Ännu en ordentlig bloggtorka. Eller snarare brist på tid. Fastän jag inte studerar just nu och i princip borde ha all tid i världen känns det som att dygnets 24 timmar inte räcker alltför långt. Speciellt inte nu när det är full tävlingssäsong och jag ständigt är på resande fot eller också jobbar. But I like it! Mycket har hänt och mycket är på kommande så ska nu tågresan till ära försöka få ihop ett litet sammandrag på vad som är på gång.
I princip ser mina veckor ganska likadana ut just nu. Jag vikarierar lite inne i veckorna, vissa veckor mer, vissa mindre. Har denna vecka skött om ettorna och var förra veckan både på eftis samt hade hand om fyrorna. På helgerna är det till 99% av fallen tävlingar vilka innebär tävlingsresor och ännu lite resande på det. För två helger sedan avgjordes FM långdistansen i Lapua, två jätteroliga tävlingsdagar innehållande kval&final. Kvalet gick för min egna del väldigt stabilt; tog det lugnt och hade koll på orienteringen hela vägen. Finalen var tung, såväl fysiskt och psykiskt. Gjorde en ordentlig miss redan till ettan och tog en stund innan jag sedan hittade in i orienteringen igen. Blev otroligt stressad av alla andra i skogen och hade svårt att orka fokusera på själva orienteringen, skulle mest bara viljat springa och struntat i kartan. Aja, jag kämpade tappert enda till slut och tog mig i mål på en nionde plakettplats. Bra så med tanke på hur dåligt det kändes i skogen. Banorna var väldigt tekniskt krävande i år så handlade nog mest om vem som bommade minst.

Förra helgen var för ovanlighetens skull fri från tävlingar. Stannade ändå inte hemma utan tog ännu en gång mitt pick och pack och åkte till J. Tog det lugnt, åt god mat inklusive plakettårta, sprang en jättebra sprintträning, tränade lite till och åkte sedan hem igen.

Den senaste veckan har surprise surprise bestått av en del träning, lite mindre mängd men desto mera kvalitet. Kroppen har varit aningen sliten av allt tävlande plus att vi förra vecka sprang långa terrängtestet i Vörå så har försökt satsa på ordentligt med återhämtning nu inför helgen. Har även denna vecka hunnit träffa lite kompisar. Lunchade på tisdagen tillsammans med Ida-Lovisa på After Eight och satt sedan där och fantiserade oss fram till Danmark i några timmar. Som vi längtar. På onsdagen träffade jag saknade Emmi i stan över en fika, mycket skvaller att ta igen sedan vi senast sågs.

Whats more.. Sitter som jag redan nämnde ännu en gång på tåget påväg ner till Esbo. Tyvärr får vi inget stafettlag till morgondagens tävlingar men tänkte ändå ifall vädret tillåter åka med och heja på alla andra. På söndagen avgörs sprint FM någonstans i mitten av Helsingfors, en tuff dag med två lopp inom några timmar. Watch out, jag är redo!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God eftermiddag gott folk. Har egentligen inte så mycket spännande att komma med en regnig tisdag som denna så tänkte istället köra på ett lite allt-i-ett-inlägg.

Kom igår sent på kvällen hem från Esbo, helgen där gick verkligen snabbt undan. På lördagskvällen deltog vi på Kaj&Pippis 70-års fest -en tillställning som hette duga. Bjöds på mäktigt god mat samt finfint program med vacker sjöutsikt -Tack ännu en gång för allt! Åkte sedan hem till Jonis och spenderade resten av helgen/måndagen där. På söndagen sprang vi som tidigare nämnt Husqvarna- en medeldistans som för min egna del inte gick helt som på Strömsö. Föll sönder min kompass redan i början av banan, både huvudet och bena var trötta och bommarna kom titt som tätt. Med andra ord en sämre dag i skogen. Aja, åkte till butiken och köpte godis och sedan var humöret på topp igen.

Väl hemma här idag har jag tagit det väldigt lugnt vilodagen och den lediga jobbdagen till ära; har mest kollat danska serier och lagat mat. Var även till hvc en sväng på förmiddagen för att kolla upp lite blodvärden, har nämligen känt mig ovanligt trött den senaste tiden. Ikväll blir det en sväng till stan tillsammans med Erica, vi har en del ärenden vi ska uträtta.

