Här sitter jag i min säng och är jätte nervös. För imorgon ska jag nämligen till både gynekologen och till tandregleringen. Jag vet inte vad som kommer att hända hos gynekologen för jag har bokat in mig för att kolla om jag har Endometrios. Så jag vet inte om vi bara kommer att prata eller om jag kommer att få göra en operation där man kolla om jag lider utav sjukdomen. Jag är redan lite inställd på att jag har den, så jag kommer inte att reagera mycket om jag får reda på om jag har den. Skulle varit bra att veta vad som kommer att hända på besöket innan man ska gå dit.

Sen på eftermiddagen ska jag till tandregleringen och få reda på om jag ska få tandställning eller inte. Jag hoppas verkligen att jag kommer att få det eftersom att jag har korsbett och liiiiiite underbett. Eftersom att jag har väntat sedan 2014 att få reda på detta är jag väldigt hype och förväntansfull. Jag borde få tandställning kan man tycka eftersom att min käke är snett framåt och att mina tänder är lite snea. Sen sa de ju oxå på mitt senaste besök att min överkäke var för liten och sne så dom borde ju fixa det eftersom att de hittade det problemet. Men de sa även att de var rädda att en tandställning skulle förstöra min bettförmåga. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra om de säger att jag inte kommer att få någon tandställning, för nu har jag väntat såpas länge på svar och de har sagt länge att en tandställning skulle kunna hjälpa. Jag blir ju orolig eftersom att de låter så tveksamma varje gång jag träffar dom. En bettfysiolog som skaffade mig en bettskena sa att jag skulle behöva en och sen började han prata om det som att jag skulle få en.

Jag är som ni förstår nervös inför morgon dagen. Men nu ska jag kolla på det näst sista avsnittet utav "13 reasons why" och jag är också nervös över hur serien ska sluta. Men det kommer säker att sluta bra, för hoppnings vis. Jag uppdaterar er om hur det gick hos gynekologen och hos tandregleringen så fort jag hinner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Växjö:

Igår var det en jätte rolig dag i Växjö! Jag stavade fel igår, jag skrev "Växsjö" och man stavar ju inte Växjö med ett S. Men det spelar nog inte så stor roll. Vi fick i alla fall göra lite inspelningar vid Nyhets "delen" vilket var jätte kul. Vi fick vara i redigerings rummen och testa på lite saker. Jag vet inte hur mer jag kan förklara men det var i alla fall jätte kul! Jag skrev igår att jag skulle blogga när jag kom hem, men så klart så skulle det att börja blixtra när jag väl skulle blogga på kvällen.

Stipendium:

Som jag skrev för några veckor sedan så har jag skickat in en ansökan för att vinna ett stipendium Min ansökan var i video form där jag berättade hur "Mina Möjligheters Dag" har på verkat mig och min skolgång (vilket ansökan skulle innehålla). Mina Möjligheters Dag var en dag på Åhaga här i Borås Som alla i årskurs ett i gymnasiet skulle kolla på. Dit kom två "kändisar" och berättade om de möjligheter de har fått och hur de kämpade med sina drömmar. Jag har funderat det senaste hur det gick med tävlingen. Jag tänkte igår "Jag vann säkert inte eftersom att de inte hört av sig". Sen när jag kom hem hade jag fått ett brev där det stod att jag hade vunnit!! Jag blev så klart oerhört glad! Men sen läste jag att det stod att jag skulle hålla en "anförande" på ett par minuter! Jag är jätte nervös nu och vet inte vad jag ska säga. Ghaaaaaa jag är så glad över det men jag vet inte vad jag ska prata om som sagt. Alla ögon kommer att vara på mig. Jag är sååååååå nervös. Men super glad. Jag hoppas bara inte att de kommer att visa ut min video på ceremonin, det kommer vara lite pinsamt att titta på ihop med alla andra som är där. Vilka andra är det ens som kommer att vara där..? Hmmm. Nu ska jag duscha och sedan åka till Oscar och träffa lite vänner och baba badtunna, det ska bli mysigt.

