Header

Det var som att vi färdades i en ubåt. Bilrutan drunknade i regn och vindrutetorkarna gick på högvarv. I mörker körde vi. Eller pappa. Han körde flera mil i Österrike.

Nu är vi äntligen framme. Vi har varit här i några timmar och vi har redan varit med om oklara saker. Jag fattar inte, det känns som det här bara händer oss??? Vi är alltid med om så konstiga saker på de här dansresorna. Mer om det sen.

Samling sent imorgon så jag ska se till att få ordentligt med sömn. Pappa sjunker ner skönt i sängen medan jag är några kilo för lätt för att sova lika bekvämt. Annars är hotellet toppen. Det här kommer bli riktigt roligt. Känner det redan nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Imorgon åker jag.

Jag har varken packat eller planerat resan särskilt noga. Men taggad är jag. Det är så osäkert att tävla utomlands, en helt annan stil och andra låtar. Det här kan gå hur som helst. Finns en skönhet i det också, ja jag är förväntansfull.

Ikväll kom Nora och Linnea förbi och överraskade mig lite smått på kvällskvisten. En kopp te och en snabb sammanfattning om vad som händer i livet hann vi babbla igenom på en timme eller så. Mysigt.

Jag kan skriva hela kvällen men någonstans vill jag vara snäll mot min förkylning, så ett godnatt från mig och ett vi hörs imorgon får bli det sista för mig idag. Godnatt.

Likes

Comments

Kan vi alla ta en tyst minut för min lunch igår. Fällde ni också nyss en tår?

På tal om mat: Jag har lunchlåda varje dag till skolan. Förra veckan hade jag lasagne hela veckan eftersom mamma gjorde så mycket på söndagen. Det var okej med mig.

Jag åker till Västerås, lördag, och ska tävla. All mat mot kvällen är slut. Jag har ingen energi och ska snart köra semifinal. Korven är slut, hamburgaren är slut, toasten är slut. Pannkakor finns kvar! Men personen framför mig i kön tar de sista. Så säger de i caféet med hopp och glädje i rösten: Men vi har lasagne kvar!!

Och jag känner mest: Adjö. Så långt går jag inte.

Så jag tog en bulle istället. Hjälpte mig nog mer psykiskt än fysiskt. Men jag kom till final i alla fall! Haha.

Likes

Comments

En dag i Västerås i en fylld hall med musik spelandes vart du än går. Det var så jag spenderade min lördag.

Papper, nässpray och Alvedon var mina livbojar igår. Inget halsont men en fet förkylning som belägrat min kropp, i alla fall näsan. Jag dansade helt okej igår. Ni vet bra men inte wow. En 6e plats landade jag på vilket kändes rätt tråkigt. Final är alltid fantastiskt roligt men det har blivit rätt många finalplatser utan pall på senaste tiden. Utdrag ur min hjärna:

Varför räcker det inte.

Japp, lite så går tankarna idag. Kändes som att all stress och press från andra håll bara jagade ikapp mig igår. Så en liten besvikelse fick bli droppen. Haha så kan det bli ibland. En födelsedagsmiddag för Albin gjorde allt lättare. 20 år shit. Ja, livet går snabbt så vad gör en 6e plats om något år? Någon vecka?Någon dag?

Ingenting. Men idag är det okej att känna sig lite besviken.

Likes

Comments

Tänk att en timme kan kännas som några minuter och i andra fall flera dagar. Idag gick vår poppingklass på en sekund. Har sett fram emot denna klass så mycket. Jag vill så gärna behärska popping så det var grymt roligt att äntligen få starta.

Imorgon bär det av till Västerås för lite dans. Dags att tävla igen. Känns spontant fast jag anmälde mig för ett tag sen. En ganska lättsam känsla: Ska bli roligt att få träffa alla, få dansa lite och se vad man kan förbättra. Så bra med skarpa lägen, har vuxit så mycket tack vare det. Sen såklart bra människor runt omkring mig som breddar mitt synfält ännu mer. Så tacksam. 

