Header

Efter att Ricky i måndags åkte till Dragsvik har dagarna bara rullat iväg. Jag har jobbat, tränat, umgåtts med fina vänner och påbörjat läsandet till höstens studentskrivningar. Regnet har öst ner hela veckan och det känns som att vi befinner oss i någon slags regnperiod där solen är ett okänt fenomen. Jag har försökt vara sysselsatt i princip tjugofyra sju för att inte behöva tänka på att R faktiskt kommer att vara borta till julen. Att vi från att ha bott med varann bara kommer att kunna träffas lite nu som då på helgerna. Stannade igår efter jobbet i Jakobstad dit även resten av familjen kom och fredagshandlade. Vi träffades en sväng och åt på Friends&Brgs innan jag for hem till Rickys och de tillbaka till Kronoby. Hann sova ett fåtal timmar inatt innan kosan sedan styrdes iväg mot Dragsvik tillsammans med Rickys familj. Timmarna inne på brigarden bara rusade iväg men ååh vad den långa bilfärden var värt det. Jag fick se min saknade kille och veta att han har det bra! <3

Sitter fortfarande i bilen men vi börjar äntligen närma oss Pampas breddgrader. Efter några timmar får jag äntligen kasta mig i min efterlängtade säng och sova ut. Är sjukt trött efter den långa dagen så två lediga dagar från jobbet kommer att sitta helt perfekt.

Nu avrundar jag mitt eviga blablabla och sover istället en stund. Tack och hej!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förra tisdagskvällen beställde vi spontant båtbiljetter över till Tallinn och åkte följande morgon iväg med tåget ner till Helsingfors klockan 5.37. Onsdagen spenderade vi i storstaden innan vi mot kvällskvisten tog färjan över till Tallinn. Väl framme i tallinn åt vi frukost på en stentrappa mitt i stan, gick runt och shoppade, testade åka segway och sist men inte minst beundrade gamla stan. Fastän vi bara vara borta två hela dygn kändes det som att vi hann med hur mycket som helst. Kunde inte bli mycket bättre avslut på sommaren tillsammans med Ricky innan han nu idag åkte iväg till Dragsvik. Älskar killen över allt annat och ser verkligen fram emot fler upplevelser tillsammans; att bara få åka iväg tillsammans med han man älskar är en sjukt häftig känsla, lite vi mot världen.

Nejmen verkligen, jag rekommenderar varmt Tallinn till alla som vill ta en lite semester och som inte har hur mycket tid till godo som helst. Resan i sig blev dessutom sjukt billig vilket gjorde att man kunde lägga ner lite extra pengar på kläder och mat. Helt klart värt att åka!

Likes

Comments

Det börjar bli ett bra tag sedan jag senaste bloggade så tänkte matpausen till ära påbörja ett litet inlägg om vad jag sysslat med under dessa sommarveckor. Jag jobbar som sagt i sommar vid Cafe Skorpan i Jakobstad och har därför så gott som bott här hos Ricky de senaste veckorna.. Tillbaka till sommarjobbet så stortrivs jag fastän det ibland blir otroligt stressigt och varmt bakom disken. Jobbet ger en otroligt med sommarfeelis och jobbteamet är helt klart bäst, vi har redan blivit lite som en ny familj.
På sidan av jobbet har jag tränat en del( mest långpass..) och umgåtts med en mängd fina människor. Midsommaren spenderades här i J:stad med hela gänget och en massa googoo mat.
Vad annat? Jo; Ricky och jag drar imorgon bitti iväg på en spontanare till Tallin innan han på måndagen rycker in till det militära. Försöker ta vara på varje lilla sekund nu.

Likes

Comments


Var kommer du att spendera din sommar?

Hemma i Kronoby samt i Jakobstad hos Rickys

Har du några sommar-"måsten"?

Läsa böcker, umgås med alla vänner som man inte hunnit med under skolåret, bada fastän vatten är svinkallt, lååånga länkar i den tidiga morgondimman samt sola så mycket solen bara tillåter

Alla har någon favoritdel med sommarmånaderna, vad är din?

Känner alltid en sådan lycka och ro under sommaren, antagligen p.g. av de långa och soliga nätterna. Samt älskar jag alla små spontana äventyr in på småtimmarna.

Kommer du att jobba under sommaren, eller kommer du att ha semester?

Jag kommer i princip att jobba hela sommaren vid Skorpan(både i Café:et och i glassen) så kom gärna in på en kanelbulle ifall ni har vägarna förbi;)

Festivalplaner?

Tjaaa i nuläget inget annat än Klacken Party och Jeppisdagarna..

Kommer du att göra någon resa?

Ingen större eftersom jag jobbar men så fort jag och Ricky har passligt drar vi till Umeå på resan jag lovat honom. Sedan lär det väl bli en del kortare tävlingsresor också

Bästa platsen att ta ett dopp på?

Vet inte riktigt för har blivit en sån landgroda men antagligen sandgroparna här i Kronoby

Vad är den, enligt dig, bästa grillmaten?

