Rakele 

Söndagssyssla - träffade fina Rakele för en fotografering i solskenet. Himla härligt med sol, själen blir lycklig. Lite sneakpeaks visas ovan. Fler att komma i veckan...

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej vänner, det var ett tag sedan, ekat lite tomt här i lilla dagboken. Förkylningen som kom som ett brev på posten har fortfarande inte släppt min kropp och det gör att mitt mående inte är där jag skulle vilja.

Sedan sker det även lite förändringar denna kommande vecka... arbetar nämligen mina sista dagar på min nuvarande arbetsplats. Att säga hejdå till mina älskade elever gör lite ont i mitt lilla hjärta, men nu är det dags för mig att flyga vidare.

Jag kände för att flika in med en liten kvällsuppdatering, imorgon blir det fotografering och födelsedagsfirande, vi hörs då mina fina vänner.

Kram

Ellen

Likes

Comments

augusti tvåtusensjutton - felicia 

Godmorgon torsdag och godmorgon till er vänner,

hittade dessa bilder när jag gick igenom arkivet inför årsresumén (missat den? kika här !!). Hur som haver, detta var en promenad genom staden, en stad som var i liv, en sommarstad under augusti månad. Genom linsen fångade jag blomman ovan. Solens strålar värmde sådär som den gör under en sensommardag.

Tillbaka till i dag, torsdag den fjortonde december, jag ska snart fara till jobbet, några timmar där för att sedan ta en kopp kaffe med Jonas innan middag med familjen väntar. En fin torsdag med andra ord, jag önskar er detsamma. <3

Kram

Likes

Comments

put on your positive pants..

Fin onsdag på er kära vänner,

jag älskar att drömma mig iväg. Det är något jag har insett på senaste tiden, eller det har jag egentligen alltid gjort, men det är nu jag är medveten om att jag kan drömma mig iväg och samla ihop mina tankar till ett ljus i den mörka vardagen, För det är något jag har lite svårt för, mörkret som lägger sig över himlen alldeles för tidigt under detta halvåret. Jag blir deprimerad och får inte ut lika mycket av dagen som jag önskar. Jag mår helt enkelt inte bra. Men citat, det är något jag ser som en positiv aspekt, jag älskar citat och de lyfter upp mig på något sätt, de ger mig inspiration och får liv i mig.

Likes

Comments

Oså var december månad kommen. Jag måste ändå erkänna att detta år har gått otroligt snabbt - men det tror jag är en sak man säger varje år vid den här tiden. Under år tvåtusensjutton har mycket hänt, bra som dåligt, med andra ord så som det ska vara. Livet ska inte vara en dans på rosor, det ska finnas lite berg och dalbannor. Det har iallafall hänt så otroligt mycket saker och jag kan gott säga att detta har varit mitt fotografiska år - jag har fotograferat väldigt mycket så att välja ut fyra bilder från varje månad var lite svårt. Men här nedan hittar ni en resumé från januari tvåtusensjutton till idag december tvåtusensjutton.

Häng med vänner.

genom januari till december...

Januari började med fyraårskalas för mina sysslingar och även att lilla jag tog körkort, en stor upplevelse som slutade i glädjetårar och sedan rullade året igång, jag minns inte januari som en jättespeciell månad förutom ett nytt år med mycket att vänta.

Februari var kommen och jag hade fått ett fotouppdrag från skolan att fotografera en arbetsplats så jag valde lilla mammasens, en promenad genom skogen med min Jonas för att fika och tog det lugnt.

Mars var en riktig foto-månad, knappt så jag bara kunde välja ut fyra bilder, arkivet var fyllt av fotografier. Månaden jag började fotografera min blomma Felicia, samt lillan och gick även denna månad på en skogspromenad med Jonas och lilla vovven. Fin månad.

April bjöd på kalas för lillan som fyllde sexton, fotografering med Felicia, en resa till Mallorca samt firandes av ett-års dag med min älskade. Även denna fin månad, mycket solsken från fina människor.

Maj, älskade maj, en liten favoritmånad tror jag, målning, fotografering, ätande av go-saker samt en liten nedräkning inför studenten. Här mådde jag bra.

