Jag skäms över min blogg denhär sommarn. Förlåt för alla virriga skitinlägg jag lagt ut. I sommar har jag varit upptagen och har bara stressat fram inlägg bara för att ha något att lägga ut. Som ni märkt så har det inte varit jätte lyckat.. Men jag vill inte svika dom som faktiskt läser denhär bloggen men jag kände mig nästan ännu dummare när det bara blev dåliga inlägg. Därför har jag valt att ta en paus resten av sommarn och jag kommer tillbaka i augusti eller september! Då lovar jag er bra, "välgjorda" inlägg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En sak som många glömmer är att ätstörningar inte har någon form. Man behöver alltså inte svälta sig och bli skinn och ben för att ha en ätstörning. Jag brukar säga att en ätstörning sitter i knoppen och inte i kroppen.

Det kan betyda att den överviktiga kvinnan du såg gå över vägen kan ha en ätstörning. Detsamma med den killen som tränar fem ggr i veckan som du tycker har skitsnygg vältränad kropp kan ha en ätstörning. Detsamma gäller även tjejen du såg på instagram då du tänkte "vilken dröm kropp", den taniga pojken i din parallellklass, skolans sötnöt, din mamma och han som du ser äta plusmeny på max varje dag. Men även dendär kompisen som aldrig ville hänga med ut längre som du tillslut sket i att fråga och tappade kontakten med kan också ha en ätstörning. Han/hon sitter och svälter sig hela dagarna. Personen vill inte att någon ska sätta stopp för det och undviker då människor.

Alla kan ha en ätstörning. Ätstörningar har inget ansikte, hudfärg, vikt, form, kön osv! Ätstörningar bor i våra hjärnor och inte i våra kroppar.

Likes

Comments

Idag när jag satt och klippte buskar på jobbet så hade jag tusentals tankar i huvudet (som vanligt). En hund gick förbi med sin husse. Då började jag fundera över varför vi inte är lite mer som hundarna?

Hundarna bryr sig inte om vilken hudfärg du har, vilken frisyr du har, vilken hårfärg du har, vilken sexuell läggning du har, om du är överviktig, underviktig eller normal viktig. Dom bryr sig inte heller om du är fattig eller rik, om du är hemlös eller bor i ett slott, om du har massa acne eller ingen acne, vilket kön du har eller vad du jobbar med. Det finns så mycket mer inte hundarna bryr sig om. De enda dom bryr sig om är hur vi behandlar dom. Är vi snälla är dom snälla och är vi elaka är dom elaka. Dom ser bara våran insida och skiter fullständigt i hur vi ser ut på utsidan. Hundarna älskar alltså våran personlighet och inte vårt yttre. Därför tycker jag att vi ska vara mer som hundar.

Jag drar inte alla över en kant nu då jag vet att det finns människor som är som hundar redan och att man kan vara en fin människa om man tycker om nåns utsida också.

Likes

Comments

I torsdags kväll så åkte jag och familjen till en camping som vi åker till varje år. Hela familjen är väldigt intresserade av fiske och det är precis det vi gör på dendär campingen. Vi brukar hyra en båt och fiska mellan torsdag och söndag. Min farbror och tre av mina pärons kompisar med deras familjer brukar vara där också. Det är för det mesta små barn men sen finns det en 02:a aa! Tack gode gud för det haha! Som tur är älskar jag denhär bruden och det är en nära vän.

Men på torsdagen när vi kom dit satte jag och syrran oss på bryggan och fiska. Vi fick några men vi släppte tillbaka de flesta. Det var bara vi, min farbror och en till av familjerna där, resten kom på fredagen.

På fredagen blev det rökt fisk på tunnbröd till frukost. Det är så fruktansvärt gott asså! Senare for vi med båtar till andra sidan. Det var helt okej väder och vi fick super fina öringar. Det finns bara insjö öring i den sjön så det är ju väldigt speciellt på något sätt. Vi lunchade och jag åt mitt mellanmål sen begav vi oss tillbaka till campingen. Nu började de andra familjerna komma och min vän också! Så på kvällen åkte vi, min syrra och min kompis äldsta lillasyrra ut och rodde. Vi snackade, fiskade och bah mådde.

På lördan åkte vi över till andra sidan igen. Men storleken på fiskarna och nappen var inte riktigt bra. Men god var dom endå. På kvällen så satt vi inne i ett vindskydd och myste runt brasan.

Idag packade vi bara och for hem. Dock fick vi punka efter halva vägen men det löste sig.

Likes

Comments

Hej darlings! Det är dags för en ny storytime. När dethär hände var jag runt elva år.

Vi ha ett sommarställe där vi är på sommarn (såklart). Pappas syskon och deras familjer är också där och oftast har vi två katter där, min farbrors och våran. Men det finns också en grannkatt. Han ville jag klappa men det visade sig vara ett stort misstag..

För det jag inte såg var att det fanns en katt till där. Dom stog och stirrade på varann som katter brukar göra innan dom slåss. Så när jag klappade grannkatten så blev han rädd, bet tag i min hand och klöste sönder halva min arm och mina händer.

