Gårdagen kom som ett slag i magen. Hur man än försöker förstå så fattar man ingenting. Man är helt tom inombords, ifrågasätter sig stup i kvarten vart denna värld är på väg. Hur människor kan vara så grymma mot varann. Vilken sjuk värld vi lever i. Är så himla ledsen och samtidigt så otroligt arg. Tänker på alla nära och kära.

Som yngre lekte vi alltid i lag, det var du och jag mot världen tillsammans med våra Bratz. Vi blev äldre och växte ifrån varann. Trots att vi inte haft desto mera kontakt på många år nu vet jag att du inte förtjänade detta. Du var en så vacker och glädjespridande människa. Någon som verkligen borde ha fått leva. Någon med hela livet framför sig.

Ta hand om varandra och glöm inte att ta vara på tiden här och nu! Sprid kärlek och njut av livet som är NU; det är så viktigt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I onsdags på kvällen drog jag och Nea iväg mot Jakobstad för att möta upp Amanda som skulle fota mina studentfoton. Vi började fotograferingen under ett grönt/vitt blommande träd men förflyttade oss sedan till ett helt ljuvligt rosablommande nyupptäckt ett. Amanda var verkligen superduktig på sin sak och tiden bara flög iväg mellan alla skratt och bilder vi tog. Jag blev väldigt nöjd med resultatet, speciellt med de som vi tog på det senare stället så bjuder fredagen till ära på några personliga favoriter därifrån.

Likes

Comments

Behövdes lite tid för att landa efter vårens hektiska månader. Direkt efter att jag kom hem från Esbo började städandet och bakandet till studenten. En tävlingshelg samt några fina sista dagar i Vörå tillsammans med Vöråfolket. Nu är studenten förbi och sommarlovet i full gång.

Tillbaka till självaste studentdagen. En av de finaste dagarna i mitt liv. Vi steg upp i god tid, gick i normal procedur till frukosten, skruvade sedan upp musiken och började fixa oss. Klockan 10.30 började självaste studentdimissionen. Med blandade känslor satt vi sedan där på scenen och fick lyssna på rörande sång, bland annat av Fanny och Emmi, ett otroligt fint tal av Elin samt mycket mer. Flera stipendier utdelades och jag fick glädjen att ta emot ett för "goda studieresultat".

När vi satt där på scenen var det svårt att hålla tillbaka tårarna, för samtidigt som allt var så otroligt fint och glädjefyllt kom saknaden. Gymnasietiden VAR nu ett avslutat kapitel likaså vörålivet. Visst, man kommer självklart att hålla kontakten med måånga fina människor man lärt känna men det kommer aldrig mera vara på samma sätt. Vi kommer aldrig mera ha chansen att bo vägg i vägg med varann, träna med varann och dela i princip allt som kan delas med varann.. Hursomhelst är jag otroligt lycklig för dessa år. Ångrar inget och kommer med glädje alltid att se tillbaka på min gymnasietid i Vörå Idrottsgymnasium. Tack till alla ni som gjorde dessa år! <3

Dimissionen efterföljdes av fotografering ute i det fina vädret innan jag, Sonja, Linnea och Ida-Marie påbörjade självaste studentfest-rallyt. Eftersom jag hade min fest först på söndagen kunde jag delta i uppvaktandet av några nära studenter, vilket ju var perfekt. Vår tidtabell var tight men vi hann med råge till Strampen där själva studentmiddagen ägde rum tillsammans med två andra gymnasium från Vasa. En godgod trerätters middag avnjöts med trevligt sällskap innan vi drog ut på stan och uttryckligen festade natten lång.

Dagen efter var det dags för fest här hemma i Kronoby. Jättemånga kom över för att gratulera vilket ju var superkul. Så ett STORT TACK även till Er!

Likes

Comments

Godmorgon! Studenten närmar sig med stormsteg och förberedelserna är i full gång. Klänningen är äntligen fixad och likaså mössan. Jag tänkte för att kanske underlätta för några av er haka på trenden och publicera ett inlägg innehållande tips på studentgåvor, vet själv hur klurigt det kan vara att komma på vad man ska ge till folk. Listan är inte på något sätt ristad i sten, endast riktgivande innehållande lite saker och ting jag redan samlar på/planerar börja samla på. So here we go!

Marimekko Oiva/Siirtolapuutarha (i första hand små tallrikar och skålar) | Iittala Essense vinglas(både vit och röda) | Marimekko salladsbestick | Essense Karaff | Handdukar(vita/grå/beige)

Vidare går alltid såväl presentkort likaså pengar hem, även diverse kastruller etc. för kommande tider mottages med tacksamhet! Hoppas detta iaf kunde hjälpa någon en bit på traven! :D

Likes

Comments

Nu. Sådär 9 veckor sedan senast tänker jag blogga. Massor har hänt. Jag har varit på ett skönskönt träningsläger i Danmark med IR gruppen, flyttat till Esbo, läst på inträdes för allt jag varit värd, fått veta att jag nu officiellt är student och utöver det inlett tävlingssäsongen.