Likes

Comments

Nu sitter jag och några andra ifrån skolan på en buss på väg till Växsjö! Jag är super taggad och ser fram emot besöket hos SVT. Bussresan kommer att drygt ta fyra timmar fram och tillbaka vilket är mindre kul, men det är gott om tid att plugga! Efter den hemska bussolyckan som hände för några veckor sedan så har vi alla självklart bälte på oss. Bussen som vi sitter i är en liten minibuss som har två säten på vänster sida och ett säte på höger sida. Förstår ni vad jag menar? Det är i alla fall en liten buss eftersom att vi är så lite som ska åka med. Man blir lätt trött eftersom att alla rutor är nertonade... Jaja nu är vi på väg i alla fall! Jag kommer att göra ett till inlägg om vad vi fick göra sen när jag kommer hem som är runt 16:00/17:00 tiden. Vi hörs då!

Likes

Comments

En jobbig och seg dag. I natt fick jag inte mycket sömn alls och jag hade svårt att andas under hela natten. När jag sen då vaknade så var jag jääääätte trött och jag mådde illa och var yr. Jag gjorde mig iordning som vanligt och åkte till BUP. Efter BUP åkte jag visserligen hem igen för jag mådde inte alls bra. Jag har ingen feber som tur var men jag kände det att jag skulle inte klarat av skolan idag och jag skulle bara hunnit med en lektion då jag endast skulle få lyssna på presentationer. Hemma kunde jag ligga i min säng och plugga hela dagen. Jag blev klar med TRE uppgifter vilket gjorde mig lite stolt över mig själv. Så nu har jag "endast" ett och etthalft prov kvar och en liten labbraport. Det blev även inget job för mig idag, känner mig dum och omogen som sjukanmäler mig så här tidigt utav min anställning. Men jag trodde att jag var magsjuk med så jag vågade inte riskera att åka till jobbet och spy och smitta alla andra. Så idag har jag haft en hyfsat lugn dag, trots att jag pluggade 24/7.

Nu är det daggs att sova och för hoppnings vis kommer jag att må bättre imorgon. Jag ska i vilket fall åka till skolan och jobbet. Jag orkar verkligen inte det jobbet jag har nu. Mår så psykiskt dåligt av det. Ugh, jag har i alla fall fått reda på att detta inte är något för mig. Jag är nöjd över att jag kärnar egna pengar nu som jag ville. Godnatt allihopa

Likes

Comments

Filmen som jag såg med Oscar och hans mamma o Söndags var jätte bra! Men den var självklart väldigt hemsk. Det var mycket blodiga scener och även riktiga klipp ifrån just bombningen... Jag tyckte att den var svår att kolla på eftersom de hade gjort filmen så levande och allt såg så verkligt ut. Och att veta att hela händelsen var verklig gjorde det ännu svårare att kolla, men ändå så mer intressant. Gör det mig konstig? Det var i vilket fall en väldigt mysig kväll och jag tackar Oscars mamma för att hon bjöd oss på den kvällen❤

Dagen efter på måndagen vaknade jag och Oscar runt ett tiden och hade panik för att vi hade sovit bort halva dagen. Det var bara att gå upp med en gång och göra sig iordning inför dagen. Planen var att vi skulle gå upp i hyfsad tid, plugga, blogga lite och sen åka till Oscars mormor och morfar och äta Påskmiddag. Vi han ändas med Påskmiddagen vilket var lite sund för jag har vääääldigt mycket plugg. Men det var så klar väldigt mysigt och kul att äta Påskmiddag. Riktigt god mat och efterrätt var det, mums! Oscar kusiner kom även dit och firade vilket gjorde det ännu roligare. Senare på kvällen åkte jag och Oscar hem till mig. Kvällen sluttade med att jag stressade för fullt över alla läxor och andra saker som jag inte hade hunnit med under dagen. Men tillslut fick jag en god natt sömn bredvid Oscar.

