Header

Dessa fina beställde vi för några veckor sedan, och Holly har redan invigt dom - den gröna är hennes favorit men hon kallar den för blå.

Så idag beställde jag 3 nya till lillebror, och frågan är om inte Holly ska få en rosa. Hon använder ju egentligen MAM, och jag tycker de flaskorna är superbra! Men de är inte lika fina att kolla på 😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag förstår inte hur dagarna kan gå så fort när man är hemma, men är man på jobbet går minuterna så sakta att man funderar på om klockan stannat..

Vi har iallafall hunnit med en hel del idag, en lång vila för oss båda två (och när vi vaknade så började eländet med bajsblöjor igen..) lyckades övertala Holly till att vara utan blöja en stund så hon fick lufta rumpan som blir så himla röd annars. Inte en enda olycka blev det.

Sen kom pappa/morfar förbi och fortsatte snickra på stugan, så nu är det isolerat och taket är färdigt både utvändigt och invändigt. Nu ska det målas ett par gånger till, sen kan vi äntligen börja lägga golv. Till våren ska vi tapetsera, men det känns bara onödigt nu när vi närmar oss hösten.

Medans Holly sprang in och ut mellan oss så hann jag med att få ut en massa saker, håller nämligen på att sortera mer av mina saker. En del slängs, annat får hamna i lådor i garaget. Vill så gärna få upp en vägg i stora rummet så vi får två rum, och ett kan användas till förvaring - men det finns andra saker som står över på prioriteringslistan.

Innan det var dags för natten åkte vi och lämnade bilen, förhoppningsvis hittar han felet! Han trodde inte att det bara var bromsarna som behövde fixas nämligen..

300 ml välling ville Holly ha idag, vet inte när hon åt det på kvällen senast.. Men efter alla bajsblöjor idag är det inte konstigt att hon var hungrig.

Dessvärre slutade det ju inte där, 6!! bajsblöjor till innan hon kunde somna. Och en väldigt ond och röd rumpa. Så natten kommer inte bli rolig, känner det på mig redan nu.

Och min lilla stackare som redan har problem med att bajsa, hon tycker det är obehagligt och blir oftast väldigt rädd när hon känner att hon måste bajsa. Det har blivit bättre när hon varit hemma under sommaren, men när hon kom tillbaka till förskolan kom problemet tillbaka igen.

Likes

Comments

Vecka 31 💙 (30+2)
Magen ändrar sig HELA tiden, allt beroende på hur lillebror ligger. Ibland är jag större från höger sidan, och ibland är jag större framifrån.

Det är en livlig krabat som är där inne iallafall 💙 det har blivit en mysig kvällsrutin nu att ligga och känna på hans sparkar, och när han vänder sig.

Likes

Comments

Godmorgon 🌸
Idag skulle jag ha jobbat, men får vara hemma med Holly istället. Och kommer antagligen vara det hela veckan också.

Antar att det kommer bli mycket Pippi, mycket tjat om att gunga och en hel del lek inne på hennes rum, mellan alla sovpauser. Så ska jag även försöka få saker färdigt här hemma.

Niclas jobbar eftermiddag så vi kommer vara helt själva, så vi ska passa på att mysa en massa! Idag är hon sådär extra mammig, vill ligga mot magen och bli kliad i håret.

Likes

Comments

Igår gick vi in i vecka 31 💙

Barnets utveckling

Fostret väger runt 1,6 kilogram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det kan känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

I gravidkroppen

Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant. Många gravida känner sig tunga och otympliga. Viktuppgången är olika från person till person.

Lungorna blir starkare. Lungkapaciteten har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Ändå är det lätt att bli andfådd.

Många gravida känner av att kroppen innehåller mer vatten än vanligt. Om benen blir svullna och tunga kan stödstrumpor hjälpa. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge.

Funderingar och tips

Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, häftigt eller läskigt? Prata gärna med dina närstående. Barnmorskan finns också där för att förklara saker och lyssna till dina tankar.

Om du som är gravid har ett fysiskt tungt arbete kan du ansöka om graviditetspenning hos Försäkringskassan. Gå in på Försäkringskassans hemsida för mer information.

Även du som inte har ett tungt arbete kan behöva ta det lugnt i slutet av graviditeten. Planera in extra vila och förbered dig både fysiskt och mentalt på förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan använda föräldrapenningen i slutet av graviditeten om du vill.

Om du blir sjuk eller får komplikationer under graviditeten ska du kontakta barnmorskan som kan boka en läkartid för bedömning till en eventuell sjukskrivning.

Även du som är blivande medförälder kan behöva vila och förbereda dig.

På Försäkringskassans hemsida kan du planera och förbereda föräldraledigheten.

Hos barnmorskan/kontroller

Från den här veckan är det vanligt att besöka barnmorskan varannan vecka, särskilt förstföderskor. För omföderskor kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Det kan vara olika hur täta besöken är. Om något behöver kontrolleras oftare, till exempel blodtrycket, kräver det extra besök. Ibland kan barnmorskan eller en läkare bedöma att de behöver göra ett extra ultraljud för att exempelvis kontrollera barnets tillväxt, läge eller moderkakans läge.

Barnmorskan brukar lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera blodtryck och hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extra urinprov eller blodprov.

Och kulan den växer för varje dag som går. Nu börjar jag förstå detta med att man måste lugna ner sig när man blir gravid, kroppen orkar inte alls lika mycket som den gjorde innan.

Har iallafall fått mig min TENS maskin, och den är väl räddningen på kvällarna efter jag jobbat. Det som gör mest ont är ju höften som jag haft problem med sedan jag föddes, men börjar även känna ett tryck över lungorna nu & att ryggen gör ondare.

