Oså var december månad kommen. Jag måste ändå erkänna att detta år har gått otroligt snabbt - men det tror jag är en sak man säger varje år vid den här tiden. Under år tvåtusensjutton har mycket hänt, bra som dåligt, med andra ord så som det ska vara. Livet ska inte vara en dans på rosor, det ska finnas lite berg och dalbannor. Det har iallafall hänt så otroligt mycket saker och jag kan gott säga att detta har varit mitt fotografiska år - jag har fotograferat väldigt mycket så att välja ut fyra bilder från varje månad var lite svårt. Men här nedan hittar ni en resumé från januari tvåtusensjutton till idag december tvåtusensjutton.

Häng med vänner.

genom januari till december...

Januari började med fyraårskalas för mina sysslingar och även att lilla jag tog körkort, en stor upplevelse som slutade i glädjetårar och sedan rullade året igång, jag minns inte januari som en jättespeciell månad förutom ett nytt år med mycket att vänta.

Februari var kommen och jag hade fått ett fotouppdrag från skolan att fotografera en arbetsplats så jag valde lilla mammasens, en promenad genom skogen med min Jonas för att fika och tog det lugnt.

Mars var en riktig foto-månad, knappt så jag bara kunde välja ut fyra bilder, arkivet var fyllt av fotografier. Månaden jag började fotografera min blomma Felicia, samt lillan och gick även denna månad på en skogspromenad med Jonas och lilla vovven. Fin månad.

April bjöd på kalas för lillan som fyllde sexton, fotografering med Felicia, en resa till Mallorca samt firandes av ett-års dag med min älskade. Även denna fin månad, mycket solsken från fina människor.

Maj, älskade maj, en liten favoritmånad tror jag, målning, fotografering, ätande av go-saker samt en liten nedräkning inför studenten. Här mådde jag bra.

Juni, en månad med mycket känslor, började månaden med fotografering av lillan och hennes bästis innan niornas bal, fotograferade lillan och kusinis samt tog studenten (!!) - vilken dag med mycket minnen på både gott som ont även en resa till Island med mamma fick jag plats med denna månad.

Under juli månad var jag på resande fot nästintill hela månaden, malmköping med familjen under en helg för att sedan fara vidare till Frankrike och Italien under två veckor. Vilka resor, så glad för båda resorna med min älskade familj.

Augusti bjöd på mycket fotografering, en resa till Köpenhamn för att kicka igång hösttermin, det var även nu denna nykläckta student började jobba. Ett jobb som kom att ge mycket känslor under höstens gång.

I september fyllde lilla jag nitton år, jag träffade tre nya fotogalna ansikten, så himla fint, det var höjdpunkten och även startskottet på nya fina vänskaper. Jag besökte även skansens höstmarknad som var överförväntan.

I oktober drog ett fotosamarbete igång med mig och Isabel, jag och pappa hade en heldagsdejt, mycket höstfika med solsken till vänner och en eftermiddag på balkongen där målning väntades. Det var en fin månad.

November började med en liten resa med Jonas, riktigt uppskattat, en liten fotografering med syrran min och även denna månad ett fotograferingssamarbete. Nu började dock en liten depression komma ikapp mig och det blev mycket att tänka på.

Och december, det är än bara början men mycket har jag hunnit med, träffat två nya fina ansikten, självporträtts fotografering och arbetar nu min sista vecka på mitt nuvarande jobb.

Tack tvåtusensjutton, några veckor kvar har du att erbjuda men jag är redo för tvåtusenarton, så redo.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

självporträttsserie: med en basker på huvudet

Tisdagstankar,

att självporträtt kan vara så roligt. Självutlösaren, klick. Att det är så bekvämt att vara framför kameran när man själv är fotograf. Och jag måste erkänna att denna basker gör sig väldigt bra på mitt lilla huvud..hehe. Att känna sig fin är allt härligt, då mår själen bra. Med andra ord kanske det är nyttigt att ställa sig framför kameran lite, göra sig fin på sitt egna vis och dokumentera. Jag gillar det. Enkelheten. Min enkelhet som får mig att må bra.

Ja ni vänner, det var lite av tankarna som svävar i mitt huvud just nu en tisdagseftermiddag.

Likes

Comments

ellen elisabeth - prints 

★Att printa ut sina fotografier kan vara positivt ur många aspekter. Dels känslan att få hålla i sina egna bilder i handen, kanske får återuppleva känslan man strävade efter när fotografiet togs eller samla de i en mapp där man alltid kan ha tillgång till dem och visa upp dem när det behövs.

Här ovan är ett urval av bilder jag tänkte printa ut. Har dock inte bestämt mig ännu för om jag ska ha de redigerade eller printa ut originalet...eller båda - vi får se, vad tycker ni? Dela gärna med er, jag älskar att bolla idéer!

