Spenderades med vänner på the valley of fear! Vi bestämde ganska spontant att vi ville göra något igårkväll och vore det inte passande att göra något halloween-relaterat fredagen den trettonde. Så det gjorde vi! Ett bra avslut på en full jobbvecka, jobbade måndag till fredag och även idag faktiskt. Vi åt på wendys först, det var första gången för mig. Det var som McDonalds, fast dyrare och deras hamburgare är fyrkantiga. Detta gjorde jag tillsammans med Allana och Daniella. När vi åkte till det läskiga stället var Allana verkligen den som var mest rädd. Alla var sminkade till zombies eller andra läskiga varelser men jag var inte så rädd faktiskt. I zombie-labyrinten fick jag gå först för ingen annan vågade, och det var alltid jag som fick en zombie-överraskning från ett hörn eller liknande. Det var lite läskigt emellanåt, men inte så värst. Vi har sagt att vi ska se lite skräckisar nu när det närmar sig halloween, och jag har inga roliga minnen från bland annat black christmas och fredag den 13:e, så jag vill se dem igen och kanske blir det några sömnlösa nätter för mig efter det! Ja, jag vill bli rädd haha! Kan knappt minnas senaste gången jag verkligen blivit skrämd så är taggad på att bli det under halloween! Här är det ju en big deal. Jag tror dock inte att jag kommer klä ut mig då min familj kommer hit under halloween. Vi kanske åker runt och kollar på folks dekorerade hus dock, jag har åkt förbi ett hus i närheten som har trädgården full med dockor i verklig människo-storlek som kan lysa och röra på sig. Skelett, häxor och zombies. Det vill jag ta ett kort på och visa! Jag hoppas fler hus dekorerar. I alla fall, idag sov jag ut till 11 ungefär, det behövdes. Jag började jobba 12:15 idag och tog barnen till äldsta tjejens fotbollsmatch vid halv 3-tiden. Föräldrarna kom sedan när matchen började men jag stannade kvar för att titta. Det var kul att kolla! Klockan 6 började jag jobba igen, föräldrarna hade ett party att gå på så jag var med barnen från 6 till 10:30 ungefär. Vi kollade Scooby Doo 2, dem älskade den. Jag älskade Scooby när jag var liten också, och gillar fortfarande, så det är kul! Imon är jag ledig så jag får se vad jag hittar på då.

Allana och Daniela grillar s'mores över brasan efter våra läskiga äventyr

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var dagen som vanligt, lämning och hämtning på skola och förskola. Jag gjorde middagen idag och det blev chicken fajita soup. Efteråt när jag var ledig hämtade Allana upp mig och vi åkte till Alverthorpe park där vi tänkt gå en runda, men det var visst stängt. Istället virrade vi runt med bilen och kom till Abington High School. Det är precis som High school musical, jag blev inte besviken!! Så roligt att se, blev bara ledsen när jag tänkte på att jag aldrig kommer uppleva hur det är att gå i amerikansk skola... här har exempelvis idrotten eller andra aktiviteter stor betydelse. Skolan har egna lag i de flesta sporter och hemma har skolan knappt idrott på schemat. Vill man spela fotboll gör man det på fritiden och inte genom skolan, man får helt enkelt börja i WIK t.ex. och det har absolut inget med Fenix eller Hjortsjöskolan att göra. Tråkigt, tycker jag. Jag skulle verkligen vilja uppleva High school.... menmen. Jag och Allana såg att dörrarna var öppna till sporthallen och såg ungdomar gå in och ut. Först tänkte vi bara gå förbi men eftersom vi inte har värdbarn i denna ålder tänkte vi att detta kanske är enda chansen vi får att komma i kontakt med någon typ av High school. Vi gick in, och där pågick en volleyboll-match. Många var där och hejade så det var helt okej för oss att gå in dit. Det var så kul att titta på!! Skulle vilja se ett football eller basket-game någon gång också, och gärna se ett öppningsnummer av cheerleaders!
Lite senare åkte vi tillbaka för att hämta Ximena när hon slutat och då åkte vi till wawa där de åt middag. Sedan åkte vi till Target och strosade innan jag tog kväll. Har kollat några avsnitt av the Office, min nya serie som jag inte kan sluta kolla på!

