Hej!
Allt bra med er?
Själv är det inte lika bra, redan i Fredags började jag känna av halsont. Trots det jobbade jag två dagar, vilket resultera till att jag igår fick åka hem från jobbet. Idag innan skolan började,gick jag till skolans Sjuksyster som såg att jag hade infektion i en av mina halskörtlar, vad det innebär vet jag inte mer än att jag absolut inte får träna.

Just detta med att inte kunna träna är något som gett mig ångest de senaste dagarna. Har inte tränat sedan i Torsdags, vilket får mig att må ännu sämre.

Förhoppningsvis blir jag friskare och kryare med tiden!

Xo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Har ni haft en bra Onsdag?
Själv är jag väldigt trött efter ett 6h pass på jobbet. Fick hjälpa till att öppna köket idag, vilket innebär att förbereda inför öppning, sedan fick jag även stå i både drive thru ett och två, så det blev en del springande 🏃
Efter jobbet drog jag till gymmet och körde ett tufft benpass innan Karro och jag körde ett fight och ett dans pass tillsammans. Vi boxade på ganska rejält, nästan för hårt för min vänstra axel som gör extremt ont 🤕får bli några dagars axelvila helt enkelt!

Xo

Likes

Comments

Hej!
Tänkte i detta inlägg ta upp ett ämne som ibland kan ses som pinsamt eller privat. Ett ämne som kommit i tal senaste tiden. Nämligen P-piller.

Vad är P-piller?
Jo det är ett preventivmedel i form av piller som man äter en gång om dagen. Det finns olika slags sådana piller, de innehåller alla något hormon, en del innehåller två. Östrogen och/eller Gestagen.En del gör att man får mens under vissa bestämda dagar och vissa som kan göra att man inte får någon mens alls. Äter man p-piller och har ett aktiv sexliv måste man ta den varje dag runt samma tid, men man har 12 timmars marginal.

Varför P-piller?
Det är som sagt ett preventivmedel dvs det är ett skydd mot sex. Men det kan också vara bra mot acne, mensen kan försvinna(om man har tur) m.m. Det även andra preventivmedel som p-stav(en liten grej man sätter inne i skinnet på armen), p-spiral, p-plåster m.m.

Bieffekter? Vi är alla olika så det finns inget piller som går att säga exakt att det funkar för dig. För en del så kan man få mens varannan vecka, en del kan känna att de går upp i vikt, får humörsvängningar eller får större bröst. Då kan det vara bra att testa ett annat.

Bara preventivmedel? Oftast skaffar man p-piller i syfte för att skydda sig vid samlag men man kan lika gärna göra det ifall man får hemsk mensvärk eller har acneproblem.

Jag använder själv p-pillret Gestrina, som kallas för minipiller. Det innebär att det bara innehåller en liten mängd av hormonet Gestagen. Jag slutade få mens när jag började med Gestrina och för mig har det funkat. Det har för bara varit en lättnad att inte ha mens men för andra kan det kännas onaturligt. Att ta p-piller överlag kan en del tycka är onaturligt, men man väljer själv hur man vill göra.

Hur gör man för att skaffa p-piller? För att få ta ut p-piller måste man först boka ett möte hos närmaste ungdomsmottagning eller barnmorska för att tillsammans bestämma vilket p-piller som är lämpligast för dig.(kan hända att du får byta ifall det inte funkar). Jag fick 3 kartor(månader) med Gestrina på mottagningen men sedan fick jag också ett recept som gjorde att jag kunde ta ut fler kartor på Apoteket. (Efter årsskiftet har vissa p-piller blivit gratis fram till iallafall 19 år)

Vill du veta mer? Checka in http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/P-piller/

Xo
(Inte min bild)

Likes

Comments

Hej!
Allt bra med er?
Har varit dålig på update senaste tiden men har helt enkelt inte haft någon bloggmotivation.

I Fredags fick vi sportlov. Mitt sista sportlov ever om jag inte läser till lärare vilket jag funderat på. Lovet invigdes med att vi firade Sofia hemma hos henne. En kväll som bestod av massa skratt, tacomys och charader. Feelgood kväll med andra ord!

I Lördags åkte Wilma, Oskar, Rappe och jag till Norrköping och shoppade, fick med mig en bomberjacka, "momjeans" och lite annat. (Spara pengar var det jaa, hehehe 😁) När vi kom hem åkte jag till gymmet en sväng innan Oskar, jag och Hakim drog till bion och kolla på Split, en ganska psykisk film, men den får 4,5 av 5 toast! 🍞 Den handlar om en kille som har 23 identiteter och kidnappar 3 tjejer, vad som händer mer får ni se själva 🙊

Resten av lovet har bestått av jobb, träning, kvalitetstid med min kusinvitamin och myspys med pojkvännen. Har ni haft en bra helg och en bra start på veckan?

Juste! Har skrivits in på körskolan äntligen, woho (bättre sent än aldrig, right?)

Xo

Likes

Comments

Hola!
Har ni haft en bra helg?
Själv har det vart fullrulle hela helgen😋
I Fredags var jag på bio med Julia och Wilma och såg Rings, i vanliga fall brukar jag alltid skrika och vara en riktig fegis när jag tittar på skräck men i detta fall var det inte så. Filmen var ganska kass faktiskt, en av fem toast får den 🍞

I Lördags jobbade jag, fick testa board (där man gör och slår in hamburgare🍔), vilket var jättekul! Trivdes bättre där än i kassan faktiskt. Efter arbetspasset hämtade Marcus och hans mamma upp mig på jobbet och vi åkte hem till dom och gjorde trerätters. Jättegott!

