Hejsan!

Det var längesedan jag skrev här senast, men nu när skolterminen lider mot sitt slut och sommaren börjar ta fäste så tänkte jag att jag kunde börja skriva lite mer här och dela med mig av det som händer runt omkring mig, nu när jag känner att jag har lite mer tid för det! 

Just nu händer det inte så mycket, jag har haft fullt upp med nationella prov i Engelska 6 i skolan, som tur är alla delprov klara nu så jag kan pusta ut lite, men jag har fortfarande det jobbigaste nationella kvar i Matte 2b... Matte är verkligen inte mitt starkaste ämne ska ni veta men jag försöker kämpa på så gott jag kan så hoppas vi att det går bra nästa torsdag. 

Det enda jag egentligen går och väntar på hela tiden nu är sommarlovet, just för att sex dagar efter skolavslutningen så sätter jag mig på ett plan med pappa till London! Jag fyllde ju 18 för ett par månader sedan och Londonresan är alltså min 18-årspresent. Jag är så himla exalterad inför denna resa eftersom en av mina stora drömmar kommer gå i uppfyllelse. Jag har velat åka till London väldigt länge, uppleva staden, prata engelska och shoppa kläder i affärer som inte finns här i Sverige. Jag behöver verkligen en uppgradering i garderoben kan man säga. 
På bilden till höger ser ni Greenwich Park som är en av sakerna som står på min lista med saker jag vill se eller uppleva i London. Vi kommer faktiskt bo endast 700 meter från parken så jag tror det kommer bli supermysigt att gå dit lite då och då, jag hoppas de säljer glass där någonstans så man kan sätta sig och äta den samtidigt som man tittar på allt folk runt omkring sig! 

Lite andra saker som står med på min lista är:
- Millenium Bridge + St. Paul's Cathedral
- Buckingham Palace + Changing of the Guard
- Towern & Tower Bridge
- Big Ben
- London Eye
- Victoria & Albert Museum
- Madame Tussauds

Och mycket mer, men hade jag skrivit upp hela min lista hade detta nog blivit en hel novell... Men det bästa av allt på hela resan kommer bli att se The Phantom of the Opera på Her Majesty's Theatre i West End. Jag har under flera års tid, säkert i 7-8 år, älskat denna musikal, och den ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Musiken, karaktärerna, känslorna, allting är liksom helt perfekt. Vi lyckades fixa så vi går på musikalen kvällen innan dagen vi åker hem, för jag ville ha det perfekta avslutet på resan, och nu kommer jag få det också! Egentligen är väl själva musikalen den stora drömmen som kommer gå i uppfyllelse, men resan till London blir den där bonusen som följer med! 

Jag är så tacksam över att jag har sådana underbara och snälla föräldrar som gav mig denna fantastiska present (även om jag visste om den redan för ett år sedan). Bättre present kan man inte få, inte när man heter Ellen i alla fall! 
Nu får vi bara hoppas att sista tiden i skolan går fort så jag inte behöver vänta olidligt mycket ;)

Kram på er!

/Ellen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments