Heej. Det var ett tag sedan. Jo det är så att det har vart fullt upp med skolan och andra små saker. Nu sitter jag i alla fall på bussen påväg till skolan och idag ska vi ha en friluftsdag. Inomhus.... vi kommer få gå på föreläsningar och göra lite sammanbetnings övningar och sånt. Jag missar tyvärr sammanbetnings övningarna för jag ska ju på den där ceremonin och hämta mitt stipendium! Jag kom på igår att jag ska hålla ett tal så jag skrev ett litet fort igår kväll.
Min tandställning känns bättre nu men jag kan inte riktigt tugga än :/ Jag kommer höra av mig mer sen när jag har kommit hem efter ceremonin.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit på ett tag men det är för att jag helt seriöst har pluggat dagarna långa. Så ni har inte "missat" något intressant. Eller jo! Jag skaffade tandställning igår! Jag var jätte hype på morgonen och gjorde mig iordning för den stora dagen. Sen så ringer telefonen. Ingetuppringnings-ID... "NEEEEEEEJ" tänker jag "Nu är det tandläkaren som ringer för att meddela att hon är sjuk och vi måste ställa in vår bokade tid. Som vanligt...". Jag svarar. Men som tur va var det inte hon. Det var bara min psykolog. Jag blev jätte lättad över att min tid inte blev inställd. När de väl satte på tandställningen så gjorde det inte så ont som jag trodde att det skulle göra. Det gjorde bara liiite ont när de satte på "metallbitarna" på mina två framtänder. Det ilade lite i tänderna kan man säga, förutom att det ilade kallt så ilade det med smärta. När allt var klart åkte jag till skolan och allt var som vanligt. Förutom den sista lektionen, så började det att verka i tänderna lite. Jag tänkte att jag kunde överleva de små värkarna. Men det gjorde jag inte. De blev värre så det blev ingen teater igår. Min mamma skulle hämta mig i stan så under tiden jag väntade på henne så gick jag och vännerna Louise och Julia runt i stan och kollade inne affären BikBok. BikBok har precis öppnat en butik i Borås vilket är jätte kul! När jag satt i bilen på väg hem började mina tänder att värka nått så oerhört mycket! Sen hemma åt jag lite glass vilket inte hjälpte... Sen hände inte mycket mer än att jag hade ont.

Jag vaknade idag och hade jätte ont i tänderna och huvudet. Det blev då ingen skola för mig.. Jag har försökt att plugga idag men det gick inte så bra pågrund utav värkarna. Allt jag har ätit är soppa, smoothies och yoghurt. Jag klarar verkligen inte av att tugga.. Okej om vi ska släppa det där med tandställningen så ringde läkaren ifrån BUP idag och pratade lite med mig. Vi kom fram till att vi ska ses imorgon och eventuellt hitta någon medicin som hjälper mig med mina panikattacker och min nedstämdhet. Om det är någon tablett jag kommer behöva ta vid behov eller regelbundet kunde vi såklart inte avgöra genom telefon, så de får vi se imorgon. Just nu sitter jag och kollar på "Sveriges yngsta mästerkock" och jag blir jätte hungrig.

(Snälla ignorera mina gula tänder och fula leende, haha)

Likes

Comments

I Onsdags fick jag ett Mail om att jag hade fått et paket i posten och behövde boka tid för en passande leverans. "Ja!" tänkte jag. Det var mina Adidas skor som äntligen hade kommit. Jag har glömt att berätta det för er men jag hade beställt ett par Adidas Gazelle skor. Jag skulle i alla fall boka en passande tid men på något sätt funkar det inte att boka. Det stod att det inte gick. Jag prövade om och om igen, på deras hemsida och på deras app. Inget funkade. Sen glömde jag ringa deras kundservis igår. Men det var det värt att miss för anledningen till varför jag glömde att ringa var för att jag var med Farmor och Farfar. Hade inte träffat dom på jätte länge. Farmor blev så glad när hon fick höra att jag äntligen kommer att få tandställning. Hon har nämligen varit med på mina besök hos tandregleringen sedan innan och man kan säga att efter det besöket var varken jag eller farmor glada. Men nu när hon hörde de goda nyheterna så blev hon lättad. Jag fick ett litet påskägg av farmor o farfar. Vi hade jätte mysigt, jag kunde inte stanna länge dock eftersom att jag verkligen behövde plugga. Vilket inte gick så bra... hehe...

