Idag roadtripade jag med Ximena. Vi åkte till King of Prussia, ett köpcentrum som är det näst största i hela USA. Det största ligger i Minnesota och heter Mall of America. Det var stort. Jag tänkte mig dock att detta skulle vara ännu större än det var, jag tror nästan det är likt Emporia och Mall of Scandinavia. Så jag kände inte att det var något helt nytt jag såg, köpcentrum i den storleken har jag nog sett innan.
Vi började i alla fall på Primark, där inne var vi säkert en timme innan vi kände oss klara. Vi både köpte massor, men det gick ändå inte åt så mycket pengar. Som det brukar vara då, på Primark. Det var tunga kassar som vi faktiskt la ut i bilen innan vi fortsatte shoppingen. Lunchen åts på five guys, ett hamburgerställe. Som McDonalds, fast mycket fräschare och godare burgare! På vägen hem svängde vi förbi Ikea då Ximena aldrig varit där! Jag fick med mig en filt för 2 dollar och en skrivbordslampa för 10 dollar, sedan köpte vi även än påse köttbullar då det visst var köttbullens dag i Sverige idag. Eller, kanske inte just av den anledningen men det var lite kul att höra. Vi lagade till det med lite spagetti åt oss och Allana, som joinade oss senare där hemma. Vi kollade på Grease, som varken jag eller Ximena sett innan. Det var verkligen på tiden! Jag har inte missat den helt, jag vet ju att den är en gammal klassiker som alla borde sett minst en gång men det har helt enkelt aldrig blivit av. Idag däremot såg vi den. Den var bra!! Och man får ju säga att John Travolta har moves. Eller, hade kanske är rätt ord. Det skulle vara kul att se han dansa idag! Planer för imorgon är inga. Jag får se vad jag har gjort i slutet på morgondagen när jag skriver nästa inlägg😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag vaknade jag 5 för att ta tåget till Philly, och sedan ta buss till NYC. Jag var i New York klockan 9 och steg av bussen på Lower Manhattan och gick längs med 7th Avenue till Central Park. På den vägen gick jag förbi Times Square, och där, som över hela New York, är det massor med folk. En stund tänker jag på det som hände i Barcelona, och hur hotat New York egentligen borde vara då New Yorks gator alltid kryllar av folk. Men jag kunde skaka av mig det snabbt. Har det inte hänt än så gör det säkert inte det under den enda dagen jag är där. På vägen till Central Park märker man hur det går från en gata ned mest caféer, till klädbutiker och andra affärer, till restauranger för att sedan ta stopp vid ett grönområde. Central Park med andra ord. Detta var min andra gång i New York, jag var där först under training school. Då var det tajt om tid, vi fick en rundtur med buss, sedan en sväng upp i Rockefeller center för att sedan ta oss något att äta innan hemgång. Idag åkte jag dit ensam, utan några planer. Jag skulle bara strosa, och gå dit jag lockas. Central Park däremot var givet. Det var min första gång där, tidigare har jag bara sett det från ovan. Och det är stort. Så stort. Jag höll på att gå vilse en gång, men jag fick tacka kartor i telefonen. Jag såg ett nöjesfält, jag gick tydligen förbi ett zoo också men det såg jag aldrig. Jag hade siktet inställt på Bethesda Terrace och Fountain, eftersom (spoiler!!!!!!) det var där Blair och Chuck i Gossip Girl gifte sig. Tänkte att det kunde vara kul att känna igen något i denna stora park som jag besöker för första gången. Väl där så spelar dem in film! Jag vet inte vilken film, men jag ser någon jag känner igen... ni som har sett Orange is the New Black vet antagligen vem Norma är. Det var henne jag såg! Gissa om jag blev chockad. Sedan är hon kanske inte jättekänd, men coolt att få se någon i verkliga livet efter att ha följt henne i en serie. Filmgänget höll i alla fall på med en scen, jag vet inte hur många tagningar de tog, men många var det. De hade inte spärrat av området så många personer gick där och förstörde antagligen scenen... nu när jag tänker efter så kom jag ner för trappen mitt i inspelningen av scenen så jag är väl också skyldig!
Men jag fick lite bilder där ifrån, det var väldigt varmt så jag hittade en bänk i skuggan där jag läste lite i en bok jag tog med. Det är något jag velat göra också, att läsa i Central Park. Det får mig att känna mig som en New York-bo. Jag behöver inte flänga runt med en kamera för att få alla sevärdheter på bild, jag kan bara sitta lugnt i Central Park och läsa. Sedan ska jag inte ljuga för er, jag gick med kameran i handen beredd på ett bra fototillfälle en stor del av tiden! Men att under en liten stund bara sitta och läsa, det var trevligt.
Jag fick en rekommendation om high line, en tågräls ovan mark som inte längre används av tåg. Istället är det en typ av promenadslinga. Det var egentligen inget märkvärdigt, men trevligt att få se det med. Klockan började närma sig 2, och jag började känna mig nöjd. Jag gick mot busstationen och fick åka med en buss som gick strax innan 3. Jag hade egentligen bokat buss till klockan 7, men det kändes alldeles för länge. Jag var ju där själv, och jag gick endast så att se Brooklyn till exempel var inte ett alternativ idag. Däremot fick jag se Manhattan, jag har lärt mig några streets och avenues och jag fick en riktigt bra dag. Vilken stad NYC är. Får dock ändå säga att det var skönt att komma tillbaka till Philadelphia igen. Ännu skönare att komma med tåget till Jenkintown, men allra skönast var nog att komma hem till sitt eget hus. Japp, mitt hus. Det är så det känns nu, och det är himla coolt att mitt hus, mitt hem, det är i USA.

