Mobilbilder


Åh vad jag älskar vädret nu! Varken för varmt som på sommaren eller för kallt som på vintern. Perfekt ridväder.

I skolan fortsatte projektveckan och vi dansade bland annat bugg idag. Inte min favoritgrej direkt, men det var helt okej. Efter skolan drog jag till stallet och red Skopan. Äntligen börjar det torka upp lite, så jag red på slingan. Tycker synd om hästarna när de bara går i paddocken. Han var precis lagom pigg och tyckte det var väldigt kul att få galoppera lite. När han var klar tog jag in honom direkt och så tog jag och stallägaren Snäckan och tränade lite. Gjorde samma sak som förra gången, men denna gången utomhus. När jag hade satt mig på henne så började vi till och med gå en liten bit och det tog hon galant! Detta är så kul verkligen.

Imorgon är det äntligen fredag igen och jag ska förmodligen hitta på något med några kompisar. Godnatt <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hästar & ridning, Vardag


Motivationen har bara dippat de senaste dagarna. Därför har jag inte bloggat, men jag tänkte gå igenom vad som har hänt lite. Eftersom jag inte har hunnit ta några nya bilder, så fick det bli ett par från förra året som jag tror att jag inte har visat här på bloggen.

Denna veckan har vi projektvecka, vilket innebär att man fördjupar sig inom ett speciellt ämne. Vi har det en gång varje termin och denna gången är ämnet sex och samlevnad. Faktiskt intressant, även om man vet mycket av faktan redan. Igår lyssnade vi på en otroligt bra föreläsning med Jesper Rehn som har jobbat för rfsu under många år. Hela föreläsningen handlade om att man inte ska behöva dela in sin sexualitet i olika fack, utan att det faktiskt inte spelar någon roll. Ingen förutom ens partner tjänar något på att veta det och därför ska man inte behöva "komma ut" med att man är homo- eller bisexuell etc.

För övrigt har det inte hänt så värst mycket. I måndags gjorde jag dock en väldigt rolig sak. Jag var i stallet och red Skorpan. Tog fram några bommar och avslutade med ett litet "cavalettihinder". Han var jätteduktig och lyfte på benen väldigt bra. När han var klar gjorde hon som äger stallet och hästarna i ordning Snäckan för att jag skulle hänga lite på henne. Tyvärr blev hon rädd och trampade sig på väg in till stallet, så vi ville inte gå ut med henne mer. Hon var verkligen hur cool som helst och efter en stund kunde jag till och med sitta upp på henne. Måste säga att jag är väldigt stolt över att klumpiga jag kom upp i sadeln så försiktigt utan stigbyglar. Vi får ser var detta landar. Just nu ser det väldigt ljust ut!


Likes

Comments

Hästar & ridning, Mat


Nu är helgen snart slut. Som vanligt är den över innan man ens hinner blinka.

Igår (lördag) red jag först lektion på morgonen. Vi red igenom LC:1 tillsammans först inför ryttarmärke 4 och sedan jobbade vi lite med formen. Jag tycker inte att jag fick ut jättemycket av veckans lektion eftersom jag hade en häst som jag inte riktigt funkar så bra ihop med, men det var kul ändå. Efter lektionen åt vi lunch och sedan åkte vi till Olofström för ridskoleserien. Det gick bra för alla i ridningen och vi fick totalt 4 fel i hoppningen. I teorin fick vi ett totalt onödigt småfel som gjorde att vi kom sist av alla. Det roliga var att jag var tvärsäker på vad som var rätt svar, men alla tyckte att det verkade orimligt och vägrade lita på mig. Hade de gjort det hade vi förmodligen inte kommit sist. Jag red hoppning ponny och det gick faktiskt bra. Fick en häst som var lite seg, men han kom fram mer och mer för varje hinder. Jag kunde fått fram honom lite mer, annars är jag nöjd. Jag ska se om jag kan få in videos på bloggen i framtiden. Kanske kan vara kul att se vad jag pratar om? När jag kom hem gjorde jag fryspizza och satte mig och kollade lite på youtube.

Idag var det full rulle igen. Klockan 10 var det temadag inför konfirmationen. Vi var med på en gudstjänst, åt lunch, hade en liten gruppövning och lyssnade sedan på en föreläsning. Han som föreläste hette Jonas Helgesson och har en cp-skada. Han berättade om sitt liv och pratade mycket om fördomar och självkänsla. Den var mycket bra och jag tycker att det är bra att de tar in sådana människor så att ungdomar tidigt lär sig att acceptera alla, oavsett kön, ursprung, hudfärg och sexuell läggning till exempel. Han pratade mycket om att man ska se personen och inte bara utsidan. Min syster har faktiskt en cp-skada, så därför tycker jag att det är extra viktigt.