Idag vaknade vi pigga och glada och skoldagen gick väldigt fort för att vara en lång dag. Det blev tyvärr ingen Teater för mig idag eftersom min magkatarr slog till igen och för att jag hade uppgifter som behövdes bli klara. Jag sökte även jobb när jag kom hem för jag har nu bestämt mig för att byta jobb om jag nu får möjligheten för det. Jag hoppas verkligen det. Idag fick jag reda på att jag och några andra ifrån skolan ska åka till Växsjö och besöka SVT Design. Vi kommer att få inblick kring olika aspekter i TV-produktion inkl grafik etc. Historiskt har detta TV-distrikt producerat Sommarmorgon-program, ungdoms-TV samt Vintergatan. Jag ser jätte mycket fram emot det här, det kommer att bli så kul! Lite synd är det dock att jag kommer missa Psykologin, men det är så det får bli ibland. Anledningen varför bara vissa ifrån min skola får göra detta är för att vi var med och filmade en professionell livesändning på en Bildningsgala i höstas.

Jag ska egentligen sova nu men jag kände att jag behövde skriva ett litet inlägg. Jag fick dock reda på lite tråkiga nyheter innan när jag kollar på Nyheterna på TV. Tydligen så kommer kylan att stanna i Sverige ett bra tag till. Jag blev så ledsen när jag fick höra det, men vad kan jag göra åt det? Ingen ide att gå och deppa över något sånt litet. Nä nu måste jag nana! Ni får sova så gott och jag hoppas att ni får en bra dag imorgon, heeeeeeej!

Likes

Comments

Jag blir bara mer och mer förkyld för varje gång jag sover. Just nu tog jag en liten tupplur för att jag sov så dåligt under natten. När jag vaknade efter tuppluren kunde jag knappt andas. Sen har det blivit värre för att jag har sovit i kalla rum vilket på verkar mig väldigt mycket. Igår som ni vet åkte jag hem till vännen Casper för att umgås med vänner, jätte kul! Det hände inte något speciellt mer än att vi bara hängde och spelade lite spel. Vi missade dock Idol vilket gör mig lite ledsen. Men det är inte hela världen. Runt tolv tiden idag åkte jag och Oscar hem till han och chillade lite, jag tog samt en tupplur som ni vet. Mina föräldrar är inte hemma idag för de är på en krystning just nu tillsammans med mormor Och Arne(Mormors man). Jag hoppas att de har det jätte kul på båten😊. Jag sitter nu här i Oscars säng och ska snart göra mig iordning för kvällen. Jag, Oscar och hans mamma ska ut och äta thaimat tillsammans och sen efter det ska vi gå på bio. Vi ska se på "Patriots Day". Den verkar bra och intressant.

Här kommer beskrivningen om filmen från SF:s hemsida: Baserad på den sanna historien om terrorattentatet mot Maratonloppet i Boston 2013. Tillsammans med överlevare och resten av Bostons poliskår, leder Tommy Saunders jakten på de skyldiga i en kamp mot klockan innan de lyckas slå till igen. Patriot's Day är en kraftfull berättelse om samhällets mod i eftermälet av en avskyvärd attacksom skakade en hel nation.

Jag visste inte ens om att detta hade hänt! Jag har i alla fall inget minna utav det. Det ska i alla fall bli mysigt att åka ut och äta lite och sen se på bio!❤

Juste jag glömde skriva det här, Glad Påsk.

Likes

Comments

I Onsdags vaknade jag och Oscar väldigt sent,vi vaknade vi 13:00 snåret. Vi var båda väldigt trötta så denna dagen hände inget mer än att vi tog det lugnt. Jag jobbade inte i Onsdags heller så det var härligt att kunna vila ut. Igår vaknade jag upp hos Oscar men åkte hem rätt så tidigt eftersom att Oscar skulle på någon jobb intervju, eller aa de gick bara igenom en massa med saker. Oscar har redan ett jobb men de är inte i behov utav personal just nu, så jag tycker det är bra av honom att skaffa ett nytt.