En stark nötköttsbiff serverad med hemmagjord potatissallad och grönsallad

Vet du redan vad din sommarplåga 2016 kommer att vara?

Blickar kan mörda med Josef Johansson. Ännu är låten BÄST men ifall jag fortsätter att lyssna på den i samma takt som jag nu gör lär den definitivt bli till en plåga xP

Var är det störst sannolikhet att man hittar dig en solig sommarkväll?

Antingen på jobbet, i skogen eller tillsammans med mina/Rickys vänner

Vad är din favoritglass och varifrån köper du den helst?

Snackar vi lösglass så SIA:s lakrits. Av butiksglasserna däremot vinner Classic överlägset

Kommer du att göra något den här sommaren, som du inte gjort tidigare?

Jag kommer försöka ta vara på varje minut av sommarlovet och försöka göra den till något så bra som möjligt

Hur ser din ultimata sommardag ut?

Frukost med R på terrassen, en lång cykeltur i skogen och senare på kvällen strandhäng och grillning tillsammans med nå vänner

Vad oroar du dig för?

Att saknaden ska bli för stor när Ricky far in i milin i början av Juli..

Vad kommer du spendera mest pengar på i sommar?

Helt klart på maat <3 och bensin. Det där vanliga haha..


Likes

Comments

Nu äntligen är det efterlängtade sommarlovet här. Själva avslutningsdagen var otroligt fin trots lite vemod över att så många nu lämnar Vörå för gott. Människor som man under de senaste åren kommit nära, tränat med och bott under samma tak med. Samtidigt känns det otroligt spännande inför nästa läsår eftersom det då är vi som är störst och som kommer att ta studenten. Efter den så kallade avslutningen bar det av till Jeppis en sväng på Rickys studentfest. Väl där möttes jag av den mest underbara studenten; stilig och glad som bara den!❤️ Kan som flickvän berätta att jag är så otroligt stolt och glad för att han nu får ta nästa steg i livet!

Resten av kvällen spenderades i Vasa med resterande vöråpeeps. Först en snabbis på Sonjas studentfest, sedan till Strampen på den traditionella studentmiddagen och därefter ut.
Grattis ännu en gång alla ni som blev studenter och ett stort Tack till alla som var inblandade i kvällen!

------------------------------------------------------

Monday update

Sommarlovet började lite annorlunda än vad som var planerat. R hamnade åka iväg på arbetsresa till Seinäjoki i några dagar och jag är tills vidare på "sjukledigt" från Skorpan. Tappade rösten helt efter avslutningen på lördagen och har ända sedan dess varit så gott som utan ljud -något som inte lämpar sig om man ska betjäna kunder dagarna i ända.. Anyway, har istället idag njutit av den lediga dagen och ordnat upp en massa papper och kartor i lägenheten; något som tar sin tid men som är ack så nödvändigt. Blickar framåt till att få tillbaka min röst så att jag kan återgå till jobbet samt träffa alla saknade vänner i hemknutarna <3 Det är nu vi ska njuta!
Likes

Comments

Denna gråa torsdag har i stort sett bestått av skola, Grey's Anatomy och en laborationsrapport. En helt skön vilodag med andra ord. Kom i morse tillbaka till Vörå efter att ha varit en snabb sväng till Rickys. Det var nästan en och en halv vecka sedan vi senast sågs så det var verkligen härligt att ses. Älskar killen över allt annat!❤️

Likes

Comments

Skolåret börjar sakta lida mot sitt slut, bara två knappa veckor kvar innan man åter tar sitt pick och pack och flyttar hem igen. Det tredje året i gymnasiet har om ni frågar mig bara flugit iväg. Visst, det fanns en tid i vintras när tiden stod så gott som stilla men efter att jag kom igång med träningen igen samt började läsa på skrivningarna har dagarna bara rusat iväg.

Den senaste tiden har kortfattat varit fullspäckad med program. Träningar, läger, tävlingar, häng med kompisarna och lite jobb däremellan. Sådant som jag gillar! Bara under de senaste 7 dagarna har massor hunnit hända, på onsdagen sprang jag ett godkänt 3000m test, på fredagen middag vid Faros med tjejerna och dagen därpå Stafettkarnevalen. På söndagmorgonen luffade vi iväg med tåget till Anttola på orienteringsläger och är nu åter påväg hem till Vörå. Lägret var av den kortare varianten, men ack så effektivt i den otroligt tuffa terrängen.

Igår kom även resultaten från vårens studentskrivningar. Långmatten får jag vara mer än nöjd med för den gick toppen men biologin grämer mig. Jag lämnade en ynka poäng under L gränsen. En jäkla poäng som jag lätt kunde ha skrapat ihop om det inte varit för att jag slarvläste och därmed missuppfattade en uppgift. Nåja, det är bara att blicka framåt och hoppas att poängerna är på min(och alla andra som lämnade några poäng under) sida nästa gång, resultatet var ju hur som helst inte dåligt fastän hela situationen är frustrerande.

