View tracker

​Planen för den här veckan är att göra ett planeringsschema för alla hästarna och även fixa en längre planering för dem. Till exempel ska Sunny få nya skor idag, träna för Cecilia imorgon och till equiterapeut på onsdag. Vi tycker att det är viktigt att hästarna kollas igenom 2 gånger per år, under hösten och våren, men det blev lite senare i år men det var för att vår equiterapeut kunde komma till Vingåker om hon får 6 hästar att checka. Så nu har vi fixat och trixat med det så vi behöver bara ta oss till Vingåkers Ryttarförening. Skönt! Wisse ska också dit på onsdag. Lindsey får dock vänta tills i vår. 

Wisse får det lite lugnare nu under december månad. Vi har 1 träning till inplanerad, sen har jag tänkt att jobba mycket med honom på marken med equibandet som jag köpte i somras som gett mycket fint resultat på Lindsey som jag jobbar regelbundet med. Är lite sämre med Wisse men jobbar med det minst 2-3 gånger i månaden men krävs mer för bättre resultat. Men nu har jag mer tid för det och ska även jobba mycket övergångar, skritt och trav och stärka hans korta galopp för under sommar/hösten har vi jobbat på att den större galoppen ska vara stark och hållbar och att galoppera i samma tempo. Nu tänkte jag faktiskt gå tillbaka till det han faktiskt var väldigt stark i när han kom till mig, hans korta galopp. Men det känns bra med lite hoppvila för jag vill inte att han ska tycka det ska bli för mycket. 

Lindsey har även börjat få gå lite tuffare pass då hon fortfarande har en såndär rund och fin sommarmage? Hahaha, ändå äter hon bara 4 kilo hö om dagen...och W ca 11 kilo. Jaja hon tycker det är kul att arbeta på lite svårare övningar och hon är verkligen proffs på bommar på marken! Helt underbart efter att ha jobbat med Wisse som blir överlycklig över bommar på marken som gärna vill hoppa över dem och leka att han inte alls är lydig och kan skritta framför en bom, medan man kan göra det i sömnen när man sitter på Lindsey! Så stor skillnad!! Det är verkligen så olika, men ändå så lika ibland. För inget slår känslan när man har Lindsey mellan alla hjälperna, den känslan slår till och med W om man inte räknar med när man hoppar honom, hehe. 

Nu bara 19 dagar kvar till jul och julklappar måste börja köpas in! Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lördagen startar med solljus men kallt i luften. Det är alltid extra mysigt att släppa ut hästarna på helgen för att sedan äta god frukost tillsammans med familjen.

Igår reds Lindsey och Sunny ut med Jenny som red Chelsea. Vi hade jättemysigt och avslutade med te och fika ute i stallet efter att vi blivit lite kylda. Det är himla roligt med lite rörelse i stallet att hon kommer och rider för då har vi ofta ridsällskap. Wisse longerades lite lugnt i trav i lång och låg form. Fin!

I torsdags gjorde vi ju sista starten för i år. En nationell 120 start i Södertälje. Det var lite stressigt på framhoppningen så det var svårt att få avspända språng. Väl inne på banan gjorde vi en rejäl tabbe på första hindret. Det var ju i för sig lite tittigt med läktaren precis intill och stora blommor. Så ett töntigt stopp. Sen med lite mer pondus från mig hoppade vi runt resten felfritt. Så synd för när man har fått in flytet vill man så gärna fortsätta att hoppa hela banan och inte bara grunden. Men jag är nöjd! Känns bra att avsluta säsongen så. Min fina Wissebus <3

Likes

Comments

View tracker

Här har ni några språng från träningen igår! Det är alltid kul att träna med denna fantastiska häst och nu när vi verkligen börja hitta knappar!

Vi travade fram och gjorde massor med övergångar trav-skritt, galopp-trav med bommar i cerpentiner. Det är så otroligt svårt med skritt övergångar tycker både W och jag men så otroligt viktigt också så vi måste bli bättre på det!

Annars var han väldigt väldigt fin! Men även skönt att vårt lilla problem från förra tävlingen dök upp! Oxer-räcke kombination ur sväng..Bättre att det gör det på träning. Så det var skönt att klargöra vad jag gjort för fel och rätta till det. Sen är det inte helt enkelt men man får träna! Det ska bli så kul att göra vår sista start på torsdag och gå igenom tävlingssäsongen och sätta nya mål och vinterträna och lite vila också.

Likes

Comments

I söndags var vi på Friends och här kan ni se lite bilder på min shopping. Kavajen har jag suktat över länge och med 20 % rabatt slog jag till! Sååå himla nöjd. Tänkte mig dock en svart först men denna är väldigt mörkt blå och nu har jag ju en svart redan så det fick bli så! Har sålt väldigt många kavajer på sistone då jag har haft så många som bara hängt i garderoben. Hjälmen är faktiskt Idas och min. Eftersom alla hjälmar måste vara VG1 märkta nu vid årskiftet hade inte Ida och jag någon att få tävla i, så en ny hjälm var ett måste. Och vi som har så små huvud och är nöjda med Samshield hjälmarna vi har föll det naturligt att köpa en ny sådan. Lite extra bling just uppe på hjälmen så att den passar bra när Ida tävlar dressyr! Tränset var bara ett måste när jag såg det och Wisse blev så snygg i det! Vi hade en underbart bra dag, mamma, jag och Ida. Tidig morgon och hemma vid nio. Perfekt att bara vara borta över dagen.