Times Square

Bethesda Fountain, tagen ovanifrån Bethesda Terrace

Där en scen i Gossip Girl spelades in...

Men idag spelades något annat in. Kvinnan i rosa skjorta, det är samma person som spelar Norma i OITNB.

På väg upp till High Line

Hade en toppen dag i New York! Att mötas av denna vyn i Philly var dock inte fy skam heller.

Likes

Comments

Denna helgen har jag varit ensam. Och är fortfarande! Min värdfamilj har åkt på semester i New Jersey och jag är ensam hemma, men det gör mig inte så mycket. Jag gör annat roligt, och även om mina värdbarn är så härliga så är det samtidigt skönt att vara ledig!
Igår, söndag, så mötte jag upp en svensk tjej som bor en bit från mig. Hon är nyanländ (sedan i fredags) och var så trevlig! Vi kommer säkert ses igen. Vi gick i alla fall runt på Willow Grove Mall en stund och åt på Cheesecake Factory. På vägen hem handlade jag mat för veckan, och kvällen spenderades framför serier. Idag har jag kollat lite serier också, gjort tacos till mat och kollat eclipsen som syntes över USA. Jag hade väntat mig något riktigt spektakulärt men det var inte riktigt så... men kul att få se det med egna ögon i alla fall, även om det var molnigt och svårt att se. 14:44, eller 2:44 pm kunde jag se det maximala eclipsen just där jag bor. Just då var det molnigt (såklart) men den såg ungefär ut likadan hela tiden. På eftermiddagen mötte jag upp nya Nico från Tyskland för en kaffe på dunkin donuts, fick höra lite hur hans första tid har varit här. Jag fick även öva lite tyska... jag märkte hur mycket jag faktiskt glömt!! Ett år i Tyskland eller 2 skulle inte skada tror jag. Vad jag kan är egentligen att introducera mig själv och gå på restaurang haha. Vi får se om jag övar lite med honom under året! Nu på kvällen hade jag Ximena över och vi kollade en film, "Safe Haven". Kan verkligen rekommenderas!! Den är så bra. Speciell hint till Helen, tror du skulle gilla den...
Nu måste jag lägga mig, då jag ska upp riktigt tidigt imon för att jag ska till New York...(!!)

Här syns den lite... det var verkligen inte något märkvärdigt. Det är helt annat än de bilder typ NASA släpper!

Jag och Allana i fredags på Grub Burger Bar. En av flera goda vänner jag hittat här!

Och en liten grattishälsning till 2 som fyllt där hemma... Julia fyllde idag och Frida fyllde också nyss. Detta var den enda bilden jag har just nu i min telefon på oss 3, jag vet att det finns bättre bilder men denna får duga när inget annat finns! Grattis, hoppas ni hade bra födelsedagar! Saknar er💗💗

Likes

Comments

Idag jobbade jag ungefär mellan 9:30 och 10:15 då min värdmamma hade ett viktigt möte. Efter det började jag fixa i köket för att göra en marängtårta efter mammas recept. Imon fyller nämligen min värdpappa år, och jag ville göra något speciellt för honom idag eftersom hela familjen åker till New Jersey imorgon. Efter 3 timmar(!!) i köket hade jag ett färdigt resultat. Tack till mamma som fanns på FaceTime under den tiden! Den blev faktiskt bra, det var första gången jag gjorde den själv. Den var uppskattad, här gör de sina kakor och tårtor från färdiga mixpåsar så de tyckte det var kul med något som var bakat från grunden. Senare nu ikväll så var det dags för augustis LCC-möte med au pairerna i området. Det hölls på Grub Burger Bar. Helt okej ställe, som ett finare McDonalds. Man beställde maten själv och de kom sedan ut med den. God burgare också, men det är inte jättesvårt ju. Härlig dag i alla fall! Nu funderar jag bara på vad jag ska göra nästa vecka, sitter och kollar på bussar in till New York. Dit och till Philly har jag bestämt mig nästan helt för att jag ska göra!

