Livet på SSHL

Wioooo fyllde "vuxen" igår!! Inte längre snarton!!! Dagen började med att Jullan och Sibby överraskade mig med frukost på sängen, paket och massa ballonger! Sedan var det skolan som gällde :///. På kvällen hämtade Jullans pojkvän Hugo upp oss med bil sedan åkte vi till en restaurang och åt (slapp skolmaten hehe)❤️sååå mysigt!

Mamma och pappa hade lite ågren över att de inte kunde fira min stora dag Hahahah trotts det lyckades de skicka upp blommor och en liten bakelse, så gulligt! Till helgen ska jag till Göteborg och fira ordentligt med familj och vänner!!! Taggaa tagga! 💥💃🏽💃🏽

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet på SSHL

Wiiooohoo! Första veckan på vt-18 avklarad! Just nu har vi inte så mycket i skolan, trotts det känner jag mig ständigt stressad och är ALLTID SVIN TRÖTT....detta beror främst på det dagliga KAOSET på internatet.

(Varning för lång text om livet på SSHL)

1) KULTURKROCK: På mitt tjej hem (HAGA) bor tjejer från heeeeeela världen. Alla har olika åsikter, bakgrunder, kulturer och moral. Detta ställer till det för mig som är van vid att gå i en skola där i princip alla haft likadana uppväxter och samma värderingar. Jag måste alltså ständigt passa vad jag säger i mitt egna "hem" så att jag inte slänger ur mig något som andra tar illa upp. Detta kanske inte låter så jobbigt, men det är seriöst det värsta med att bo på Internatet eftersom det ständigt orsakar intriger. KAOS!

2)34 TONÅRS TJEJER I ETT HEM: Vi är 34 tjejer på HAGA...34 tonårs tjejer...behöver jag ens säga mer?? Hemmen är ihop slumpade så gruppen är en go mix Gott&Blandat. Alla har sina egna liv fullt med problem och viljor. Det är så fruktansvärt svårt att ha koll på alla och deras individuella motgångar/framgångar. Vissa är super hajpade medan andra är deprimerade. Lätt dras man in i andras skit och deppar ihop med dem. Varje middag låter det som om man är i ett zoo fullt av tjejer som babblar babblar babblar om pojkvänner som gör slut, tjejkompisar som är taskiga eller det originella samtalsämnet: skolan suger....KAOS!

3)GLÖM PRIVATLIV: Jo jo, alltså lite privat liv har man allt, men det kan vara svårt att motstå att säga sanningen till någon som ständigt tjatar och ber om att man ska "berätta vad som har hänt". Jag är konstant omringad av människor bortsätt från mitt rum. Vilket betyder att om jag haft en dålig dag, fällt en tår, och ska gå ut till köket för att exempelvis: hämta lite flingor kommer ALLA jag möter på vägen poppa upp i mitt ansikte och ställa hundra frågor (detta görs såklart av godtanke). Personligen tar jag ofta genvägar för att undvika människor (hahah lol va ensmat det låter, men det är sanningen). Att konstant känna sig iakttagen leker med mitt psyke. JAG MÅSTE HA MITT UTRYMME! ANNARS BLIR DET KAOS!

4)MAN KLICKAR INTE MED ALLA: Man klickar med många, men garanterat inte alla. Vanligtvis kan man bara undvika personer man o-gillar så att man slipper "krocka" och vara otrevliga mot varandra. Men så fungerar det inte på internathemmen. Man är tvingad till att äta middagar med varandra, göra aktiviteter tillsammans och fira olika högtider tillsammans. Och om det rycker samman mellan två sessor (vi kallas för HAGA-sessor eftersom vår hemsymbol är en krona) tvingas man lösa konflikten. Vi som bor på HAGA ska vara som systrar för varandra, även mot de man o-gillar.....att tvingas umgås med personer man är obekväm med är en stor psykisk påfrestning. Flera gånger den här vecka har jag behövt bita mig i läppen för att behålla mitt lugn. I mitt huvud är det KAOS!