Min virtuella bildmapp är min portfolio och tanken är ju att jag ska skapa något liknande med printade bilder. Håller tummarna för att jag kan knåpa ihop något bra.

Kram


Likes

Comments

måndag den elfte december tvåtusensjutton

Godmorgon måndag,

här bakom skärmen sitter en dunderförkyld Ellen och försöker formulera tankar i text medan halsen värker och huvudet dunkar. Vaknade upp till snöfall, tack moder natur, låt detta stanna några dagar nu...

Porträttet ovan är en hel bildserie kallad "med en basker på huvudet", men det kommer upp imorgon, så håll utkik!

Kram, E

Likes

Comments

fabrique stenugnsbageri - 10/12-2017

När jag träffade Ellen i fredags slog vi oss ned på Fabrique inne i gamla stan. Över varsin latte lät vi timmarna sväva förbi vårt prat. Munnarna gick i ett medan kaffet svalnade. Samtalsämnen som, oss själva, namn och framtiden togs upp. Och på något sätt kändes allt så himla rätt, att sitta där med henne, en fredagseftermiddag.

Likes

Comments

8/12-2017 - genom gamla stans gator 

God kväll kära ni,vilken dag.

Tösabiten Ellen som skymtas på bilderna ovan bokade en tågbiljett upp till Stockholm för cirka en vecka sedan för att träffa mig, vi hade haft kontakt i säkert en vecka innan det. Älskar hennes spontanitet. Att bara följa hjärtat och göra. Så himla fint.

Dessutom var hon en riktig solstråle - det smittade av sig kan jag lova, så mer av henne tack.

Två fotografer på vift genom Stockholmsgator, en vind som bet i kinderna men hjärtat blev varmt. Fina vän, jag hoppas vi ses snart igen.

Kram.

Likes

Comments

friday morning ritual  

Godmorgon fredag! ☾

En fredag i min smak väntas. Efter jobbet ska jag nämligen ta kosan in till stan för att möta upp @ellendahlstrom. Det väntas lite fika och förhoppningsvis fotografering om vädret väljer att vara på vår sida. Att sitta över varsin kopp kaffe med en fin vän är något som jag uppskattar så himla mycket. Det är något fint i det.

Ha en fin fredag mina vänner.

Kram

Likes

Comments

siri och freja

Förra helgen när jag träffade Freja och hennes lilla Siri möttes vi upp vid il café på Södermannagatan, en gågata på söder. Så himla härligt ställe. Fick en liten förkärlek för gågator, hur härligt att vandra mellan små hus bland caféer och second hand butiker. Det låg verkligen något speciellt i det hela.

Likes

Comments

Onsdag - och jag behöver lite pepp. Halva veckan är nu passerad och det har varit en jobbig vecka, känns inte riktigt som jag har kommit igång eller vaknat sedan i söndags. Med andra ord - jag mår inte så bra just nu.

Men, för att försöka peppa mig själv lite vill jag prata om livet, livet i helhet men också hur man tar vara på varje stund som livet erbjuder. Jag är inte alls bra på det, jag njuter sällan och stressar mer än vanligt. Vilket jag vill ha en ändring på.

För att kicka igång det hela vill jag framföra en metod jag nyss påbörjat, nämligen kvällsyoga - eller yoga i allmänhet. Att stunden innan det är dags att blunda ställa sig på yogamattan och göra några övningar har verkligen hjälpt min stressiga mage och tänkande hjärna att slappna av.

Sedan har jag också börjat skriva, skriva texter som hamnar i anteckningsblocket men även här i min virtuella dagbok bloggen. Det hjälper så mycket att få skriva av sig, det kan vara allt från små citat till större meningar om dagen eller kärleksförklaringar. Hos mitt skrivande finns inga gränser - och jag älskar det. Det får mig att känna mig fri.

För att inte glömma min harmoni i det hela, fotografering. Självporträtt är en typ av fotografering som verkligen låter mig sväva fritt. Mitt happy place. Jag älskar utmaningen i att ställa mig framför kameran utan en skärm som går att vrida, en fjärrutlösare som vissa dagar väljer att inte samarbeta och mig själv som gör det endast för att få utmana mitt kreativa sinne.

Dessa tre stunder är stunder jag njuter av. Stunder som får mig att må bra. Stunder där jag är i centrum och jag är den enda som styr vad som skall hända. Sedan finns det även lite små saker i livet som jag ser som guldkorn, kortspel med min pojkvän, ta en kaffe lite här och var, måla och skratta med min familj.

Ha en fortsatt fin onsdag vänner,

ta hand om er och N J U T.

Likes

Comments

Instagram@ellenelisabethericson