Detta var bakom football-planen. Idag var liksom igår en mycket varm dag, säkert 28-30 grader. Jag har svårt att ta in att det är oktober, höst, snart halloween...

Likes

Comments

Ny vecka, och denna veckan är min värdmammas hela jobbvecka. Det betyder att jag jobbar måndag till fredag, helt rättvist att det inträffar var femte vecka tycker jag. Gårdagen började jag med lite jobb då jag tog med de 2 yngsta barnen till folkshul, jag tror det är som söndagsskola fast en judisk sådan. Mysigt, de gjorde halsband av cheerios som de kunde äta, och ett ätbart hus, eller så kallad sukkot, av grahamskex och andra sötsaker. Några roliga timmar på jobbet! När vi sedan är hemma igen tar min värdmamma över med barnen och jag är ledig. Allana kommer över och hämtar mig med bilen, vi åker till Giant och köper något att äta som middag framför en film hon ville att jag skulle se. Miss Congeniality, den var jättebra! Det finns en del 2, så den ser vi säkert inom en snar framtid. Vi såg också Penelope, den var också bra. James McAvoy spelar i den filmen så det var därför Allana ville se den... Bland annat säkert för att de båda är från Skottland! När min familj kom hem efter att ha varit hos en granne kom alla barnen ner i källaren och var nyfikna på Allana, lite blyga så de håller sig nära mig och viskar i mitt öra och undrar om vad vi gjort och sådär. Jag känner mig verkligen som en storasyster eller liknande när de gör så, som att de är mina småsyskon. Någon som de känner, tycker om och kan lita på. Det är mysigt!
Idag var större delen utav dagen normal, lämnade tjejerna på skolan och sedan åkte jag med minstingen till mataffären för att göra veckohandlingen. Sedan lek, lunch och nap innan det var dags för hämtning vid skolan och vi åkte direkt till biblioteket efter det. Alla fick med sig flera böcker var, så jag hade nöjda barn med mig hem. Så fort min värdmamma kom hem tog jag hennes bil för att åka till tågstationen och ta tåget in till Philadelphia där jag skulle träffa en vän från Sverige. Riktigt bra sätt att starta veckan på! Anders Öhrman är i New York ett par dagar och skickar ett meddelande om att han kan ta sig till Philadelphia. Perfekt, det tar ju inte mer än 20-25 minuter för mig att åka in dit, så även om jag jobbade idag kunde jag åka in dit bara för kvällen. Vi åt på chipotle, första gången för mig och det var mycket gott! Han hade spenderat dagen där och sett det populäraste, Rocky-statyn och Rocky-trappan. Kul att få prata lite svenska med en person här, det händer inte allt för ofta. Använder bara svenska här i bloggen eller när jag Facetimear nån gång i veckan. Bra dag!

En sukkot, som mitt värdbarn gjorde på folkshul

Tack för besöket, ha bra dagar i NYC!

Likes

Comments

har jag haft! Igår var en lugn dag på jobbet, jag skjutsade till förskolan och sedan jobbade jag 2 timmar på eftermiddagen när min värdmamma tränade. När hon kom tillbaka tog jag bilen för att hämta Allana och vi åkte till köpcentrumet. När vi uträttat ärenden åkte vi till Applebee's där vi mötte upp Ximena. Applebee's var proppat med folk, vi fick vänta en timme på bord! Men det var det värt. Jag hade inte ätit på hela dagen så vad som helst hade säkert varit gott, men Applebee's är ett säkert kort. De hade margarita för en dollar styck, så Ximena och Allana som båda är över 21 var glada åt det. Trevlig kväll! Idag på morgonen tog jag tåget in till Philadelphia med Allana och åt brunch på Jones och jag fick träffa en ny au pair-vän, Allanas vän från training school. Hon heter Daniella och är från Tjeckien, precis som min andra vän Daniella! Vi gick till Philadelphia's magic gardens, det är som ett museum som en man skapat av massa skräp. Riktigt häftigt, men svårt att förklara. Det är lättare att visa bild eller se i verkligheten. Efter det gick vi till Reading Terminal Market och köpte de berömda munkarna som alla pratar om. Jag kan inte säga att jag förstår hypen, de var väl goda men inget märkvärdigt. Kul att ha testat i alla fall! Jag tog hem till mina värdbarn och min värdmamma och de gillade dem:) Innan vi åkte tillbaka åkte vi till Daniellas hus i Philadelphia, hon bodde verkligen fint. Hennes hus är inte lika stort som det jag bor i, men det har däremot ett riktigt bra läge i centrala Philadelphia! Hon följde med oss tillbaka och jag åkte hem till mitt hus då jag skulle jobba men resten åkte till Applebee's idag igen för $1 margaritas! Jag kan ju se det som att jag sparade in några kronor på att inte köpa middag ute😜 och väl hemma kollade vi på Scooby-doo, så jag klagar faktiskt inte alls!😄