Men idag är det tisdag och innebär träning med W ikväll. Kram så länge

Likes

Comments

Igår var W så himla fin! Allt stämde, när han är 100 % mellan mina hjälper är han så fantastiskt rolig och lätt att jobba med. Vill hela tiden göra rätt och lyssnar och tar kommandon och vill vill vill jobba. Hans inställning gör att man verkligen brinner för den här sporten och att man efter att ha jobbat, varit ute från klockan 6 på morgonen komma in klockan 7 på kvällen faktiskt är lycklig! Han fick även nya skor idag och älskar hovis nu för tiden. Så kul att han inte längre är rädd.

I vilket fall så hoppade Ida och jag tjejerna i söndags och byggde upp lite hinder, tre sockerbitar på rad, på ena långsidan där det är 12 meter mellan. Där ska hästarna gå på 4. Trångt med Lindsey som har lång galopp. Sedan räcke till räcke med 15 meter där jag red på 3 språng när vi höjde upp till 95 cm. Sedan denna som ni ser på bild. Hoppade dock inte så högt med Lindsey utan slutade på ca 1 meter. Lindsey var jättefin verkligen och fick supersprång! Sunny var helvild och bockade och sköt rygg och Ida höll på att smaka grus. Jisses! Sunny älskar verkligen att hoppa om det är på en låg nivå. Hon hoppar max 70 cm, så inga höjder men hon drog mot hindrena som en riktig hoppgalen ponny, samtidigt får man knappt hålla i tyglarna. Men hon litar så på Ida att hon tar verkligen alla hinder nu, i början var hon mer osäker, men nu mer galen, haha.

Sedan hoppade Sandra vår hyresgäst så hindrena stod på denna höjd (även hennes bild) så Wisse och jag hoppade några språng igår och han var så fantastiskt fin och riktigt svävade över! Riktiga supersprång. Jag bara njöt och såg distansen komma perfekt! Han är sååå så fin <3

Likes

Comments

Igår höll det på att sluta riktigt illa för vår prinsessa. Vi höll nämligen på att förlora henne för ett kort ögonblick....I sista minuten fick vi tillbaka henne och jag har aldrig varit så rädd och orolig.

Det som hände kl 21:30 igår kväll var att vi satt inomhus och vår hyresgäst kommer springande och säger att det hänt något med Lindsey. Vi är säkert ute i stallet på mindre än 30 sekunder. Lindsey ligger upp och ner i boxen och är svart i blicken och liksom "borta", direkt ser jag att vi måste vända på henne, vi är 6 personer nu i boxen och vänder på henne. Direkt när vi får vänt på henne reser hon sig och stressar runt lite men återgår till att vara sig själv. Detta har tyvärr hänt Sunny två gånger innan, som tur har vi varit där då. Men det är när de rullar sig i boxen och rullar för nära väggen och inte kan vända på sig själva för att komma tillbaka. Hästar kan inte ligga så länge på rygg för då får de inte luft. Vi hade verkligen änglavakt över att de var folk i stallet. Så nu måste vi verkligen ha extra koll. Lindsey brukar vanligtvis inte rulla så ofta men nu hade vi varit ute i regnet så hon hade ju blivit blöt. Men det viktigaste är hon mår bra <3 Så det blev minst sagt en omtumlad kväll.

Likes

Comments

Fullspäckad dag där W och jag egentligen skulle iväg till Jannica men blev inställt tyvärr då hon vaknade upp sjuk. Men eftersom vi ändå var uppe så red vi alla ut en runda i skogen. Passade bra då W går lite lugnare nu en vecka och vilade igår. Mamma red på Sunny som är snällast och Ida och jag på L och W. Därefter åkte vi till Strömsholm för att kolla på SM. Vi hade en jättemysig dag tillsammans och kul var det att se så fina hästar!

Igår plockade vi fram lite bommar i paddocken och red samma övning med Lindsey och Sunny som jag beskrev att vi gjorde på träningen i tisdags. Och jag är förvånad över hur bra L och jag gjorde det. Hon kan galoppombyten men sparkar rätt ofta när man gör så jag fick hålla i mig lite eller så valde jag att bryta av men oj så fint hon gjorde det. Det är ju även en lösgörande övning så hon var verkligen så himla mjuk och bar sig själv så bra. Jag verkligen kände hur bakbenen kom in under henne. Fina skrutt <3

Imorgon kommer m och m på lunch så vi får träffa hundarna!

