Beställde hem en gratis vego-inspo-tidning från Djurens Rätts hemsida. Det fanns många bra recept och annan intressant fakta i tidningen- Perfekt för mig just nu. Jag testade även på att göra veganska kikärtsmaränger. Lätt som en plätt! Fantastiskt goda med! Receptet hittar ni längst ner i inlägget.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Ellerhur? Så detta är min början. Jag är inte färdig men jag är på väg. Jag kommer aldrig mer att köpa djurtestad kosmetika eller andra produkter som jag vet tagits fram genom att skada ett djur. Vet ni hur många märken som låter sina produkter djurtestas? Och vet ni hur många goda, cruelty free, företag som inte gör det?

Jag har också börjat äta vegetariskt flera gånger i veckan. Jag skulle vilja påstå att jag äter mer vegetariskt än köttbaserade måltider nu mer. Jag mår dåligt och känner mig dålig när jag äter kött. Är det naturligt? Är det naturligt att äta kött nu? Nu när vi har alla vitaminer vi behöver för att leva och må bra i tablettform och när vi vet om andra icke-animaliska proteinkällor?


Kikärtsmaränger

Vad du behöver:
* Spadet från en burk kikärtor
* Saft från citron
* Socker
* Vaniljsocker


Hur du går till väga:

Vispa spadet eller "vattnet" som kikärtorna ligger i. Kikärtorna kan du låta rinna av och sedan göra hummus av! Det ska se ut som vispad äggvita ungefär. När du har ett vitt fluff i bunken så håller du i 1,5 dl socker, 0,5 tsk vaniljsocker och 0,5 tsk citronsaft. Vispa så "hårt" så du kan hålla bunken upp och ned utan att det ramlar ur. Klicka sedan ut på en plåt och låt stå inne i ugnen, som ska stå på 100 grader, i 1,5 timmar. Stäng därefter av ugnen och låt marängerna stå där tills både de och ugnen svalnat. Och TADA!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Årets första höstdag. En fin dag. Solens strålar värmde fastän det blåste snålt och kylan låg som ett runt täcke över hela staden. Förvirring kring vädret uppstod då jag och Amanda inte visste hur pass varmt (eller svalt?) vi skulle klä oss. Det var så höstigt men ändå så varmt.

Vi strosade runt på öster. Wadköping och Stadsparken. Vi bara njöt av de här dagarna vi har tillsammans. Länge strosade vi.

Svartån.

Vid Cajsa Wargs hus. Åh, vilken underbar dag vi haft.

Fantastiska människa! Så vacker. @amanda1

OOTD. Eller vad säger man?

Likes

Comments

 
 
Långa naglar och vackra blommor. 
 
Naglarna är målade med ett nagellack från Idun Minerals. Himla bra märke tycker jag. Det är ett svenskt märke. De djurtestar inte och många av produkterna är också veganska. Oftast består hela min sminkning av produkter från Idun. Det passar också om man är lite känslig i hyn. 
 
Sista bilden tagen i kära Saaben. Älsk.
 

Likes

Comments

 Vi landade på hotellrummet. Sedan utforskade vi omgivningarna. Secaucus var en lugn och småtrevlig plats. Vi stortrivdes på hotellet. Tog även snapselfies såklart.
 
 
DAG 2: Shopping, High line
 
Rediga promenadskor! Här på the high line. Denna gång gick vi den under tiden det var solgass och ljust. Förra gången vi gick här alla tre var det skymning. Det var fantastiskt både och.
 
 
Carrie Bradshaws hus.
 
Jag på Baker Street. Tyckte jag såg cool ut. 
 
 
Strosade i mysiga Chelsea och åt 16 handles. MUMMA. Vi hade fått för oss från förra USA-besöket att det var superbilligt med frozen yoghurt, men det fick vi äta upp. 77 kornor kostade min. Så värt dock.

 Den vanliga utsikten. TA MIG TILLBAKA. Detta är där vår buss gick från.
 
Fantastiska stad!
 
 
DAG 3: Woodbury
 
Shoppade loss! Amanda hade inte riktigt samma stuk på skor som oss andra, haha. 
 
