Bloggen har hamnat lite på eftersläp under de senaste veckorna, känns som att jag har haft mycket för mig. Har bland annat jobbat en hel del, träffat Ida-Lovisa över en fika vid Skorpan, varit på förlovningskaffe, träänat och tävlat x2. Sprinttävlingen som ägde rum i Ylivieska förra onsdagen gick enligt mig själv helt okej med tanke på hur lite sprinter jag sprungit nu i sommar; tog hem segern i damklassen samtidigt som kartläsningen flöt på bra. I söndags var det långdistans i Vexala, en terräng från ifjol som jag mindes var något trevligare än den visade sig vara haha. De första fem minuterna av loppet gick bra men just före ettans kontrollring tappade jag greppet om riktningen totalt. Kompassen visade åt ett håll, huvudet åt ett annat och plötsligt stämde ingenting längre. Hittade tillslut min kontroll och kunde fortsätta. Resten av banan gick ganska så bra, i alla fall orienteringsmässigt. Svårare var det att hitta tillbaka till tävlingsfeelisen, att orka kämpa och pressa sig igenom den risiga skogen då man vet att man redan fuckat uppalltför mycket. Aja, helgens FSOM tävlingar inleds imorgon med sprint på schemat så då tar vi revansch.

För övrigt då.. De två senaste dagarna har spenderats med mina finaste vänner, många av vilka nu drar till världens diverse hörn. På tisdagen körde jag, Sanna och Sonja på en heldag i Vasa bestående av träning och mat(med andra ord det vi är bäst på..) och gårdagskvällen bestod av grillkväll vid Elins villa tillsammans med hela Vörågänget. Två toppendagar bestående av mycket skratt och skvaller. Tack bästa ni! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sitter som bäst lagom trött och uttråkad i tåget påväg hem från en toppenhelg i Esbo. Kan uppdatera er om att livet är ganska så bra just nu. Rättare sagt jäkligt bra. Natten till fredagen kom nämligen antagningsresultaten till Danmark, något som jag gått och väntat på vääldigt länge. Visste jag låg bra till med mina poäng men vågade ändå inte hoppas på för mycket. Men vet ni vad, jag KOM IN och kommer inom en snar framtid att få börja studera det jag så länge drömt om, NÄMLIGEN MEDICIN! Kan inte ens med ord beskriva hur lycklig jag är just nu, har nog inte riktigt fattat att det är sant. Att jag faktiskt har en säkrad studieplats och att det kommer bli läkare av mig. Att jag snart ska flytta till Danmark och påbörja mitt livs häftigaste äventyr.

Studierna kommer dock inledas först till våren, rättare sagt 1.2.2018, vid Århus Universitet. Hade nog önskat en start nu till höstterminen, men eftersom platserna inte räckte till jämfört med antalet antagna som önskat höststart flyttades vi yngsta antagna över till vårterminen. Något som egentligen inte stör mig det minsta, nu får jag ett halvt mellanår på köpet under vilket jag kan hitta på precis vad jag vill. Och så hinner jag lära mig lite danska innan det bär av! Vad som är ännu bättre är att jag inte kommer åka dit helt själv utan kommer få sällskap av Ida-Lovisa som även hon kom in. Hur häftigt är inte det, att två finlandssvenskar från nästan samma ort kommer åka till Århus av alla världens hörn och börja studera ilag.

Ajah, hade egentligen inte så mycket mer på hjärtat för denna gång, annat än att jag nog är världens lyckligaste tjej just nu. Taggar smått ihjäl mig fastän det ännu är några månader kvar tills vi börjar haha! Gissar det kommer skrivas mera här angående allt bara jag hunnit smälta nyheten, so stay tuned people!

Likes

Comments

Har varit aningen ur spel den senaste veckan, eller rättare sagt från och med förra söndagen. Drog efter begravningen på mig en utdragen förkylning och låg de första dagarna helt däckad på soffan. Kvicknade till ganska bra, orkade tillbaka till jobbet och var bl.a. på lunchdejt med saknade Ronja. Så kul att se henne igen! Helgen kom och gick, jobbet var stressigare än normalt. Var en sväng på jeppisdagarna och umgicks med folk. Söndagen till ära drog jag och Becka iväg med gänget till Hästöskatan och testade på vår omtalade tacobuffé. Helt kul att för omväxlings skull få sitta ute på terrassen och njuta istället för att stå i köket och svettas, hehe. Soligaste dagen på länge dessutom så det var najs.