Kunde skriva en hel roman om den senast tiden men ska försöka hålla mig kortfattad. For your own best! Flyttade alltså in hos Ina, en orienteringskompis som bor i Esbo i princip direkt efter att vi kom hem från Danmark. Planen var att åka dit för att läsa på inträdes, dels för att få lugn och ro och för att kunna läsa/räkna i lag med de som gick preppen samt för att kunna delta i de simulerade prov som ordnades. Sedan dess har veckorna bara rullat på. Jag har i princip bott på biblioteket och däremellan tränat och umgåtts med folk, främst Jonis som också han läst på samma inträdes. Själva provet skrevs i onsdags någonstans mitt i Helsingfors. Flera hundra personer i en och samma sal, alla med ett och samma mål - att till hösten få börja studera medicin. Provet var som väntat krävande och vääldigt långt. Att hinna med allt fick man glömma direkt, jag fokuserade istället på att göra de uppgifter jag väl påbörjat noggrant och ända till slutet. Hur det sedan gick i jämförelse med alla andra har jag ingen som helst aning om. Det får vi se sen! Vad jag dock vet är att jag är nöjd med min insats, jag gjorde mitt bästa och kunde inte ha förberett mig mycket mer. De flesta kommer in andra gången så skulle det inte gå vägen denna gång är det bara att ta nya tag nästa vår. Är hursomhelst otroligt skönt att ha undan detta projekt och kunna börja fokusera på studenten. Att åter ha tid för annat och att bara få njuta av lajvet. För guys - jag har faktiskt sommarlov nu!

Lite bilder från den senaste veckan, de flesta tagna efter att provet var skrivet och vi bara levde life i sommarhettan. Var hela 24(!!) grader sista dagen. Goals.

Likes

Comments

I fredags efter att jag hade skrivit klart min sista skrivning var det helt enkelt dags. Dags att packa ihop ALLT och flytta hem igen. Hem från fina Vörå. När vi äntligen packat in allt i bilen och brummade hemåt var det svårt att hålla tårarna tillbaka. Dessa fyra år har bjudit på så himla mycket fint. Helt klart de bästa fyra åren i mitt liv!

Trots att min gymnasietid präglats av väldigt många sjukveckor samt ständigt kämpande att hållas frisk kan jag inget annat än se tillbaka på den med glädje. Det har varit ett äventyr to remember.

Under dessa fyra år har jag vuxit väldigt mycket som person samtidigt som jag fått med mig en bunt underbara liksinnade vänner för livet. Jag ha lärt mig att allt inte blir som man tänkt sig, att motgångar kommer för var och en av oss och att det gäller att ta vara på det bästa av varje situation. Vidare har jag kommit till insikten att oavsett hur mycket man älskar att träna och tävla så är idrotten faktiskt inte allt här i livet. Att det är viktigt att hitta en balans för att allt ska fungera.

På internatet hann vi under åren bli till en enda stor familj; vissa såklart närmare varandra än andra. Vi har svettats, skrattat, gråtit, pluggat och hängt tillsammans i princip 24/7. Funnits där för varann både i vått och torrt. Peppat varann och som tävlingsinriktade jävlar sporrat varann så in i det sista. Tappat bort oss i skogen tillsammans, höga på livet dansat runt på taket med dundrande musik(förlåt grannarna) och bara annars levt life ihop. Så ännu en gång - TACK alla som varit med och förgyllt dessa år, ni är bäst! <3

Nu är dock denna period över för min och för många andras del. Trots att det känns vemodigt och tomt att lämna allt detta bakom sig är det dags att gå vidare i livet. Att ta sig an nya utmaningar och inleda ett nytt kapitel. Vöråtiden kommer dock aldrig att glömmas, den är och kommer alltid vara en del av mig. Uppta en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Likes

Comments

Tänkte för omväxlings skull slänga in en lite uppdatering. En kort och koncist en.

På onsdagen inleddes vårens studentskrivningar med fysik på schemat. Med tanke på hur väl förberedd jag var blev nog provet en riktig flopp. Uppgifterna var väldigt underliga och teoretiskt betonade jämfört med tidigare år; svårare räkneuppgifter saknades nästan helt. Hamnade in i världens största bubbla av oflyt under förmiddagen vilket även resulterade i att jag fick skitbråttom på slutet och inte hann göra klart alla uppgifter. Gaaah! SÅ synd att allt hänger på ett och samma prov; fick verkligen inte visa vad gick för denna gång. Men that´s life hörni, bättre lycka nästa gång.

På fredagen var det dags för engelskan. Andra gången gillt för min del. Med tanke på att jag inte hunnit förbereda mig på provet allt för mycket så kändes det bra. I alla fall uppsatsdelen. Skrev ett inlägg om skolgymnastik bland unga.