 
 
DAG 4: Fairfield, Trumbull Mall, beachen 
 
Det skulle vara lite molnigare och lite kallare denna dag. Vanligtvis låg temperaturen på 30 grader. Påstod iPhone-vädret. Så vi alla hade långärmat och långbyxor. Det sprack upp på himlen och blev hett! Dåligt val av kläder helt enkelt. Ångrar mig bittert.
 
Cheesecake Factory (såklart) i Trumbull med dessa godingar! Jag beställde små tacos. Vi beställde cheesecake to go och åt dem i huset i Fairfield.
 
Mysigaste!
 
Fina mamma.
 
Stranden i Fairfield. Så harmoniskt!
 
 
Katie på stranden.
 
 
 
DAG 5: Brooklyn, Brooklynbridge, Shopping, Battery Park, Staten Island
 Russian model i Battery Park. Älskar att långbrallorna fick plats i min till synes lilla väska. Rullade ut dem när det behövdes. 
 
Det var magiskt. Med en fängslande skönhet som dessa omgivningar som liksom pockar på uppmärksamhet kan man inte annat än ta fram kameran.
 
På andra sidan bron. I mysuga och charmiga Brooklyn. De delar vi gick i kändes alla så tilltalande. 
 
Vandrar över bron. Något som var otroligt tråkigt var att jag var sjuk under resan. 
 
Utanför Century21 i Financial District.
 
Tillbaka i älskade Battery Park. Där satt vi en god stund på bänkarna ut mot havet och pratade, filosoferade och njöt av utsikten, varandra och livet.
 
 Mot SI.
 
Frihetsgudinnan under solen. U.S Coast guard i förgrunden.
 
 
Mår så oerhört bra här.
 
 
 På väg till hotellet genom Times Square. Det var mera kaos än vanligt då de höll på att bygga om kring vägarna. 
 
 
DAG 6: Central Park, The Met, Rooftop, Fifth Ave.
 
Vägen till Central Park ledde oss föbi Colombus Circle.
 
Matsäck i parken. 
 
Beloved city. 
 
Classic.
 
Besök på The Met.
 
Kontraster.
 
Söt figur från Mexico.
 
We're on a rooftop. 
 
Med sina skyskrapor som tycks tävla om vem som kan nå högst upp i himlen och sin enormt stora, eleganta park väl utlpacerad mitt i smeten är New York en stad som många har blivit förälskade i. Så även jag.
 
Världens bästa vänner och familj. Älskar er så obeskrivligt mycket. 
 
DAG 7: Bussresa och Falls Church
Bara en bild jag knäppte som blev förtrollande vacker. Precis som det brukar bli i New York. Vi gick här när vi skulle till bussen som skulle ta oss till D.C. Bussresan gick bra, det var verkligen smidigt att åka buss.
 
 
Falls Church är en supermysig stad nära Washington, D.C. Jag tror att vi alla kände lite extra för Falls Church. Det är ett ställe man vill bo på. Mysigt down town med frozen yoghurt-ställen, starbucks och små butiker. 
 
 
DAG 8: Vita huset, monuments och memorials, Georgetown
 
The first view of The White House.
 
Jag i ett leopardlinne framför presidentens "bostad".
 
När presidenten ska landa eller åka ifrån Vita Huset i helikopter så åker altid två helikoptrar iväg samtidigt så eventuella attackerare inte vet vilken av dem han befinner sig i.
 
Washington Monument. Jag är så glad över allt jag fått se.
 
Fina flaggor.
 
Godaste snabbmaten. Det var så delikat och kändes så fräscht(!)
 
World War II Memorial. 
 
I världens bästa Georgetown. Första gången som jag fick rätt namn på Starbucks. "Ellen" brukar ofta få heta "Ella" eller i värsta fall "Allen" här. 
 
Georgetown!
 
Strosa runt.
 
Psychic. Jag fyndade såmycket fint smink på Sephora här. Det var lägre taxes här än i New York så jag gjorde verkligen ett kap.
 
 
DAG 9: Smithsonian (muséer i massor!), Mys i Falls Church
 
Denna dag ägnade vi åt museer i D.C.
 
Maya-kalender. 
 
Flagga i pärlor. 
 
Och de vackraste tingen. Kolla på dem! Vackra, iögonfallande ädelstenar på en hel avdelning. Paradiset.
 
 
 
 
Efter det mest dramatiska regnoväder vi alla varit med om kom vi äntligen fram till Falls Church. Usch! Stora, tropiska vattenblaffor föll från himlen och dunsade ned överallt. Våra saker var blöta flera dagar. Yay.
 
Med min Rapunzel på kvällsmys i Falls Church.
 
DAG 10: Herolds Square, Macy's, JFK
 På Manhattan igen! Underbara Manhattan.
 
På återseende. Det var en vacker kväll.
 
 
Jag är så lycklig över att jag och min fina familj åkte iväg alla tillsammans. Detta är bara ett urval mina mobilbilder. Jag önskar att bli bättre på att redigera bilder i datorn. I mobilen finns så många bra appar att använda. (Instagram funkar för mig. Ändra kontrast, ljusstyrka och skuggor. Klar!) Blir omstädligt att föra över dem till bloggen bara. Är inte hightech ännu, finns säkerligen appar för sådant också. Att föra över mobilredigerade bilder till datorn på ett smidigt sätt, menar jag. 
 

Likes

Comments

Idag var det sol hela dagen. Jag och Amanda ville ta tillfället i akt och vara ute så mycket som möjligt i det fina vädret. Vi tog på oss träningskläderna och begav oss på en längre tur där vi varvade jogg och powerwalk. Vi stannade till på några ställen för att bara njuta av den otroliga grönskan och varandras sällskap. Vi är verkligen av samma fjäder.
 
 
 
.
 
 
 

Likes

Comments

 
 
 
 
Bal igen! Detta år är det min tur att ta studenten, det var min egna studentbal. Jag älskar att känna mig vacker. Jag älskar att göra mig vacker. Det är mysigt att lyssna på bra musik, lägga make up och småprata lite med någon. Det är riktig kvalitetstid för mig. 
 
Hela förmiddagen och eftermiddagen bestod av att vara nervös inför kvällens väder. Skulle det vara hett och kvavt, skulle det åska och regna på balen eller skulle det bli uppehåll? Som tur var resulterade det i det sistnämnda. Jag var minst sagt överhettad innan vi satte oss i bilen för att hämta upp Mattias. Jag är så glad att han var med mig under hela kvällen. Hade förmodligen inte gått dit annars. 
 
Det var mysigt och jag hade det superroligt med Mattias. Vi fick bra placeringar kring bordet och hamnade vid ett gäng trevliga tjejer från min klass. Maten var sådär faktiskt men det gjorde inget. 
 
När dagen började lida mot sitt slut så skjutsade mamma hem mig och Mattias till hans nya lägenhet där det var premiärövernattning för mig.
 
 

Likes

Comments

Vänskap är en planta som kräver trägen vattning. Just nu känner jag att det ibland är bättre för plantan att tappa bladen och vissna. När det inte längre är värt det att fortsätta vattna så är det okej att låta plantan dö, låta vänskapen dö.
 
Jag har inte trivts under min tid på gymnasiet. Alla har alltid sagt att högstadiet är värre än gymnasiet- att människor växt ifrån skitsnack och elaka blickar. Jag har upplevt det som tvärt om. Jag trivdes på högstadiet, Engelbrektsskolan. Det var utmärkta lärare, jag hade världens mest förträffliga kompisar. På gymnasiet blev allt annorlunda. Jag blev annorlunda. Man blir som man umgås och jag gillade inte förändringen. När jag försökt bryta mig loss, säga ifrån när det råder osämja är jag en "bitter" person utan humor. Jag har upplevt att det är en vassare stämning nu på gymnasiet. Mitt sista år har jag i princip vantrivts. Redan första dagen efter sommarlovet då jag började trean ringde jag mamma och sade att jag behövde byta skola. Om det var jag som ändrats tillbaka till det bättre under sommaren, insett vad en riktig vän är, mognat och blivit mig själv eller om det var andra som blivit förändrade är svårt att säga. Jag känner mig inte hemma i klassen, i "gänget" och jag vet inte hur jag ska stå ut i dessa två resterande månader. Det känns outhärdligt. Jag har försökt hålla mig kvar med den grupp jag varit hela gymnasiet, trots vissa konstellationsförändringar, men nu känner jag att det inte längre är värt det. Jag kan inte hålla uppe fasaden mera. Jag är inte längre bekväm. Det är helt enkelt dags för mig att låta vänskapens blad falla av och låta jorden torka ut nu. 
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Minnen. De allra käraste minnen jag har. Jag älskar dem. Jag blir ledsen. Ledsen av att en del av dem aldrig någonsin kommer upprepas. Det är över. De kommer jag aldrig uppleva igen. Jag blir melankolisk av att höra min gamla tävlingsmusik. Den är så laddad. Alla minnen från förberedelser till tävlingar och åket skapar en het, sorgsen lava som väller över i form av tårar framfört av mina tårkanaler. Mitt hjärta krossas av detta samtidigt som jag försöker lappa ihop skärvorna och intala mig om att det skapas nya minnen. Vill inte att det ska vara över. Jag tycker att detta är så vackert och tragiskt på samma gång. Jag saknar min Stampe varje dag. Så länge jag lever mitt omvälvande liv på jorden i många år till kommer vi inte att ses. Det gör ont i mig.
Hatar att sakna. Jag kommer aldrig springa runt i mormor och morfars villa eller gå samma klass som Alex igen.