5)TIDER ATT PASSA: Vi har massa olika tider att passa: läxis, middag, hemtid, HAGA möten, pulshöjande, spexträningar, städdag, sendisk, brunch mm....detta medverkar till KAOS i mitt huvud.

6)AKTIVITETER: Aktiviteter och olika "happenings" poppar upp lite här och var i vårt gemensamma HAGA schema, vilket oftast är väldigt roligt. Lite extra i vardagen tackar man aldrig nej till. Dock dyker aktiviteterna upp från ingenstans, och man behöver planera om= KAOS!

7)SKOLUNIFORM: Varje onsdag måste vi bära våra skoluniformer under hela dagen. Skoluniformerna är förvirrande eftersom man måste bära skoluniformer på korrekt sätt" enligt vår rektor= mer att tänka på= mer KAOS! (Se bild på skoluniformen nedan).

Alla ovanstående 7 punkter kräver GALET mycket energi......det är därför jag för tillfället ligger som död i min säng. Det har bara gått EN vecka på terminen och jag är redan utmattad.

Sammanfattning: Varje dag är som en grönsakssoppa gjord på en grov mix av olika grönsaker. Soppan har inga sammanhängande smaker. Man vet inte om den kommer vara över kryddad eller smaklös. Inte heller hur varm/kall soppan kommer vara. Vem vet kanske en äcklig champinjon flyter upp. Det värsta är att man aldrig kan förutspå hur morgondagens soppa kommer smaka.......


Likes

Comments

WOAW! Solnedgångar är så fruktansvärt vackra vid havet! Flammande färger, som glöd! 🔥🔥Men tyvärr kommer det dröja två veckor tills jag kommer kunna ta så här vackra bilder igen! Anlände precis till Arlanda och skall alldeles strax ta taxi till Siggis. Har haft ett ovanligt udda lov proppat med vänner, familj och en o annan överraskning...


MINA VÄNNER ÄR MITT ALLT! Och just nu går en av mina närmsta igenom ren skit. Att inte kunna vara där för henne, bara snacka och försöka rensa bort en del av den skit hon måste leva med varje dag ett bra tag framöver SUGER! Hur ska jag kunna hjälpa när jag är så långt ifrån? FaceTime:a? Ringa? Visst är det lite stöd, men just nu behöver hon mer än så, hon förtjänat 100% närvaro från mig och det känns piss att inte kunna ge henne den💔💔

Är ärligt extremt osugen på att lämna Götet och börja plugget igen...extreeeemt otaggad! Andra kanske tycker det är skönt att komma tillbaka till rutiner. Detta är VERKLIGEN INTE JAG! Försökte övertala mamma om att få stanna i Gbg en vecka till men det var enligt henne inte ens värt att diskutera :/ Aja...antar att detta är livet...ibland får helt enkelt inte vår inre glöd styra oss 🌬🔥

Likes

Comments

Allmänt

Hääärrliiigt! Mamma tvingade med mig till att träna imorse. Vi körde två pass: först spinning och sedan core. Skit jobbigt då, men fett skönt nu! Pass är det ända som funkar för mitt lata sinne och sega kropp. Måste liksom ha någon som står och pressar mig till att göra övningarna, annars blir det inget av ....

För övrigt känns det mycket skönare att träna på morgonen eller hur?!! Då har man åstadkommit något med dagen och slipper ångesten över att slöa bort en heldag framför Netflix med te och choklad😌 Kommer jag göra det igen i framtiden? Ja, förmodligen! Ser jag fram emot det? Nej, inte ett minimanimalt dugg😪💪💦

Likes

Comments

TJOO! Jag är den mest otekniska människa i världshistorien, men det är ett nytt år vilket innebär nya möjligheter, här är min, jag ska börja blogga!! kul kul vi får se hur detta går heheh... Ni kommer lära känna mig titt som tätt! Ha tålamod. Tills vidare, här är lite bilder på mig och mina vänner från år 2017s äventyr!

Faaak va mycket bilder! Hahah men goa ändå!

Likes

Comments