Header

Hon har haft fullt upp. Den där Ellen. Hon har dansat från 9 på morgonen och igår enda till halv 12. Långa pauser med middag såklart.

Hon dansade för Justin Biebers dansare och koreograf igår. Det var grymt. Det var dab i en koreografi. Då skrek hon. Fan. Sen kom hon hem och somnade efter två på natten, sen var det jobbigt på morgonen.

Nu sitter hon här med te och värmer sig och stormen utanför har precis lagt sig. Sängen känns mer tilltalande än någonsin ändå sitter hon på nedervåningen, fastklistrad vid mobilen i handen. Att blogga är att reflektera. Men för att reflektera måste hjärnan vara vaken. Det är inte hennes. Så nu går hon och lägger sig.

Godnatt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag var en sån dag.

Ni vet då man stirrar in i skärmen och inte får fram en enda mening. Försökte skriva ett blogginlägg ett flertal gånger under dagen, men hjärnan fann inget inspirerande att skriva om.

Låter som att alla mina inlägg ska vara värsta Martin Luther King talet haha.

Likes

Comments

Texter

Jag höll på att ringa dig. Av ren impuls skrev jag in ditt nummer samtidigt som jag kopplade in mina hörlurar i telefonen. Mitt undermedvetna ville prata med dig.

Jag la på luren innan första signalen hann gå igenom. Det var som om jag fick ett knytnävsslag i magen vars kraft fick mitt hjärta att åka upp i halsen och slog hål på mina lungor. Allt inom loppet av några sekunder.

Jag stod och stirrade på mobilen länge, ända tills skärmen slocknade och kvar var bara jag, reflektionen av mig i skärmen. Med handen helt fastklistrad vid mobilen, som om jag glömt bort hur man rör sina fingrar, stod jag på busshållsplatsen och missade 2an som precis åkte förbi mig.

Världen stannade upp för en minut, några timmar, flera dagar. Bara av ett dumt impulsinfall den där torsdagen i november. Mitt undermedvetna ville prata med dig.

Och nu, hela jag.

Likes

Comments

Måndagen är avklarad. I alla fall i skolan. Hade yoga på morgonen, följt av en grym hiphop klass och med produktion som ett avslut. Gillar bredden på den här linjen. Vi lär oss allt möjligt.

Denna vecka kommer bli stressig. Jag har redan svårt att hinna med vardagen och denna vecka är det även Justin Biebers konsert, workshop med hans dansare och tävling (som jag helt hade glömt bort)!!! What. Hahah. Kommer nog gå på rullband och leva på kaffe eller något sånt. Men det klarar jag. Det blir kul!

Likes

Comments

Texter

En 5a var hon. Definierad som varken snygg eller ful av samhället. Hon var alldaglig, söt om man kollade riktigt noga, lika blyg som den skrämda hamstern hon en gång ägde.

En 10a var hon. Pubertet slog in. När alla andra invaderades av hormoner som tog kontroll över både utseende och humör, behåll hon sitt silkeslena hår och sin babylena hud.

Du ville vara henne. Alla ville vara henne. Hennes personlighet blev högljuddare ju mer uppmärksamhet hon fick. Hon lämnade alla tidigare spår av den 5an hon en gång var. Hon intalade sig själv att slumpen gjorde så att alla hennes vänner såg ut som en verklig version av Barbie och Ken.

Men med all bekräftelse hon fick, expanderade ett större moln inom henne. Ett moln av osäkerhet. För innerst inne visste hon att hon egentligen var den där alldagliga flickan. Hon bar på en ständig rädsla om att folk skulle se igenom det, tröttna på henne och begravde därför rädslan med att söka ännu mer bekräftelse.

Så hon strävade efter att vara perfekt hela tiden. Ingen skulle få se ens en glimt av den hon egentligen var. Hon satte upp en fasad om att hon och hennes liv var som den perfekta instagram feeden. 10an. Hon vågade aldrig gå osminkad, vågade aldrig bjuda på sig själv. Ändå ville alla vara hon.

Tills de en dag tröttnade.