Värken i mitt hjärta försöker bulta sig ut ur mitt hjärta för att sprida sorgen i hela min kropp. Men det kommer jag alrig tillåta. Smärtan kan få ta sig ut, så bara det glada och vackra finns kvar. Smärtan kan lämna mig så som fågeln lämnar inför kalla årstider. Sträcker ut sina, vackra, fjäderbeklädda vingar och flyr. 

Själva minnet gör mig glad, det är vetskapen om att det aldrig kommer ske igen som gör mig förkrossad.
Men jag tar med mig alla de här minnena. Lägger dem varsamt i mitt hjärta. Det är där de alltid kommer finnas.
Nya minnen skapas hela tiden. Egentligen passar kanska inte ordet nya in. Fler minnen skapas. De jag redan har ersätts ju inte.

Det är så vackert. Jag vill fortsätta skapa passionerade minnen i alla mina år. Det är en människas livsbränsle.

 

 
 Min älskade.
 
Det är inte detsamma med skolan utan Alex.
 

Likes

Comments

Underbart land! Underbat resesällskap och underbar mat. Kunde verkligen inte önska något mer. Resan var allt jag länge drömt om.
 
Det är sällskapet som gör resan. Ja, åtminstone det allra mesta av den. För mig är mat en viktig bit av det hela och mat- Det fick jag. Smakerna fullkomligt exploderade och bildade någon form av uppenbarelse för mina smaklökar. God mat med andra ord. Pašticada kommer alltid vara min segerkandidat.
 
 
 
Krka, Kroatien. Vacker plats. Kändes som att spatsera i en djungel. Så många olika intryck att ta in. Jag älskar det! Här spenderar jag gärna flera dagar. 
 
Denna spektakulära plats är själva juvelen på skattjakten kan man säga. Krkas grande finale.
 
Från favoritrestaurangen Palac. Ligger vid den alldeles fantastiska strandpromenaden i Baška Voda. Ljuva minnen. 
 
Mostar, Bosnien. En dagsutflykt vi gjorde med vår hyrbil.
 
Detta är mitt Eldorado. Välskapt, gåtfullt och sagolikt. Jag vill åka dit igen och igen. Jag är inte färdig. Om jag nu kommer kunna bli det med detta land, denna plats, någon gång?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Nu från en bal med min fina kille. Fina klänningar, frisyrer, flugor och skor.
Det är roligt att klä upp sig. Det blir en hel del fix och trix innan balen, ytliga ting. För bäst uppnådd effekt, nagelfix.
 
Bal; En typ av högtidlig tillställning med pardans. Många skolor anordnar studentbaler. 
 
Dessvärre ingen pardans. Men det gjorde mig ingenting. Är glad att få vara med honom där. Otroligt festligt, putslustigt och livat ändå. Livet är härligt. 
 
Upprymd över att få dela dessa upplevelser med min skatt. Han såg ut som en pris.
 
 
 
Fotograf Anders Larsson var på plats. På sin Facebook lägger han upp sina verk. https://www.facebook.com/Schlemmig?ref=ts&fref=ts 
 
Även min fantastiska familj var på plats. Amanda anlände från Uppsala stad som en överraskning. En god sådan.
 
 
 

 

Likes

Comments