Brunch på Jones.

Jag och Daniella i Magic Gardens.

Donuts från RTM

En bild från Google av Magic Gardens då jag har alla bilder i kameran just nu! Väldigt häftigt, och rekommenderar verkligen detta!

Likes

Comments

Idag jobbade jag som vanligt, späckad eftermiddag som vanligt på torsdagar med piano och sim. Middag gjorde jag i crockpoten, en typ av kycklingsoppa. När jag blev ledig så gick jag och Ximena till Jenkintowns fotbollsplan vid skolan där de hade en brasa, skolans band spelade och man fick se skolans lag i amerikansk fotboll. Trevlig tillställning dit folk i alla åldrar gick. Mina värdbarn hade velat gå om det inte vore för simmet, men jag har tagit några kort jag kan visa dem. Brasan var stor, och jag tror inte dem tänkte till riktigt vid arrangemanget av den. När den blev allt större så blåste vinden så att elden var i en riktning mot en tall. När brandmännen insåg det så började de spruta vatten både på trädet och på brasan! Allting slutade bra, ingen skada skedd mer än några förkolnade grenar. Vi, som vid detta laget bestod av mig, Ximena, Allana och Daniella, gick till bilen och skulle åka någonstans för middag. Jag hade redan ätit men de andra hade inte gjort det, och de var sugna på en drink så vi åkte runt till alla ställen i Jenkintown som är kombinerad restaurang och bar men det var lång väntetid överallt. Vi hittade tillslut Senor Salsa där alla kunde bli mätta. Nu är jag redo för helg som är en mix av jobb och ledigt!!

Likes

Comments

Jobb är som vanligt, inget nytt på den fronten. Igårkväll åt jag frozen yoghurt med Allana och Ximena och vi åkte till Target bara för att gå runt och titta men som vanligt köper man nästan alltid en del grejer. Idag skjutsade jag 3-åringen till hans mormor och efter det var jag då ledig. Jag åkte till starbucks och åt frukost med Allana och Ximena. Allanas barn var på förskolan och Ximenas äldsta värdbarn var också det, så hon hade med sig den yngsta till starbucks, en liten bebis på 4 månader. Hon är så söt! Sedan kollade jag Netflix hemma och skypade med vänner.
Ikväll var jag med Ximena och Allana igen, vi åkte till McDonalds då de inte hade ätit middag än, sedan ville de testa ett glasställe och sedan åkte vi hem. En tidig kväll idag, men det behövs då jag var väldigt trött idag!

