Header
View tracker

Och så kom den. Först som små kapillärvågor, med tiden expanderade de. Kallsup efter kallsup, men det fanns ingen tid för att hämta andan. Det var bara att börja simma igen.

Och sen kom vågen igen.

Jävla besvikelse.

Igår tävlade jag SM. Gruppen var roligaste på hela dagen. Vi skrattade. Där stod alla grupper, redo för SM-guldet. Där stod vi. Undrandes vad fan vi gör där. En kamrat kort, aldrig dansat hela dansen tillsammans. Ett moment vi aldrig klarat innan. Nu dansar vi för Clara. Så kom vi näst sist.

66623. Jag skrattade för mig själv. En tvåa och trea!!!(?) Vårt mål var att överleva och inte komma sist. Och se på fan ingen domare satte oss som sist!!! 6a av 7 grupper. Jag skrattar bara jag skriver detta.

Solon var mindre rolig. Börjar bli trött på att skriva sånna här inlägg. Ni vet, dagen efter SM. Beskriva känslan. Denna gång kändes det mer som "jag är van". Final hela denna termin och förra. Förutom SM. Ja. Det är väl såhär det fungerar för mig. Börjar bli trött på det här. Nä det är inte kul.

Något som känns skönt är att jag ser tävlandet på ett helt nytt sätt idag än vad jag har gjort tidigare år. Jag vet att det är en mästerskapsbubbla man befinner sig i, så all energi är samlad i en enda punkt just då.

Idag har jag tagit mig ur bubblan. Idag känns det bara segt att det hände i år igen. Men jag börjar bli van. Börjar redan se framåt. Börjar få slut på tsunamis.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den lilla flickan hade en stilla dag. Hon hade allt planerat framför sig. Ett lugn som hon sökt efter länge. Sen kom vinden. På en minut drogs hon in i tornadon. Där flög hon, rädsla, glädje, sorg, kärlek, ångest.

Sen blev det stilla.

Hon var utmattad.

...

Hej mina vänner.

Det har hänt mycket denna vecka. Målet ligger och väntar runt hörnet så många känslor är uppe på ytan just nu.

Gruppen är på 6 personer då vår värdefulla Clara har skadat korsbandet. Vi fick tänka om: Ge kärlek till en av gruppens livbojar samtidigt som vi snabbt behövde ändra alla formationer, takter i tisdags. En annan gruppmedlem har varit sjuk så hon fick lära sig allt på Skype idag.

Någonstans känns det ändå humoristiskt. Vårt enda mål är att överleva. Det är ganska skönt. Ni vet man nöjer sig så lätt, bara vi klarar gruppdansen. Tror vi kommer dela mycket glädje i helgen: För oavsett resultat, har vi i alla fall försökt.

Nu är det dags att bara acceptera allt som har hänt, försöka ändra inställning och bara köra.

Likes

Comments

View tracker

Jag träffade Agnes. Vi köpte kläder till nästa helg. Åt en god lunch i centrum. Dansade. Chillade och dansade igen. Snart kommer Clara och joinar oss. Fin söndag.

Likes

Comments

Jag älskar freestyle: Jag får göra precis vad jag vill. Det som känns rätt och bra för min kropp. Jag får göra det musiken säger åt mig att göra. Är så jävla fri.

Battlade för första gången idag. Hade massa sköna människor runt omkring mig. Var i en dimma under hela dagen så hur det kändes och vad jag gjorde kommer jag inte ihåg. Men jag blev uttagen från preselection! Jag och 7 andra så det gjorde mig väldigt glad och varm. Domarna är helt fantastiska dansare så det gav mig massa energi till att fortsätta utveckla min freestyle.

Drar lärdomar från idag, inspirerad av alla bra dansare men främst barnen som körde all styles kids battle. Det modet, den friheten de har och glädjen de förmedlar och känner - det får vi inte glömma. Aldrig. Känns bra i hjärtat, så fint.

Godnatt på det.

Likes

Comments

Ni vet man vaknar. Det är mörkt ute. Utanför täcket känns det som Antarktis, bara tanken att gå upp ger en gåshud. När man väl är uppe börjar delar av hjärnan sakta tinas upp. Ögonen tappar några kilon. Rummet blir lite varmare. Du är vaken.

Förutom idag.

Jag levde på Antarktis hela dagen.

Likes

Comments

Tankar

Att vara ungdom idag: Vilka möjligheter vi har. Samtidigt är det så förvirrande, för vilken riktning ska man välja? Det känns som att det bara drar från alla möjliga håll. Jag vill välja allt. Samtidigt ingenting.

