Efter två dagars sträckläsning blev jag klar med Mia Skäringers fantastiska självbiografi Avig Maria. I boken får man följa hennes blogg, där hon för en slags dagbok om sitt liv och sitt mående. Det är sällan man stöter på en så ärlig och rak bok som tar upp allt ifrån kontrollbehov och självhat till ren kärlek och tacksamhet över livet. Hon vågar öppna upp sig om privata saker gällande sig själv som de flesta hade hållt inom sig, och som hon skriver i slutet av boken så är hon en spegling av kvinnor och vad många kvinnor går igenom.
Jag kände igen mig i mycket av det hon skrev, även fast jag bara är sjutton år och (förhoppningsvis) inte gått igenom större delen av mitt liv än. Det komiska är att jag fascinerades av hur lika vi tänkte om att bara fortsätta och att hela tiden tänka i banorna "bara en sak till", innan jag läste att hon tillslut bröt ihop totalt och knappt kunde ta sig ur sängen på grund av det sättet att tänka. Jag har ju hört historier om hur folk gått in i väggen, har även känt mig nära själv och att få följa hennes tankar hela vägen dit var något unikt och förmodligen nyttigt. Som ett litet uppvaknande, som fick mig att förstå hur viktigt det är att lyssna på kroppens signaler och att ta hand om sig själv, så att stressandet inte går för långt.
Boken var rå på sina ställen men framförallt mänsklig. Och humoristisk såklart, det är ju ändå Mia Skäringer som är författaren! SÅ läsvärd!

Ellen

Likes

Comments

Jag skulle säga att jag är en person som ibland tänker lite (alldeles) för mycket på framtiden. Det är där jag lägger min fokus snarare än på nuet. Jag upplever att det varit så den största delen av mitt liv. Kanske är det bara ett sätt att överleva. Genom att tänka på min lägenhet jag ska inreda med söta serviser på kökshyllorna och bokhyllor med så många böcker jag kan klämma in längs väggarna. Låt mig romantisera allt bara.

Om man ska fokusera på lite mer konkreta framtidsmål jag har så är det dessa:

* Vara Au Pair i London eller Australien. Att få komma bort från Sverige, se nya vyer, bli bättre på engelska och dessutom få umgås och hjälpa till med barnen i en familj är en dröm för mig. Australien tycker jag personligen verkar mest ballt, men kanske är det bättre att starta i något närmre land som London då. Det bestämmer jag mig för längre fram.

* Gå skrivarutbildningen på Gotlands folkhögskola i ett år. Att få utveckla mitt skrivande genom att skriva och bli bedömd på mina texter, öva att ge och få konstruktiv kritik av andra och att möta och samtala med olika författare är något som lockar mig riktigt mycket. Jag har haft författardrömmar sedan jag var liten och jag ser detta som ett steg på vägen att göra dem sanna.

* Utbilda mig till Socionom. Jag vet inte i vilken stad ännu, men antagligen någonstans där de inte krävs de högsta poängen. Annars finns alltid högskoleprovet. Efter socinom-utbildningen vill jag arbeta ett tag, kanske på en kvinno-jour, och sedan läsa vidare inom sexologi eller alkohol och droger.

Något som kan stressa mig riktigt mycket är att inte veta eller kunna kontrollera vad som kommer att hända däremellan. Kärleksmässigt tillexempel. Mitt i allt det här jag vill hålla på med så vill jag hitta en flickvän jag verkligen älskar. En dröm är att även att gifta mig och skaffa barn. Men inte kan jag ringa in något år eller datum jag ska träffa den jag vill hålla ihop med resten av mitt liv och inte kan jag veta hur den personen kommer att vara eller vilka problem som kommer att finnas i vårt förhållande. Dags att släppa lite på kontrollbehovet kan man tycka. Ge ingen tid till ånger, det blir bra vad som än kommer. (Var faktiskt tvungen att citera Håkan)

Det blir som det blir, men jag är säker på att jag kommer klara det mesta bara jag behåller viljan och inställningen.

