Header

Hej!
Detta kommer fortsätta som min praktikblogg även i år och för två veckor sedan började min praktik på Hairfashion.
Jag var på Hairfashion även i vintras på praktik och nu framöver är jag på plats varje måndag och tisdag som praktikant och så jobbar jag extra ibland på lördagar, så det är bara att ringa elr kika in och boka tider, välkommen!
Hela sommaren jobbade jag som anställd på Hairfashion så jag uppskattar att få fortsätta här och utvecklas i mitt yrke.

Imorgon kommer ett inlägg om mitt yrkesprov som jag kommer göra imorgon, så hårklippning och vårdbehandling it is! Ha det bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag var min sista dag på praktiken på Hair Fashion, det var synd att säga hejdå eftersom jag trivdes så himla bra där, kommer ju troligen vara där i sommar så behöver ju inte ta farväl av stället helt haha! Jag fick som tack/avskedsgåva Nioxin 3 Hair system kit som innehåller schampoo, balsam och en scalp treatment, allt detta för att förebygga hår som går av och tunt hår, så ska köra nu detta som en kur i ca 1 månad! Jag är så tacksam för att få varit hos Hair Fashion på min praktik, jag har lärt mig mer om yrket och jag har utvecklats själv ännu mer.
Idag har jag överlag bara städat, sopat, diskat, tvättat handdukar, jobbat på docka, fyllt i utvärdingspappret med Maria och bjudit på donuts från Fredrika!
Jag gjorde en enkel, snabb och elegant uppsättning på dockan som jag fäste extensions på igår och som jag hade lockat klart. Jag fäste upp allt i en låg "boll" med smygnålar.

Jag har haft en underbar sista dag och nu blir det två veckors sportlov för min del.
Hade bäst!

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har jag städat, sopat, diskat, tvättat handdukar, handlat till salongen, vikt nackpapper och jobbat på docka.
Jag ändrade lite om gårdagens fiskbensflät uppsättning, jag fäste den mer på sidan och drog den lösare.
Jag övade även på att fästa extensions på den korthåriga dockan och lockade håret och fäste det lite "slarvigt".
Jag slutade redan fyra idag, så efter jobbet drog jag på loppis och fyndade en superfin sommarklänning och en Yankee Candle med doften Baby powder, så nöjd över mina kap, allt för 9 €!

Kommer btw också troligen få lite sommarjobb här på Hair Fashion, jag e på glad!

Hörs imorn!

Likes

Comments

Hejsan!
Idag började jag först 11 och jobbade på till klockan 18.00! Jag har städat, sopat, vikt nackpapper, fyllt på med färger från lagret och packat upp leverans, diskat, putsat klart alla hyllor och stylat två dockor.
Den ena korthåriga dockan så lockade jag med Ghd och den andra långhåriga dockan gjorde jag en uppsättning på.
Jag kammade allt hår med sidobena till en lång hästsvans och snurrade in runt håret och gjorde en lös och stor fiskbensfläta som jag sedan fäste uppåt från svansen. Enkelt och snyggt!

Hade bra!

Lockningen.

Uppsättningen.

Likes

Comments

Hej, som rubriken säger så har det varit jätte lugnt idag, bara jag och Emma på jobbet och hon hade typ 3 kunder, så vi städade helatiden och passade på, eftersom att dom andra var lediga idag. Jag har dammsugat hela salongen och putsat alla platser, hurtsar och speglar, handlat till salongen, diskat, sopat och tvättat handdukar.
Dagen gick superfort idag och kändes som att jag var där bara en timme haha.
Efter jobbet så drog jag och klippte Felicia, lite toppning och uppfräschning av håret!
Jag körde hem, och gud va half det är nu!
Aja ikväll har jag bara käkat middag och sovit haha!
Hörs imorgon!

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har det varit en lugn måndag. Jag har städat, sopat, diskat, tvättat handdukar och putsat klart nästan alla hyllor.
Imorgon är det bara jag och Emma på jobbet så vi ska köra storstädning och sånt.
Jag jobbar från 9-16 imorgon och sen ska jag klippa Felicia, Michelles kompis.
Jag hade en härlig långhelg och valentine med Robin, vi har varit på Bio, sovit länge, gjort hemmagjorda burgare och klyftpotatis och en massa annat naajs, jag fick en massa grejer från VS i valentines present av Robin, han vet vad jag gillar haha.

Hade bra så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Hej!
Idag har det varit ganska lugnt och även en väldigt kort dag, 9-15.
Idag tog jag bilen till jobbet för jag skulle ju hämta Robin efter jobbet, och gud va svårt det var att hitta nån parkering! Aja 11.30 kom min handledande lärare från skolan på besök och möte med mig och min handledare på Hair Fashion och det gick såååå bra jag fick 3 i allt (som en 10:a i betyg)!!! Innan möröt så Sopasen jag, tvätta handdukar och putsade hyllor och rengjorde borstar. Efter mätt tog jag en lunch och sen packade jag bara upp en leverans från Schwarzkopf resten av dagen. Jag slutade 15 och körde till Kronoby flygfält så mysiga att ha min bae här!
Hade bra så hörs vi på måndag!

Likes

Comments

Hej!
Ojojoj, vilken lugn dag det varit idag.
Jag har bara jobbat på med städning,sopa, diska, tvätt, vika folie, koka kaffe och servera kunder, rengöra borstar, fyllt på med färger från lagret och prislagt Kevin Murphy produkter och fyllt på i hyllorna. På lunchen var jag tvungen att springa och köpa svarta jeans till mig och köpte faktiskt ett par skinn/vax aktiga svarta jeans som jag velat ha länge!