Vad annat då? Jo i morgon och på torsdag har jag mina två sista jobbdagar, sedan stänger nämligen restaurangen för i sommar. På fredagen åker vi, dvs. FSO-gänget, iväg till Kuortane på FM-läger inför långdistansen som avgörs helgen därefter.

Angående bloggen har jag under sommaren funderat lite hit och dit. Om jag ska fortsätta blogga eller lämna den som ett minne blott.. Min bloggmotivation går som ni säkert vid det här laget redan märkt lite upp och ner haha.. Jag har dock kommit fram till att jag tänker fortsätta, mest för att jag om några månader kommer flytta och påbörja ett nytt liv i Århus. Tänker då att det kunde vara kul för alla nära och kära att via bloggen kunna följa med mina äventyr där. Tills dess kommer bloggen nog fortsätta i samma gamla bana, dvs. med fokus på orientering och vardag. OCH självklart kommer också en del tankar&funderingar inför flytten att dyka upp..

Likes

Comments

Förra veckoslutet var det FSOM som stod på schemat - en av höstens klart bästa tävlingshelger där alla är samlade och gemenskapen är på topp. Detta år löptes tävlingarna i Pedersöre, det vill säga nästan i hemmaterräng. Tävlingarna öppnades på fredagen med sprint i Bennäs; en tävling som för min egna del gick helt ok. Banan var som väntat väldigt löpbetonad och så gott som all min tid till täten tappades just på att sprintfarten inte riktigt finns där just nu. Lördagens långdistans avgjordes vid lostenen och gick något bättre, jag lämnade på en tredje plats efter ett stabilt lopp. Tappade en del tid på en vägvalsmiss men annars helt godkänd prestation. Söndagen stafett gick mindre bra, en sån dag som man helst bara vill glömma och ta lärdom av. Begav mig ut på tredje etappen långt efter täten och fick aldrig riktigt någon tävlingsfeelis eftersom hela skogen var tom på folk. Egentligen allt som kunde gå fel gick snett; jag bommade lite här och där, slarvade med kompassen vilket resulterade i ännu fler riktningsmissar, föll och snubblade överallt samt bommade lite till på pinsamt enkla ställen. En dag då varken benen eller huvudet fungerade. Valde att i slutet av banan springa rakt till mål trots att det tog emot; jag hör verkligen inte till de som ger sig men just den här dagen var det helt klart bäst beslut eftersom vi lågt alltför långt efter och det överhuvudtaget inte var roligt i skogen längre. Aja bara att inse att även såna här dagar kommer inom idrotten, speciellt inom orienteringen. Gäller att inte gräva ner sitt självförtroende utan istället analysera vad som gick fel, göra om och göra rätt nästa gång. Vet ju att jag kan orientera.
Summa summarum var det ett riktigt trevligt veckoslut, vädret visade sin bättre sida och man fick träffa många bekanta man inte sett på länge. Orientering och samvaro när den är som bäst.

Vad händer annat då? Jo min vecka har kortfattat bestått av jobb samt träning. Har även hunnit träffa lite olika kompisar och njuta av den sista sommarvärmen. Är rätt skönt att vara hemma och inte ha någon skola på dagarna, att bara kunna stiga upp när man vill, kolla lite danska serier och fara ut och träna.


[Sitter som bäst i bilen tillsammans med resten av familjen påväg ner till Esbo. I kväll är det släktkalas som gäller och imorgon på förmiddagen kör vi lite tävling igen hehe. Denna gång Husqvarna - en medeldistans som löps någonstans i Sibbo omnejd. Stannar sedan i alla fall till måndagen i Esbo eftersom jag endå är ledig ifrån jobbet. Tjolahopp!]