Tänk er en värld där yrkena formades efter vad vi är bra på. Precis som dansare får jobba med dans och artister med sång. Inte att vi pressas in i olika fack som samhället har valt ut, utan att vi blir specialister på det vi faktiskt är riktigt bra på. Det hade inte fungerat men en intressant tanke ändå.

Det är svårt att ta beslut. Det är svårt när det är så mycket. Jag försöker utgå från mina egenskaper, mina styrkor och svagheter, jag SWOTar mig själv. Kommer ändå ingen vart. Det finns inget perfekt yrke för mig, jag vill för mycket. Men samtidigt ingenting.

Äe vilket i-landsproblem. Det finns de som har betydligt mycket värre. Människor som inte kan önska sitt yrke, svälter, tvingas fly från sitt land.

Sen har vi andra som har Trump som president. Ja, det finns de som har det betydligt mycket värre.

Likes

Comments

Det var ett Marabou-paradis: En chokladfontän, chokladhjul, tivoli, spel. Bästa av allt: Vi fick plocka mängder av choklad.

Marabou fyller 100år. Igår fick vi äran att uppträda på deras jubileum i Annexet. Vi hade roligaste karaktärerna: Minioner med morphsuits, googles och massa fina och roliga kläder över. Skrattade medan jag dansade för att alla såg så sjuka ut. Snabba klädbyten och många danser, energikick efteråt. Härlig känsla.

Nu kommer det sjukaste: Vi jobbade med flera musikalartister. En av huvudrollerna hade en mycket välbekant röst. Jag frågade: Har du dubbat några filmer? Han svarade: Jackson i Hannah Montana. Jag skrek. Framför mig hade jag halva min barndom.

The fooo uppträdde. Medan småtjejerna fangirlade över dem stod jag och fangirla över Jackson haha. Fick spela in en video med Martin (Jackson) som jag skickade till mina vänner, alla skrek. Bästa.

Rep från 13:30 till klockan 01:00. Rep hela veckan, klockan åtta till tre utan lunchpaus. Mycket slit, ingen sömn. Det har varit mycket men har kommit nära alla i klassen på en helt ny nivå. Världens härligaste gäng. Olika men så älskvärda allihopa.

Tack klassen, Thomas. Och tack snälla marabouuuu. (Internt.)

Likes

Comments

Vad har hänt sedan sist?

Snökaos i Sverige, gig och show med klassen, noll timmars sömn, jobb, Trump.

Trump.

Vänta. Vad. I. Nej jag får skriva ett enskilt inlägg om det, finns för mycket känslor för bara några rader.

Många tankar har invaderat min hjärna från alla möjliga håll. Jag valde att få koll på livet, jag valde bort bloggen. Men här sitter jag, några dagar senare och skriver. Nu är showen över, nu kan jag andas ut. Sova. Och blogga.

Hej igen!

Likes

Comments

Halv 12 på natten stod vi, jag och min bästa vän och dansade. Kreativiteten bara kom och vi hade så roligt tillsammans. Ett lyckorus när stegen kändes rätt eller fick mening. Lyckorus med bästa Agnes.

Blev bjuden på (fantastisk!!!) hamburgare hos Agnes. En kväll av mat, snack, inget snack, musik, film, mer mat. Ja en sån vi alla behöver då och då. Helt sjukt att vi kan umgås så mycket med varandra haha.

Nu är höstlovet slut. Behövde det här lovet. Kroppen känner sig redo för att dansa igen. Men behövde en paus. Även om dansen är att pausa livet ibland, ville jag inte ha några måsten. Dansen kändes som ett måste precis innan lovet så jag behövde det här. Nu är jag inspirerad igen.

Dags att dansa igen.

Likes

Comments

Humör / Trött och uttråkad.

Insikt / Om jag skulle tävlat disco skulle jag gjort en vit dräkt, väldigt elegant, se ut som en ängel, haft ett strassat halsband som matchar min helglittrande dräkt. Inspo: En diamant.

Låt / Är så trött på mina låtar att jag skrev en egen igår hahah. Så himla random men den blev fin.

Färg / Blå. Och pastellfärger. Ja, det är fint. Speciellt på kepsar!!

Smycken / Hängande örhängen.

Film / McFarland, USA. Den är lite oklar men jag tycker den skildrar två helt olika världar så fint. Hur privilegierade vi är och hur vi tar så många saker för givet. Hur viktig familjen och vänner är. Grät lite åt den. Ingen gråtfilm men jag tyckte det var så fint. Ja den var fett fin.

Dryck / Cappuccino.

Roligaste / Nya vänskaper och personer i livet hoho. Ja, fan vilka sköna människor det finns alltså.

Likes

Comments