Det finns familjer som kommer till Sverige som inte har en tanke på att komma in i det svenska samhället och lära sig språket. Dom vill bara ha men ger ingenting tillbaka. Jag förstår att det kan vara jobbigt att komma från en stor stad till lilla Dorotea, det är inte roligt att bo här, det tycker inte jag heller. Men ibland undrar man var tacksamheten är.

Sen finns det familjen Mubarak, som Migrationsverket har bestämt sig för att skicka tillbaka. Tillbaka till ingenting. Det är inte ens säkert att dom får komma tillbaka och om dom får det har dom ingenting. En familj som har gjort allt för att komma in i det svenska samhället trots alla svårigheter. En familj som är nöjd över att bo här i lilla Dorotea för dom ser fördelarna. Dom får studera, få sjukvård och spela fotboll, men det är framförallt tryggt!

Dom ska bli tillbaka skickade till Kuwait. Jag tror inte att Migrationsverket har gjort sitt jobb och läst på vad det innebär.

Kuwait är ett av världens rikaste länder. Om man är medborgare i Kuwait är livet säkert underbart men inte om man är statslös bidoon. Bidooner är en minoritet som utsätts för diskriminering i Kuwait. Dom får till exempel inte gå i skola, arbeta, gifta sig, ta körkort, få medicin och nekas pass. Dom riskerar att hamna i fängelse och i värsta fall dödas.

Jag undrar om Migrationsverket visste om det här när dom tog sitt beslut. Hur kan dom skicka tillbaka en hel familj, sju barn och två föräldrar till det här? Barnen har ingen framtid och pappan som har diabetes och har inte rätt till sjukvård. Jag blir så fruktansvärt förbannad och ledsen. Hur tänker ni Migrationsverket? Sover ni gott på natten?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter att ha gått och suktat efter bordet Vittsjö från Ikea så slog jag äntligen till. Det passar perfekt, precis som jag hade drömt om!

Likes

Comments

Har suttit hela helgen med min nya målarbok och då menar jag verkligen HELA helgen.

Jag behöver hålla på med någonting som jag kan lägga all min fokus på annars är det kaos i mitt huvud.
Antingen bygger jag pussel, löser sudoku eller andra tankespel. Det är en sån där annorlunda hobby som jag har eller egentligen är det mer som en slags terapi för mig.

När jag hade sån ångest dagligen för ett tag sen köpte jag massa målarböcker som är så populärt. Det fungerade inte alls för mig utan gav mig bara mer ångest. Jag blev aldrig nöjd över vilken färg jag valde och allting blev bara ett stort stressmoment för mig.

Därför blev jag överlycklig när min mamma hittade den här boken. I den behöver man verkligen bara måla. Färgerna är redan bestämda och varje färg har en siffra. En helt perfekt bok för dom som har samma problematik som mig!

Idag får jag stå mitt kast för att jag har målat hela helgen. Min tumme värker så fruktansvärt mycket. Det är ett problem när man både har ADD, som gör att man har svårt att sluta med det man håller på med och har EDS som gör att mina fingrar inte klarar av sånt.

Likes

Comments

Äntligen sitter mina tavlor på väggen.
Jag älskar verkligen mitt vardagsrum, det enda som saknas nu är en ny taklampa och en ny matta.


Ihelgen kommer mest troligt ett viktigt blogginlägg som jag har hållit på med ett tag nu. Så håll ut kik!

Likes

Comments

Nu tänker jag ta tag i min blogg igen.

Mest för min egen skull så att jag ska kunna få ut mina tankar och känslor. Då jag sedan en tid tillbaka inte mått speciellt bra så blir det här en slags terapi för mig. Jag kommer även blogga om mode och inredning som är ett av mina största intressen. Du är välkommen att följa min resa till ett friskare liv!

Likes

Comments