Förra veckan var jag och Vanessa pÄ fish spa. 12 euro för ca 15 min i badet och 5 minuters fotmassage! Det var jÀttekul, dock kittlade det massor, mer Àn vad jag kommer ihÄg att det har gjort tidigare. Och ja, jag Àr super röd i ansiktet pÄ bilderna, jag vet det haha!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har en katt som gÄr runt hÀr pÄ omrÄdet och kommer vÀldigt ofta in i lÀgenheten. Jag kallar den för kompis haha. Eftersom det inte finns nÄgon luftkonditionering hÀr sÄ mÄste vi hÄlla fönster etc öppna under dagen, sÄ dÄ kommer kompis oftast in. Vi tror att hon kanske kan ha fÄtt kattungar nyligen. Hon Àr dock vÀÀldigt mager och liten. Vi har alla vant oss med att hon gÄr runt hÀr, hon brukar inte hoppa upp pÄ bord eller i sÀngar, gÄr mest bara runt och kollar och sÄ gÄr hon ut igen haha.Likes

Comments

Har inte skrivit pÄ lÀnge (igen). Det Àr lördag, nÀst sista lördagen i Spanien. Snart bÀr det av hemÄt! Arbetsveckan gick ganska snabbt, just nu hÄller jag pÄ med att spacka och mÄla. Har fÄtt en ganska fri roll nu pÄ jobbet pga. 3 flickor frÄn Estland jag börjat jobba med. De fÄr de flesta arbets uppgifter och jag fÄr vÀlja ganska fritt vad jag gör. Jag har mest fixat sprickor och söndriga delarna av vÀggarna i byggnaden. Jag har ocksÄ stÀdat lite. Det har varit helt okej, roligt med lite omvÀxling frÄn kaklandet.

Mina arbetstider har ocksÄ bytt, nu börjar jag jobba 7 pÄ morgonen. Det Àr inte roligt alls, jag hinner inte sova ordentligt pÄ nÀtterna och sÄ vaknar jag vid 6 (aldrig behövt vakna sÄ tidigt i hela mitt liv, inte ens i Finland dÄ praktiken börjat 7), och sÄ mÄste jag starta 06.30 gÄendes till arbetet. Men som tur Àr det bara lite mer Àn en vecka kvar av jobbet.


Likes

Comments

Jag Àr lite sen med det hÀr eftersom vi redan har bott 1-2 veckor i det nya rummet hÀr. Men tÀnkte endÄ lÀgga lite bilder. Det hÀr rummet Àr alltsÄ större och har dubbelt mer skÄputrymme, och dessutom en stor terrass. FrÄn terassen ska man egentligen komma till poolen via en port men den porten fÄr vi inte upp fastÀn vi har rÀtt nyckel.. hmm.


Likes

Comments

PĂ„ Lördagen var Vanessa, Samina och jag till Lobos. Det Ă€r en liten ö ca. 15 min (med gummibĂ„t), frĂ„n hamnen i Corralejo. Tror det Ă€r typ en vulkan ö, och den ses nu som en "sevĂ€rdhet". MĂ„nga turister Ă„ker hit. Vi Ă„kte med företaget Samina och Sofie jobbar i.

Ön Ă€r jĂ€tteliten, det finns inga butiker etc. Tydligen finns det en liten restaurang och ett cafe (sĂ„ smĂ„a att jag inte sĂ„g dem). Det Ă€r nog det klara vattnet och vyerna som lockar turister.

De timmarna vi hade att spendera pÄ Lobos lÄg vi och solade. Passade Àven pÄ att ta lite bilder! Vattnet var sÄ sjukt vackert och klart, hann fÄ riktigt hÀrliga bilder!


Hade ocksÄ med min GoPro sÄ fick lite fotat och filmat med den!

Likes

Comments

IgÄr var jag till Vanessas arbetsplats för att hon skulle göra en fotvÄrd pÄ mig. De va najs. Rosa Rico heter stÀllet hon jobbar pÄ. Bra blev det och för ett bra pris. Dock hann inte nagellacket torka och jag var tvungen att sÀtta skor pÄ mig sÄ det förstördes. Vi hade möte med Elisa sÄ vi kunde inte vÀnta pÄ att det skulle torka.