Likes

Comments

Igår hade jag FaceTime med familjen, främst med mina syskon. Jag var ledig hela dagen men spenderade ändå mycket tid med mina värdbarn som fick prata lite med min svenska familj. Mysigt! Kan knappt förstå att dem kommer och hälsar på mig om endast 3 veckor! På eftermiddagen gick jag mot burlington, ett varuhus, för att träffa Allana. Vi gick runt där inne och tittade men kom ut tomhänta och åkte till mallet istället. Där fick hon med sig en leopard-kappa! Vi skojade en del först om hur hon hämtar upp sina värdbarn efter skolan i den där kappan, men skoj blev sedan allvar och hon köpte den!! Folk kommer säkerligen kolla en extra gång på henne och det är inte så man tänker sig att en au pair är klädd men hon bär upp det! Får jag en bild på det någon gång så lägger jag upp den här😎
Vi åkte sedan tillbaka till burlington då Applebee's ligger i samma byggnad. Där åt vi middag, och det var faktiskt riktigt bra! Dit går vi garanterat igen. Efter notan var betald gick vi in på burlington igen och köpte oss varsin pläd, riktigt gosig en också! Bra köp.
Idag började jag dagen med en löprunda, det går fortfarande att springa i linne men nu börjar det faktiskt bli lite höstväder. Förra veckan var det 30-33 grader men bara 3 dagar senare behöver man ha en tjock jacka. Konstigt!
11:30 började jag jobba, och gjorde tills 1:30pm. Sedan var jag klar med dagens jobb, härligt värre! Dock gick jag ner i köket när barnen kom hem från skolan för att hänga lite, jag har inte direkt några kompisar som är lediga på det viset jag är en måndag! Jag diskade lunchlådor och hjälpte till med läxor. Middagen idag var ris och kalkonfärs stekt med ärtor och potatis, vet inte vad det kallas. Det var gott i alla fall! Det mesta är gott här faktiskt, då min familj aldrig än så länge ätit fisk och väldigt sällan äter potatis. Allt annat slinker ner! Efter barnen och min värdmamma åkt iväg på sim städade jag upp i köket för att sedan ta bilen och hämta upp Allana. Vi åkte till walmart, kollade in halloween-dekorationer och såg även att de börjat sälja julpynt! Det närmar sig...
Dagens höjdpunkt var nog ändå när jag öppnade dörren och en stor kartong låg på dörrmattan. Jag visste precis vad det var, jag har följt paketet flitigt över internet. Det var ju min nya väska! Den jag hade tänkt köpa på outleten men så var den slut. Jag beställde istället och idag kom den. Älskar den!

Min nya pläd

Och min nya väska!

Likes

Comments

Hallå! Min gårdag, fredagen började med en löprunda(denna gången hoppas jag att jag ska kunna göra det till en rutin) och sedan jobb vid 12. Mina värdföräldrar skulle på begravning så jag fick hämta från förskolan. Jag var off sen igen vid 3-tiden och åkte på bio vid 6 med Allana och Nico. Vi såg Kingsman, den var riktigt bra! Jag såg ju den med Allana i måndags, men det var 1:an. Denna var den 2:a filmen som nyss kommit ut på bio. Trevligt!
Idag var det jobb igen. Började 8:30, och hade endast hand om äldsta tjejen fram till lunch. Inget ansträngande arbete, hon hade en del plugg som hon gjort online de senaste månaderna och det är deadline snart så det satt hon med under förmiddagen när mamman jobbade och pappan var med de andra 2 på fotboll. Efter att pappan kom hem vid lunch var jag ändå med barnen så han kunde få en del grejer gjort och den äldsta tjejen gjorde ett varm choklad-stånd. Pengarna de fick ihop skänkte de till Puerto Rico, som totalt blev ca 11 dollar. Kul idé! På kvällen skulle min värdfamiljen fira Yom Kippur. Jag var bjuden men hade bestämt med en tjej från training school att mötas upp i Philly, vilket vi gjorde. Så kul att ses igen! Tjejen heter Benedicte och kommer från Danmark, hon hade 2 kompisar med sig från Tyskland och Italien. De är au pairer i Boston men tog sig en semestertripp över helgen till Philadelphia. Det var verkligen så kul att ses igen! Vi sågs senast för prick 3 månader sedan, då det idag (30:e) är 3 månader sedan vi lämnade training school och kom till värdfamiljen. Tiden flyger iväg! Det var i alla fall trevligt att prata ikapp då hon varit med om rematch (en ganska hemsk sådan) och även att lära känna 2 nya vänner. Längtar tills jag kommer till Boston över en helg! Vi åt i alla fall på Continental som min värdfamilj hade rekommenderat, det var verkligen gott! Det luktade dock lite konstigt och äckligt emellanåt, men maten var väldigt god och restaurangen hade verkligen sin egen prägel på maten! Hit vill jag gå snart igen! Efter det gick vi till Spruce Harbor, alltid en fullträff! Dock kunde det varit några grader varmare, bara för 3 dagar sedan var det 30-33 grader och jag kunde känna svetten rinna längs ryggen trots att jag hade T-shirt och shorts! Idag hade jag jeans och lång kofta och frös väldigt mycket, det var 14 grader tror jag. Hösten är på ingång... trots det kalla vädret fick vi för oss att testa rolled up icecream, det är som det låter, rullad glass! Det var gott, men dyrt. 7 dollar! Men ibland får man! Det åt vi samtidigt som vi gick utmed Walnut street mot city hall där jag åkte med tåget hem 10:20. Riktigt bra dag!

