Hejhej
Just nu sitter jag och Ellen och tar en kaffe på färjan. Vi åker nämligen över till Frederikshavn, Danmark under dagen idag. Ganska spontan då vi kom på att vi skulle åka sent igår kväll haha! Men de kommer nog bli ganska mysigt ändå. Färjan ska ta ungefär 3h och vi åker hem runt 20. jag har aldrig varit i Danmark förut så jag tycker de ska bli kul att se nått nytt i alla fall.
Ska försöka ta ganska mycket bilder som kanske kommer upp imorgon eller ikväll när vi kommit hem. 

Ni kan följa våran dag på snapchat, jag heter klarisenn där.
Hoppas ni får en trevlig måndag! /K

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Hallo!

Mitt namn är Ellen, som Klara redan nämnt i tidigare inlägg (och som ni även ser på bloggens namn, haha!) Jag är en 21-årig tjej som spontant flyttade till Göteborg för cirka en månad sedan. Jag bodde tidigare i lilla Karlstad men kände för att lämna det bakom mig och testa på något nytt, så varför inte Göteborg? Ni kommer att märka i bloggen att jag är en väldigt spontan person, jag hittar alltid på nya impulsiva idéer och när jag bestämt mig för att göra något, så gör jag det!

Mina tre år på gymnasiet läste jag samhällsvetenskap-programmet med inrikting beteendevetenskap. Jag är en person som brinner för att hjälpa andra människor och min dröm är att när jag känner mig redo för att sätta mig bakom skolbänken igen, läsa mänskliga rättigheter och jobba inom en hjälporganisation, förhoppningsvis FN.

Jag har sedan en vecka tillbaka jobbat på ett café ute på Landvetter. Då jag tidigare jobbat inom snabbmatskedjor och caféer, rättare sagt de två senaste åren, kändes det som en trygg plats att starta på. Jag hoppas att inom en kort framtid få chansen på att även bli arbetsledare.

Mina största intressen är att umgås med mina närmaste vänner, jag älskar att ha folk nära och ogillar ensamhet, självklart är det skönt att ha egentid, men inte allt för ofta! Jag spenderar mycket tid på att resa, det senaste året har jag varit i Turkiet ett antal gånger, där min pojkvän bor. Sedan har jag back-packat i Asien, bilat igenom Europa och i vinter väntar Kuba i två veckor. Förutom att resa och umgås med vänner spenderar jag mycket tid att se på film, det finns inte många filmer jag missat, allt från töntiga kärleksfilmer till science fiction och långdragna serier, så hemmakvällar med film och choklad vinner helt klart över en utekväll på klubben.

Nu känns det som jag babblat på en hel del om mitt liv, det är väl mestadels vad den här bloggen kommer att handla om, våra ganska så normala liv. Det kommer även skrivas mycket om tankar, idéer, allt mellan himmel och jord.


 Min första bild får bli en härlig bild från Koh Lanta, Thailand.

/Ellen  

Likes

Comments

Hej allesammans!

Som sagt jag heter Klara Källgren, jag fyller år 1 november vilket inte är så många dagar kvar tills jag fyller 19 år. Jag bor i Luleå med min familj och min hund Whiskey. Jag flyttade till Luleå för snart 2 år sen för att göra klart mitt sista år i gymnasiet där. Jag är från Värmland så där har jag i princip bott hela mitt liv och efter 17 år så flyttade jag upp till kalla men väldigt fina Luleå. De var så att mina föräldrar och min bror flyttade upp dit när jag skulle börja första året på gymnasiet men jag bestämde mig för att stanna kvar för det kändes bäst för mig just då. Det slutade med att jag mådde mindre bra i mitten av 2an och bestämde mig för att flytta "hem" igen till mina föräldrar.

Vad läste jag på gymnasiet då? Ja jag läste naturvetenskap med inrikting samhälle då jag kände att de skulle bli lite too much med all kemi, biologi och allt som hör till den linjen. Kan inte dieket säga att jag klarade dessa tre år jättebra men jag gick ut i somras med alla ämnen godkända! Min studentresa blev tilll Turkiet, Alanya alldeles själv för att hänga med min kusin och hennes kompis som redan var där. Resan blev inte precis som jag tänkt mig men den historien kan vi ta lite längre fram kanske.

Under denna sommar som var sommarjobbade jag på sjukhuset i Luleå som transportör för att kanske se om ett framtida jobb på sjukhuset var något för mig, vilket det kanske är. Så jag pluggar inte just nu men hoppas att jag listat ut vad jag vill göra i livet tills hösten nästa år. Under tiden så jobbar jag just nu som vikarie i Göteborg, hoppas dock att jag nu att ganska snart att jag får ett heltidsjobb någonstans i Luleå så att jag kan försörja mig helt själv utan mamma eller pappas pengar.

Vad jag gör på fritiden vet jag knappt själv, men jag är en föredetta skidskytt så jag åker skidor ibland, både på sommaren och vintern. Jag hänger mycket framför viaplay och netflix så jag har tagit mig igenom ett X antal serier i mina dar. Jag gillar att fika väldigt mycket, hänga med mina kära älskade vänner och ibland då och då gå ut och ha en kul kväll på krogen. Som ni ser har jag brist på saker att göra och för mycket tid att göra ingenting på så jag hoppas bloggen kommer ta upp lite tid.

Nu är det nog snackat om mig för denna gång men ni kan följa mig på instagram: klarakallgren heter jag där. Har också en vsco klicka HÄR så kommer ni till den.

Vi hörs!Likes

Comments

Hej!

Nu är de så här att jag och min kära kusin har bestämt att skapa en blogg tillsammans, i brist på annat. Vi kanske inte är jättebra på de men åtminstone har vi något att göra och vi kan dela med oss om våra liv. Vi heter i alla fall Klara och Ellen och vi är 19 och 21 år gamla. Vi bor på varsina håll och ibland på samma ställe. När vi är åt splittrade håll så bor jag i Luleå och Ellen i Göteborg men ibland händer de att jag åker ner till Göteborg och bor med henne några veckor. Det just för att de är ett liiiitet avstånd mellan varandra så de händer att vi inte ses så ofta men när vi väl ses så är de ett bra tag innan jag lämnar och åker hem igen.

Vad gör vi om dagarna då? Ellen jobbar på ett café på Landvetter airport och ibland som vikarie. Jag gör inte värst mycket nu förutom att jag söker jobb hemma i Luleå och ibland jobbar som vikarie jag med.

Jag tänkte nu att istället att jag ska sitta och skriva om oss båda så kommer vi skriva et varsin inlägg snart och berätta om oss själva istället. Men vad kul att ni ville titta in och hoppas ni fortsätter att göra de!

Kram! /Klara

Likes

Comments