PÄ mötet med Elisa pratade vi om en incident som hÀnde i onsdags. PÄ grund av den fick vi en varning. Tror det Àr 3 varningar som gÀller och sÄ blir man utslÀngd. PÄ tisdagen Äkte de 2 andra finnarna vi bodde tillsammans med tillbaka till Finland. SÄ pÄ samma dag böt jag och Vanessa till deras rum, eftersom det Àr större och har mer skÄputrymme osv. PÄ onsdag morgon kom stÀderskona, och de pÄstÄr sig ha hittar piss i vÄran roskis? :DDD Det var ett par öl burkar dÀr, sÄ vi sade Ät Elisa att det sÀkert var öl, men tydligen hade stÀderskona sagt att man absolut kÀnner igen piss, bÄde pÄ utseendet och pÄ lukten. Vi vet alltsÄ inte vad som har hÀnt och om det Àr efter finnarna eller oss, eftersom rummet inte blev stÀdat mellan flyttarna. KÀnde ocksÄ att vi inte riktigt blev tillysnade. Eftersom vi fortfarande har kvar ballonger etc. efter Vanessas födelsedag sÄ tror de alltsÄ att vi skulle ha haft fest hÀr och nÄgon skulle ha pissat i soporna. NÄja, vad kan man.

Likes

Comments

Halva tiden i Spanien har gĂ„tt. Hade kameran med till jobbet igĂ„r. Tog lite allmĂ€nt bilder bara, inget speciellt. Har alla veckor nu jobbat med kakling. Börjar bli lite lĂ„ngtrĂ„kigt men det Ă€r ocksĂ„ ganska chill att inte hela tiden behöva frĂ„ga frĂ„gor osv, utan man vet hur och vad man ska göra nu. Mina arbetskompisar har börjat prata en del mer engelska, men vi kommunicerar endĂ„ inte pĂ„ det sprĂ„ket. Han jag jobbar mest med brukar sĂ€ga t.ex. see you tomorrow, relax, wait, water, me, you, osv. men de andra sĂ€ger inte sĂ„ mycket, och jag tror faktiskt att de inte kan. De har ocksĂ„ varit lite intresserade och frĂ„gat t.ex. vad jag heter (:DDDD det var ett par dagar sen, haha, sĂ„hĂ€r passligt i mitten av praktiken), hur gammal jag Ă€r, varför jag kom till spanien och om jag kom ensam hit. De frĂ„gar ocksĂ„ lite om Finland, t.ex. hur kallt dĂ€r Ă€r nu och jag har visar bilder pĂ„ "vĂ„ren" i Finland heh. Vet inte sjĂ€lv heller vad de heter. Han jag jobbade med första dagen heter Pablo, han Ă€r ibland och jobbar i köpcentret. Sedan finns de 2 som jag inte vet va de heter, tror den ena heter Luis (?) eller nĂ„t i den stilen. Och den sista, som jag jobbar med varje dag tror jag att heter Gustario. Det Ă€r svĂ„rt att tyda nĂ€r de ropar pĂ„ varandra, det lĂ„ter mer som tario men jaja. 


Likes

Comments

PÄ mÄndag blev det första arbetsdagen för denhÀr veckan, efterÄt bara slöande och matlagning. PÄ kvÀllen var Vanessa och jag och spelade minigolf. Jag vann som ni sÀkert förstÄr :) EfterÄt stannade vi pÄ en öl i 7pints dÀr det var Abba show!


Likes

Comments

PÄ fredagen firade vi Vanessa som fyllde 19. Jag och Samina kom hem tidigt frÄn jobbet och gick via butiken och köpte de sista sakerna inför vÄr "överraskning" till Vanessa. Hon skulle sluta 7, sÄ vi skulle ha gott om tid, men meddelade att hon kommer vid 5, sÄ det blev lite brottom. Vi pyntade med ballonger och serpentiner, paket, muffins, jordgubbar och lite skumppa. Hon var superglad!

Köpte siffer ljus men 9an var upp och ner i förpackningen sÄ köpte en 6a av misstag... Sweet 16 Vanessa, haha.


Sedan fixade vi oss och gick ut och Àta. Jag och Samina hade bokat bord tidigare i veckan, sÄ Vanessa visste inte vart vi skulle. Dessutom hade de pyntat vÄrt bord lite och hÀmtade kaka!

SkrÀppis var ocksÄ med (som ni ser pÄ bilden), hon fick sin egna stol och personalen tyckte det var mycket trevligt :)

Likes

Comments

Vanessa och jag var pÄ 'lÀnk' för nÄgra dagar sen. Var ute i 2 timmar och gick hur lÄngt som helst! Vi sprang lite och sÄ for vi till stranden och kollade och gick en vÀg lÀngs med stranden dÀr mÀnniskor brukar vara pÄ promenad. Sen gick vi via centrum och hÀlsade pÄ Samina som var pÄ jobb och sedan hem! Vi starnade nÀr det var helt ljust ute och kom tillbaka nÀr det var mörkt, sÄ nÀr vi gick vid stranden sÄg vi solnedgÄngen och det var super fint!NÀr vi gick lÀngs med stranden sÄg vi nÄt vitt lÀngs med havskanten. (vet inte vad det var, det var inte salt. SÄg ut som styrox och kÀndes som sten, sÄ antar att det var stenar). Vanessas första kommentar var "Vi har ocksÄ snö".

Likes

Comments