När jag kom hem pluggade jag lite och sen blev det jobb. Inte kul. Inte kul alls. Förlåt för att jag är så negativ men jag mår inte så jätte bra på mitt jobb. Jag känner mig inte kapabel till det här jobbet, man måste vara så självsäker när man ringer och jag är inte alls självsäker. Jag känner sån press ifrån jobbet. Jag känner mig jobbig som säger allt det här för jag vet att jobblivet inte är så lätt och jag tänkte inte sluta, än... Eller aa, frågan är om jag inte hinner få sparken innan dess... Det går nämligen inte så jätte bra för mig på jobbet. Jag låter allt för osäker, jag har för lite 'kontakter' och har andnings problem vilket för det jobbigt/svårt för mig att prata i telefon. Sen kommer man in i jobbet lite mer med tiden och det har jag gjort lite, men ska det verklige vara såhär jobbigt? Min chef sa det till mig att han kan inte boka in mig om jag inte ringer. Grejen är att jag ringer men ingen svarar... Jag får bara sååån panik utav jobber och drömmer sånna mardrömmar om den. Det var inte riktigt det här jobbet jag önskade men det var dom enda som kunde/ville anställa mig. Jag kände mig desperat. Sen vet jag att man inte måste älska sitt jobb men man ska fortfarande inte må jätte dåligt av den. Jag vill inte klaga så här mycket, känner mig jätte barnslig då. Jag tänkte att jag kanske kan söka lite jobb och kanske sluta på mitt nuvarande jobb när jag har fått ett nytt. Vad tycker ni att jag ska göra? Hur ska man må och hur ska man känna om sitt jobb? Behöver verkligen hjälp för jag mår inte bra med så som det ser ut nu.

Efter jobbet igår åkte jag hem till Kevin där andra vänner oxå var och Oscar med. De skulle tydligen lana och jag kände att jag inte riktigt ville det eftersom att jag skulle på kalas dagen efter(Idag). Så jag satt bara med och chilla lite. Det var kul att få träffa sina vänner, hade inte träffat dom på länge. Runt ett tiden gick jag och la mig i en liten mysig stuga helt ensam och var jätte rädd. Jag hörde fotsteg hela tiden, en galen katt som skrek och sen fanns den två maler inne i stugan som flög omkring mig. Jag insåg sen på morgonen att fotstegen jag hörde var endast vattnet som slogs mot bryggan (Kevin bor vid en sjö). När jag vaknade hade jag jätte ont i halsen och huvudet. Det var nämligen iskallt i stugan hela natten och jag blir så lätt förkyld om jag sover i ett kallt rum.

Kalasen var i alla fall kul och jag fick träffa mina kusiner som jag inte heller har sett på länge. Efter kalaset åkte jag o mina föräldrar och beställde lite virke, handlade mat och sen åkte vi hem. För mig blev det endast plugg. Nu kollar jag på Let's Dance med mamma och pappa och sen ska vi se på Modern Family, jätte mysigt!

Likes

Comments

Jag har blivit så dålig på att skriva men här kommer lite information om vad som har hänt.

Måndag:

Den här dagen skulle ju jag plugga, åka till läkaren och jobba. Men bet var bara en utav de tre sakerna som blev av. Jobbet. Det blev inget plugg för jag var allt för lat och trött. Och nu skäms jag lite för mina läxuppgifter måste verkligen bli klara. Sen så ringde de ifrån BUP min mamma och berättade att läkaren som vi skulle träffa var sjuk. Läkar tiden blev då inställd som ni självklart förstår och jag blev rätt så ledsen faktiskt. Jag vill väldigt gärna träffa läkaren så att jag får reda på vad som kommer att handa och om det är något fel på mig. De flesta tider som jag får bli inställda och jag blir bara så trött på det för jag vill ju liksom få saker och ting överstökat. Det är inte mycket jag kan göra åt men lite surt är det att det ska hända så ofta. När jag slutade jobbet kl 21:00 hämtade vi upp Oscar och Adam på vägen. Vi sov över och åt lite tårta som var så gott så. Jag gjorde nått dumt och la mig sent, jag hade nämligen glömt av att jag skulle gå upp tidigt dagen efter.