Juni, en månad med mycket känslor, började månaden med fotografering av lillan och hennes bästis innan niornas bal, fotograferade lillan och kusinis samt tog studenten (!!) - vilken dag med mycket minnen på både gott som ont även en resa till Island med mamma fick jag plats med denna månad.

Under juli månad var jag på resande fot nästintill hela månaden, malmköping med familjen under en helg för att sedan fara vidare till Frankrike och Italien under två veckor. Vilka resor, så glad för båda resorna med min älskade familj.

Augusti bjöd på mycket fotografering, en resa till Köpenhamn för att kicka igång hösttermin, det var även nu denna nykläckta student började jobba. Ett jobb som kom att ge mycket känslor under höstens gång.

I september fyllde lilla jag nitton år, jag träffade tre nya fotogalna ansikten, så himla fint, det var höjdpunkten och även startskottet på nya fina vänskaper. Jag besökte även skansens höstmarknad som var överförväntan.

I oktober drog ett fotosamarbete igång med mig och Isabel, jag och pappa hade en heldagsdejt, mycket höstfika med solsken till vänner och en eftermiddag på balkongen där målning väntades. Det var en fin månad.

November började med en liten resa med Jonas, riktigt uppskattat, en liten fotografering med syrran min och även denna månad ett fotograferingssamarbete. Nu började dock en liten depression komma ikapp mig och det blev mycket att tänka på.

Och december, det är än bara början men mycket har jag hunnit med, träffat två nya fina ansikten, självporträtts fotografering och arbetar nu min sista vecka på mitt nuvarande jobb.

Tack tvåtusensjutton, några veckor kvar har du att erbjuda men jag är redo för tvåtusenarton, så redo.

Likes

Comments

självporträttsserie: med en basker på huvudet

Tisdagstankar,

att självporträtt kan vara så roligt. Självutlösaren, klick. Att det är så bekvämt att vara framför kameran när man själv är fotograf. Och jag måste erkänna att denna basker gör sig väldigt bra på mitt lilla huvud..hehe. Att känna sig fin är allt härligt, då mår själen bra. Med andra ord kanske det är nyttigt att ställa sig framför kameran lite, göra sig fin på sitt egna vis och dokumentera. Jag gillar det. Enkelheten. Min enkelhet som får mig att må bra.

Ja ni vänner, det var lite av tankarna som svävar i mitt huvud just nu en tisdagseftermiddag.

Likes

Comments

ellen elisabeth - prints 

★Att printa ut sina fotografier kan vara positivt ur många aspekter. Dels känslan att få hålla i sina egna bilder i handen, kanske får återuppleva känslan man strävade efter när fotografiet togs eller samla de i en mapp där man alltid kan ha tillgång till dem och visa upp dem när det behövs.

Här ovan är ett urval av bilder jag tänkte printa ut. Har dock inte bestämt mig ännu för om jag ska ha de redigerade eller printa ut originalet...eller båda - vi får se, vad tycker ni? Dela gärna med er, jag älskar att bolla idéer!

Min virtuella bildmapp är min portfolio och tanken är ju att jag ska skapa något liknande med printade bilder. Håller tummarna för att jag kan knåpa ihop något bra.

Kram


Likes

Comments

måndag den elfte december tvåtusensjutton

Godmorgon måndag,

här bakom skärmen sitter en dunderförkyld Ellen och försöker formulera tankar i text medan halsen värker och huvudet dunkar. Vaknade upp till snöfall, tack moder natur, låt detta stanna några dagar nu...

Porträttet ovan är en hel bildserie kallad "med en basker på huvudet", men det kommer upp imorgon, så håll utkik!

Kram, E

Likes

Comments

fabrique stenugnsbageri - 10/12-2017

När jag träffade Ellen i fredags slog vi oss ned på Fabrique inne i gamla stan. Över varsin latte lät vi timmarna sväva förbi vårt prat. Munnarna gick i ett medan kaffet svalnade. Samtalsämnen som, oss själva, namn och framtiden togs upp. Och på något sätt kändes allt så himla rätt, att sitta där med henne, en fredagseftermiddag.

Likes

Comments

Instagram@ellenelisabethericson