Förutom att sitta i salen 12 timmar denna vecka har jag även hunnit träna, ganska så mycket dessutom. Våren har visat sin bästa sida och man har minst sagt fått en kick av att träna ute i den gassande solen. Gjorde även undan mina ansökningar på torsdagen så nu är det klappat och klart. Ansökningarna blev väldigt internationellt betonade om vi säger så.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blev en helg på internatet för min del eftersom alla där hemma är så krassliga. Men inte mig emot- vetja man måste ta vara på varje sekund här i Vörå nu. Dagarna börjar sorgligt men sant närma sig sitt slut... Aja, helgen här gick verkligen i racerfart. Var på fredagen efter att jag tränat och läst klart över till Terese och hennes kille på filmkväll. Lördagen gick åt till träning och läsning och denna soliga söndag startades med långlänk på skaren tillsammans med Fabbe. Helt klart årets bästa skidlänk- solen bara gassade i ansiktet och föret var perfekt! (bilderna dock från tisdagens..)

NU ska jag dock återgå till läsandet. Den kommande veckan kommer i fyra ord bestå av finskaskrivning, jobbintervju, kemiskrivning och flyttlass hem. Sa jag det är mycket nu?

Likes

Comments

Sitter som bäst i sängen invirad i mitt mjuka täcke med en varm kopp te i handen. Lagom hjärndöd och trött efter en dag full med plugg söker jag febrilt efter studentklänningar på nätet men kommer ingen vart. Är inte storlekarna slutsålda så är klänningarna fel färg. Aja, lika bra att jag inte hittat någon pärla ännu - skulle väl i såna fall hunnit ångra mig tio gånger redan.

Hursomhelst. Tillbaka till de senaste dagarna här på internatet som sett ganska så enformiga ut. Jag har stigit upp, läst, traskat över till högstadiet på lunch tillsammans med de andra, läst lite till, pimplat kaffe i mängder, skrollat x-antal varv på telefonen, tränat/gått ut ett var för att få lite frisk luft och sedan igen begett mig djupt ner i fysikens värld. Det har gått relativt bra men nu börjar minsann motivationen tryta. Är trött i både huvudet och i kroppen. Well, bara fem dagar kvar att orka kämpa nu innan skrivningarna kör igång. Sen är det bara att ge järnet.

Har inte hunnit publicera några bilder sedan jag spontant klippte håret förra helgen men nu mina vänner, här kommer de! Två bilder dessutom. Håret blev som ni ser mycket kortare än det var innan, precis som jag ville ha det. Väldigt trevligt med en liten förändring såhär i våretider.

Likes

Comments

Sportlovet kom och gick. Startade det med att stanna i Vörå och fira Terese på lördagskvällen tillsammans med ett gäng andra tjejer. Hon bjöd på godgod mat samt trevlig samvaro intill småtimmarna. Sportlovsdagarna väl hemma i Kronoby bestod kort sammanfattat av träning, läsning och ännu mera läsning. Och lite kompis- samt familjehäng där emellan. Tacka vet jag att man under veckan även blivit såpass frisk från sin förkylning att man har kunnat njuta av långfärdsskidspåret i hemknutarna. Lyx är att kunna hoppa på spåret 10 meter hemifrån och i princip skida så lång man vill. Att inte behöva snurra på runt samma 3 kilometer varv efter varv. Har inte hunnit räknat ihop träningstimmarna från lovet ännu men avverkade nog vääligt många minuter ute i det soliga vintervädret, inte minst i spåret.

Aja, vad annat då.. Har blivit korthårig och börjar få smått panik över skrivningarna, insåg att vi skriver fysik redan om en och en halv vecka.

Det var ungefär vad jag hade att berätta en måndagseftermiddag som denna. Nu snart blir det att dra på sig träningskläderna och bege sig iväg på Jokkeri tillsammans med resten av orienterarna här i Vörå.

Boberget at its finest. Typ Vörås vackraste vy. 

Likes

Comments

Bara för att vår brunch på internatet var så gudomligt god och förtjänar ett eget inlägg. Haha. Tio fine frøkner och en massa gott en solig lördagsmorgon i Vörå, vad mer kan man begära?

Aja, ska även ge er en snabb uppdatering angående de senaste dagarna. Efter att jag kom hem på lördagen har jag hunnit ta tag i läsandet igen, bli hårt utägd på pidro samt träffa käraste Mathilda över en söndagsfika i stan. Alltid lika kul att catcha up det senaste skvallret med henne. Ses ju inte allt för ofta nuförtiden men snart blir det även ändring på det.. (Men mer om det senare)
Hursomhelst, väl hemkommen efter några timmar på stan var jag så gott som genomförkyld. Plötsligt helt utslagen och febrig. Gårdagen gick i ett nötskal till att sova och sova lite till. Mår idag som tur mycket bättre och har orkat läsa till skrivningarna någotsånär normalt så får hoppas flunssan ger med sig...

Likes

Comments