Tisdag:

Jag vaknade trött och arg. Trött för att jag la mig sent och fick för lite sömn. Arg för att bussarna gick så dåligt in till stan så jag skulle ta en buss som gick nästan två timmar innan jag skulle in till stan. Till er som inte minns eller inte har läst mitt senaste inlägg så skulle jag in till frisören och färga om mitt hår eftersom att det blev fel-färgat. Jag valde i vilket fall att ta en senare buss in och ringde till salongen och berättade att jag skulle bli lite sen. Jag kom kanske 5 minuter sent vilket inte var till någon fara. Tanken var att färga samma färg som de färgade i min hårbotten fåra gången i hela håret, men jag bestämde mig för att ta en liten rödare ton eftersom jag han funderat på att färga det rött innan. Hon tog en lite mörkare färg i hårbotten och ljusare på längderna. "Nu kommer mitt hår bli fint" tänkte jag, "Nu blir det bra". När hon kom in mer hårfärgen såg jag att den ena var jätte mörk och den andra var jätte ljusrosa. Jag blev jätte rädd men sa inget. Jag tänkte att jag fick bli nöjd nu. Jag sa att jag ville ha rödare, så nu får jag det rödare. När hon sköljde ur färgen och blåste hårt hamnade jag nästan i shock. Det var rödare än vad jag trodde. Men jag blev så nöjd! Jag tyckte att det blev jätte fin och det blev inte så jätte mycket rödare än vad jag trodde. Jag åkte sedan hem med mamma när hon hade lunchrast och jag hade ett leende på läpparna.

När vi kom hem gjorde jag Oscar och Adam halloumi-burgare, jätte gott! Det gick rätt så bra, förutom att brandalarmet sattes på. Men det var ingen fara. Lite senare efter det var jag jätte trött och vilade mig lite innan jag skulle till jobbet. Det slutade med att jag sov som en stock i en och enhalvtimme. Killarna hade åkt hem och både mina föräldrar hade kommit hem. Senare på jobbet så gick det inte så super bra men det kan ju inte alltid gå på topp.

Just nu är jag hemma hos Oscar och vi ska snart mysa ner oss i sängen och kolla på Sveriges Modigaste. Dest ska bli skönt att få sova sen💤 Hoppas ni har ett bra lov till er som har det och jag hoppas naturligt vis att alla ni andra också har det. Vi hörs förhoppningsvis imorgon, jobbar inte då så det kan no gå bra.

Likes

Comments

Jag ljög lite för er igår. Eller ljög och ljög, jag skrev fel och trodde fel. Det kanske inte spelar så stor roll för er men för mig spelar det lite roll. Jag skrev att Mando Diao ska släppa sitt nya album den 12:de April, men de kommer att släppa den den 12:de Maj... Vilket gjorde mig lite ledsen eftersom att nu måste jag vänta lite mer än en månad tills jag får höra de nya låtarna.. *Snyft, snyft*.. Okej en sån big deal är det inte, men jag tänkte att det kunde vara värt att nämna.

Just nu sitter jag hemma och spa:ar lite efter en lite jobbig dag på jobbet. Det gick inte så jätte bra för mig idag, det gick okej kan man ju säga. Jag ringer för Stockholms Standmission för att fråga de som är månadsgivare om de vill utöka sitt stöd. Anledningen till varför det inte gick så bra tror jag är för attacken som hände i Stockholm i Fredags. Filk som svarade var inte riktigt på humör märkte man. Men det är inget jag gråter över. Det gick okej som sagt, bättre än dåligt. Innan jobbet skulle jag plugga men jag var så trött och seg så jag glömde helt och hållet av mina läxor, vilket är dumt för jag måste verkligen plugga.

Fram över kommer allt vara som vanligt, jag kommer att jobba Måndag Tisdag och Torsdag plus lite läxor på det. Men imorgon ska jag träffa en läkare som min psykolog ifrån BUP ville att jag skulle träffa. Nu fick ni reda på att jag går till BUP för att prata med en psykolog. Jag har gjort det ett tag men har inte riktigt tänkt på att nämna det för er. Innan jag gick på BUP brukade jag gå till ungdomsmottagningen och prata med en psykolog där, trodde jag i alla fall. Sanningen var att det visade sig att psykologen från ungdomsmottagningen egentligen var en socionom. Jag märkte att jag inte fick den hjälpen jag behövde så jag kontaktade sjukhuset i Borås, de hjälpte mig att komma in till BUP. Nu får jag den hjälpen jag behöver som tur var! Jag är inte helt säker på vad som kommer att hända imorgon när jag ska träffa denna läkaren imorgon. De kommer ju givetvis kolla hur jag mår, men hur de kollar ut det vet jag inte. Det får vi se helt enkelt.