Likes

Comments

Lämning och hämtning på skola och förskola, sim och fotbolls-prepp. Det är mina dagar! Inget som kräver ett separat inlägg för varje dag... men här kommer ett för de senaste dagarna. Det är alltså vad jag gör, och när jag är ensam utan barn mellan 9 och 12 under de flesta dagarna gör jag kvällens middag. Idag blev det beef chili, igår var det vegansk svarta bönor-soppa. Dagen innan det var det kyckling-enchilada med bönor. Bönor i nästan allt... vilken tur att jag gillade bönor, det trodde jag inte i Sverige! Jag testar mycket mer nya maträtter här känns det som, men man vill ju inte vara ohyfsad när man blir serverad mat.
Ikväll åkte jag till köpcentret med Allana, jag behövde köpa en ny laddare till telefonen då den gick sönder idag på morgonen... Lightning-kontakten fastnade i telefonens uttag! Var nästan rädd ett tag att den skulle sitta kvar men lyckades få ut den. Här har jag alltid ljusstyrkan på 100% då det är så ljust, så batteriet tar slut runt lunch typ! Men det är verkligen dags för ny telefon känner jag... Får se om det blir en 8:a eller en x!😏

Likes

Comments

Jajamän! Middag i fredags, Six flags igår och Philadelphia premium outlets idag. Men vi börjar igår! Ximena, jag och Allana åkte till Six Flags. Jag körde, och vi åkte på highways och genom tullar. Det gick bra! Six Flags ligger i New Jersey så det var i en annan stat till och med. Det tog dock inte mer än en timme att åka dit. Vi spenderade dagen med att åka massor av attraktioner i värmen, det var nog minst 30 grader! Alla tre av oss hade köpt ett säsongspass som även gäller hela nästa år så vi kan åka dit hur många gånger vi vill utan att betala mer än det vi redan betalat. Halloween har man även börjat uppmärksamma lite smått, det märktes inte minst i denna parken! Det var dekorerat överallt och de hade en zombie-parad och zombie-show.

Under kvällen var även alla zombies från paraden utspridda i hela parken för att skrämma människor. Det var faktiskt lite läskigt, när som helst kunde en zombie hoppa fram med antingen en spade eller motorsåg i handen!

Idag var det Allanas tur att köra till nästa aktivitet. Det var Philadelphia Premium Outlets. Det är ett ställe med massor av finare affärer, märkesaffärer, som har väldigt rabatterade priser. Calvin Klein, Coach, Nike, Ralph Lauren. Michael Kors hade 60-70% rabatt exempelvis så där köpte jag en korthållare och en väska till mamma. Jag var också på jakt efter en väska men den jag var ute efter fanns inte. Det slutade med att jag beställde den för någon timme sedan... Men det var vad jag köpte där i alla fall, jag köpte också en julklapp till mitt ena värdbarn. Det gäller att vara ute i god tid... haha nej, men jag tänkte att det var lika bra att vara ute i god tid med det när jag väl hittade hennes favoritgrej till ett bra pris. På vägen hem blev det McDonalds, sedan stannade vi på vårt lokala köpcenter i Willow Grove. Kollade bland annat in nya iPhone 8... snygg! Men en baksida i glas också..... kanske inte optimalt när jag jobbar med barn:) men, jag får se hur jag gör. En iPhone x eller iPhone 8 är jag nästan säker på att det blir!

Likes

Comments