Idag fick jag ett till Mail om mina skor. De påminde mig om att boka. Jag bad pappa ringa dom och berätta hur det stod till. Tydligen kunde de inte köra ut min leverans hem till mig eftersom att de har infört en ny funktions på sin app där man kan välja om man vill ha det hemkört, lämnat till utlämningsställe eller om man vill hämtade själv. Men den delen av appen är nu så det buggade mycket och gick inte att boka. De sa att vi kunde hämta upp dom på posten vid 12:00 tiden. Vilket passade bra eftersom att jag slutade kl 11:15. Då hade jag tid att köpa en almanacka och hämta ut P-piller. När jag skulle hämta ut mina piller så sa jag "Hej, jag ska hämta ut preventivmedel.". Manen som stod i kassa hämtade dom och kom tillbaka med mina piller. Sen kollade han på sin dator och skrattade och sa "Haha oj de har skrivit ur många åt dig. Du klarar dig länge på dom här du"... Okej? Varför skrattade han åt mig? Jag blev inte arg på han, tyckte bara att det var en liten lustig sak att säga. Vi köpte sedan en Budapest tårta för att fira pappa i efterskott.

Mina skor passade perfekt och var jätte fina! Nu ska jag äta tårta och sedan plugga plugga plugga!

Farmor och frafar👇

Likes

Comments

Äntligen! jag har äntligen sagt upp mig på mitt jobb. Nu har jag mer tid att fokusera på skolan och bli klar med alla mina skoluppgifter och rester. Jag har släppt lite stress och ångest. Min chef var förståelig och önskade mig lycka till. Nu är det bara dags att ta tag i skolarbetet, göra en läxschema och komma på skolans stöd tid på Tisdags mornarna. Jag stressar och har så mycket ångest över skolan så att jag vill spy varje dag pga min magkatarr. Min magkatarr blir bara värre och värre... Jag mår så dåligt av den 24/7... Har till och med börjat få näsblod på kvällarna..

Nog om allt det jobbiga! Idag är det min pappas födelsedag!!! Jag viill säga ett stort grattis till dig pappa, jag hoppas att du har fått en bra födelsedag och att du är nöjd med presenten du fick utav mig och Victor. (Victor är min storebror) Jag och min bror köpte en tekanna till pappa som han har tjatat om i flera månader. Så nu fick han den äntligen eftersom att han är en sådan fin pappa!❤

Det kommer inte hända något super speciellt fram över förutom att jag kommer få min tandställning på Tisdag nästa vecka!!! Jag är så taggad! Det ska bli skönt att äntligen få hjälp med mina tänder, även om det inte finns något stort problem med dom.

Likes

Comments

Jag vaknade i tid, mådde lite illa och gjorde mig iordning. Varför mår jag så illa? "Aja strunt i det, du ska still gynekologen nu. Det är en viktig tid, du får inte missa den" tänkte jag. Men sen ser jag att jag har ett missat samtal på mobilen ifrån ett okänt nummer. Det första jag tänkte på var att min tid till tandregleringen hade blivit inställd. Sen ringde hemtelefonen där nere från. Mamma svarade. När jag hörde att de hade pratat klart så frågade jag med en gång "Vilken utav tiderna är inställda?". Det var gynekolog tiden som hade blivit inställ för läkaren var sjuk. jag blev lite ledsen så klart men vad kunde jag göra åt det? Lite synd för mamma hade fixat så att hon fick en lång sovmorgon. Det blev ingen skola idag för som jag sa så mådde jag jätte illa. Jag ville verkligen spy men kunde inte. Jag stressar, oroar mig och känner mig så skyldig för allting så min magkatarr är inte precis på topp. Jag satt bara hemma och väntade på att få ett till samtal där de säger att min tandreglerings tid också var inställt. Som tur va hände det inte.