Efter temadagen stack jag till stallet och red Skorpan. Han var väldigt seg idag, så det gick väl inte jättebra. Får hoppas att det går bättre imorgon. Vi ska då dessutom se om jag kan börja hänga lite på hästen som vi ska rida in, vilket jag ser fram emot jättemycket!

Likes

Comments

Hästar & ridning, Mat


Nu är det äntligen fredag! Praoen är slut och nu väntar en ny vecka tillbaka i skolan. Idag har jag gjort ungefär samma saker som tidigare dagar, men i förmiddags fick jag rida igen! Jag red en ungponny som heter Prim och är ett D-ponnysto på 5 år. Det gick väldigt bra och hon var jättefin. Bara jag som rider som en jag vet inte vad, men det börjar ta sig. Har lärt mig jättemycket under tiden jag har varit på ridklubben och det är jag jättetacksam för!

Jag kom hem vid 17-tiden idag och lade mig direkt i soffan. Har jätteont i fötterna och benen av allt springande fram och tillbaka till hagarna och i stallet. Man är mycket fysiskt aktiv när man jobbar i stall vilket man kanske inte tror vid första anblick.

Pappa lagade en jättegod fredagsmiddag som bestod av grekiska lammbiffar, klyftpotatis, creme fraiche och sallad. Det är inte ofta jag äter middag med familjen eftersom både jag och de andra är borta mycket, så när vi väl gör det så uppskattar jag det lite extra. Efter middagen bjöd mamma på wienerbröd och melon som jag älskar. <3

Nu under kvällen har jag mest kollat på mobilen och pluggat teori inför morgondagens ridskoleserie. Den hålls faktiskt på Olofströms ridklubb, så då får jag åka tillbaka dit ännu en gång. Det skadar ju inte!

Likes

Comments

Hästar & ridning, Mobilbilder

Min favoritungponny vid namn Rainbow Dash <3

Nu är näst sista dagen på praoen avklarad. Imorgon är sista dagen på ridklubben och jag har väl lite blandade känslor inför det. Kommer ju såklart sakna alla hästarna, men däremot ska det bli skönt att slippa gå upp så tidigt (05.30) och göra massa bussbyten varje dag.

Idag har jag tagit ut hästarna, mockat, gjort iordning några hästar för handikappslektionen, hängt ut hö, sopat, tagit in hästarna och borstat ungponnyerna. När jag skulle ta in småponnyerna och Geisha så rymde den minsta ponnyn under undertråden. Ni kan ju bara fatta hur liten han är! Han tyckte det var väldigt kul att springa omkring på gårdsplanen och ville absolut inte bli fångad, så jag fick tvinga in honom i stallet. För övrigt var det kurs för alla ridlärare i södra Sverige idag också. Jag hjälpte till att fixa iordning en av ridlärarnas häst efter att hon hade ridit. Det var en riktigt stor häst och jag kände mig som en liten myra haha...

Likes

Comments

Hästar & ridning, Mobilbilder


Har haft ännu en bra dag på praoen idag. Jag gjorde ungefär samma saker som de andra dagarna, det vill säga släppte ut och in hästar, hängde ut hö, fodrade och putsade.

Efter att vi hade släppt in alla höstarna på eftermiddagen fick jag helt plötsligt veta att jag skulle rida en annan unghäst! Denna gången red jag ridskolans nyaste ponny, som är en d-ponnyvallack på 5 år (?) och heter Sullie (uttalas Sallie). Han var verkligen jättesnäll och fin att rida trots sin unga ålder. Måste säga att de utbildar sina hästar väldigt bra på den ridskolan. Jag är verkligen jättetacksam över att jag har fått rida hela tre gånger på 3 dagar. Trodde verkligen inte att jag skulle få rida så mycket och man känner ju sig lite hedrad när de låter mig rida unghästarna!

Likes

Comments

Hästar & ridning, Mobilbilder


Dagen i Olofström har varit så bra idag!

