Instagram@elfmanellen

Tävlingen i lördags gick över förväntan. Eftersom vi har haft dåliga resultat exakt hela året har jag tappat mycket självförtroende och på det har jag inte mått/mår så jättebra.
Men jag hade ändå ett litet hopp, eftersom jag gick ner helt i klasser.
Det var dessutom skitväder med ösregn nästan hela tiden! Underlaget blev såklart sämre och sämre, men det brukar inte vara något Meja reagerar på, som hon inte gjorde nu heller vilket var skönt!
I första klassen (bedA) valde jag att inte få fram henne helt för att hon skulle gå två klasser.
Hon kändes pigg och jättefin! Det var hon även på banan och vi höll ett bra tempo. Vi nollade väldigt stabilt klassen, då fick jag tillbaka lite självförtroende till nästa som kändes jätteskönt!
I andra (bed A:0/A:0) fick jag fram henne ännu lite till, men tänkte inte på att nolla bara komma runt på första försöket.
Men över förväntat nollade vi! Faktiskt en helt perfekt runda finns inte så mycket att ändra på, hade henne framme före och efter hinderna, lyhörd.
Äntligen sitter nollorna!! Vet inte när jag dubbelnolla såhär senast? Oktober, måste det varit. Ibland frågar man sig varför man håller på med det här. Fixar flera timmar dan innan, går upp tidigt, åker till tävling, nervositet, går banan, fokuserar, rider fram, hoppar, kommer in på banan, inne 2min, vägrar ut sig, åker hem. Att man kanske lägger nästan 10h på att hoppa fem hinder? Hahah, men när det går bra glädjs man oerhört men dem 9-10h + tiden i sadeln.
Verkligen berg och balbana!

  • 182 readers

Likes

Comments

Meja skötte sig jättebra igår! Vi hade lite markarbete med två övningar. En travövning, bom, upphöjd, bom som låg mellan ena A/C volten och mittvolten så man kunde rida som en åtta och byta varv varje gång.
Andra var bara en lite upphöjd bom som vi bytte galopp över och jag försökte även ha henne lugn innan, skutta över och få tillbaka henne igen efter.
Travövningen gick inte så jättebra, fick inte henne så mjuk som jag ville. Men jag vet att jag har mycket att jobba på där med henne. Fall jag gör övningar fler gånger ska jag nog ha inspänningstygeln på.
Men jag fick igenom henne väldigt bra i galoppen, den är jag jättenöjd med! Hon jobbade på fint. Sen sitter inte byte helt korrekt ibland, men det är redan stora framsteg!

Idag vilar hon och vi ska försöka klippa henne, det behöva verkligen. Haha, hon ser ut som en isbjörn!😉

  • 221 readers

Likes

Comments

Provade att sätta på bauchert igår, som jag blivit rekommenderad att rida Meja det på eftersom det är lite "skarpare" (eller fördelar trycket bättre) och passar hästar som är lite känsligare i munnen och så, som Meja är. Ridit på det några enstaka gånger innan och hon har gått väldigt bra på det!
Igår kände jag att man får ett mycket bra stöd i handen, "gummibandskänslan".
Haft ett rakt med ändå ledande innan och det har funkat jättebra, men behöver kanske ett som är lite "skarpare". Detta passar nog oss bättre, jag får se i hoppningen också! Ska testa detta ett tag nu och se.😉

  • 225 readers

Likes

Comments

Godmorgon!
Eller ja, klockan är ju snart elva men det blev sent igår/idag. Flyget hem från Mallorca blev ganska försenat så vi kom hem några timmar senare än planerat.. 😴
Det är väldigt skönt att vara hemma igen! Träffat katterna och ska senare åka till Meja, om det inte blir för varmt och fall jag orkar ska jag rida henne lite i paddocken eller skogen.
Nu väntar jätteroliga saker framöver i sommar, såå taggad!!
V26 (vecka som kommer)
Måndag och tisdag ska jag rida och försöka klippa Meja. Ska rida mycket dressyr och lydnad (svara på mina hjälper) eftersom hon också haft semester denna veckan, precis som vi.
Onsdag är det hoppträning, åhh ska bli så kul och hoppa igen! Nästan bara kollat tävling och tränings-videos, haha fick abstinens efter dag 2.
Torsdag vilar hon antagligen för det var någon jobb/fix-grej icchh på hemmaklubben (säger man så i ridsporten också eller är det bara i fotboll?😂)
Fredag, dagen innan tävling så ska rida lite så hon springer av sig, sen brukar det ändå nästan aldrig funka blivit både för mycket energi och för lite, svårt att få det mellantinget. Men ska utöver det packa ihop sakerna, Meja ska duschas och kanske knoppas (?) beror på hur sen/tidig start jag har fall hon hinner ut i hagen eller inte.
Lördag är det tävling i Ringsjön. Tror vi ska hoppa två klasser då hon alltid är finare då, men vi är en så länge bara anmälda till LC (90cm). Men vi ska nog anmäla till en till, antagligen LC+ (95cm) också. Men det viktiga är att vi får tillbaka självförtroende då jag har tappat mycket av det eftersom det inte har gått så jättebra för oss resultatmässigt och det har varit (och är) ett jobbigt år för mig psykiskt, men vi/jag kämpar vi. Jag ger inte upp i första taget!😁😉💪
Söndag har jag ingen plan.

Eftersom det hör blev långt så tänkte jag skriva ett annat inlägg om mina sommarplaner!! ✨💃🎉

  • 248 readers

Likes

Comments

Hej! Detta är min nya blogg, känns både kul och lite läskigt men det ska gå. Jag har som många säkert vet, bloggat mycket innan, jag älskar att skriva. Men jag har fått ta mycket skit och hat, inte bara på nätet, men saker har förändrats då jag är i en längre period då jag inte mår 10/10. Så därför kommer jag inte vara lika "personlig" eller vad man säger, nu som jag kanske varit tidigare eftersom inte allt är som förut, men det är jag väldigt glad över att det inte är.

(Jag ska även prova ett tag med kommentarsfält, men i fall tar jag bort det då jag bloggar och skriver för min egna skull, jag behöver "skriva av mig" ibland hahaha. ;) )

Jag tror att jag främst kommer skriva och uppdatera lite om tävling och träning. Hoppas att ni kommer tycka det är kul och intressant att läsa!

Glöm inte följa mig på Instagram för ännu mer uppdatering, heter @ ​elfmanellen och @​ ellenshowjumping där jag lägger upp mycket hästrelaterat.    

Likes

Comments