Har fått en lite idé för mig själv, och det är att ha denna blogg till att skriva av mig. Klickade inte här idag för första gången på länge och insåg att det var nästan exakt ett år sedan jag skrev mitt sista inlägg och det känns nästan läskigt att läsa om mitt eget liv och se hur mycket som har ändrats. 

Om jag börjar igen så ska ni inte förvänta er uppdatering varje dag, utan jag kommer skriva när jag själv BEHÖVER. 

Kram Ellen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har varit borta ett tag från bloggen och det är faktiskt inget jag tänker be om ursäkt för :) Så glad som jag var på bilden skulle jag velat vara denna dag. Visserligen har jag haft några bra samtal som har piggat upp mig och det uppskattar jag. Jag uppskattar personer som ställer upp för mig på samma sätt som jag gör för de och inte gnäller. När man märker att de bara gör det för att de bryr sig. Det uppskattas så otroligt mycket! Det finns så många runt omkring oss som är alldeles för självupptagna och inte skulle lägga ned mer än några minuter på att hjälpa någon annan om det inte unnade de själva.

Likes

Comments

Barcelona

England

när det inte var för kallt att springa ute// när jag var brun haha

Likes

CommentsI fredags gick jag till Norrtäljes godaste kinarestaurang med Fanny. Jag beställde en extra stor portion och servitören frågade om jag var hungrig haha. Ja! Efter det gick vi till Fannys killes hockeyträning och kände oss som groupies när vi var de enda åskådarna på läktaren... Kvällen spenderades hemma med Malva och pappa, jag var så trött.
I går vaknade jag rätt sent och slöade omkring hemma och tvingade sedan mamma att köra mig till Friskis. Jag gymmade där ett tag och när jag var färdig fick jag syn på Oscar på gymmet så vi snackade vääääldigt länge haha, sedan skjutsade han hem mig fast jag hade förstört hans träningspass typ heeh. På kvällen åkte min familj på en jättemysigt middag och vi kom hem runt 4 på natten/morgonen whatever och jag var väldigt trött. Så standard Ellen att alltid sova i bilden no matter how long the journey is..😝
Jaja idag är jag så trött och har städat mitt rum lite, spelat lite piano och ska senare ikväll träffa Edrina! JUSTE! IDAG ÄR DET FARSDAG SÅ GLÖM INTE ATT GRATULERA ERA PAPPOR❤️❤️

  • helg

Likes

Comments

throwback till Barcelona med Fanny  100% seriösa (jag är glad att min inte ser mitt ansikte men bjuder på Fannys) 😉

Den här dagen har varit väldigt bra förutom att det började snöa/regna :( Varför det inte var bra var för att jag behövde cykla till skolan och skjutsa Melker och det var sjukt kallt och jag blev blöt. Under min håltimme behövde jag cykla till Musikskolan och tillbaka och jag blev genomblöt. Det bokstavligen droppade vatten från mitt ansikte. Dessutom var jag skitnära att ramla av cykeln! Jag cyklade väldigt fort och eftersom att min cykel var blöt så gled mina fötter av tramporna och jag ramlade ned på cykelramen. Jag bah "omg jag lever, snälla ramla inte, ramla inte, ramla inte" Det är då jag ser tre stycken från min skola hahah och gud vad pinsamt!! De såg mig komma glindande på cykelramen! Ja alltså gjorde lite fler fails idag ´, men det gör jag varje dag. Men nu tänkte jag faktiskt dela med mig av de i bloggen! 

Dagens första fail var på idrotten när jag tyckte att jag fick världens läge att skjuta bollen mot korgen och sätta den under basketen. Precis när jag skjutit hör jag alla skrika "NEJ!" och jag förstod ärligt talat inte just då vad jag hade gjort fel.. Men senare framgick det att jag var skitnära på att göra självmål haha.. 

Den andra failen var när jag spillde ut lite av min mjölk i matsalen när jag precis hade langat i väg världens pose till Fanny på andra sidan matsalen. Självklart börjar jag skratta åt mig själv när jag upptäcker det, standard att skratta åt mig själv. Typical Ellen.

Efter skolan cyklades jag (återigen denna jävla cykel) till gymmet! Ingen hade möjlighet att göra mig sällskap men jag tycker att det är skönt att gymma ensam så det gjorde inget :) Körde crosstrainer i en halvtimme, har aldrig kört så länge men det var faktiskt helt okej med rätt musik! Efter det gjorde jag ben/rygg och magövningar! Några armhävningar på det också stolt XD.

Nu har jag skickat in min fysiklaboration och ska se över lite annat plugg och sedan prata i telefon med Mathilda.

Likes

Comments

miniatyrer av jag och Fanny och jag och Klara

Haha min syster visade mig någon app och det var barnsligt roligt att göra sådana här små gubbar :)


 nu ska jag plugga vidare puss!