När jag åkte till tandregleringen blev jag jätte nervös och mådde ännu mer illamående. Tänk om de skulle säga att jag inte skulle få tandställning, vad gör jag då? Jag har väntat i flera år. Tänk om jag skulle få tandställning, fatta vad glad jag skulle bli då! När de ropade upp mitt namn stannade mitt hjärta en sekund. Vi pratade lite och de sa att min bettgrepp var bra och att mina tänder har format sig rakt och fint trots att min överkäke är för liten. Jag blev jätte orolig "allt ser bra ut, de kommer inte att ge jag en tandställning". De sa flera gånger att de inte vill riskera att förstöra mitt bettgrepp genom att göra överkäken större/bredare. Jag förstår vad dom menar, självklart. Men till slut frågade dom mig om jag skulle kunna tänka mig att ha tändställning för att fixa den lilla glipan som jag har på vänster side mellan över och underkäken. Glipan beror på att min ena tand på överkäken är för långt bak vilket får det att se ut som att jag har snett underbett (Vilket jag alltid trott att jag haft). De kommer inte att fixa så att mina tänder på överkäken är framför tänderna som är på underkäken. De sa i vilket fall att dom kan fixa det med tandställning. Då kommer jag att få tandställning på överkäken och den kommer inte att gå hela vägen bak till de två kindtänderna på varje sida. Så de kommer att få fram tanden som är få långt bak så att alla tänder blir raka och så att det inte ser ut som att mitt bett är snett. Hoppas att ni förstår vad jag menar. Så nu, äntligen! Nu kommer jag att få tandställning. Som jag har längtat!!!

Nu ska jag äta lite och sedan blir det dans som vanligt. Jag mår lite bättre nu och mår inte lika illa.

De kommer då att ta fram tanden som pilen pekar på.

Likes

Comments

Här sitter jag i min säng och är jätte nervös. För imorgon ska jag nämligen till både gynekologen och till tandregleringen. Jag vet inte vad som kommer att hända hos gynekologen för jag har bokat in mig för att kolla om jag har Endometrios. Så jag vet inte om vi bara kommer att prata eller om jag kommer att få göra en operation där man kolla om jag lider utav sjukdomen. Jag är redan lite inställd på att jag har den, så jag kommer inte att reagera mycket om jag får reda på om jag har den. Skulle varit bra att veta vad som kommer att hända på besöket innan man ska gå dit.

Sen på eftermiddagen ska jag till tandregleringen och få reda på om jag ska få tandställning eller inte. Jag hoppas verkligen att jag kommer att få det eftersom att jag har korsbett och liiiiiite underbett. Eftersom att jag har väntat sedan 2014 att få reda på detta är jag väldigt hype och förväntansfull. Jag borde få tandställning kan man tycka eftersom att min käke är snett framåt och att mina tänder är lite snea. Sen sa de ju oxå på mitt senaste besök att min överkäke var för liten och sne så dom borde ju fixa det eftersom att de hittade det problemet. Men de sa även att de var rädda att en tandställning skulle förstöra min bettförmåga. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra om de säger att jag inte kommer att få någon tandställning, för nu har jag väntat såpas länge på svar och de har sagt länge att en tandställning skulle kunna hjälpa. Jag blir ju orolig eftersom att de låter så tveksamma varje gång jag träffar dom. En bettfysiolog som skaffade mig en bettskena sa att jag skulle behöva en och sen började han prata om det som att jag skulle få en.