Har först nu vågat återuppta träningen igen, dels p.g.a. förkylningen men också p.g.a. all trötthet. Har varit inne i en sämre period angående sömnen vilket har resulterat i alltför många dåliga nätter och waaaay för få timmar sömn. Helt sjukt hur mycket sömnen kan påverka en trots allt, den är då viktigare än man ofta skulle tro. Ajah, börjar få svängt på allt nu vilket ju är skönt, pigga Ellen börjar sakta återvända.

Nu hinner jag dock inte skriva mer, måste börja ställa mig inför jobbet. Trevlig tisdag allihopa!

Likes

Comments

De senaste dagarna har präglats av jobb, träning och kompishäng. Vädret har verkligen inte visat sin bästa sida men det har inte stört alltför mycket. Gillar även såna dagar när man får ligga nedkrupen i soffan under en filt och bara lyssna på regnet som smattrar. Hälften av antagningsresultaten har nu kommit så nu väntar jag bara på resten med spänning.. Att som finländare komma in till Sverige blev nog i.o.m det nya antagningssystemet snudd på omöjligt, i alla fall med tanke på läkarprogrammen. Från att ha haft en säkrad plats är man nu lååångt nere på reservlistan. Otroligt synd att denna vändning skulle komma just i år, året då vi sökte in. Aja. finns inget annat att göra än att acceptera läget och inse att shit happens. Vad som jag dock ifrågasätter är hur det är tillåtet att ändra på hela det svenska systemet med bara några månaders förvarning. Det sätter verkligen alla oss som mer eller mindre planerat sin gymnasietid utgående från att söka vidare in till Sverige i strilet. Upplysning om detta beslut borde ha getts åt oss finländska studenter redan för flera år sedan! Då skulle det ha varit okej!

Hursomhelst, har verkligen fått tänka om i och med detta och vet i nuläget inte mycket angående hösten. Många dörrar står ännu öppna så hoppet att få börja studera till hösten lever kvar! Hamnar dock vänta på resultaten i dryga två veckor ännu. Kommer jag inte in i år blir det att ta till plan B eller plan C - mellanår på ett eller annat sätt för att sedan till våren söka in igen.

Nu måste jag dock avrunda för att hinna iväg till jobbet, börjar nämligen inom kort. Vad som händer senare i kväll får vi se, känner hursomhelst på mig att det kommer bli en lyckad fredagskväll! Trevlig helg till Er alla!

Throwback till förra veckan när man kunde äta frukost ute på trappan i solens tecken. Det var lajvet det.

Likes

Comments

Sommardagarna bara rullar iväg en efter en men åh vad vi tar vara på dem. Jag har egentligen inte alls delat med mig av min sommar åt er så tänkte nu slänga iväg ett litet sammandrag på sommarens hittills bästa stunder. Många har även undrat om jag jobbar i sommar och ja, det gör jag. Arbetar på samma restaurang som för två somrar sedan och trivs riktigt bra, vi har ett superhärligt jobbgäng där i år! Men nu till självaste inlägget...

Joensuu-Jukola. Ett superhärligt veckoslut i orienteringens tecken. Sprang för första året både damstafetten och herrstafetten. Själva Venla-loppet gick för min egen del väldigt bra, jag hittade verkligen flowet och hade bra koll på orienteringen från början till slut. Lagets insats var även riktigt bra, vi förbättrade fjolårets placering med marginal och satte nästan klubbrekord. Själva herrstafetten sprang jag tillsammans med OK77:s damlag, även kallade "Victorious Secret". Vi kämpade tappert i skogen bland alla män och tog oss för första året godkänt i mål. Att springa två långa tävlingslopp inom fjorton timmar med minimal tältsömn tog verkligen på, men åh vilken kul upplevelse det var! Nästa år igen!