Förutom all psykisk stress som pågår just nu så mår jag bra, börjar känna glädje i att vara gravid igen. Med Holly var jag konstant glad över att ha henne i magen, hon var mitt lilla mirakel - denna gången tog det längre tid innan jag förstod tror jag. Och innan man vågade vara för glad, ifall något skulle hända.

Graviditeten har ju hittills varit problemfri, däremot är det mycket annat som spökat runt omkring som kanske gjort att jag inte mått så himla bra. Fast jag velat intala mig själv att jag är stark och ska minsann klara av det.. Och det gör jag ju. Jag klarar ju varje dag, det ska bara bli himla skönt när man får gå hem.

Jag räknar med, eller snarare hoppas på att lillebror kommer om 7 veckor. Max 8. Jag vill inte gå över tiden, och är inte speciellt orolig för att behöva göra det heller med tanke på att jag inte gjorde det sist (bara för det vill han väl aldrig ut..) och jag saknar att leka med Holly som innan. Dessutom så är jag snos sjuk nu. Min lilla 2 åring är inte lika snosvänlig, där ska det vara på hennes villkor och det accepterar jag - men jag vill ju inget hellre än att hon ska vara min lilla prinsessa för alltid som ja kan snosa på dygnet runt.

Likes

Comments

Little do you know
How I’m breaking while you fall asleep
Little do you know
I’m still haunted by the memory
Little do you know
I’m trying to pick myself from piece by piece
Little do you know
I need a little more time
Underneath it all I’m held captive by the hole inside
I’ve been holding back
For the fear that you might change your mind
I’m ready to forgive you but forgetting is a harder fight
Little do you know
I need a little more time

Likes

Comments

Go' kväll ♥️
Jag vet att jag börjar låta som en bitterkärring, och det är absolut inte meningen - men nu är det SÅ jäkla mycket som gör mig bitter. Inte konstigt att sammandragningarna blir värre & värre, och att det känns som mina förvärkar ska ta knäcken på mig.

En dag på jobbet, som vanligt. Väcktes tidigt imorse av att försäkringskassan ringde och ville ha lite kompletterande uppgifter, inte mig emot eftersom att min gravidpenning blev godkänd. Så från och med 1 september slipper jag jobba som jag gör just nu. För det tar både på kroppen & psyket, och man hinner ju aldrig vila upp sig.

På jobbet var det som vanligt, mycket att göra om man bara orkar. Är ju snart slut på sommaren, så glassbar & lite annat ska plockas bort. Sålde även de sista av våran alkoholglass (mest sålda glassen under sommaren) så den frysen kunde jag också plocka undan.

Avslutade arbetspasset med ett samtal med chefen.. Ibland förstår jag mig inte på människor! Tänk att man kan va så förbaskat snål att det ska behöva drabba personalen. Men vi får väl se hur han lyckas lösa detta nu, för jag och även dom andra har tröttnat helt på att ge 100 % dygnet runt för att få butiken att bli så bra som möjligt. Och inte ens ett J Ä V L A tack kan man få.

Sen hämtade jag en trött smula på dagis, som hade fått en bula i pannan. Hon la huvudet mot axeln, klappade mig och sa "mamma, Holly till mormor" och hur kunde jag inte lyssna på henne?! Så vi stannade där och fick oss mat, sen hem och direkt i säng. Inte lätt att gå tillbaka till rutiner när man varit bortskämd med att vara hemma hela sommaren.

Likes

Comments

Klockan är mitt i natten, både Niclas och Holly sover och här ligger jag vaken. Vaknade av förvärkar, sen kunde jag inte slappna av och somna om - istället stack alla funderingar iväg.

Jag har så mycket inombords som jag bara vill skriva ut, detta är ju min dagbok, min terapi. Men jag kan inte. Förstår ni?! Det känns som mitt enda hjälpmedel för att orka sortera mina tankar stängts av helt.

Jag vill bara skriva av mig, utan att bli dömd, utan att något ska vridas och vändas på och göras om till något det inte är. Men som läget ser ut just nu så går det inte. Jag kan verkligen inte. Jag vågar inte.

En vacker dag. Då hoppas jag att jag ska få skriva av mig, få tömma mig på känslor. För det känns som jag spricker vilken dag som helst. Trotts att jag går hos både psykiatriker & kurator, så är det inte samma sak. Jag gillar att ordbabbla mitt i natten, det är oftast då tankarna blir för många.

Likes

Comments

Det sista 2 års kalaset är avslutat, och det känns så skönt! Det tar verkligen på krafterna att förbereda allting, och all städning efteråt..

Idag fick Holly sin efterlängtade gunga & gungställning. Det enda hon saknat här ute på gården kan man nog säga. Gissa om jag hade en tjej som inte ville in och lägga sig nu på kvällen.

En massa nya leksaker, en massa nya kläder & en och annan peng på sitt sparkonto. Ja, man kan inte vara annat än nöjd med dessa dagar som bestått av firande.

Jag däremot är helt SLUT i kroppen, så nu ska jag lägga mig raklång på soffan - kolla på söndagsfilmen och ladda upp för en ny vecka med jobb.

Likes

Comments

Mitt kameraalbum består till mestadels av bilder på Holly & magen 💙

Godmorgon finisar! ✨
Idag står det födelsedagskalas på schemat, och en hel del som måste fixas innan det. Två tårtor som ska fixas iordning, huset behöver städas (helt onödigt egentligen då man måste städa efter också..) och jag ska ner till Sunne en sväng för att hämta saker i lägenheten.

Lillebror säger ifrån i magen idag, han tycker nog att jag kan ligga kvar i sängen och vila någon timme till. Men vila får jag göra om en månad, om ens då..

Likes

Comments