Header
View tracker

Prov, läxor, luciatåg, kör, träffa kompisar, städa, planera julsaker.... Listan kan göras lång. Motivationen är liten och dagarna mörka. Jag är trött, fruktansvärt seg i hela kroppen. Vill göra så mycket mer än vad jag hinner. Usch och fy.

Ska sova nu, har hört att sömn gör allt bättre?

KRAMIS

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är kallt. Vintern närmar sig och graderna utomhus går sakta neråt. Men när jag är påväg hem från bussen är det inte mina frusna tår jag tänker på utan de romer jag träffade för ungefär en månad sedan...

Detta är ett lite annorlunda inlägg, för jag tänker berätta lite om hur mina tankar har ändras efter Rumänienresan. När vi var i Arad, Rumänien så var vi bland annat i ett område som kallades Alfa. Där de allra utsatta romerna bodde i små små hus med stora familjer utan rinnande vatten, utan insorterande väggar och vissa hade bara jordgolv. Tänk hur kallt de får det inomhus när det är -13 grader utomhus?!

Detta är deras liv. Deras vardag. Visst dem klarar sig för de är kämpar men det värsta är att det inte behöver vara så! Dem bor i detta område för att de inte har råd med annan bostad pga att de får inga jobb pga att de är romer. Detta är en del av Europa 2016 som många inte vet om eller blundar för...

Ta hand om varandra
KRAMIS

Likes

Comments

View tracker

I lördags åkte jag och Evelina upp till Stockholm pga att våran klass skulle ändå upp på måndagen så vi åkte upp tidigare. Smart va? Erkänn ni förstår inte vad jag menar? Men de är också okej!

Vi var iaf i Stockholm och hade de allmänt bra. Pannkakor till frukost, hillsong möte, picknick med pasta pesto, upptäcka Kungsholmen, åka fel med SL, gamla stan och så vidare. Tror Stockholm är en av mina favorit städer fast det säger jag kanske om typ alla, hahah.

KRAMIS

Likes

Comments

Om du inte har börjat lyssna på Alessia Cara är mitt tips till dig att du gör de på en gång. De e så kul när man hittar en ny artist som har så många bra låtar. Detta är mina favoriter. Men hela albumet är bra så de är bara att trycka på suffel så löser de sig.

Hur har eran tisdag varit för övrigt? Inte så mycket som har hänt idag helt ärligt talat. En vanlig dag i skolan förutom att vi fick sluta 25 minuter tidigare än vanligt vilket var välbehövligt. Nu är det dags att sova.

KRAMIS

Likes

Comments

Då var denna vecka igång. Jag hade en sådan bra och lugn morgon imorse men sen gick det bara utför. 30 minuter in på första lektionen börjar jag känna mig yr och de bara fortsätter i en timme, två timmar, tre timmar så jag fick åka hem på andra lektionen. De snurrade verkligen... Så skumt. Hade inte direkt illamående eller ont i huvudet men det gick inte och lyssna på läran när allt annat rör sig. Så fick ta bussen hem och vila.

Började även kolla på The Big Bang Theory nu kvällen. Kan inte riktigt bestämma mig vad jag tycker men jag gillar att de bara är 20 minuters avsnitt så ska nog kolla någon till. Dessutom fick jag nästan nästan klart min gymnasiearbetes rapport, ska bara komma på hur man infogar en bilaga sen e de klart! ÄNTLIGEN säger jag bara! Hoppas eran måndag var bättre än min.

KRAMIS

Likes

Comments

Så då var denna vecka över och även mitt sista riktiga höstlov. De e lite skumt att när man går i trean så är allt liksom det sista. Dock är de typ 7 månader kvar till studenten så vi kanske inte ska börja hetsa om de redan nu. Lovet är över och imorgon börjar skolan igen... Nästa vecka kommer bli en stressig vecka då jag ska ha matteprov, inlämning av gymnasiearbetet och lite andra läxor. Men förhoppningsviss kommer allt lösa sig.

Ovan har ni lite bilder från veckan. Bild ett är från idag när jag tog en promenad påeftermiddagen och mina lår höll på att förfrysa... Bild 2 är ifrån min instagram (@EllenHilda) där jag försökte visa hur mycket jag älskar nya lakan. Bild 3 är ifrån i fredags när jag åkte till Hönö för att .... . Får ni se i framtiden.

KRAMIS

Likes

Comments

Första dagen hade vi bland annat en konsert i Basilikan (såå coolt) i Budapest. Där fick vi även gå upp i tornet och se ut över hela stan. På kvällen gick vi på en konsert och lyssna på en döv pianist och en hel orkester i deras konserthus!

De är lite sjukt hur mycket vi han med. Dag 2 började med en rundtur i Budapest med de elever som går på den skolan vi hat utbyte med. Sen åt vi lunch på bästa stället. Pasta på box för 40kr!! Därefter åkte vi med båt till margaretaön för att ha picknick med ungrana. De hade gjort pannkakor, vi spela brännboll och bara njöt. Sen på kvällen firade vi Amanda lite och tog en promenad i stan på kvällen.

På tredje dagen så åkte vi till en liten by som ligger utanför själva Budapest. Så himla mysig stad! När vi kom tillbaka på eftermiddagen åkte vi till ett av de kända badet. Badade i 38 graders vatten och sjöng i poolen såklart... På kvällen väntade tre-rätters på en restaurang, rekommenderar den dock inte om du e vegetarian och laktosintolerant.

Fjärde dagen var lika lång som de andra. Där vi först åkte till en grotta med as bra akutsik, sendan åkte till slottsbacken och sedan passade på att sjunga på museet på samma ställe. På kvällen hade vi en konsert tillsammans med skolan vi var med som slutade i pizzakväll och ungersk folkdans! Som om inte de var nog gick vi sedan ett gäng upp på berget på kvällen. Riktigt mysigt.

Då var denna resa slut :(( En rolig resa med fina människor kan man sammanfatta den med!

KRAMIS

Likes

Comments

Jag hittade en hemsida igår. Polyvore.com heter den. Kanske e jag väldigt efter men jag gillar den iaf. Man gör olika collage för att samla inspiration. Från att samla kjolar i alla regnbågens färger, göra en plan för till ditt nya kök och uppslag i en herrmodes tidning. Mycket roligt, så testa! Ni hittar min sida under länkar på vänster sidan.

KRAMIS

Likes

Comments

Äta, sova, äta. Så skulle jag beskriva de senaste dygnet i Halmstad. Verkligen skönt. Först äter vi lunch för att sedan planera middag sen sova lite och kanske spela ett kortspel o sen är de dags för middag. Äkta umgänge.

När jag och Nicole kom tillbaka till Göteborg mötes vi av snö!? Vet att alla skriver att de snöar på deras sociala medier men jag har inte upplevt de än så blev verkligen glad när jag fick se de på riktigt. Hoppas på en snöig jul iår!

KRAMIS

Likes

Comments