Jag skrek och det kom människor från alla håll. Vi åkte till en granne då vi inte hade tillgång till så många första hjälpen grejer. Vår granne valde att tejpa igen såren från kattens tänder då dom var så pass djupa att det behövdes. Dom flesta rivmärken försvann med tiden. Ha väl några ärr menmen.

Likes

Comments

Hej darlings! Idag ska jag berätta hur min anorexia stör mig om nätterna.

Om dagarna så vet ni att jag ständigt blir störd av mina tankar men jag har inte berättat hur det är om nätterna. Inte ens på nätterna kan anorexian lämna mig ifred.. Den tränger sig in i mina drömmar och gör dem till mardrömmar. Jag kan t.ex. drömma att jag äter en liten bit av någon sorts mat eller snacks och sen går jag upp fruktansvärt mycket i vikt. En annan sak jag drömmer är att jag bara äter och äter att jag kan inte sluta. Så tillslut blir jag super överviktig.

I sånna här drömmar vaknar jag upp kallsvettig och med tårarna som bränner innanför ögonlocken. När jag vaknar känner jag mig så överviktig som jag var i min dröm. Det första jag gör när jag vaknar är att springa till en helkroppsspegel. Där tittar jag på min äckliga kropp och i mitt huvud ser jag ut som i min mardröm. Ångesten och tankarna som kväver mig då är sjukt starka och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag har sån panik och sån ångest att det kan ta timmar innan jag lugnar ner mig och kan somna igen.

Likes

Comments

Hej darlings!

Som många av er vet så har jag CPVT. Men jag har inte förklarat riktig vad det är för något och vad som händer när man har denhär diagnosen. CPVT står för Catecholaminergic Polymorphic Ventricular Tachycardia. Jag har ingen aning vad nåt av orden betyder och ja, jag var tvungen att googla upp dethär haha!

CPVT är en väldigt ovanlig sjukdom. Oftast har man ganska normal vilopuls men det händer också att hjärtat slår konstigt eller rusar när man "vilar". Hjärtats förmak kan också aktiveras när det inte ska och det kan då leda till extra slag. Det kan också bli som någon sorts elektrisk rundgång i hjärtat som gör att man helt plötsligt kan få hjärtklappningar. Men dom slutar efter ett tag. När man är väldigt fysiskt aktiv så kommer hjärtklappningarna och massa extraslag men slutar när man fått vila. CPVT kan också göra att man svimmar eller dör. Men betablockerande mediciner förhindrar dethär. Jag själv har en medicin som heter zeloken. Men zeloken ger inte 100% skydd så i vissa fall kan pacemaker behövas!

För att få fram denhär diagnosen så använder man sig ofta av arbets-ekg och med en dosa man bär med sig under 24h eller en vecka som registrerar hjärtrytmen (kallas också holter-registrering). Sjukdomen kan också vara ärftlig. Jag har tre andra i min släkt (vad jag vet) som har CPVT. Två av dom har betablockerare som jag och en har pacemaker.


Likes

Comments

Hej darlings!

Jag ber om ursäkt för sjukt dålig uppdatering men mitt sommarjobb sätter stopp för min blogg. Jag kliver upp fem varje morgon för att jag ska hinna till jobbet. Dessutom jobbar jag mellan 7 och 16. Jag ska verkligen försöka lägga ut ett inlägg varannan dag iallafall. För er skull! Men ni måste vara beredda att det kommer vara dålig uppdatering ett tag då jag är helt slutkörd när jag kommer hem. Har absolut ingen ork och oftast tar jag en tupplur så ja.. Hoppas att ni förstår!

Likes

Comments

Hej darlings!

I torsdags (15/6) så fyllde jag 16 år! Min familj väckte mig med sång och presenter. Super mysigt! Jag fick en ny mobil och ett läppbalsam. Annars började dagen med att sommarjobba precis som alla andra dagar. Men den dagen bjöd jag på tårta och den fick jag mycket beröm för! En tyckte tillåmed att jag skulle bli konditor, haha. Dagen rullade på som vanligt.

När jag kom hem så duschade jag och åt middag. Sen kom det gäster! Jag fick blommor, pengar, en chokladkaka, biopresentkort och en jacka. Det var super trevligt att ha dom här och träffa alla igen.

Angående chokladkakan så har jag inte ens smakat den. Mina tankar säger ifrån och jag väljer att spara den tills den dagen jag klarar av att ta en bit.

Menmen. Min födelsedag var verkligen toppen ändå!

Likes

Comments

Idag var första dagen på sommarjobbet. Jag jobbar på skanska och just nu håller jag och en annan sommarjobbare på att måla baracker. Han är jättetrevlig!

Finns egentligen inte så mycket att säga om sommarjobbet förutom att det känns skönt att få lön när man kämpar för den. Det känns välförtjänt istället för att få månadspeng liksom.

Än så länge trivs jag iallafall och vi fick ju vara inne och måla när det regnade. Medans många andra jobbade ute.

Likes

Comments