Header
View tracker

Nu är min ponnytid över på riktigt, för nu är min älskade Lissy såld. Min älskade älskade ponny💔

Lissys och min historia finns att läsa här, men för er som inte vet så är hon en ponny som betyder oerhört mycket för mig och när hon kom till mig så var det som att börja om. Tillsammans har vi gått från LC till MsvA och den resan är jag så himla stolt över! Det har inte varit en enkel resa men hon har aldrig gjort mig besviken utan hon har alltid tagit mig runt banan! Hon är verkligen ingen lätt ponny har jag förstått med tiden och att ha haft folk som har testat henne har varit så otroligt frustrerande för mig, eftersom jag vet exakt hur hon ska ridas och man vill bara sätta sig upp och styra åt dom.

Iallafall så åkte ju Lissy till Micke och såldes därifrån så jag helt och hållet kunde fokusera på min nya häst, och igår åkte hon till sin nya ägare!

Önskar dom verkligen all lycka till, hon är en ponny med världens största hjärta❤️

Ni får en bildbomd på Lissy, gamla som nya bilder, när vi tävlar SM, rider i spöregn, pussas i hagen, vinner, tar DM-medalj, NM-medalj osv. Kolla bara och se hennes otroliga utstrålning i hennes otroligt fina ögon, i varenda bild! Får inte nog av henne, får tårar av att titta på henne, men ibland måste man lämna över tyglarna till någon annan och nu var det efter 3 år dags 💔

Världens finaste lilla ponny, du kommer alltid stå mig varmt om hjärtat❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har första dagen på veckan gått och det känns verkligen som en dålig vecka som kommer.. Vet inte varför men så är de ibland ..! Iallafall så trimmade jag Luna i ridhuset efter skola och hon var så jäkla fin, hon hade redan i början ett bättre stöd i handen och jag jobbade vidare på de vi gjorde på dressyrträningen i helgen och det var som hon smällt allt och förstått för nu gick det mycket bättre och hon blev inte de minsta stressad! Något som är så kul med henne är att hon älskar att jobba och hon är hela tiden fokuserad på mig till 100%! Dressyrtränaren tyckte även hon var riktigt ambitiös och hon lyssnade på minsta lilla!

Sedan åt jag middag och därefter så Julbakade vi med usek och nu har jag sett på en serie och det är dags att sova för mig! Imorgon har jag sovmorgon och tänker för en gångs skull inte kliva upp och rida på den, utan utnyttja den😎

Likes

Comments

View tracker

Denna vecka har bjudit på en del tråkiga besked som jag inte ens vill prata om riktigt än.. Iallafall så har jag ridit Luna som vanligt och i fredags så hoppade hon lite i ridhuset och shit vad fin hon är alltså 😍 Får som himla bra känsla och det smäller till ordentligt när hon hoppar😅 Igår tränade vi för en A-tränare i dressyr för första gången och det var riktigt nyttigt. Han tyckte hon var riktigt riktigt fin och vi ska jobba på att få hennes bakben under sig. Idag ska hon få en uteritt eftersom ridhuset är bokat större delen av dagen.

Helgen har även spenderats med massa kompisar och det har vart kul😄 Nu kollar jag live sändningen av Södertälje hoppet!

Likes

Comments

Denna helg har verkligen gått i en rasande fart! Idag var det dags för träningsdag nr 2. Först ut var luna. Vi började med att hoppa en serie med 2 cavaletti och en oxer med 6 meter mellan. Oxern höjdes successivt och till slut var var den över 120 iallafall och hon hoppade otroligt fint. Sedan hoppade vi en liten bana och hon var superfin där också. Höjde till ungefär 115 på banan och hon gjorde inte ett enda fel, inte jag heller för den delen, löjligt bra och fin häst är hon iallafall!😍

Sedan var det Frasses tur. Han var fin också men hoppar så himla högt och det tycker jag han borde sluta med snart🙄 Han gjorde iallafall det kan skulle och var pigg och glad!

Avslutar helgen med 3 charmiga bilder på Luna😂

Likes

Comments

Idag gick träningen såååå bra, så himla nöjd med båda tvån!!

Här ovan ser ni dagens övning! Vi började med att travhoppa alla 4 hinder på ett fyrkantspår, alla hinder i trav. Luna som var först ut löste de superfint och det var bra träning för henne, frasse hade lite svårt att sakta av till trav mellan men ingen katastrof. Sedan hoppade vi på de 2 övre hindren på volt. Det gick superbra med båda, hade dock lite bättre koll på styrningen med frasse😅 sedan hoppade vi hindren på diagonalen, alltså som snett igenom och vi hoppade hindren snett. Vi började med 6 galoppsprång som var normalt, lite fram. Sedan minskade vi till 5 språng mellan och båda hästarna var superfina! Frasse tyckte det var väldigt kul och busade till det😅 Vi avslutade sedan med att rida kontrollerat på 6 steg igen och det gick utmärkt! Micke är väldigt noga med att man ska kunna använda sig av hela skalan och det tränade vi på idag, väldigt rolig och givande träning!

Nu laddar vi för dag 2!!