Likes

Comments

 

Alltså den här bilden på min syster är så otroligt klockren. Jag fotade den när hon var sur i Tallinn. Hon såg så otroligt sur att jag inte kunde låta bli att ta en bild och skratta åt henne. Ändå ser hon så sjukt snygg ut!!?? Vissa människor, som min syster, har det bara. Alla ser ut på olika sätt och jag har accepterat att min syster ser väldigt bra ut trots att hon bara är elva år.

En elvaårig Ellen såg inte direkt ut sådär, eller jag minns inte riktigt hur jag såg ut. Jag brydde mig inte så mycket då. Det är det som är synd med att bli äldre, att man börjar bry sig mer om ytliga saker. Jag känner mig alltid bekväm i mig själv och jag är nöjd med mitt utseende men vissa dagar när jag känner mig så extremt ful att jag inte vill att någon ska se mig utom mig själv, fast ingen annan verkar se allt som är annorlunda med mitt utseende just den dagen, blir jag på dåligt humör och går och surar. Det är en skitlarvig sak att bli sur över, men när jag själv inte känner mig bekväm i mig själv under sådana dagar, blir jag såå bitter. 

Jag tror att vi egentligen aldrig tar oss tid att stanna upp och tänka: "Varför bryr jag mig så mycket? Det är ju bara mitt ansikte/kropp? Det är ju inte hela jag!" Jag tror att det egentligen beror på att vi jämför oss så mycket, jämt och ständigt. Vi känner oss inte dåliga ifall vi inte vet att det finns några som är "bättre". Vi tycker inte att provet gick så dåligt ifall alla andra fick samma resultat. Jag känner mig inte ful ifall jag ser ut "som jag brukar". Det är när vi börjar jämföra som vi börjar se skillnaderna, både de positiva och negativa. Detta skulle jag säga gäller alla lägen. Vi jämför ofta våra liv med andras, ibland vill vi ha andras liv, andras kläder, andras hud, andras hår, andras muskler, andras talanger, se ut som andra, uppnå något som är mycket bättre någon annanstans. Det klassiska ordspråket gräset är alltid mycket grönare på andra sidan kan ju ganska lätt stämma in på dagens samhälle.

Vart vill jag komma? Jo att vi måste tro på oss själva. Jag har lärt mig att tro på mig själv, när ingen annan gör det måste man ha sig själv och kunna stå på egna ben. Jag tycker att självförtroende är något av det viktigaste vi har. Vi klarar inte av utmaningar utan självförtroende. Jag tycker det är lätt att säga "jobba på ditt självförtroende" eller "du är visst bra, sluta upp att säga att du är dålig" men faktum är att det är så mycket lättare sagt än gjort. Det är SVÅRT att bygga upp sitt självförtroende, det går inte över en dag, det tar tid och tålamod. Jag är glad att jag alltid har haft ett bra självförtroende, ibland har det nått sina höjder kan jag säga och gått lite till överdrift och ibland har det inte alls varit lika bra. 

Det är när de jobbiga stunderna i livet kommer som man måste backa upp sig själv. För om du själv verkligen inte tycker att du är bra eller att du klarar av någonting, hur ska du då kunna bli bra och klara det? Dessutom skulle jag säga att det finns många personer runt omkring mig som bygger upp en attityd som säger att de är bäst i världen oavsett vad men att de innerst inne inte tycker det. Vi behöver inte gå runt och skryta jämt och ständigt och säga hur bra vi är för att få andra att imponeras av oss själva. Självklart får vi visa att vi är stolta av oss själv men jag tycker inte att ett behov av att skryta utstrålar bra självförtroende. Det är snarare självgodhet. Jag tycker inte att tro på sig själv handlar  om att känna sig överlägsen. Självförtroende hör ihop med självkänsla. Man lär känna sig själv inklusive alla dåliga delar, och man peppar sig själv. Man tar inte allt så hårt och försöker tänka "ahmen vafan, nästa gång går det!" eller "nästa gång kommer jag våga prata med den där tjejen" osv. 

Jag har faktiskt sett väldigt många problem uppstå ur dåligt självförtroende och osäkerhet. Det kan göra människor små. Jag menar att de inte tillåter sig själva att skina så mycket som de egentligen vill på grund av att de sätter spärrar i huvudet. Om man har slutat att bry som om vad andra egentligen tycker om, nu syftar jag på dåliga åsikter så klart, så har man kommit en bit! För då vågar man göra det man själv vill och är inte beroende av andras tillåtande, uppmuntran, åsikter, normer, klädstil, musiksmak etc. 

Vi tjejer och killar ska ha självförtroende. Det är fint och det är något att vara stolt över! 


Likes

Comments


Alltså allt detta och mycket mer är drömmen men det är för dyrt för min plånbok så jag måste antingen skaffa ett jobb vilket jag inte just nu vill (måste få igång mina pluggrutiner först) eller helt enkelt inte få dessa plagg. Men alltså pälsjackor är ju bara sjukt snyggt!! Det har dessutom hållit i sig i mer än två år 😍

Likes

Comments