Jobbade till 16.30 idag eftersom jag börjar ha mina timmar. Så det var skönt att komma hem tidigt och städa, byta lakan och ha lite spakväll med bastu, för imorgon KOMMER MIN ROBIN!! Hahah skittaggad, så imorgon tar jag bilen till jobbet och slutar vid 15 för att hämta honom vid Kronoby flygfält och då har jag ledigt tills måndag så det e super!
Har inte så mkt bildmaterial idag så jag bjuder på bilder från mitt lilla rum!

Hade bra, hörs vi imr!

Lite selfies e väl alltid trevligt? Haha

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag innan och efter mitt yrkesprov städat,sopat,diskat och putsat hyllor.

Idag är det ju fastalgstisdag så vi har käkat fastlagssemlor till kaffet idag!

Yrkesprov i permanent:

Min modell kom 14.00 och jag välkomnade henne och berättade om processen och vad vi kommer göra. Jag analyserade håret och valde 1:ans permanentvätska istället för 2:an p.g.a hårkvaliteten.

Jag började med att tvätta håret med Schwarzkopf Deep Cleansing shampoo.
Efteråt delade jag in håret med sicksack bena och la håret i tre hästsvansar, två på sidorna och en i nacken, jag la en hästsvans i nacken eftersom kunden hade kortare hår och resultat blir snyggare då. Jag fäste svansarna med gummiband.
Jag delade båda hästsvansarna i tre delar och rullade med batonger och använde toppapper, hästsvansen i nacken rullade jag med två batonger, sammanlagt 8 batonger i hela håret.
Efter klippte jag sönder gummibanden.
Jag skyddade kunden med vadd runt huvet och applicerade Hårologi 1:ans permanentvätska från en skål med en vaddtuss, för ett jämnare resultat och nogare applicering.
Jag snurrade plast (elmukelmu) runt hästsvansarna för att ge värme istället för att använda permanentmössan.
Permanentvätskan var i 10 min och jag serverade kaffe till henne under verkningstiden.
Efteråt gick vi till tvättstället och jag la i Hårologis Stabilisator rakt på permanentvätskan (som man ska göra), 1:3 blandningsförhållande (50 ml stabilisator & 350 ml vatten) sen sköljde jag direkt efteråt med ljummet vatten i ca fem min.
Jag la på fixeringen (2/3) och den fick va 7 min.
Efteråt tog jag bort batongerna och la resten av fixeringen på topparna (1/3)
Jag sköljde noga och tvättade håret med Kevin Murphys balsam Angel rinse.
Efteråt sprayade jag Kevin Murphys saltspray i håret och fönade lite. Sen snurrade jag håret och rullade upp som lockar och fäste med clips. Jag la på härnätet och hon fick sitta i Climazon i ca 20 min.

Då var allt klart och både jag, modellen och min handledare blev nöjda. Jag har klippt pagen till min modell tidigare, klippningen och beach waves var en perfekt kombo! Det fick ett snyggt lyft i nacken som var klippt kortare.
Jag var lite orolig att det inte skulle bli någå lockar eftersom min modell ammar, men jag är lycklig att det blev precis som jag planerat och tänkt, dessutom passade hon jättebra med lockarna/vågorna!
Jag gjorde ju inte detta med Loreals orignala beach waves serie, för att dom inte hade den, men jag improviserade med batonger och Hårologis permanent serie, det blev lika bra som med Loreals om inte bättre haha!
Maria min handledare var även och kollade varje moment jag gjorde.
Allt tog ca 2 h och 40 min.

Jag fick även ta hand om Emmas kund innan jag slutade för dagen, hon hann inte bli klar med sin färgkund, så jag tvättade ur Olaplex 2:an och tvättade med schampoo&balsam. Sen fönade jag volym och utåtsvängda toppar m.h.a skelettborste och rundborste.

Dagen har varit produktiv och härlig så vi hörs imorgon, hade bra!

Tydligen har dom 4 första bilderna försvunnit och kunde bara lösa det såhär..

1:sta bilden -före bild.

2 bilden - indelningen med hästsvansar 

3 bilden - rullningen

4 bilden - jag har lagt permanentvätskan och snurrat plast runt batongerna 

Jag har redan lagt Stabilisator och sköljt, nu lägger jag på fixeringen.

Efteråt när håret är tvättat med balsam och är vått.

Serien och vätskan jag använde från Hårologi.

Jag har sprayat saltspray och fönat, sen har jag snurrat håret och fäst som lockar med clips, jag la på hårnätet och så fick hon vara i Climazon i ca 20 min.

Efter, jag är så nöjd!

Likes

Comments

Hej!
Idag har av jobbat på as usual. Jag har städat, sopat, servera kaffe till kunder, diskat, vikt folie och putsat/torkat damm av hyllorna igen, så det är ett litet projekt för några dagar.
Annars hände det inget särskilt idag.
Jag övade idag igen på beach waves rullning på docka inför imorgondagen, jag har ju mitt permanentyrkesprov imorgon och min modell kommer 14, så det ska bli spännande! Jag känner mig rätt säker på allt och tror nog att det kommer gå bra! Idag när jag övade på rullningen så gjorde jag tre hästsvansar istället för två eftersom min modell har ungefär lika långt hår som jag, så lockarna blir nog snyggare på den längden om jag gör indelning så!

Ihelgen har jag bara tagit det lugnt, rensat mitt klädskåp och sånt, hängt med Michelle och tränat. Jag längtar såååå till nästa vecka, pappa kommer måla mitt rum vitt, jag har velat ha det länge, jag kommer även inreda om rummet lite så det ska bli hur spännande som helst!

Hade bra så hörs vi imorgon!

Likes

Comments