Hej gänget! Idag träffade jag @verahamnebo för första gången. Hon sökte en fotokompis och jag nappade direkt. Kul vad sociala medier kan bidra till! Vi satte oss på Kafé magasinet med sitt mysiga orangeri. Deras cappuccino (ja, jag beställde det den här gången också) med havremjölk är magisk. Tips tips tips! Vera tog deras avokadomacka som också är magisk.

Under vår fika pratade vi om allt från framtidsplaner till alkohol och diskuterade foto, vad vi gillar och inte gillar för typ av motiv. Planen är att vi ska träffas så ofta som det bara går och fota. Hur kul? När vi sade hejdå kändes det inte alls som det var första gången vi sågs. Härligt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har fått en del frågor om vad jag har för planer efter gymnasiet och hur jag tänker kring allt med studenten. Sedan barnsben har jag haft en ganska klar bild av vad jag vill jobba med. Det var någon gång kring gymnasievalet som jag blev hundra på att dans var det som skulle bli mitt framtida yrke.

Det finns en del utbildningar att gå om man vill bli dansare. En del kostar och en del är gratis, lite beroende på vad man vill bli och var man vill plugga. Min högsta dröm är att åka till London och läsa "Jazz theatre dance". Kursen är antingen på ett år eller tre år. Där är väl pengarna som äg det största problemet. Det är inte bara utbildningen (som kostar 120 000kr per år!!!!!) som ska betalas, utan också mat, boende och annat nödvändigt. Det optimala är att gå på min första plan, att plugga här i Göteborg. Det är faktiskt på dansskolan jag började dansa på som liten. Ganska kul!

Balettakademien som skolan heter tar dock bara in folk vartannat år och jag missade min chans förra året, vilket gör att jag ofrivilligt måste ta ett sabbatsår. Ser dock det som en fördel, för då kan jag ta klasser, jobba och verkligen vara i min bästa form till audition. Sedan kommer jag förhoppningsvis in och då är början till min största dröm uppfylld. Jag är på gång.

Går det inte vägen är planen och leta efter en annan skola. Har kollat både i Stockholm och Oslo, sedan finns även Danmark och Tyskland. Vad som än händer tänker jag inte ge upp. Det finns så många chanser och alternativ.

Likes

Comments

Jag sitter i min säng, trött - utmattad - helt slut. Det finns ingenting värre än att känna att huvudet inte orkar mer. Somnade när jag landade hemma, vilket jag aldrig gör annars. Avslutar ofta mina dagar med huvudvärk och ibland är den nästan olidlig. Nästan så att man vill sova för att få känna något annat än smärta. Men snart hjärtan, då är det över! Både pågående läxor men också skolan förövrigt.

Vid sådana här tillfällen gäller det att förgylla dagarna med guldkanter. Spexfotot idag var en sådan sak och bullen jag åt efter skolan var en annan. Sådana små saker som bryter mönstret och ger en känsla av något annat.

// I'm sitting in my bed, tired - exhausted - just done. There is nothing worse than feeling like you can't do it anymore. I fell asleep when I got home, something I never do. My days usually ends up with a headache and sometimes it's excruciating. Almost as you want to fall asleep just to feel something but pain. But soon love ones, it will be over! Both homework but also school in general.

On these occasions it is important to glorify your day with golden edges (as we say in Sweden). "Spexfoto" was such a thing and the cinnamon bun after school was another. Small things that breaks the pattern and give a sense of difference.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hösten för mig betyder mysiga tröjor och stickat är en stor favorit. Både större, lite oversize, men också sådana med perfekt passform. Ja, ni ser lite olika alternativ ovan. Detaljer är roliga att leka med, därför har jag valt ut några som är vågade och ett par simpla. Vilken är er favorit?

// Autumn for me equals cozy sweaters and knitted is a big favourite. Both oversize, but also sweaters with perfect fitting. Yeah, you see a few alternatives above. It's fun to play around with details, so therefore I have chosen a few edgy and few more simple. Which one is your favourite?

Likes

Comments

Godmorgon hjärtan! Idag blir en fullspäckad dag, fast jag inofficiellt är ledig. Ska om en liten stund iväg till rehaben och därefter träna en extra timme. Äntligen! Har längtat efter att få svettas bland alla hunkar. Skämt åsido. Vid halv tvåtiden väntas också det fruktade skolfotot. Ingenting jag personligen längtar efter på höstterminen. Roligare blir det imorgon på spexfotot! Ikväll blir det bowling- och middagskväll med jobbet.

Nu ska jag dricka upp kaffet och börja göra mig i ordning. Funderar fortfarande på dagens klädval och känner mig lite småstressad över skolan. En vanlig students liv i sitt esse.

Likes

Comments

Igår kväll spenderas enbart åt plugg. Blev faktiskt klar med mesta vilket känns otroligt skönt, men en ideal lördagskväll var det inte. Idag ska jag fortsätta med precis samma sak fram till det är dags att åka till jobbet. På vägen ska jag in en snabbis i mataffären för att se om en schampo-toning finns inne. Vill nämligen ljusa upp håret. Inte blont, men en ljusare ton av det jag har nu blir en bra början! Känns onödigt att lägga massa pengar på något som jag kanske inte alls kommer tycka om. Och skulle det inte blir bra är toningen ute efter bara en månad.

Mellan frågorna kan man även passa på att mysa med det är trollet. Han kan vara den mest uppmärksamhetskåta katten jag någonsin träffat, men uppmärksamhet får han - mängder av!

Likes

Comments

Ingen har väl egentligen missat att jag bytt ut min estetiska header till denna. Egentligen gillade jag inte den gamla tillräckligt mycket för att den skulle få vara kvar. Den kändes liksom barnslig. Denna gör bloggen mer stilren, vilket är något som för mig är viktigt. Vad tycker ni?

Här är mina nya glasögon förresten! Ganska simpla och fortfarande väldigt diskreta. Har inte riktigt kommit över gränsen där jag kan köra på något färgglatt eller annorlunda. Nästa gång dock, då jäklar ska jag ha ett par bruna med diskret leopardmöster. Tror det kan bli riktigt fett!

Om bara ett par minuter kommer farmor + farfar på besök. Har inte träffat dem på hur länge som helst, så även om dom bara är här en snabbis ska det blir riktigt mysigt! Ganska snabbt därpå åker vi iväg till gammelmormor som firar 85 år på denna jord. På söndag jobbar jag ett kort pass och sedan blir det hem för plugg, plugg och ännu mera plugg.

Likes

Comments

Godmorgon mina fina!

Igår efter skolan mötte jag upp min finaste Clara. Vi ses inte så ofta med tanke på att vi går på olika skolor, men en fika lite då och då försöker vi att få in. Igår satte vi oss på Kafé magasinet på min begäran. Har inte varit där sedan dom byggt upp sitt orangeri. Så mysigt! Jag beställde en cappuccino och Clara tog te och en smörgås, sedan snackade vi skit ett bra tag. Åh vad jag älskar den tjejen!

Likes

Comments