Midsommar. Några dagar före midsommar kom Jonis hit. Tränade, visade det bästa av Pampas och njöt av sommarvärmen innan vi på fredagen styrde kosan mot Vasa. Firade hos Sanna midsommar tillsammans med ett gäng andra orienterare. Grillade, chillade och spelade spel till sena natten. Åkte tidigt på söndagsmorgonen över viken på läger. Glömde helt bort att föreviga vår midsommarkväll desto mer, därav denna charmiga bild. Tjejen till höger är by the way på VM för tillfället så vi håller tummarna för henne.

Heldag i Vasa. Hade ledigt från jobbet så åkte söderut för att catcha upp med Sonja&Sanna. Gjorde det vi är bäst på, nämligen tränade och åt. Tränade och åt lite till. Förbättrade även våra minigolf-skills.

Spontana sommarkvällar. Dessa får så inte glömmas bort. Är ju bland det bästa med sommaren. Att bara hänga tillsammans fram till morgonkvisten. Åka båt och njuta av livet framför solnedgången.

Långa MTB länkar. Cykling i skogen är verkligen något jag förknippar starkt med sommaren. Senast i dag avnjöt jag och Nea en fyra timmars färd i kronoby/kokkola skogarna.

Likes

Comments

De senaste tio dagarna har spenderats i Övik på långläger tillsammans med resten av IR-gänget. Tio dagar som varit bättre än bäst. Vädret har visat sin allra bästa sida och terrängen har varit fett najs och utmanande. Under våra cirkusgurka 25 träningstimmar har vi bland annat hunnit bekanta oss med x-antal olika terrängtyper, haft en underbar långvandring vid Höga Kusten, cirkeltränat och dragit backdrag. På lördagen hade vi det traditionella lägermästerskapet(läses: en tävling med blodigt allvar) som denna gång bjöd på en skräckupplevelse för min egen del. Långdistansen flöt på bra till en början men drabbades sedan av någon slags värmechock(det var trots allt vääldigt hett) och kroppen sade plötsligt ifrån helt. Har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde just då i skogen och är fortfarande mäktigt förvånad över hur jag ens tog mig i mål. Så usch för det.. Sett från den ljusa sidan gick ändå träningarna riktigt bra hela lägret igenom; trots väldigt fysiskt krävande träningar orkade kroppen med, vilket var kul att se. Längre perioder med hälsan i skick ger verkligen resultat. Orienteringsmässigt fanns det stunder när jag fick allting att flyta på väldigt bra, men också stunder med yrande både hit och dit. Sånt som hör orienteringen till och som är svårt att undvika.

Mellan allt tränande har vi såklart även hunnit med en del annat skoj, sånt som hör lägren till. Många kortspelsrundor har spelats såväl som kubb. Solande, glass i stora lass samt ett och annat dopp i det blå. Ett besök hos Fjällräven Outlet samt CandyStore hann vi även med. Tog verkligen emot att packa ihop alla grejer och åka hemåt igen, trots att kroppen var helt slutkörd och i behov av vila. Gemenskapen på dessa läger har under åren blivit till något helt speciellt och IR-gänget känns numera som en enda stor familj. En liksinnad familj som man får uppleva så otroligt mycket tillsammans med och som alltid finns där för en under tävlingsresor och läger. Så tack alla ni för ännu ett lyckat läger! <3

Resten får bilderna stå för, de flesta tagna under fredagens långvandring. En video är ännu på kommande!

Likes

Comments

Gårdagen kom som ett slag i magen. Hur man än försöker förstå så fattar man ingenting. Man är helt tom inombords, ifrågasätter sig stup i kvarten vart denna värld är på väg. Hur människor kan vara så grymma mot varann. Vilken sjuk värld vi lever i. Är så himla ledsen och samtidigt så otroligt arg. Tänker på alla nära och kära.

Som yngre lekte vi alltid i lag, det var du och jag mot världen tillsammans med våra Bratz. Vi blev äldre och växte ifrån varann. Trots att vi inte haft desto mera kontakt på många år nu vet jag att du inte förtjänade detta. Du var en så vacker och glädjespridande människa. Någon som verkligen borde ha fått leva. Någon med hela livet framför sig.