Likes

Comments

Det senaste har jag bara skrivit varannan dag här, men jag har inte så mycket att skriva om så det är därför. Jag har jobbat, jobbat/jobbar tis-ons-tors denna vecka som är hela dagar och inga barn har camp så därför har jag alla 3. Igår handlade jag, och under tiden var barnen i det så kallade tree-houset. Man lämnar alltså in barnen som på ett dagis medan man handlar, riktigt smidigt! Vi var även på biblioteket i grannstaden som är mycket större än det som ligger 3 minuter från huset. Det uppskattades verkligen av barnen! Idag var vi vid poolen, dit ska vi även imon. Tjejerna har en simlektion 11-12 och under tiden badar jag med lille killen. Ikväll var min värdpappas föräldrar här och de tog med sig sallad och pizza. Jag stannade hemma tills sju, och ät lite grann för att jag ville träffa dem. Men jag hade planer med andra au pairer, jag var hos Allana med Ximena, vi åt tacos. Sedan kollade vi på någon show och pratade med Alexa. Alexa är ungefär som Siri på iPhone-telefonerna. Man kan fråga vad som helst, vad klockan är, be henne sätta timer, spela en sång på Spotify eller fråga hur många säsonger som finns av the vampire diaries. Jag trodde till en början att det bara var till för musik, så jag blev positivt överraskad och vill köpa en jag också. Det kommer definitivt ske innan jag kommer hem!

Verkligen ingen bra bild men bättre än inget antar jag!

Likes

Comments

Idag var jag ledig, och det passade perfekt då Allana är ensam denna vecka då hennes värdfamilj är på semester. Vi tog en roadtrip till Ikea, där vi strosade lite och sedan åt svenska köttbullar. Var riktigt härligt att gå där, det kändes som om jag var hemma i Sverige... tips om man är homesick! Sedan bestämde vi lite spontant att vi skulle se atomic blonde på bio, den var okej. Inte jättebra, men det beror kanske på att jag inte förstod innebörden. Även om jag inte har engelska som modersmål så var det inte på grund av språket jag inte förstod, det var bara en komplicerad handling. Den handlade om en agent, trippelagent faktiskt, som under slutet av kalla kriget skulle infiltrera några förrädare tror jag. Det var som sagt inte språket som gjorde det svårt för mig att förstå, det var en komplicerad handling. När filmen var slut begav vi oss hemåt till henne, där hennes familjs hund Rosie väntade på att bli utsläppt. Vi skypade med min familj, och beställde sedan lite mat. Den åt vi samtidigt som vi kollade en film som är populär i hennes hemstad. Den heter trainspotting och utspelar sig i Edinburgh, där hon bodde innan hon kom hit till USA. Det var min dag!

Likes

Comments

Igår var jag med Daniela, vi åkte och handlade lunch och snacks och åkte sedan hem till henne som är ensam hemma på helgerna och kollade en film. Vi såg white chicks, den är verkligen något annat än vanliga komedier! På kvällen kom Allana och var med oss, hon hade varit i New York över dagen och älskade det. Jag måste dit snart! Jag träffade också en ny au pair där, hon heter Iselize och kommer från Sydafrika. Vi bestämde att vi skulle ses idag för brunch på ihop, ett pannkaksställe. Jag åt dock inte pannkakor, jag tycker amerikanska pannkakor inte alls kan mäta sig med svenska. De är så fluffiga och är nästan lite som en tekaka istället. Jag beställde french toast med banan och jordgubbar. Det var 10/10! Väl hemma la jag mig faktiskt, jag ville ta en nap men kunde inte somna. Det blev i alla fall en timmes vila, skönt för klockan 4 började jag jobba. Hela värdfamiljen förutom 3-åringen som var för liten skulle på en Broadway-show i Philadelphia. Jag och lillen åkte till poolen en stund, sen åkte vi hem och åt middag. Sedan hade han blivit lovad lek i källaren och även lite tv-tittande om jag tyckte att han hade skött sig. Det hade han gjort sig förtjänt av, även om han var lite kinkig precis när familjen åkt. Det var min helg!

Likes

Comments

Idag har jag verkligen inte gjort något. Jag har inte jobbat alls, däremot var jag eventuellt tvungen att jobba, dvs hämta tjejerna från camp. På morgonen gick jag en runda, sedan kollade jag serier och väntade på att jag skulle hämta tjejerna eller få ett sms av min värdmamma att jag inte behöver hämta dem. Det slutade med att jag slapp, så var alltså ledig hela dagen. När de var hemma åt vi middag och sedan gick jag till Starbucks med Daniela, Ximena och en ny au pair som heter Nico. Han är från Tyskland och ersätter Herman som åkte hem förra veckan. Nico är jättetrevlig, och kommer säkert trivas bra här. Nu är jag ledig tills söndag klockan 4 då jag jobbar hela eftermiddagen och kvällen med lillen, så tills dess ska jag försöka hitta på något roligt. Ha det bra!