Likes

Comments

Bloggen har hamnat lite på eftersläp under de senaste veckorna, känns som att jag har haft mycket för mig. Har bland annat jobbat en hel del, träffat Ida-Lovisa över en fika vid Skorpan, varit på förlovningskaffe, träänat och tävlat x2. Sprinttävlingen som ägde rum i Ylivieska förra onsdagen gick enligt mig själv helt okej med tanke på hur lite sprinter jag sprungit nu i sommar; tog hem segern i damklassen samtidigt som kartläsningen flöt på bra. I söndags var det långdistans i Vexala, en terräng från ifjol som jag mindes var något trevligare än den visade sig vara haha. De första fem minuterna av loppet gick bra men just före ettans kontrollring tappade jag greppet om riktningen totalt. Kompassen visade åt ett håll, huvudet åt ett annat och plötsligt stämde ingenting längre. Hittade tillslut min kontroll och kunde fortsätta. Resten av banan gick ganska så bra, i alla fall orienteringsmässigt. Svårare var det att hitta tillbaka till tävlingsfeelisen, att orka kämpa och pressa sig igenom den risiga skogen då man vet att man redan fuckat uppalltför mycket. Aja, helgens FSOM tävlingar inleds imorgon med sprint på schemat så då tar vi revansch.

För övrigt då.. De två senaste dagarna har spenderats med mina finaste vänner, många av vilka nu drar till världens diverse hörn. På tisdagen körde jag, Sanna och Sonja på en heldag i Vasa bestående av träning och mat(med andra ord det vi är bäst på..) och gårdagskvällen bestod av grillkväll vid Elins villa tillsammans med hela Vörågänget. Två toppendagar bestående av mycket skratt och skvaller. Tack bästa ni! <3

Likes

Comments

Sitter som bäst lagom trött och uttråkad i tåget påväg hem från en toppenhelg i Esbo. Kan uppdatera er om att livet är ganska så bra just nu. Rättare sagt jäkligt bra. Natten till fredagen kom nämligen antagningsresultaten till Danmark, något som jag gått och väntat på vääldigt länge. Visste jag låg bra till med mina poäng men vågade ändå inte hoppas på för mycket. Men vet ni vad, jag KOM IN och kommer inom en snar framtid att få börja studera det jag så länge drömt om, NÄMLIGEN MEDICIN! Kan inte ens med ord beskriva hur lycklig jag är just nu, har nog inte riktigt fattat att det är sant. Att jag faktiskt har en säkrad studieplats och att det kommer bli läkare av mig. Att jag snart ska flytta till Danmark och påbörja mitt livs häftigaste äventyr.

Studierna kommer dock inledas först till våren, rättare sagt 1.2.2018, vid Århus Universitet. Hade nog önskat en start nu till höstterminen, men eftersom platserna inte räckte till jämfört med antalet antagna som önskat höststart flyttades vi yngsta antagna över till vårterminen. Något som egentligen inte stör mig det minsta, nu får jag ett halvt mellanår på köpet under vilket jag kan hitta på precis vad jag vill. Och så hinner jag lära mig lite danska innan det bär av! Vad som är ännu bättre är att jag inte kommer åka dit helt själv utan kommer få sällskap av Ida-Lovisa som även hon kom in. Hur häftigt är inte det, att två finlandssvenskar från nästan samma ort kommer åka till Århus av alla världens hörn och börja studera ilag.

Ajah, hade egentligen inte så mycket mer på hjärtat för denna gång, annat än att jag nog är världens lyckligaste tjej just nu. Taggar smått ihjäl mig fastän det ännu är några månader kvar tills vi börjar haha! Gissar det kommer skrivas mera här angående allt bara jag hunnit smälta nyheten, so stay tuned people!

Likes

Comments

Har varit aningen ur spel den senaste veckan, eller rättare sagt från och med förra söndagen. Drog efter begravningen på mig en utdragen förkylning och låg de första dagarna helt däckad på soffan. Kvicknade till ganska bra, orkade tillbaka till jobbet och var bl.a. på lunchdejt med saknade Ronja. Så kul att se henne igen! Helgen kom och gick, jobbet var stressigare än normalt. Var en sväng på jeppisdagarna och umgicks med folk. Söndagen till ära drog jag och Becka iväg med gänget till Hästöskatan och testade på vår omtalade tacobuffé. Helt kul att för omväxlings skull få sitta ute på terrassen och njuta istället för att stå i köket och svettas, hehe. Soligaste dagen på länge dessutom så det var najs.