Jag är som ni förstår nervös inför morgon dagen. Men nu ska jag kolla på det näst sista avsnittet utav "13 reasons why" och jag är också nervös över hur serien ska sluta. Men det kommer säker att sluta bra, för hoppnings vis. Jag uppdaterar er om hur det gick hos gynekologen och hos tandregleringen så fort jag hinner.

Likes

Comments

Växjö:

Igår var det en jätte rolig dag i Växjö! Jag stavade fel igår, jag skrev "Växsjö" och man stavar ju inte Växjö med ett S. Men det spelar nog inte så stor roll. Vi fick i alla fall göra lite inspelningar vid Nyhets "delen" vilket var jätte kul. Vi fick vara i redigerings rummen och testa på lite saker. Jag vet inte hur mer jag kan förklara men det var i alla fall jätte kul! Jag skrev igår att jag skulle blogga när jag kom hem, men så klart så skulle det att börja blixtra när jag väl skulle blogga på kvällen.

Stipendium:

Som jag skrev för några veckor sedan så har jag skickat in en ansökan för att vinna ett stipendium Min ansökan var i video form där jag berättade hur "Mina Möjligheters Dag" har på verkat mig och min skolgång (vilket ansökan skulle innehålla). Mina Möjligheters Dag var en dag på Åhaga här i Borås Som alla i årskurs ett i gymnasiet skulle kolla på. Dit kom två "kändisar" och berättade om de möjligheter de har fått och hur de kämpade med sina drömmar. Jag har funderat det senaste hur det gick med tävlingen. Jag tänkte igår "Jag vann säkert inte eftersom att de inte hört av sig". Sen när jag kom hem hade jag fått ett brev där det stod att jag hade vunnit!! Jag blev så klart oerhört glad! Men sen läste jag att det stod att jag skulle hålla en "anförande" på ett par minuter! Jag är jätte nervös nu och vet inte vad jag ska säga. Ghaaaaaa jag är så glad över det men jag vet inte vad jag ska prata om som sagt. Alla ögon kommer att vara på mig. Jag är sååååååå nervös. Men super glad. Jag hoppas bara inte att de kommer att visa ut min video på ceremonin, det kommer vara lite pinsamt att titta på ihop med alla andra som är där. Vilka andra är det ens som kommer att vara där..? Hmmm. Nu ska jag duscha och sedan åka till Oscar och träffa lite vänner och baba badtunna, det ska bli mysigt.

Likes

Comments

Nu sitter jag och några andra ifrån skolan på en buss på väg till Växsjö! Jag är super taggad och ser fram emot besöket hos SVT. Bussresan kommer att drygt ta fyra timmar fram och tillbaka vilket är mindre kul, men det är gott om tid att plugga! Efter den hemska bussolyckan som hände för några veckor sedan så har vi alla självklart bälte på oss. Bussen som vi sitter i är en liten minibuss som har två säten på vänster sida och ett säte på höger sida. Förstår ni vad jag menar? Det är i alla fall en liten buss eftersom att vi är så lite som ska åka med. Man blir lätt trött eftersom att alla rutor är nertonade... Jaja nu är vi på väg i alla fall! Jag kommer att göra ett till inlägg om vad vi fick göra sen när jag kommer hem som är runt 16:00/17:00 tiden. Vi hörs då!

Likes

Comments

En jobbig och seg dag. I natt fick jag inte mycket sömn alls och jag hade svårt att andas under hela natten. När jag sen då vaknade så var jag jääääätte trött och jag mådde illa och var yr. Jag gjorde mig iordning som vanligt och åkte till BUP. Efter BUP åkte jag visserligen hem igen för jag mådde inte alls bra. Jag har ingen feber som tur var men jag kände det att jag skulle inte klarat av skolan idag och jag skulle bara hunnit med en lektion då jag endast skulle få lyssna på presentationer. Hemma kunde jag ligga i min säng och plugga hela dagen. Jag blev klar med TRE uppgifter vilket gjorde mig lite stolt över mig själv. Så nu har jag "endast" ett och etthalft prov kvar och en liten labbraport. Det blev även inget job för mig idag, känner mig dum och omogen som sjukanmäler mig så här tidigt utav min anställning. Men jag trodde att jag var magsjuk med så jag vågade inte riskera att åka till jobbet och spy och smitta alla andra. Så idag har jag haft en hyfsat lugn dag, trots att jag pluggade 24/7.

