor är så härliga!! Like them a lot!! 

Likes

Comments

Hallå Allihopa!!

Välkomna till en helt nystartad blogg av en inte så bra teknikhanterande tjej.... Men, men! Jag ska göra mitt bästa :) Huvudsaken är ju att ni vet att jag lever... Hehe!!

Här kommer jag göra små uppdateringar från min resa i Sydafrika och jag ska försöka berätta lite om allt som jag får vara med om. Vad Gud gör i mitt liv, i den här staden och i andra människors liv. Om allt det roliga som händer, det jobbiga, de vackra platserna jag får se, människorna som jag får lära känna och lite till. Jag är tyvärr inte så bra på att ständigt uppdatera, eller jag har ju inte börjat än men jag ska försöka hinna med lite i alla fall. Så ni får hålla till godo :)

See you around!!

​DEtta är stranden som är fem minuter ifrån vart vi bor i Muizenberg och vågorna här är jättestora!! Så vackaert!!

Likes

Comments