Header

Igår var det verkligen det. Sista gången jag träffar mina absolut bästa vänner. Sista hejdået i raden av hejdån denhär veckan :((( Det känns så overkligt att säga hejdå till alla, "för vi ses ju på tisdag igen" eller nej? Vi ses om 10 månader, nästan ett år?! Så länge har jag ALDRIG varit borta från dem så hur ska jag kunna greppa det?

Speciellt när jag knappt kan greppa att JAG ÅKER i morgon!!! Så mycket som inte är packat än och kort och pass som är spridda över allt, hur flyger man ens själv?! Byter flyg i Amsterdam också? Som tur är så ska jag flyga med 20+ andra som snart ska börja på Svenska Skolan i Nairobi. Så vi tar oss igenom det tillsammans, den första av våra många äventyr tillsammans (OMG hör ni hur det där låter? Jag är så sjuuukt taggad!!!)

puss /Ellen <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är det exakt 1 månad kvar tills skolan börjar, 29 dagar kvar tills jag åker alltså!

Fick denna hoodie i posten runt en månad sen och har haft den typ hela tiden jag inte jobbar och inte svettas ihjäl !! Den svenska sommaren har presterat lite på senaste tiden och det har faktsikt varit varmt här!

Det var några föräldrar i deras "föräldrar-facebookgrupp" att alla skulle beställa lika dana hoodies som vi kunnde ha på flyget på väg ned. På så sett kommer vi kunna se om någon ska till samma ställe som en själv när man ser en sånhär hoodie på flygplatsen. Supersmart tycker jag! Vet inte om de har gjort så andra år men tror det kommer bli jättebra! I vår facebookgrupp skriver vi mycket om vilka flyg alla skaa åka och jag har sett några som ska på samma flyg som mig och blir ännu mer taggad då! YAAY <33333

Sista dagarna ute i denhär delen av skärgården och dethär sommarjobbet. Jag har spenderat mycket av min sommar på olika sommarjobb och det känns skönt att få ledigt om så för bara 5 dagar, sen ska jag jobba på ett seglarläger, vilket i och för sig också är superkul!


Godnatt nu ska jag sova för imorgon ska jag jobbba!

Likes

Comments

För snart två veckor sen tog jag mina sista steg inne på Globbe och gick iväg på sommarlov. Kom på att jag inte skulle komma tillbaks dit förrens om 1 helt år eller mer än det igentligen. Tänker komma på Globbes skolavslutning nästa sommar, fortfarande trogen globbe-elev. ;) Sommarlovs-känslan var inte så maxad på åretss skolavslutning för det spöregnar och vi frös alla. Det var mysigt ändå för vi visste ju alla att vi inte skulle komma tillbaks imorgon. Jag och mina kompisar åkte hem till Tora och åt godis och så fick jag en present av dem! En stor glasburk med MASSA lappar de hade skrivit till mig. En för varje gång jag är ledsen eller ensam, en för varje gång jag sakar dem. Blev så rörd och tårögd och kännde ännu en gång hur nära det är innan jag lämnar mina fina kompisar. :(

Tora, Sofia, Elli och Angelika. Vi har inte äns känt varan i ett år och det var knappt ett halvår sen jag började lära känna er på djupet. Och nu ska jag inte träffa er på hela skolåret? Ni är så underbara och min tid i SA16A skulle vart så mycket tommare utan er. Ni är verkligen så underbara och kloka och snälla personer som jag tycker så väldans mycket om nu. Ush, varför fick ni mig att gilla er så mycket? Finns typ inga ord som beskiver vad ni betyder för mig, har inga ord, hoppas ni förstår ändå. <3 Tack för att ni är bäst och ni är ni och är så underbara.

1 HELT år borta alltså. Ush, ja just nu känns det verkligen som Ush. Folk har frågat mig "Är du inte nervös?" "Kommer det kännas jobbigt att vara utan familjen i ett helt år?" men jag har svarat genuint att jag mest är taggad. Tills nu. Det är mindre än två månader tills jag åker nu och mycket av den tiden spenderar jag med att sommarjobba på olika öar i skärgården. Sen är det knappt tre utspridda veckor hemma och sen går planet. En av mina kompisar konstaterade nyligen att "det här är kanske näst sista gången vi ses på ett helt år".


