Jag håller ständigt ett öga öppet för nya äventyr. Eller så inbillar jag mig att jag gör det, egentligen kanske jag bara är rädd för att inse att det är ett äventyr jag behöver. Ett äventyr där jag hittar mig själv och låter mitt kreativa jag utforska.

Min kloka syster sa till mig "åk iväg, ta bilen och åk iväg. Du kan vara borta en natt, en vecka, en månad. Du bestämmer. Åk iväg."

Ja, kanske det. Finns inget som hindrar mig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Där stod jag, i min hemstad och iakttog när solen försvann över gamla stans takåsar, himlen skiftade i färger och den där ruskiga höstdagen förvandlades snabbt till något vackert.

Likes

Comments

...that from now on, I'm going to build my own path. Do whatever makes me happy and start seeing the light. I promise myself to feel happy.

Likes

Comments

Min första tanke var: varför har jag inte besökt detta ställe tidigare? Att sitta och avnjuta en lunch i ett växthus en regnig oktober dag går inte av för hackor. Inte bara miljön var underbar, maten i sig var den godaste kyckling mackan jag smakat. Nästa besök blir en vinter dag och då ska jag beställa in tomat soppan som såg gudomlig ut den å.

Rosendals trädgård var något utöver det vanliga, doften av blommor, en rad olika växter och en atmosfär som ingen annan.

Likes

Comments

En ruskig oktober lördag spenderades i sällskap med fadern min hela dagen. Lunch på rosendals trädgård, besöka Paul Hansens utställning på fotografiska (kikade även på årets höst salong dit jag sökte, mina verk ska hänga där nästa år, håller tummarna.), en fika på Robin Delselius bageri och avslut med middag på Phils burger.

Mör i både fötter och huvud, men ett hjärta varmare. Inte alltid bara jag och hans umgås, alltid lika uppskattat.

Likes

Comments

I juni lämnade jag och mamma landet för en weekend på Island. Älskade Island. Går inte en dag utan att jag tänker tillbaka. Tillbaka på Gullfoss vattenfall, blå lagunen, det dåliga vädret, människorna, vyerna var ögat än vände, atmosfären. Nästa gång blir det vandring. För det blir en nästa gång, det vet jag.

Likes

Comments

Jag åker samma buss rutt flera gånger per dag, tjugo minuter, samma småvägar. Jag gör det för min egna skull - eller kan man säga för kärleken?

Denna tjugo minuters rutt är min rutt, den tiden jag har för mig själv, den tiden få mina låtar spelas i lurarna och den tiden mina tankar samlar sig. Det är en fin rutt, även fast den kan vara lite långtråkig här och var.

Likes

Comments

Kunde äntligen sova under natten. Inte lika länge som jag hade velat för att komma ikapp, men vaknade utvilad och ögonen brände inte alls lika mycket idag som de gjorde igår.

Under promenaden hem från jobbet sken solen, luften kändes alldeles höstig och löven blommade i alla möjliga färger. Inspirationen hann ikapp mig och innan jag hann blinka satt jag på balkongen med en kopp kaffe, en målarduk och akvarellfärg redo för skapande. Som en klok liten sjuåring sa till mig idag "när man skapar vet man aldrig vart man hamnar" och det följde jag.

Likes

CommentsNu har det gått två nätter utan sömn. Nätter där jag lägger mitt huvud på kudden, blundar, släpper iväg tankarna och andas. Nätter som sedan förvandlas till en klarvaken kropp som inte slappnar av, få minuter av oregelbunden sömn under småtimmarna, en sömn som alltid ligger och skvalpar på ytan.

Likes

Comments

När inte knoppen följer med dit den ska brukar jag låta hjärtat välja. Lita på den lilla skapelsen och låta slagen stå. Jag gillar det. Att kunna säga att man har följt sitt hjärta. Att inte tänka igenom varje liten händelse bit för bit utan att kunna sväva med i svängarna bara.

Härligt.

Likes

Comments