Söndagen vaknade jag mycket tidigare än Marcus så satte på The Crown, en serie som handlar om Brittiska drottningen när hon var ung, kanske låter tråkigt för vissa men historianörd som jag är så tycker jag det är jättespännande! Dessutom älskar jag England och London där stora delar av serien utspelar sig 🇬🇧 Efter lite serietittande var det dags för mig att åka till jobbet igen och nöta på hamburgegörandet i 4h. Kvällen spenderades hemma med familjen framför Tvn.

Idag var det första dagen på skolveckan, lika taggad som vanligt woho!(NOT) Hade jättesvårt att somna igår så var extremt seg när jag skulle upp ut sängen imorse. Och i skolan höll jag på att somna flera gånger hehe..Luckily I didn't! Efter skolan drog jag till gymmet där det blev ett benpass, mage och 30 intensiva min på löpbandet (skulle gått på cykel och tabata men de var båda inställda 🙁)
Har eran Måndag också varit seg?

Xo

Likes

Comments

Hej!
Allt bra med er?
Hade sovmorgon idag, vilket var behövligt! Hade bara två lektioner, historia och samhäll. Som jag tidigare nämnt jobbar vi just nu med klimatfrågan på samhällen och idag gick vi på en föreläsning på bion. Föreläsningen handlade om hur SSAB jobbade mot vissa av 2030-målen. Lite segt men samtidigt intressant! 😋 Efter föreläsningen tog jag, Emi och Linn en snabbfika på stan innan vi skildes åt. Next på schemat var gymmet där det blev mina favisar, 30minspassen, cykel, core, tabata. Kände av i ryggen och axlarna något enormt från gårdagens träning😫 men det gick för sig och jag tog mig igenom alla pass 😉
Har ni haft en bra dag?

Xo

Likes

Comments

Hej!

Fick verkligen kämpa mig upp ur sängen imorse, delvis för att det tråkiga vädret delvis för att Marcus låg brevid mig. Men lyckades tillslut bege mig till skolan som bestod av 5 lektioner plus en god rotfruktsgratäng. Efter skolan gick jag till gymmet, ovanligt va? 😉
Där blev det ett kort benpass och tre inbokade pass. Först fight, sedan Dance fusion(mix av olika danser) och sist bodypump. Gissa vem som skakar som ett asplöv och skriker efter mat? Me🙋

Anledningen till att jag går på både pass och kör eget ute i gymmet är för att det är bra med variation! Detta gäller både de som tränar på gymmet och de som tränar hemma. Vill man må bra och hitta en balans är det viktigt att träna både kondition, balans och styrka. Väljer man att satsa på en av dessa brukar man oftast vara ganska svag i de andra parterna. Så tummen upp för att träna varierat 👍 Dessutom är det bra för kroppen att få testa olika utmaningar, om du till exempel vara springer så blir du ju bara duktigt på just det men varierar du blir du duktig på flera saker! Såklart finns det dom som vill bli bäst på en sak, de är ju deras val. Men jag förespråkar variation 👍

Xo

Likes

Comments

Hej!

Idag har bestått av massa måsten. Hade en ganska kort skoldag, bara tre lektioner. Utöver skolan har jag hunnit gått på ett möte ,lämnat in CVn till några butiker, manglat rygg och triceps samt hållit mitt TRX pass. Känns bra att vara produktiv!

Hann inte äta någon riktig lunch så köpte en Alpro GoOn Mango. Ett veganskt alternativ till Kvarg. Ni borde verkligen testa den, den är himmelsk!

Xo

Likes

Comments

Hola!
Är ni lika trötta som jag denna trista Måndag?

Började dagen med att jag stressade sönder till bussen som visade sig vara 15min försenad(typiskt i-landsproblem att klaga på bussarna🙃) Först på schemat var samhäll som faktiskt var en väldigt intressant lektion då vi har börjat jobba med klimatfrågan. Vilket är ett ämne jag faktiskt tänkte spinna vidare på i detta inlägg. För just klimatfrågan är en av de frågor som ligger mig lite närmare hjärtat. Vi gick igenom och talade lite om FNs 2030-mål, vilket är 17 mål som alla berör jorden och klimatet på ett eller annat sätt. Jag fick på lektionen redovisa några bilder om mål 2, vilket är Ingen hunger som innefattar precis vad det låter som, ingen hunger i världen. För att kunna uppnå detta kan vi, varje individ börja med att tänka på vad vi äter och vad det egentligen har sitt ursprung. Ett val som jag gjort är t.ex att bli vegan och nej jag säger inte att ni också borde bli det men tänka en extra gång på vad man äter är alltid nåt! Något som vi också gjorde var "ekologiskt fotavtryck" på WWFs hemsida där man kan se hur många planeters resurser man behöver om alla skulle leva likadant som en själv. Jag fick 2,12 planeter vilket låter hemskt men är iallafall lägre än standardsvensken. Testet kan du göra här http://www.wwf.se/wwfs-arbete/ekologiska-fotavtryck/1127697-ekologiska-fotavtryck

Övriga skoldagen rullade på och eftermiddagen/kvällen rundades av med ett benpass, 45 cykel och 45 tabata.
Hoppas ni också fått svettas järnet!

Xo

Likes

Comments

Helloj!
Har ni haft en bra Söndag?
Själv har jag jobbat 5h och hunnit med 3 30mins pass(cykel, core, tabata, like always 😉) på gymmet så nu är jag helt slut!

Nu när jag ändå skriver ett inlägg tänkte jag passa på att slänga in lite musiktips! Eller rättare sagt tips på några bra album(enligt mig)

Xo

Likes

Comments