Ush. Ush Ush Ush älskar er alla <333

Likes

Comments

Sprutor! Dubbel bemärkelse!! En i varje arm! Aj!!!

Idag var jag i Skärholmen och tog några vacinsprutor. De jag vaccinerade mig mot är de ända sprutorna jag behöver ta innan jag flyttar. Resten hade jag redan tagit innan vi åkte till Mocambique 2010 men de här två hade gått ut tror jag - eller så hade jag inte tagit de alls. Jag har inget emot sprutor alls igenligen, när vi tog sprutor innan Mocambique var jag bara taggad för vi fick alltid godis efteråt - på en vardag!! Dessutom kanske man fick något klistermärke eller något från doktorn, vilket jag fick idag också!1 Små tatueringar på figurer från deras reklam man har sett på tunnelbanan omde olika vaccinen man borde ta. gulliga tycker jag.

Som sagt "igenltigen har jag inget emot sprutor"... Men jag har såååå lågt blodtryck, vilket gör att jag blir helt snurrig och svimfärdig när jag tar sprutor. Jag får som tur är alltid lägga mig ned på en bår medans de sticker så det hjälper. Men; denhär gången var sååå mycket enklare än något läkarebesök på länge! De senaste gångerna jag har fått nålar i mig på vårdcentralen har det varit för att ta blod från mig och det gör mig såååå mycket mer snurrig. Då är nålen i längre för att få massa blod och dessutom blir man ju av med en del av sitt blod så det är inte så konstigt att det är jobbigare. Idag var det bara ett litet stick och sen var det över. Eller, sen var det nästa arm... men sen var det över!

Efter det försökte jag shoppa lite bh:ar utan någon tur och kollade på några fladdriga byxor från Gina Tricot. Nu är jag hemma, lyssnar på Taylor Swift som äntligen finns på Spotify och klämmer lite på min vänstra arm som fortfarande värker lite... Känns skönt att inte ha några mer sprutor eller mediciner kvar att ta eller fixa innan Kenya!

Ännu ett steg närare nu alltså! puss!

Likes

Comments

Idag är det Sveriges nationaldag så vi har ledigt - yay behöver inte oroa mig över att sitta uppe till klockan 00:54 och skriva dethär. "Sleep is for weak", eller iallafall för de trötta och det är inte jag just nu (borde verkligen vända på dygnet nu...). Men vad spelar det för roll egentligen när det bara är 5 SKOLDAGAR KVAR ?!?!?!? 5 skoldagar och 13 dagar kvar till sommarlov. 5 dagar innanför Globbes väggar, sen ses vi inte på drygt ett år. Sen går sommarlovet förbi på två sekunder som det brukar och så sitter jag helt plötsligt i en flygplansstol med min gråa (inte marinblå :(((( ) SSN-hoodie på väg till nästa kapitel i livet - CRAZY.

Jag försöker hitta så många bloggar från andra som bott och gått på SSN som möjligt nu. Hälften för att få hjälp och tipsa och hälften för att drömma mig bort och tagga upp!! Sjukt, så sjukt att jag ska

flytta hemmifrån

bo i KENYA i AFRIKA

med ingen jag känner än

i ETT ÅR

!?!?!?!!!!!!!

Varje dag kommer det fler påminnelser om resan i och med saker som måste göras; fixa dator, rätt kläder och ta en bra bild till mitt visum, som för överigt var jättekrångligt att fixa och mamma kunnde bara ta fotot på mig någon trött morgon när jag inte hade tvättat håret på typ en vecka. Så det blir jättekul att ha mig mig året om i Kenya. ;)

Själv fixar ju inte jag något av det adminsistrativa inför flytten, men jag har tagit på mig ett eget uppdrag jag är väldigt passionerad över: att hitta bilder att ha emd mig att sätta upp i mitt rum på internatet. I mitt rum i Sverige täcks redan en av mina väggar med bilder jag skrivit ut då och då ända sen 8:an. Jag älskar att hålla på med foton och att ha dem på min vägg. Nu är uppdraget att skaffa en MASSA FLER bilder, men också att hitta bilder med alla jag kommer sakna. Jag måste ha några på min familj, några en-och-en med mina kompisa och kanske några på mina förra katter eller något klyftigt qoute. Jag har än så länge en bra blandning- men mycket vill ha mer!