Likes

Comments

I tisdags var det träning och nu när tävlingarna tar ett uppehåll så är det vinterträning som väntar! Jag älskar vinterträningen, att stärka upp sina svagheter man har inne på banan för att sedan under våren känna att det verkligen givit resultat. Tiden att ge hästen vila men samtidigt bygga upp ännu mer styrka och rida annat än banor. Vi började med detta jobb i tisdags där det låg fyra bommar på medellinjen som vi skulle rida serpentinbågar över, fast i en S form, först i trav men sedan i galopp. Och vi skulle inte byta galopp över bommen utan rida i förvänd galopp några steg och sedan göra bytet innan sargväggen. Lättare sagt än gjort, här krävdes det precision. Men det var riktigt roligt och klurigt. Jag är nöjd över vad W och jag presterade på träningen. Fick beröm för mina stilla händer som annars kan hitta på fel, men inte alls när jag bestämt mig! På bilden över gör vi ett byte efter bommen, något tidigt, men efter att Wisse lärt sig övningen ville han gärna förekomma..

På ena långsidan hade vi en kombination oxer-räcke med 2 språng, och sedan 3 språng till räcke. Andra långsidan en studsserie, 4 studshinder med 5 språng till oxer. Detta red vi åt båda hållen och la in serpentinbågarna i arbetet, så det var verkligen så att man behövde tänka då serpentinövningen var en väldigt samlande övning medan långsidorna krävde mer galopp. Jättenyttig och rolig övning som kommer användas mer i vinter. Jag är verkligen nöjd med min ridning och hur det känns att rida honom nu. Allt känns betydligt lättare som om en sten fallit på plats. Eftersom Wisse var min första storhäst så har inte resan varit busenkel för han är nog inte den lättaste att lära sig på heller. Som sagt har han några extra växlar som man måste kunna behärska och klara av och nu känns det som jag verkligen klarar av allt det. Minns att jag ibland under förra vintern inte klarade av hans energi och inte kunde rida hemma utan fick avsluta för att jag inte var tillräckligt kunnig att få ner honom i varv. Men även om han blir pigg nu så springer han aldrig ifrån mig, utan lyssnar på mig och jag kan rida mig till lugnet igen. Han är guld på riktigt och lär mig massor och det finns ingen jag hellre vill ha. Wissebus är allt för mig <3

Likes

Comments

Idag har vi varit iväg till Strömsholm och hoppat 2 klasser. Wisse har skött sig galant! Första klassen, 110 fick vi ett pet i omhoppningen. Men är inte alls särskilt nöjd över den ritten. Den känns lågt och han blir som en sprattelgök och vill mest springa, så jag fick inte under bakbenen tillräckligt och jag red helt enkelt för dåligt! Behöver verkligen tänka på att få in bakbenen i 110 så kan vi leka runt lite där för det är ju plättlätt tycker W.

I 120, vår tredje start och vi fick ett stopp på 3a, vilket var synd. Tror att galoppen blev lite längre och längre så det blev lite platt in. Jag är jättenöjd för resten var felfritt, 9 språng och ingen bom faller och vi kommer fint på alla hinder! Så himla nöjd, dock 3 tidsfel på det men jag är lyckligt lottad som har min drömhäst <3 Skulle vara roligt att få hoppa omhoppningen för han var så himla fin! Men ett steg i taget, kul att vara nöjd och känna att man gjorde rätt i alla fall.

Nu är vi snart hemma och då får han fortsätta sin dag med mystäcken och mat.

Likes

Comments

Efter 3 dagars snöande så äntligen är det stilla i luften. Dock skulle det ju komma mer ikväll, men jag hoppas vi hinner rida innan.

I måndags fick alla vila då det var snökaos och banan var både frusen och snöig. Nu är den mjuk så problemet vi har är att vi inte har några snösulor på hästarnas hovar...Alla fick broddarna ditsatta så det känns lite säkrare för dem och oss tror jag.

I tisdags åkte vi med Wisse och Sunny till ridhuset. Idas Ceciliaträning var inställd på grund av sjukdom så det passade bra att åka med W också. Vi ska tävla på söndag så även fast vädret är som det är måste jag ha igång honom. Sunny skrittades och travades barbacka då Ida egentligen var väldigt sjuk men Sunny behövde skritta och röra på sig efter helgens tävling och hemma blir det bara snöstyltor tyvärr. Wisse och jag jobbade med tre bommar på cerpentiner, den övningen som gick så dåligt på förra träningen. Det gick bättre men inte perfekt! Har som mål att den övningen ska sitta som en smäck i januari/februari. Hoppade även några språng på ett 120 räcke för att få en bra känsla. Han kändes fin som vanligt. Vi var själva i ridhuset så det kändes lite lyx att rida med musik och ha hela för sig själv.

Igår gick alla hästarna på banan en kort stund innan styltorna tog över. Alla var fina så det kändes bra! Planen är nog samma för idag och på fredag kanske en uteritt om vädret tillåter. Både Ida och jag är nog hemma samtidigt då efter jobb och skola. Vi hörs! Kramar

Likes

Comments