Har först nu vågat återuppta träningen igen, dels p.g.a. förkylningen men också p.g.a. all trötthet. Har varit inne i en sämre period angående sömnen vilket har resulterat i alltför många dåliga nätter och waaaay för få timmar sömn. Helt sjukt hur mycket sömnen kan påverka en trots allt, den är då viktigare än man ofta skulle tro. Ajah, börjar få svängt på allt nu vilket ju är skönt, pigga Ellen börjar sakta återvända.

Nu hinner jag dock inte skriva mer, måste börja ställa mig inför jobbet. Trevlig tisdag allihopa!

Likes

Comments

De senaste dagarna har präglats av jobb, träning och kompishäng. Vädret har verkligen inte visat sin bästa sida men det har inte stört alltför mycket. Gillar även såna dagar när man får ligga nedkrupen i soffan under en filt och bara lyssna på regnet som smattrar. Hälften av antagningsresultaten har nu kommit så nu väntar jag bara på resten med spänning.. Att som finländare komma in till Sverige blev nog i.o.m det nya antagningssystemet snudd på omöjligt, i alla fall med tanke på läkarprogrammen. Från att ha haft en säkrad plats är man nu lååångt nere på reservlistan. Otroligt synd att denna vändning skulle komma just i år, året då vi sökte in. Aja. finns inget annat att göra än att acceptera läget och inse att shit happens. Vad som jag dock ifrågasätter är hur det är tillåtet att ändra på hela det svenska systemet med bara några månaders förvarning. Det sätter verkligen alla oss som mer eller mindre planerat sin gymnasietid utgående från att söka vidare in till Sverige i strilet. Upplysning om detta beslut borde ha getts åt oss finländska studenter redan för flera år sedan! Då skulle det ha varit okej!

Hursomhelst, har verkligen fått tänka om i och med detta och vet i nuläget inte mycket angående hösten. Många dörrar står ännu öppna så hoppet att få börja studera till hösten lever kvar! Hamnar dock vänta på resultaten i dryga två veckor ännu. Kommer jag inte in i år blir det att ta till plan B eller plan C - mellanår på ett eller annat sätt för att sedan till våren söka in igen.

Nu måste jag dock avrunda för att hinna iväg till jobbet, börjar nämligen inom kort. Vad som händer senare i kväll får vi se, känner hursomhelst på mig att det kommer bli en lyckad fredagskväll! Trevlig helg till Er alla!

Throwback till förra veckan när man kunde äta frukost ute på trappan i solens tecken. Det var lajvet det.

Likes

Comments

Sommardagarna bara rullar iväg en efter en men åh vad vi tar vara på dem. Jag har egentligen inte alls delat med mig av min sommar åt er så tänkte nu slänga iväg ett litet sammandrag på sommarens hittills bästa stunder. Många har även undrat om jag jobbar i sommar och ja, det gör jag. Arbetar på samma restaurang som för två somrar sedan och trivs riktigt bra, vi har ett superhärligt jobbgäng där i år! Men nu till självaste inlägget...

Joensuu-Jukola. Ett superhärligt veckoslut i orienteringens tecken. Sprang för första året både damstafetten och herrstafetten. Själva Venla-loppet gick för min egen del väldigt bra, jag hittade verkligen flowet och hade bra koll på orienteringen från början till slut. Lagets insats var även riktigt bra, vi förbättrade fjolårets placering med marginal och satte nästan klubbrekord. Själva herrstafetten sprang jag tillsammans med OK77:s damlag, även kallade "Victorious Secret". Vi kämpade tappert i skogen bland alla män och tog oss för första året godkänt i mål. Att springa två långa tävlingslopp inom fjorton timmar med minimal tältsömn tog verkligen på, men åh vilken kul upplevelse det var! Nästa år igen!