Likes

Comments

Tro det eller ej men från och med idag återupplivar jag min blogg som stått stilla sedan slutet av november. Fem månader med fokus på studentskrivningarna men såklart också på annat. Skrivningarna gick relativt smärtfritt, självklart har det stundvis varit jobbigt och människorna i min närhet har satts på prov men summa summarum gick det bra. Man orkar faktiskt med mycket mer än vad man tror! Vad som även har klarnat under den här tiden är att jag nu med 100% säkerhet vet vad jag vill jobba med i framtiden.

Från träningen sett så har det sedan julen rullat på helt okej, veckotimmarna är inget att skryta över men jag har hållits friskare än vanligt och kunnat träna på i min egna takt vilket är en förbättring i sig. Den senaste tiden har dock varit lite knepigare men antar det delvis beror på all stress skrivningarna medförde.

Jag kan med glädje även meddela att jag börjat jobba vid Skorpan och kommer jobba där hela sommaren så ifall ni har vägarna förbi ska ni definitivt svänga in på en kanelbulle ;)

|Nya chinos|Biologi upp över öronen| långlänk i morgonsolen|promenad på isen med Nea & Pappa| kvalitetstid med Mathilda|Vårens första picknick med Terese|

Mera kommer!

Likes

Comments

Med dessa bilder säger jag hejdå för en stund framöver! Den sista tiden har bestått av mycket roligt program. Bl.a. En julsitz med vörågänget, renovering(som nu äntligen är klar!), mysiga kvällar med vännerna, vegekväll hos Mathilda, shopping med Terese å Felicia, provperiod, glögg i mängd å massor osv osv... Min antibiotikakur tar slut idag så snart ska jag väl ta tag i träningen igen också. Dagen till ära har jag och Ricky också varit tillsammans i 5 månader! Älskar verkligen killen! ❤️

Jag väljer härmed att ta en längre paus ifrån bloggen eftersom jag nu inlett läsandet till vårens studentskrivningar och skolan därmed kommer ta upp största delen av min tid de inkommande månaderna. Genom att "lägga bloggen på hyllan" har jag en börda mindre att tänka på... Inget säger dock att det INTE kan komma updates under denna tid, känner jag för att skriva så visst kan det då dyka upp ett eller annat inlägg.

Men tills dess- Ha det gott allihopa!

Likes

Comments

Bloggandet blir allt mer sällan nuförtiden. Det är ett faktum att gymnasielivet är hektiskt och tar upp största delen av tiden. Provperioden är i full gång, jag skrev på måndagen bort matte 11 provet och har nu tre prov kvar, matte 12 och modersmål nästa vecka och hälso veckan därpå.

Antibiotikakuren tog slut på söndagen så kan härmed meddelar er läsare om att jag numera också gör annat än sover på dagarna. Känner mig fortfarande inte helt frisk så har hållit mig borta från allt som heter träning också denna vecka. Ibland känns det smått skrattretande att gå i ett idrottsgymnasium men vara sjuk typ 4/6 perioder per läsår. Om jag på förhand skulle ha vetat att jag skulle vara såhär pass mycket sjuk under min gymnasietid skulle jag troligtvis övervägt att komma hit. Hursomhelst; jag har bestämt mig sluta oroa mig över all träning jag går miste om och istället fokusera på annat viktigt och ta vara på nuet. Som idrottare som förr hade en vääääldigt trång syn på livet så säger jag nu detta; oberoende om man vill tro det eller ej så finns det faktiskt också annat viktigt i livet än träning. Nu får ni inte misstro mig, jag har verkligen inte tappat motivationen på något sätt utan vet redan med säkerhet att jag kommer ge järnet igen när jag blir frisk. Det finns absolut inget jag älskar mera än att bege mig ut och träna i skogen. Att ta ut mig till sista droppen och känna mjölksyran bränna i benen. Däremot har jag nu kommit till en punkt där jag insett att jag måste gå vidare. Är jag frisk, ja då tränar jag. Är jag inte frisk så gör jag annat och funderar inte mera över den saken. Vissa har fått lyckan att få vara friska och träna medan andra kanske är ämnade för något annat. Tyvärr är detta något vi inte kan påverka desto mer. Just nu tänker jag istället ta vara på studierna genom att göra mitt bästa under kurserna och så småningom inleda läsandet till vårens studentskrivningar på allvar. I studentskrivningarna vill jag verkligen kunna prestera så att jag när det bli dags att söka vidare, kan känna att jag har möjligheten att söka in precis dit jag vill.. 

Whatever, eftersom jag inte hade några fler prov denna vecka så körde jag igår efter skolan till Jeppis för att vara med Ricky. Vi åt gott, var på en mysig kvällspromenad och såg sedan på Modus. Modus är för er som inte ännu vet världens bästa kriminalserie. Serien som baserar sig på Anne Holts böcker är ny för i år och består av åtta delar, varav fem stycken hittills har kommit ut. Rekommenderar den verkligen till alla som gillar lite spänning! Likes

Comments