Ta hand om varandra och glöm inte att ta vara på tiden här och nu! Sprid kärlek och njut av livet som är NU; det är så viktigt!

Likes

Comments

I onsdags på kvällen drog jag och Nea iväg mot Jakobstad för att möta upp Amanda som skulle fota mina studentfoton. Vi började fotograferingen under ett grönt/vitt blommande träd men förflyttade oss sedan till ett helt ljuvligt rosablommande nyupptäckt ett. Amanda var verkligen superduktig på sin sak och tiden bara flög iväg mellan alla skratt och bilder vi tog. Jag blev väldigt nöjd med resultatet, speciellt med de som vi tog på det senare stället så bjuder fredagen till ära på några personliga favoriter därifrån.

Likes

Comments

Behövdes lite tid för att landa efter vårens hektiska månader. Direkt efter att jag kom hem från Esbo började städandet och bakandet till studenten. En tävlingshelg samt några fina sista dagar i Vörå tillsammans med Vöråfolket. Nu är studenten förbi och sommarlovet i full gång.

Tillbaka till självaste studentdagen. En av de finaste dagarna i mitt liv. Vi steg upp i god tid, gick i normal procedur till frukosten, skruvade sedan upp musiken och började fixa oss. Klockan 10.30 började självaste studentdimissionen. Med blandade känslor satt vi sedan där på scenen och fick lyssna på rörande sång, bland annat av Fanny och Emmi, ett otroligt fint tal av Elin samt mycket mer. Flera stipendier utdelades och jag fick glädjen att ta emot ett för "goda studieresultat".

När vi satt där på scenen var det svårt att hålla tillbaka tårarna, för samtidigt som allt var så otroligt fint och glädjefyllt kom saknaden. Gymnasietiden VAR nu ett avslutat kapitel likaså vörålivet. Visst, man kommer självklart att hålla kontakten med måånga fina människor man lärt känna men det kommer aldrig mera vara på samma sätt. Vi kommer aldrig mera ha chansen att bo vägg i vägg med varann, träna med varann och dela i princip allt som kan delas med varann.. Hursomhelst är jag otroligt lycklig för dessa år. Ångrar inget och kommer med glädje alltid att se tillbaka på min gymnasietid i Vörå Idrottsgymnasium. Tack till alla ni som gjorde dessa år! <3

Dimissionen efterföljdes av fotografering ute i det fina vädret innan jag, Sonja, Linnea och Ida-Marie påbörjade självaste studentfest-rallyt. Eftersom jag hade min fest först på söndagen kunde jag delta i uppvaktandet av några nära studenter, vilket ju var perfekt. Vår tidtabell var tight men vi hann med råge till Strampen där själva studentmiddagen ägde rum tillsammans med två andra gymnasium från Vasa. En godgod trerätters middag avnjöts med trevligt sällskap innan vi drog ut på stan och uttryckligen festade natten lång.

Dagen efter var det dags för fest här hemma i Kronoby. Jättemånga kom över för att gratulera vilket ju var superkul. Så ett STORT TACK även till Er!

Likes

Comments

Godmorgon! Studenten närmar sig med stormsteg och förberedelserna är i full gång. Klänningen är äntligen fixad och likaså mössan. Jag tänkte för att kanske underlätta för några av er haka på trenden och publicera ett inlägg innehållande tips på studentgåvor, vet själv hur klurigt det kan vara att komma på vad man ska ge till folk. Listan är inte på något sätt ristad i sten, endast riktgivande innehållande lite saker och ting jag redan samlar på/planerar börja samla på. So here we go!

Marimekko Oiva/Siirtolapuutarha (i första hand små tallrikar och skålar) | Iittala Essense vinglas(både vit och röda) | Marimekko salladsbestick | Essense Karaff | Handdukar(vita/grå/beige)

Vidare går alltid såväl presentkort likaså pengar hem, även diverse kastruller etc. för kommande tider mottages med tacksamhet! Hoppas detta iaf kunde hjälpa någon en bit på traven! :D

Likes

Comments