Vid 8.00 släppte vi ut alla hästarna. Sedan fodrade jag alla hästarna i ridskolestallet. Helt oförberett fick jag reda på att jag skulle rida en lektion. Jag hade en häst som heter Romance och han var väldigt snäll att rida. Vi hade en bomövning med fokus på hörnpasseringar. Jag har länge haft problem med att jag har för lös kontakt med munnen och idag märktes det ganska tydligt. Mot slutet av lektion ramlade äntligen poletten ner och det gick strålande. Finns ingen bättre känsla. När jag hade släppt ut honom i hagen fanns det inte så mycket att göra innan lunch, så vi sopade innerdelen igen. Inte det roligaste direkt.

Efter lunch tog vi in alla hästarna igen och när alla var inne kom en av ridlärarna fram och sa att jag och hon skulle rida ungponnyerna. Jag blev verkligen jätteglad! Hon skulle ha en privatlektion, så jag borstade och gjorde iordning båda ponnyerna. När hon var klar trimmade vi dem lite i ridhuset. Jag red en skimmel som heter Rainbow Dash och kallas Rainbow och som bara blivit riden av två ridlärare och en elev. Hon var verkligen superfin att rida och jag tror att hon kommer bli en stor favorit på ridskolan när hon börjar gå lektioner. Efter ridpasset fixade jag båda hästarna och sedan var det dags att sluta.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra ikväll. Är helt slutkörd haha...

Likes

Comments

Hästar & ridning, Mobilbilder


Idag har haft min första dag på praoen. Verkligen jätteskönt att slippa skolan ett tag och bara vara på det stället som jag gillar bäst - stallet.

När jag kom tog vi ut alla hästarna. De har jättemånga hästar, så man får ta flera åt gången och gå flera gånger. Det tog sin lilla tid. Efter det fodrade jag alla hästarna i ridskolestallet, mockade en box, hängde ut höpåsar och fodrade sedan alla ridskolehästarna som står i privatstallet. Sedan skulle en av ridlärarna rida två ungponnyer (hästarna på bild), så jag hjälpte till att släppa in och ut dem, göra iordning dem och skritta fram och av dem.

Efter lunch tog vi in alla hästarna igen och jag sopade halva innerdelen + alla rum. Den är jättestor, så det var ganska jobbigt.

Nu sitter jag på sista bussen hem och mina fötter är helt slut efter dagen!

Likes

Comments

Hästar & ridning


Vilken dag det har varit! Dagen började med ett pass på min favoritponny Fighter och det gick hyfsat. Vi red på utebanan så hon var lite spänd.

Efter lunch var det pay and jump på klubben, så vi tittade lite. Många duktiga ekipage! Det roligaste att kolla på är de minsta tycker jag. Man blir så imponerad av dem. Att de ens kommer ihåg banan när de är så små!

När jag kom hem gjorde jag pizza och kollade på Thereses och Anders livestream på Silja Line's facebooksida. Det var bara runt 300 personer inne efter att de avslutat på youtube, vilket var jätteskönt. När de hade avslutat liven gick jag ner för att förbereda inför mello. Jag hejade på Wiktoria och Robin, men blev lite förvånad över att Wiktoria inte fick fler internationella röster. Blev iallafall jätteglad när Robin vann! Tyckte ni att rätt person vann? Om inte, vilken tyckte ni skulle vunnit?

Nu ska jag nog gå och lägga mig och fortsätta på min bok. Ska upp i tid imorgon och rida Skorpan.

Likes

Comments

Mat


Äntligen fredag! Jag älskar fredagar. Skoldagen är inte så jobbig alls och vi har kemi/biologi och idrott som jag gillar. Vet inte om jag har skrivit det här tidigare, men vi håller på med en egen dans i grupper på idrotten och det tycker jag är väldigt kul.

Jag hade två kompisar med mig hem från skolan idag - Clara och Ida. Vi åt frallor och bakade sedan en chocolate chip-kladdkaka. Det stod att man skulle röra lite i mitten av kakan efter fem minuter i ugnen, vilket vi gjorde. Det vi inte tänkte på var att chokladen då smetades ut, så den ser ju inte precis ut som en jättekaka, men god blev den! Recept hittar ni här .

Efter att vi hade smakat på kakan gick jag och Clara till fritidsgården och mötte upp några andra kompisar för att köpa biljetter till baldes i slutet av månaden. Vi gick hem direkt efter och nu har jag och min storebror ätit pizza. Mycket mer än så händer inte idag. Jag är jättetrött, så jag ska nog gå och lägga mig snart. Ska ju upp till stallet både imorgon och på söndag, så det är viktigt att jag sover så att jag orkar.

Ha en bra helg! <3

Likes

Comments