Nu är det daggs att sova och för hoppnings vis kommer jag att må bättre imorgon. Jag ska i vilket fall åka till skolan och jobbet. Jag orkar verkligen inte det jobbet jag har nu. Mår så psykiskt dåligt av det. Ugh, jag har i alla fall fått reda på att detta inte är något för mig. Jag är nöjd över att jag kärnar egna pengar nu som jag ville. Godnatt allihopa

Likes

Comments

Filmen som jag såg med Oscar och hans mamma o Söndags var jätte bra! Men den var självklart väldigt hemsk. Det var mycket blodiga scener och även riktiga klipp ifrån just bombningen... Jag tyckte att den var svår att kolla på eftersom de hade gjort filmen så levande och allt såg så verkligt ut. Och att veta att hela händelsen var verklig gjorde det ännu svårare att kolla, men ändå så mer intressant. Gör det mig konstig? Det var i vilket fall en väldigt mysig kväll och jag tackar Oscars mamma för att hon bjöd oss på den kvällen❤

Dagen efter på måndagen vaknade jag och Oscar runt ett tiden och hade panik för att vi hade sovit bort halva dagen. Det var bara att gå upp med en gång och göra sig iordning inför dagen. Planen var att vi skulle gå upp i hyfsad tid, plugga, blogga lite och sen åka till Oscars mormor och morfar och äta Påskmiddag. Vi han ändas med Påskmiddagen vilket var lite sund för jag har vääääldigt mycket plugg. Men det var så klar väldigt mysigt och kul att äta Påskmiddag. Riktigt god mat och efterrätt var det, mums! Oscar kusiner kom även dit och firade vilket gjorde det ännu roligare. Senare på kvällen åkte jag och Oscar hem till mig. Kvällen sluttade med att jag stressade för fullt över alla läxor och andra saker som jag inte hade hunnit med under dagen. Men tillslut fick jag en god natt sömn bredvid Oscar.

Idag vaknade vi pigga och glada och skoldagen gick väldigt fort för att vara en lång dag. Det blev tyvärr ingen Teater för mig idag eftersom min magkatarr slog till igen och för att jag hade uppgifter som behövdes bli klara. Jag sökte även jobb när jag kom hem för jag har nu bestämt mig för att byta jobb om jag nu får möjligheten för det. Jag hoppas verkligen det. Idag fick jag reda på att jag och några andra ifrån skolan ska åka till Växsjö och besöka SVT Design. Vi kommer att få inblick kring olika aspekter i TV-produktion inkl grafik etc. Historiskt har detta TV-distrikt producerat Sommarmorgon-program, ungdoms-TV samt Vintergatan. Jag ser jätte mycket fram emot det här, det kommer att bli så kul! Lite synd är det dock att jag kommer missa Psykologin, men det är så det får bli ibland. Anledningen varför bara vissa ifrån min skola får göra detta är för att vi var med och filmade en professionell livesändning på en Bildningsgala i höstas.

Jag ska egentligen sova nu men jag kände att jag behövde skriva ett litet inlägg. Jag fick dock reda på lite tråkiga nyheter innan när jag kollar på Nyheterna på TV. Tydligen så kommer kylan att stanna i Sverige ett bra tag till. Jag blev så ledsen när jag fick höra det, men vad kan jag göra åt det? Ingen ide att gå och deppa över något sånt litet. Nä nu måste jag nana! Ni får sova så gott och jag hoppas att ni får en bra dag imorgon, heeeeeeej!

Likes

Comments