I söndags bestämde jag träff med min tränare Ida i ridhuset och hade med mig både Agent och Lexus. Agent var först ut och fokuset låg på att få honom ordentligt lösgjord och lägre i formen. I och med hans ålder och enormt stora kropp har han alltid behövt ganska lång uppvärmning och jag har haft väldigt svårt för att rida ihop honom senare under passen. Det är något som börjat släppa mer och mer, redan under tiden jag travar fram känns han mer med mig än förut och bär sig i den lägre formen mycket bättre.

Vi red större delen av passet på dom korta diagonalerna som ett sicksack mönster över ridbanan, där fick jag först antingen länga några steg eller samla för att sen på mitten lägga en 10 meters volt. På volten fokuserade jag på att forma honom ordentligt och länga ut formen. Efter en stund blandade vi in diagonalsluta antingen före eller efter volten för att sen i galopp lägga in byten mellan varje volt. Den gamle mannen blev väldigt fin och bjöd på en väldigt trevlig och ridbar känsla.

Sen var de Lexus tur och där la vi fokus på att han verkligen skulle ta hjälperna, trampa på ordentlig och inte bara knäppa av i nacken och lura mig till en ´´bra´´ känsla. Vi började med att i skritt flytta honom mycket för skänkeln genom skänkelvikningar, framdels och bakdelsvändningar. Han blev till en början väldigt irriterad och bjöd mig på ett par kosparkar och gjorde allt för att slippa flytta ordentligt. Efter en hel del fokus och tålamod ifrån min sida där jag verkligen fick påminna mig själv om att lugnt och snällt bara fortsätta kräva samma sak, trots hans protester, så blev han väldigt fin.

Mina snälla föräldrar dök upp och hjälpte mig skritta fram och av hästarna emellan lektionerna och det bästa av allt är att pappa hade med sin kamera! Det blev både bilder och filmer.

https://youtu.be/VrnfLyqzKeI   - Galopparbete Agent. 

https://youtu.be/7JT-lDuMagI - Lexus 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Medans Lex och DB kör på den där lite fega, säkra svarta outfiten för en fredag kväll, sticker den rödhåriga ut med något lite mer kaxigt ;)

Idag red jag och Lena tillsammans i padocken på Lexus och Berlic. Lena är nu mycket bättre i sitt knä och har därför börjat rida lite försiktigt igen. Vilket är väldigt roligt då jag fått mer ridsällskap igen.

På Lexus fokuserad jag på att snurra igång bakbenen ännu mer genom att göra en hel del tempoväxlingar och övergångar. Han är rätt svår hemma i vår padock då han gör sig lite "trög", spänd och lite opåverkbar vilket jag inte känt att han gör någon annanstans. Sen att det blåser en halv orkan och massa lastbilar kör förbi gör inte saken bättre. Stundtals var han superfin men när han med jämna mellanrum tappad fokus blir det ganska svårt.
Trots detta kan jag inte låta bli att tänka på hur fin han verkligen är. Oavsett om han har vilat två dagar eller om han har gått lite hårdare två dagar är han lika arbetsam och villigt att göra det bästa han kan. Om jag rider rätt givetvis, vilket inte alltid är lika enkelt 😂

Likes

Comments

Det har minst sagt varit en riktig hästhelg. Lexus har gått träning för Ingrid Jerlin både lördag och söndag, medans Dreamboy och Berlic har fått briljera hemma. Jag har i stor sätt varit ute i stallet 7-20:00 hela helgen.

Jag måste säga att jag är så otroligt nöjd över Lexus insatser denna helgen (förutom lastningen då han på lördagen bestämde sig för att verkligen inte alls gå på transporten). Jag har aldrig haft en så pass lyhörd och arbetsam häst, han är säkert inte det jämfört med många andra fina hästar, men jag har aldrig ägt en så fin häst innan.
Det var även första gången Ingrid såg honom och hon sa att det är en mycket trevlig, stadig och arbetsam häst. Behöver dock ha lite mer egen motor. Men det är som hon sa: Gör du rätt Elin gör denna hästen väldigt rätt. En perfekt häst att lära sig på.

Filmen är ifrån lördagen när vi kunde vara ute på klubbens en gräsbana:

Min stjärnor ❤️

Även Berlic finns med på korta filmsnuttar och bilder. Han har gjort rätt bra framsteg sista passen och blir nu mjuk och eftergiven på nästan halva tiden. Däremot känns det tydligt att han inte orkar bära sig ordentligt och lägger då på en extra växel och bara rusar. Men jag kan inte låta bli att fantisera om hur fin han lär bli med mer muskler och kondition.
I ett sånt här läge är det dock väldigt viktigt att inte glömma bort att han blir trött i kroppen mycket fortfarande än dom andra och därför ge honom fler pauser att återhämta sig och tänka.

Likes

Comments

Dreamboy köpte jag i september 2015 utav ridskolan jag då jobbade på. Jag hade under lång tid haft en hemlig liten flirt men denna otroligt charmiga fläckiga lilla häst. Så när jag och mamma bestämde oss för att köpa en häst ihop, föll det sig naturligt att fråga om han va till salu- och vilken tur vi hade!

Dremboy föddes 2005 på Irland och importerades sen till Sverige som 4 åring (?) han hamnade då på en annan ridskola än den jag jobbade på någonstans i Sverige. 2012 köpte Varbegs ridskola honom.

Under det första året jag nu har haft honom har vi hunnit med att lära mamma rida, ha otroligt roliga uteritter, träna massor och starta ett antal LC och LB. Tyvärr med väldigt blandade resultat då vi har gått på allt ifrån 54%-66%. Hemma tuffar han på med fin energi och gör det han ska, ganska bra men när vi väl kommer ut på tävlingsbanan läggs handbromsen i och han blir väldigt ostadig. Vilket inte leder till bra starter.
Men men det är bara att tänka om, andas och träna mer.