Hennes besatthet av bekräftelse sög all mänsklighet ur henne. Hon förvandlades till ett vackert konstverk som man hellre ville beskåda än vara med. Ju närmare perfektion hon kom, desto svårare blev det att lära känna henne på djupet. Och ju starkare hennes fasad blev, desto mer hade hon att förlora. Hon kanske var en 10a i andras ögon, men innerst inne var hon mer rädd än någonsin.

Hon blev den gamla hamstern hon en gång ägde.

Likes

Comments

"Alltså vi umgås varje dag och nu även på helgen. Vi behöver en time-out imorgon."

Godmorgon mina vänner. Idag är det söndag vilket som alltid är en sån dag där man planerar att chilla hälften av dagen och jobba intensivt andra halvan. Tråkigt nog resulterar det ofta i halvdant jobbande hela tiden vilket i sin tur leder till zero chillande. Kanske bara är jag. 

Likes

Comments

På E4an påväg hem från Uppsala till Stockholm. Hastigheten ökar till 110 km/h precis när Veronica Maggio i P3 gör oktavbyte live i Stadion. Vi höjer volymen, sjunger med och fortsätter att köra på E4an.

Halv två idag åkte jag och Agnes till Uppsala. Vi stannade på närmaste mack och köpte varsin Red Bull och korv. Sen körde vi vidare. Vi kom fram till Uppsala och när vi såg glitter och våfflat hår visste vi att vi hittat rätt: Dags för tävling.

Gruppen vann. Vi visste det redan innan. Inte för att vi är så bra, utan för att vi var den enda gruppen som var anmäld. Jaja, ett träningstillfälle och en rolig roadtrip fick det bli istället.

Vi virrade runt lite på Uppsalas gator, stannade till vid ett Max och sen höjde vi volymen och åkte ut på E4an igen. En lyckad dag med Agnes, gruppen och Veronica Maggio.

Och ja givetvis lite kommersiell tävlingsmusik på det.

Likes

Comments

Hann inte publicera inlägget, det skulle ha kommit ut i eftermiddags klockan 16.30.

En fredagskväll i september. Jag jobbar. Vädret har gått in i en depression men musiken fyller min kropp med färg och inspiration. Jag dricker en kopp cappuccino med överdrivet mycket skummad mjölk. Den är god ändå.

Fick en uppenbarelse här och där om en koreografi eller om en text. Det kommer i vågor, ofta till rätt musik eller i rätta kläder. I detta fall var det musikens förtjänst då jag kastat på mig mina skönaste svarta byxor och tröja som tillsammans får mig att se anonym ut.

Jag sprutar lite extra parfym för att dölja bevisen från dagens intensiva dansklasser. Jag sprutar lätt på halsen och rakt ut i luften som jag sedan prydligt går igenom.

Jag gör mig redo för klass och tar bilen dit. Hur det gick vet jag inte än. Men jag tror att det gick bra. 

Update: Det gick som en dans.

Likes

Comments

Jag skojar inte när jag säger att det som tar mest tid för mig på morgonen, det som får mig att behöva springa till bussen eller i värsta fall missa den, det är att hitta några jäkla strumpor som matchar.

Alltså hur svårt kan det vara?

Det slutar oftast med att jag ger upp och tar ett par olika, men det är irriterande. Definitionen av i-landsproblem, jag vet.

Men ja, det är fan mitt största i-landsproblem. I alla fall på morgonen.

Likes

Comments

Tankar

Jag ser upp till människor som är fria i sig själva. Gamlingar som anmäler sig till dansklasser eller barn som tror på sig själva utan att bry sig om vad andra tycker. Fan vad det är coolt.

Varför ser livet ofta ut så?

Som barn är man inte offer för samhällets krav och andras förväntningar, i alla fall i mindre utsträckning. Sen händer det något. Konformitet blir viktigt och andras åsikter börjar forma och hålla tillbaka oss.

Sen vänder det igen när man blir äldre. Man har levt större delen av sitt liv och inser vad som verkligen är viktigt och slutar bry sig så mycket om vad andra tycker.

Varför kan inte vi som lever i "mellan-perioden" vara fria? Det hindrar oss så mycket från att utveckla oss själva. Alla vet det, ändå låter vi kraven styra oss. Finns det en lösning?

Ja, vi måste lära oss att bli barn igen.

Likes

Comments