Likes

Comments

Denna helgen har varit en lugn, skön helg som jag verkligen haft behov av länge nu. En återhämtningshelg, kan man säga. Sådana tror jag de flesta hade velat ha tid med oftare, men det är inte särskilt lätt när man (iallafall i min situation) för det mesta har högar av plugg att ta igen, samtidigt som man vill hinna umgås med vänner och faktiskt kunna vara en pigg och glad person att hänga med.

I lördags tog jag en ridtur i snön på min medryttarhäst Snerra. Det var supermysigt och jag blev verkligen lycklig av snön som glittrade i solen och av alla snötäckta granar vi red förbi. Snerra blev piggare av kylan då hon har fått sin tjocka vinterpäls nu, så det blev dubbelt så roligt för oss båda!
På kvällen satt jag och tittade på alla utkommande avsnitt av Full Patte* säsong 3 som jag missat. Bianca och Tiffany heter de två systrarna som skapat serien. De är normkritiska feminister som använder sig av humor för att driva med skadliga normer och åsikter som finns i vårt samhälle. Deras live-shower jag har sett hösten 2015 och denna sommaren har varit helt amazing båda två, precis som serien! 

När jag kom på vad jag har haft för mig idag, söndag, så inser jag att helgen kanske inte helt har varit till för återhämtning (åtminstone inte ur någon annans perspektiv) då både städ och plugg har stått på schemat. Men jag har ändå inte känt att det har tagit emot på något sätt. Min nya grej för att dämpa söndagsångesten ska vara att plugga på biblioteket nära mig när det öppnar kl 11 ända tills jag blir klar, vilket var något jag gjorde idag. Det kändes bra att komma ut en stund och kunna plugga helt i lugn och ro och samtidigt bli färdig snabbare. Något jag verkligen uppskattar är den fridfulla atmosfären i biblioteket. 

På eftermiddagen gick jag över till storstädning och till det faktum att jag har hur mycket personliga prydnadssaker som helst ÖVERALLT. Klart att det är mysigt, men det börjar bli lite stressande då det blir svårare och svårare att ha ordning i rummet när det finns någon småsak var jag än vänder blicken. Men sålänge varje liten pryl gör mig glad och påminner mig om något bra så tycker jag att den ska få vara kvar. Det är svårt att vara en ordningsam person och en samlare samtidigt har jag insett...

Nu tänkte jag titta på de sista avsnitten av Bron* säsong 2. Jag började titta på serien för inte så längesen och jag tycker den är grymt bra! Något jag ska ägna mig åt på jullovet är att se klart även säsong 3, för att kunna hänga med i säsong 4 som kommer ut den första januari. Det bästa med serien är enligt mig danskan och allas favorit Saga Norén<3

Ellen


* Bron och Full Patte finns på Svtplay.Likes

Comments

HEJ!

När jag var yngre hade jag bloggar jag dagligen uppdaterade och faktiskt tyckte var väldigt roliga att skriva. Jag har på senaste tiden försökt återuppta intresset och startat upp bloggar, men som endast har slutat upp i oro och stress. Detta har gett mig en del funderingar och jag har bestämt mig för att trots allt ge det en chans till. Att faktiskt våga dela med mig av tankar jag har och om saker som händer i livet. För en av mina största hobbys är just att skriva. Jag valde nouw då jag känner mig bekvämare och säkrare på den här portalen än t.ex blogg.se jag har använt mig utav tidigare.

Vad kommer denna bloggen handla om? Ja, hur fint jag kan må efter en ridtur eller om en bra bok jag läser. Om mina framtidsplaner och om mina drömmar. Om oron och stressen jag ofta kan känna av.

Jag använder inte sociala medier särskilt mycket längre, men en blogg känns mer som något eget. Något endast jag bestämmer över. Jag kommer uppdatera när jag själv känner för det och jag kommer bara skriva ner de delar i mitt liv jag känner för att dela med mig av, hur intressant eller ointressant det än blir. Förmodligen kommer det bara vara mamma som läser bloggen ändå!

Men vem är jag då? Mitt namn är Ellen och jag är en 17-årig, lesbisk tjej från Göteborg som älskar nästan all slags litteratur och djur! Resten lär ni få veta med tiden.

Ellen

Likes

Comments