Dreamboy är en otroligt charmig, lätthanterad och mysig häst som alla dagar i veckan charmar alla han möter.

I Januari 2017 tog jag det jobbiga beslutet att trots allt sälja Dreamboy. I mitt huvud hade jag bestämt mig för att han skulle få bli gammal hos mig och aldrig mer säljas. Jag började mer och mer inse att vi inte passade ihop då jag drömmer om att tävla dressyr och DB inte riktig var den hästen jag då behöver. Jag började överväga för- och nackdelar på honom och mig som ekipage och kom fram till att vi båda två skulle vara gladare om vi hittade någon annan med samma ambitioner som oss själva. Det slutade förvånansvärt bra genom att min kusin köpte honom utav mig, så han är kvar i familjen! 
Min fläckiga fantastiska prins ❤️

Likes

Comments

Jag red bara Giggi idag då jag var så besviken på både mig själv och Giggi efter att jag ridit att jag inte ville lägga över den energin på Skrållan.

Giggi har under senaste tiden varit väldigt svår att rida i högervarvet då hon biter tag i vänstersidan och trycker ut rumpan till höger. Stundvis gick hon fint men jag lyckades inte lösa det under min uteritt då hon bara stressade upp sig. Tänker att jag får prova igen imorgon i padocken istället.Även om det gick dåligt så är hon ändå söt min lilla skrutt<3 Här blir hon lite extra stöd fodrad då hon börjar tunna ut igen.. :(

Likes

Comments

Här kommer filmen ifrån träningen i fredags. Jag är relativt nöjd med traven, jag börjar bli stadigare på henne och hon blir inte lika djup i sin form längre, samt att det går både länga och ta tillbaka henne nu. I galoppen däremot blir jag väldigt ostadig och vi ser mest ut som om vi spurtar omkring utan någon koll alls.. 

Ja ja, hon har utvecklats en hel del sen jag köpte henne i alla fall, men jag skulle haft en stadig läromästare. 


Likes

Comments

Usch vad tråkigt dagarna blir när allt är grått och blött. Nästan all inspiration försvinner så fort jag kliver upp ifrån sängen och tittar ut. Det krävs mycket energi för att släpa mig själv ut till stallet kan jag lova. Däremot när jag väl är där och är klar med stallarbetet för att sen börja rida blir jag mer taggad. Tills jag sitter upp och Skrållan bara ska bocka och stegra...
Jag är väldigt less på att hon så fort jag rider ut ska börjar testa mig och inte gå framåt. Det blir en väldigt tråkig upplevelse i sadel. Hon gör ingenting inne i padocken, eller lite men det är mest när hon tycker att något är oerhört jobbigt, tex flytta undan bakdelen ;)
När hon gör så är uteritterna verkligen inte roliga alls. Hon hade en period i somras då hon gjorde likadant men det försvann tillslut så jag hoppas verkligen att även denna fasen snart är över.

Giggi känner jag inte heller riktigt igen, hon är lite stelare och biter tag i bettet och går sen inte fram för skänken ordentligt.

Ni hör ju, det är inte bara vädret som är tråkigt utan även ridturerna blir otroligt tråkiga. NÅGON SOM VILL BYTA?

Nej, nu ska jag ta tag i allt och tvinga mig ut genom dörren till hästarna. Ciao!


Likes

Comments

Hittade en film ifrån en dressyrträning som var i september. Jag var väldigt glad efter den träningen då det kändes som om det faktiskt kommer kunna bli något utav oss. Jag hade här i en period halvt ångrat mitt köp. Eller mer ångrat att jag köpte en ung outbildad häst istället för en läromästare. Nu en och en halv månad senare har vi hunnit träna fler gånger och faktiskt kommit en bit längre på vägen. Imorgon är det dags igen och jag är taggad!! Rida är ju galet kul, eller hur??! (När det går bra )

Tyvärr är det dålig kvalitet på filmen men jag vill ändå visa den.'Likes

Comments

Giggi kom hem till mig den 1 november 2013 som sällskap åt min dåvarande dressyrhäst Bizett. Det är en bestäm dam 18 år (född 1996) som aldrig startat något utan istället varit avelsto fram tills hon blev nio år och köptes för att bli ridhäst. När hon kom till mig hade hon inte varit igång ordentligt dem senaste åren och jag red henne inte heller särskilt mycket under vintern. Med tanke på att min prins, hästen med stort H var skadad och jag då funderade på om jag skulle ta en paus ifrån hästarna så la jag inte särskilt mycket tid på henne. När våren och solen kom och jag hade kommit fram till att jag inte kan tänka mig ett liv utan hästar, tog jag nya tag och började sätta igång Giggi.

Det gick verkligen inte alls bra dem första veckorna då vi mest bara bråkade med varandra, den ena ville höger och den andra vänster. Jag tänkte då att det kanske inte alls var en häst som jag ville ha kvar och lägga tid på, men tillslut var det som om någon totalvände på steken. Giggi och jag började komma överens och jag märkte att det i henne finns en väldigt trevlig individ som är glad till arbete och som nästan alltid är villig att göra sitt bästa, bara det att hon inte alltid förstår. 

Vintern 2015 lämnade jag tillbaka Giggi till sin ägare då ett jobberbjudande gjorde att jag inte kunde ha kvar två hästar. Nu har en av mina närmsta barndomskompisar henne och dom trivs väldigt bra ihop. 

Giggi tillsammans med min medryttare Cornelia. Likes

Comments