Blev det för klyschigt nu? Äe så känner jag just nu i alla fall.

Likes

Comments

En fika på Espresso House med Linnea, Jazmine och Hannah efter ett fyspass. Det var igår. Jag var helt färdig. Kroppen bara lyckades ta sig hem och ta sig igenom tre dansklasser på kvällen. 

Sen vaknade jag idag.

Halsen svullen igen, jag trött, snuva tillbaka. Japp, då var vi tillbaka. Mitt psyke är starkare än mitt fysiska jag så jag har svårt att avgöra när jag behöver vila ibland. Hm sömn och ett varmt bad får dämpa symtomen för tillfället...

Fan jag som trodde jag var tillbaka på banan igen. 

Likes

Comments

Video från söndagens workshop.

Och så sa det klick. Något lossnade i hjärnan och i kroppen. Det där abstrakta och oförklarliga fick plötsligt ett ansikte och en mening.

Igår var det workshop, idag vickade jag på tävlingsdiscon. Det är något jag har velat se från många av dansarna och idag gjorde vi massa övningar och så klickade det för många. Det var magiskt.

Det kan vara så att jag säger samma sak till en person under en lång period men helt plötsligt när jag använder ett nytt ord så sätter det sig. Mitt mål är att locka fram det de döljer. De måste förstå, om de inte förstår kan de inte ändra på det.

Ja, vi skapade ren magi idag. Tack alla kära dansare för att ni öppnar upp era ögon. Tillsammans blir vi fan Harry Potter.

Likes

Comments

Vi har inte hörts på ett tag nu. Livet har liksom kommit mellan oss. Har börjat dansa igen. Det är underbart även om kroppen känns tyngre och slöare. Brunch, drinkar och laserdome har jag även hunnit med sedan sist vi pratade. Viktigt att tillägga att jag var en ninja, jag var överallt och ingenstans.

Ikväll är det workshop som gäller, jag ska sammanställa min feedback från livestreamen och se vad vi kan baka ihop för övningar. Men denna dans är snabb. Jag är bra på det, dansa riktigt snabb disco. Men jag klarade det knappt först så fick ändra lite räkningar här och där.  

Förkylningen vill fortfarande inte lämna kroppen så det får bli mest skrik idag och mindre dans för min del. Men ja, det är kul det med. Ja gud vad roligt det ska bli. 

Likes

Comments

Texter

En kyrka. Ljudet studsar mellan väggarna, akustiken får den lilla kören att låta som en hel orkester.

Vi stod vid den vita kistan, en rosa ros i handen, din favoritfärg, och kollade på den vackra bilden på dig. Du ler mot mig med både ögon och mun. Jag lämnar min ros på din kista, rent objektivt är det bara en gest, men i hela mig känns det som något större, nästan andligt.

Din bild finns även hemma hos oss. En fyra-årig dotter säger "Titta, det är samma bild som stod på skattkistan".

Jag blir rörd, tänker tillbaka på när jag överlämnade rosen för några timmar sedan, ler för mig själv och tänker: Ja, där vilar du fridfullt,

i skattkistan.

Likes

Comments

"Ska jag komma på pannkakans dag o äta raggmunk liksom??? Nej."

Hennes mamma kom hem med en kanelbulle. Glad och tacksamt tog hon emot bullen. Tog första tuggan och dokumenterade på Snapchat. Då såg hon det. En efter en. De alla hade svikit henne och hennes tro. Flera av hennes vänner åt kardemummabullar.

Ursäkta. Men var i ordet kanel hör ni kardemumma? Jag blir så arg och besviken: Arg för att ni inte respekterar dagen och besviken att ni gör det framför mina ögon.

"Ni som inte äter kanelbullar men bullar ni är kriminella." "Ska jag komma på pannkakans dag o äta raggmunk liksom??? Nej." skrev hon på sin mystory.

Sen tog hon en till tugga på sin kanelbulle.

Likes

Comments