Midsommar. Några dagar före midsommar kom Jonis hit. Tränade, visade det bästa av Pampas och njöt av sommarvärmen innan vi på fredagen styrde kosan mot Vasa. Firade hos Sanna midsommar tillsammans med ett gäng andra orienterare. Grillade, chillade och spelade spel till sena natten. Åkte tidigt på söndagsmorgonen över viken på läger. Glömde helt bort att föreviga vår midsommarkväll desto mer, därav denna charmiga bild. Tjejen till höger är by the way på VM för tillfället så vi håller tummarna för henne.

Heldag i Vasa. Hade ledigt från jobbet så åkte söderut för att catcha upp med Sonja&Sanna. Gjorde det vi är bäst på, nämligen tränade och åt. Tränade och åt lite till. Förbättrade även våra minigolf-skills.

Spontana sommarkvällar. Dessa får så inte glömmas bort. Är ju bland det bästa med sommaren. Att bara hänga tillsammans fram till morgonkvisten. Åka båt och njuta av livet framför solnedgången.

Långa MTB länkar. Cykling i skogen är verkligen något jag förknippar starkt med sommaren. Senast i dag avnjöt jag och Nea en fyra timmars färd i kronoby/kokkola skogarna.

Likes

Comments

De senaste tio dagarna har spenderats i Övik på långläger tillsammans med resten av IR-gänget. Tio dagar som varit bättre än bäst. Vädret har visat sin allra bästa sida och terrängen har varit fett najs och utmanande. Under våra cirkusgurka 25 träningstimmar har vi bland annat hunnit bekanta oss med x-antal olika terrängtyper, haft en underbar långvandring vid Höga Kusten, cirkeltränat och dragit backdrag. På lördagen hade vi det traditionella lägermästerskapet(läses: en tävling med blodigt allvar) som denna gång bjöd på en skräckupplevelse för min egen del. Långdistansen flöt på bra till en början men drabbades sedan av någon slags värmechock(det var trots allt vääldigt hett) och kroppen sade plötsligt ifrån helt. Har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde just då i skogen och är fortfarande mäktigt förvånad över hur jag ens tog mig i mål. Så usch för det.. Sett från den ljusa sidan gick ändå träningarna riktigt bra hela lägret igenom; trots väldigt fysiskt krävande träningar orkade kroppen med, vilket var kul att se. Längre perioder med hälsan i skick ger verkligen resultat. Orienteringsmässigt fanns det stunder när jag fick allting att flyta på väldigt bra, men också stunder med yrande både hit och dit. Sånt som hör orienteringen till och som är svårt att undvika.

Mellan allt tränande har vi såklart även hunnit med en del annat skoj, sånt som hör lägren till. Många kortspelsrundor har spelats såväl som kubb. Solande, glass i stora lass samt ett och annat dopp i det blå. Ett besök hos Fjällräven Outlet samt CandyStore hann vi även med. Tog verkligen emot att packa ihop alla grejer och åka hemåt igen, trots att kroppen var helt slutkörd och i behov av vila. Gemenskapen på dessa läger har under åren blivit till något helt speciellt och IR-gänget känns numera som en enda stor familj. En liksinnad familj som man får uppleva så otroligt mycket tillsammans med och som alltid finns där för en under tävlingsresor och läger. Så tack alla ni för ännu ett lyckat läger! <3

Resten får bilderna stå för, de flesta tagna under fredagens långvandring. En video är ännu på kommande!

Likes

Comments

Gårdagen kom som ett slag i magen. Hur man än försöker förstå så fattar man ingenting. Man är helt tom inombords, ifrågasätter sig stup i kvarten vart denna värld är på väg. Hur människor kan vara så grymma mot varann. Vilken sjuk värld vi lever i. Är så himla ledsen och samtidigt så otroligt arg. Tänker på alla nära och kära.

Som yngre lekte vi alltid i lag, det var du och jag mot världen tillsammans med våra Bratz. Vi blev äldre och växte ifrån varann. Trots att vi inte haft desto mera kontakt på många år nu vet jag att du inte förtjänade detta. Du var en så vacker och glädjespridande människa. Någon som verkligen borde ha fått leva. Någon med hela livet framför sig.

Ta hand om varandra och glöm inte att ta vara på tiden här och nu! Sprid kärlek och njut av livet som är NU; det är så viktigt!

Likes

Comments