I brist på bilder så slänger jag upp en från igår då jag åt med Ximena och Allana. Den är tagen vid town square, där brandstationen är. Brandmännen i Jenkintown är volontärer visst, och rycker ut när brandlarmet går. Det brukar höras i alla fall en gång om dagen, det ljuder väldigt högt och höra ända till mitt hus!

Likes

Comments

Idag hade jag ännu en playdate fast med au pairen från Skottland. Hon har hand om 3 barn, alla på en och samma gång. Jag märkte att jag har det ganska bra just nu som bara har 1 av 3 att ta hand om under dagarna.... vi lekte på skolans lekplats och på vägen hem stannade vi till vid ett bageri där vi köpte glass till barnen. Mitt värdbarn var riktigt glad! När vi sedan kom hem gjorde jag svenska pannkakor till lunch. Pannkakor här är endast för frukost i princip. Men de har ju amerikanska pannkakor som är fluffiga och inte riktigt likadana som svenska. Det första mitt värdbarn sa när jag gav honom första pannkakan var: den är för stor. Pappa gör aldrig sådana här! Jag fick påminna honom om att det är svenska pannkakor jag gör, och han var ivrig på att testa då han älskar de amerikanska pannkakorna. Det var en hit! Jag frågade vilka pannkakor som var bäst; amerikanska eller svenska. Det var lite oklart men jag vet i alla fall att dagens lunch var en tiopoängare. Kul! När jag hämtade tjejerna från campet var de lite avundsjuka för att de inte fått smaka, men det kommer fler gånger. Ikväll gick jag ut och åt med Ximena och Allana, mycket trevligt som vanligt!

Likes

Comments

Igår var det playdate vid lekparken med minstingen, Ximena och hennes hostkid. Idag var jag på North Hills, poolen. Inte så mycket jag tar kort på. Imorgon blir det nog playdate igen, och Allana kommer också med alla sina 3 värdbarn tror jag! Ser fram emot det:) Fredagen är jag ledig förutom att jag ska hämta tjejerna på deras camp och va med dem en timme tills min hostmum kommer hem. Lördag är jag ledig hela dagen, söndagen spenderas med minstingen från 4 på eftermiddagen tills kvällen. Han är för liten för att hänga med på familjens aktiviteter:/ Men jag vet redan nu att vi kommer ha en superkul eftermiddag/kväll tillsammans!
Som sagt har jag varit dålig på att ta kort. Det finns inte heller så mycket att skriva om då jag lämnat/hämtat från camp, tvättat och varit med hostkidsen. Tänkte därför skriva lite om något som slog mig för någon dag sedan. Jag har verkligen noll koll på nyheter. Min värdfamilj har ingen tidning, och de kollar heller aldrig tv. Jag har inte sett ett enda nyhetsinslag sedan jag kom hit, inte ens slagit på en enda vanlig kanal. Jag har verkligen ingen aning vad som pågår i USA. Det slog mig att det är lite samma för Sverige, jag vet inte vad som händer där. Men skandalen om Anders Borgs beteende i skärgården nådde mig via Twitter för någon dag sedan, det var då jag kom att tänka på att Sverige och vad som händer där intresserar mig knappt alls, inte för att jag var mer intresserad av nyheter när jag bodde i Sverige. Pinsamt, men det fanns andra saker jag hellre la ner tid på. Jag är nyss hemkommen från Starbucks, där jag råkade se Donald Trumps ansikte på första sidan av New York Times. Då slog det mig även att det var den första tidningen jag sett i USA, som inte ligger i en plastpåse på någons uppfart. Jag funderade på att läsa den, men bestämde mig sedan för att boken jag tog med är roligare att läsa. Men på tal om Donald Trump kan jag berätta att här där jag bor är majoriteten anti-Trump. Det är vad jag hört och förstått, då många har skyltar de sätter upp på sin gräsmatta där det står exempelvis; hate has no home here. Hat är inte välkommet här, betyder det. Det skriker inte anti-Trump, men det är ett ställningstagande mot hans värderingar då han uttalat sig illa om vissa folkgrupper. Skyltarna menar att alla är välkomna. Det känns ju bra, även om jag inte alls märkt att Trump är president eller att människor tar till sig av hans tänk.

Jag har inte tagit bilden, men det är exakt denna skylten och många andra som går att se i mångas trädgårdar.

Likes

Comments