Likes

Comments

Nu är denna efterlängtade helg ääääntligen här, det är nämligen dags för Micke-kurs i 2 dagar! Har längtar efter denna helg ända sedan Luna kom och nu är de äntligen dags!😃 För er som inte vet så köpte vi Luna genom Micke så det är han som tagit fram henne åt mig, så jag hoppas det går bra!👌🏻

Micke skulle jag egentligen ha börjat träna för för länge sen, om jag skulle kunna spola tillbaka tiden. Jag tror faktiskt inte att någon annan tränare får mig att rida så som han faktiskt gör, och menar heller inte att mina andra tränare är dåliga, bara att Micke är otroligt bra för just mig! Ända från första träningen så förstod vi varandra och delade åsikter om mina hästar och vi hade samma teorier. Han är väldigt hård, men samtidigt så ger han beröm och är inte och petar i minsta lilla detalj och det gillar jag! Jag petar i detaljerna när jag rider själv så när han kommer är det bara att köra! Något jag också tycker är bra är att han kan titta allvarligt på mig och säga till mig när jag ska rida min runda att "Ellen, nu sätter du det här!!" Och det är ändå en press som jag behöver och jag tar den på största allvar! Jag som elev är väldigt instruktiv och gör alltid mitt bästa så därför om jag skulle misslyckas någon stans på rundan så är det inte hela världen, eftersom jag alltid gör det bästa jag kan!

Han är hela tiden väldigt tydlig och vill att det ska gå bra! Han är heller ingen tränare som tar fram 3 hinder utan det är snarare så att han tar fram allt hindermaterial vi har och det är såå bra, för hur ofta orkar man släpa fram det när man ska hoppa själv??

Något som jag också tycker är viktigt med tränare är att han har otroligt mycket erfarenhet och jag vet att han har rätt! Han har varit med om så himla mycket så han vet vad som fungerar och inte och därför så litar vi på honom till 100%. Han har verkligen fått mig att hitta glädjen i att träna, jag ljuger inte om jag säger att förut när jag tränade hade jag ångest för att misslyckas eftersom det var mina fel som det las fokus på, och jag försökte alltid att göra mitt bästa, men när felen kom så var det det som fokuserades på. Detta gjorde mig alltid så ledsen och jag ville inte vara den i gruppen som alltid drog ut på tiden.

Nu är iallafall det helgen i månaden som är höjdpunkten när vi har träning, är så taggad och ser fram emot en rolig helg tillsammans med våra fina hästar!

Luna när vi provred i Tyskland, björnis❤️

Likes

Comments

Idag bjöd dagen på en del bra överraskningar! Började dagen med att få tillbaka det första matteprovet och var godkänd, så himla lättad över de, alla som känner mig vet att jag har otroligt svårt för matte och tycker inte det är särskilt kul heller och det gör ju inte saken bättre.. iallafall så fortsatte dagen med ett naturkunskapsprov som gick strålande och efter engelskan så slutade dagen! Gick förbi ridskolan på hemvägen och kollade hur ridhuset var bokat och de lät mig rida samtidigt som de hade visning av en ponny där, himla himla snällt!😄 Så gick hem och fixade Luna och gick tillbaka till ridskolan och trimmade henne 45 minuter. Hon var lite spänd i början eftersom det var en del hinder framme som skulle bort men sedan slappnade hon av och blev riktigt fin! Sist jag trimmade henne så var hon något stel i galoppen och var rädd att hon bara skulle bli värre för jag inte rider som dom innan har ridit, men tack och lov inte!😅 Så idag var hon som "vanligt" igen och hon fick jobba på rätt ordentligt!

Efter jag ridit och fixat så åt jag middag! Nu på kvällen så har vi bakat lussebullar och pepparkakor och bara haft det mysigt! Gick upp och hittade en katt som varit ute i regnet och lagt sig i min säng på min kudde. Mindre mysigt. Så nu måste jag byta lakan eftersom det är blött och stinker + så är det fullt med lera i sängen, Rebecca du får gärna hämta dom🙄

Likes

Comments

Nu är det torsdag och snart helg! Dagens börjades som alla dagar i stallet där jag fixade åt hästarna. Sedan åkte jag till skolan och var där till halv 4. Skrittade ut Luna med Maggie och Q och sedan gick jag in och åt middag. Nu på kvällen har vi gjort en del andra saker och nu är det dags att sova!

Mitt älskade hjärta❤️

Likes

Comments

Idag red jag Luna ett pass i ridhuset innan jag började skolan. Hon var lite spänd i galoppen men traven var väldigt bra tycker jag! Trimmade henne bara lite allmänt och det gick bra. Hon sparkade dock bakut en gång i galoppen och det var första gången jag sa åt henne haha, annars har jag mest busat med henne för hon är så söt😅 så sen gjorde hon de inte mer😅

Sedan fortsatte skolan hela dagen och nu när jag kommit hem har jag mest umgåtts med familjen. Tänkte sova nu och imorgon börjar jag inte förrän 10, skönt!

Hahaha måste detta är iallafall struggle när man har en stor häst , når inte att få tränset över hennes öron😂

Likes

Comments

Idag efter skolan så skulle Luna få sig ett dressyrpass var tanken. Sammanlagt så blev vi totalt 11 stycken i ridhuset vilket Luna aldrig vart med om så hon busade till de lite då och då men eftersom när hon gör något så är hennes öron spetsade framåt så kan jag inte bli arg, hon är mest bara glad!😅 Iallafall så skötte hon sig bra, hon är ju ändå bara 6 år så lite bus måste hon väl få göra 🙄 Sedan var det usekmöte och nu ska jag sova!

Likes

Comments