Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har ett par resor inplanerade redan nu, innan och efter Portugal, På sportlovet så åker jag till Courmayer,Italien och åker skidor. Och efter jag kommit hem från Portugal så åker jag med pappa till Marbella.Likes

Comments

Ja, ni läste rätt! jag ska försöka komma igång igen med bloggningen, blir aldrig nått av det och jag slutar alltid uppdatera... dåligt av mig :((

men men, nya tag. är så taggad på allt just nu, nytt år, har redan gått halva tiden av gymnasiet?! och om några månader så sitter jag på ett plan mot Portugal för att flytta dit i 2 månader, nervös redan nu. känner redan på mig att 2016 kommer flyga förbi, har så mycket planer redan nu och det är bara början av året.

Går ju bara i skolan fram till påsklovet, sen har jag "sommarlov" eftersom jag åker iväg för praktik, så jag kan ju nästan säga att jag har 10 skolveckor kvar av 2an på gymnasiet, sjukt!

P&K and peaceLikes

Comments

jag fick under förra veckan reda på världens bästa grej, jag ska flytta till Portugal i 2 månader och praktisera!? så sjukt kul, pirrar i magen och längtar så himla mycket. jag ska till en ort som heter Albufeira och det ligger på portugals västkust, jag ska åka tillsammans med 3 andra tjejer från min klass och jag är så exited!


Likes

Comments

Likes

Comments

Halloj!
Vill först & främst be om ursäkt för usel bloggning de senaste dagarna, har varken haft ork eller tid så det fick bli en bloggfri vecka.

Gud vilket underbart väder västkusten bjuder på idag,0 m/sek och strålande sol,inte ett moln på himlen. Älskar!!
Redan klockan 08,00 imorse ringde klockan & det var då dax för träning med mina duktiga gymnaster,alla utvecklas verkligen så fort! Stolt tränare om något.
Efter träningen som slutade 12 så åkte jag hem och bytte om,sedan lunch med mamma & Joel på tullen.

Har precis kommit hem & nu skulle jag behöva skriva en svenska uppsats men har verkligen ingen ork...får se!
Kramar

Likes

Comments

Något som berör mig väldigt mycket och som även berör tusentals människor här i Sverige är tsunamikatastrofen i indiska oceanen 2004.

Jag har aldrig riktigt hittat en orsak till varför jag fortfarande kan drömma om tsunamin, om att jag och min familj klarar oss och varför jag blir så berörd över katastrofen. jag var inte i Thailand under 2004 den 26 december men det var väldigt många i min omgivning som blev drabbade, förlorade delar eller hela sin familj. fick men för livet och någonstans i allt så tänker jag på varför just dom personerna blev "straffade". Jag har så kallade problem med detta, alltså om tsunamin. jag har ett kontrollbehov av hur det skapas en tsunami, jag läser böcker av författare (civilbefolkning) som upplevde katastrofen nere på plats i bland annat Thailand och Sri lanka, kollar dagligen på dokumentärer och jag märker att jag inte kan släppa det även fast jag vill.

Men varför är jag så rädd? jag har varit i Thailand 3 gånger, och en av de 3 gångerna så utfärdades det en tsunamivarning, vilket det inte gjort sen den 26 december 2004, jag var alltså i khao Lak och vi fick information från både Thailands ambassad, Ving som vi reste med och även svenska ambassaden. När larmet gick så hade vi redan fått information om att det möjligtvis skulle kunna komma en tsunami, skalvet hade varit exakt på samma plats där det va 2004, 8,6 på richerskalan vilket är väldigt mycket. vi befann oss på våra hotellrum när larmet gick, vi hade hunnit samla ihop våra pass, flygbiljetter hem och lite kläder, detta hade vi inte hunnit om vi inte hade pratat med han som ägde hotellet vi bodde på, han hade kommit fram till min mamma och mamman från familjen vi reste med och sagt vad han rekommenderade oss att göra, därför gjorde vi som han sa till oss. larmet är inget man missar, det är ett gällt pip där en manlig röst samtidigt ropar ut "tsunamivarning, fly till högre höjd" på alla olika språk du kan tänka dig. Jag har ett antal minnesluckor men det jag kommer ihåg mest var att vi sprang, vi bodde ju nästan PÅ stranden så det enda vi gjorde va att springa till huvudvägen där vi skulle försöka hitta en bil att åka med, jag kommer ihåg att pappa sprang först, det brukar bli så att pappa tar täten när saker blir allvarliga, därmed sprang alla efter han, och ja! man får superhjältekrafter när man befinner sig i en sådan situation. vi fick iallafall tag på en thailändare som hade bil, han körde upp oss till ett thailändskt litet bostadsområde, där vi tillbringade 8 timmar. det kom aldrig någon våg, men allas semester blev inte som den va tänkt. det är därför jag är rädd.

flodvågen 2004 tog 543 svenskars liv, under denna tiden så fick vi svenskar se stora brister på svenska staten, de fanns inte för de drabbade och de agerade för sent, all hjälp kom för sent.

Men vi får aldrig glömma att Thailand är det finaste landet man kan tänka sig, stränderna, befolkningen och maten, finns inget bättre.

Likes

Comments

Fick för någon vecka sen en kommentar & en fråga ang om jag kunde visa mitt rum.
Har städat hela eftermiddagen & är äntligen klar,hör är några bilder.

Likes

Comments