Just nu sitter jag och spa:ar lite som sagt med en skön och värmade ansiktsmask. Det känns värkligen som att ta på sig varma bysor eller stumpr, mmmmmm! Jag tänkte ha lite spa kväll för mig själv eftersom att jag inte har träffat någon på ett tag, speciellt inte Oscar. Jag träffade han i Fredags men det var en så kort stund, vi han inte umgås lixom. Så jag sitter nu här och känner att verkligen behöver närhet, jag behöver träffa någon och kanske möjligt vis få en liten kram, det skulle varit mysigt och kul😊

Nä nu måste jag tvätta av min masken och mysa ner i min säng och fortsätta kolla på " 13 reasons why ". Jag är på 8:de avsnittet nu och den blir på sätt och vis bättre men ändå så lite sämre, det är svårt att förklara. Ni får ha det så mysigt, jag berättar mer om läkar tiden imorgon. Heeeeeej!

Likes

Comments

Fredag:

Dagen började med skola, som vanligt. En väldigt kort skoldag men det är inga problem för mig för jag var jäääääätte trött. Jag hade inte sovit så mycket natten innan för jag fick reda på att en av mina drömmar kommer att komma i uppfyllelse!!! Jag kommer att få se Mando Diao live!!!! Jag blev så lycklig!! Jag har lyssnat så mycket på dom det senaste, den är dom och Cage The Elephant som jag älskar just nu. Inte nog med att jag kommer få se Mando Diao live, jag fick även reda på att sångaren i Cage The Elephant (Matthew Shulz) fyller år samma dag som mig ( 23 Oktober) vilket jag tycker är riktigt häftigt. Jag har inte köpt biljetter än men ska nog göra det rätt så snart när jag onågra vänner har pratat ihop oss lite. Men jag är så sjuuuuukt taggad! Något annat roligt med Mado Diao är att de släppte en ny låt igår som heter "Shake", förlåt för språket men den är så j*ckla bra! De kommer även att släppa utt nytt album den 12:de April vilket är snart. Lägntar tills jag får höra den. Men som sagt så var det en kort dag i skolan det hände inte så mycket mer än att jag tog bort min förlängning utav mina ögonfransar vilket gick jätte fort och det var härligt att kunna glugga sina ögon igen. Efter det gick jag i solen och njöt av värmen. Efter det tog jag bussen hem till Oscar en liten stund innan det var dags att åka hem igen. När jag kom hem hände inte så mycket. Jag kollade på lite serie men mina föräldrar och sen la jag mig. Inte så intressant men aa.

(Läs mer längre ner)

Lördag:

Idag vaknade jag och hade ont i magen om ni ville veta, jag åt för mycket godis igår. Vaknade väldigt sent med så det var bara att gå upp och göra sig iordning för dagen. Jag åkte till Uddebo på påskmarknad med mamma och pappa vilket var rätt så trevligt med det fina vädret vi hade idag. Vi köpte lite fina och goda saker och njöt utav solen med lite gårdsglass. Sen åkte vi hem och fixade med lita vardagliga sysslor. Senare ikväll ska jag och mina föräldrar kolla på Talang och sen Dr Strange!! Jag älskar den filmen och såg den första gången på bio med Oscar. Det som gör filmen så bra är nr 1. Benedict Cumberbatch har huvudrollen❤ 2. hela idén med filmen är cool 3. Benedict Cumberbatch har huvudrollen❤.

Imorgon blir det en massa plugg och sen jobb senare på kvällen... Inte så taggad inför imorgon men så får det bli, det är i alla fall påsklov nu! Ska dock jobba Måndag, Tisdag och Torsdag, men jag kännar ju pengar vilket jag vill. Förra årets påsklov fick jag på Påskskola eftersom jag hade F i mattematik, men i år läser jag ingen matte så jag får ha mitt efterlägntade Påsklov. Eller, egentligen måste jag plugga med en massa rester... Jag får ta lite lov ändå trots mins rester tycker jag! Nu ska jag äta lite god mat. Passå på att njuta av det fina vädret med nära pch kär nu❤

Likes

Comments