Kram

Likes

Comments

Vet att jag sa att jag inte skulle uppdatera så mycket förrens i Nairobi, men det finns mycket man måste tänka på innan man flyttar till NAIROBI???!?! Kan typ inte äns ta in det fortfarande, så fort någon tar upp det är det som när jag hörde det för första gången??

Jag har fått massa mail från SSN om allt från vegetarisk kost till poolen PÅ INTERNATET - som sagt, kan verkligen inte greppa dethär! - men också om deras klädkod eller vad det heter. Och ni som känner mig, vet att jag lever i magtröja och (om vädret tillåter det) shorts. I Sverige blir det inte mycket shorts då vi lever i en frys här i norden men magtröjor kommer inte undan. Men i Nairobi får jag ta och dra ned tröjan lite, där gäller massa olika regler om vad man får och inte får ha på sig.

Jag förstår helt de här klädkoderna. Vi var på öppet hus på Östra Real i januari någon gång och pratade med en lärare (tror jag han var, kanske var typ ansvarig för internatet, kommer inte ihåg...) och han förklarade varför de har klädkoder väldigt bra. Det är liksom inte så man går runt där och det är farligt och blabala bla massa sånt, jag är faktiskt hel okej med det. Vanligt vis tycker jag att klädkoder är en sexistisk grej som sexualiserar tjejer MER och bygger på könsroller och våldtäcktskultur. Men här förstår jag det till 100%. Måste dock lägga lite tid på att utrusta min garderob så att den är "klädkods-approved". Jag har i och för sig massa t-shirts som nog är godkännda, bara det att går den över min navel ser jag det bara som en sov/träningströja ?? haha men dem är faktiskt fina så jag får ta och börja rocka heltäckande t-shirts! Dessutom har jag ju min all time favorite: mina flanellshortor! Hoppas det inte blir för varmt för dom... Mamma sa dock att hon hade hört att många säger att de tog med sig för lite varma kläder? Man tror väll att det ska vara suuuuper varmt men det är kalla morgonar/kvällar, + att det är ju inte superduuuper varmt? Det är som en svensk sommar typ, ca 24-28 celsius som genomsnitt?

Jaja nu ska jag läsa igenom dendär klädkoden igen och sen kanske gå igenom mig garderob (om jag orkar hehe, jag har ju typ 5 månader på mig!) so long !

Likes

Comments

Okej så det här är mitt första inlägg, på min BLOGG?!?! Känns på ett sätt jätte pretto och konstigt att ha en blogg, liksom vem tror jag jag är som tror att alla vill läsa om mitt liv...? Men många som åker på ett utbytesår har en blogg så att folk kan följa deras år utomlands. Så det är väll bra om jag gör det så att ni kan hålla kolla på allt jag gör! ;)

Jag sökte till Svenska skolan i Nairobi i slutet av januari, och den 24 februari kom mailet som sa att "härmed vill vi välkomna Ellen till Svenska skolan i Nairobi läsår 2017/18. Vilken chock jag fick då! Men ingen ånger i alla fall! Det här är drömmen som går i uppfyllelse ju! Och i augusti går planet. Så det ä lång tid tills dess, men det känns som om det kommer gå fort.

Det kommer nog inte vara så mycket uppdatering innan dess dock, ve inte riktigt vad jag ska skriva här så vi får se lite vad det blir. Jag har googlat lite på bilder på hur det ser ut där på skolan och det gör mig såååå exalterad! Pool på internatet, palmer bredvid skolan och en medeltemperatur på 24-28 grader celsius! Ahhhh jag är sååå taggad ni förstår inte hahaha


Jaja nu får det vara nog för den här gången, vill ni se mer så kan ni gå in på Svenska skolan i Nairobis hemsida: http://ssn.or.ke/

Ses snart

/Ellen

Likes

Comments