Hej igen. Jag hoppas att idag är en sån dag du mår jättebra, det är ju trots allt fredag, å vem gillar inte fredag? Det här inlägget kommer handla om kön, kroppsvätskor och intima saker så gillar ni inte sånt, gå och läs något annat inlägg.
För två veckor sedan åkte klassen till UMO. Där pratade vi om allt från mobbing, preventivmedel, porr, kärlek och allt. Och det är något jag vill blogga mer om lite längre fram. Just nu vill jag prioritera ätstörningen och allt med den eftersom att jag inte har sån stor lust att blogga.
När vi var där passade jag på att prata med en av dom om att jag behövde nytt recept på mina p-piller och samtidigt bokade vi in en tid för klamydia och två andra könssjukdomar samt för att kolla mina flytningar.
Så i tisdags förra veckan hade jag tid. Jag fick gå in på toa och hon förklarade hur jag skulle göra. Först kissade jag lite i en mugg, det första kisset. Sedan kissade jag resten i toan. Efter det fick jag ta ett långt tops typ och torka lite i slidan, kastade det topset. Sen fick jag ta en ny tops som var lite mer som en liten borste och röra runt den i en halv minut och stoppa ner den i ett provrör med nån vätska. Sen var det yttligate ett tops som jag gjorde exakt samma sak med. Gick och sa till att jag var klar och fick kolla så att mina uppgifter stämde.
Sen fick jag göra min första gynundersökning. Inte en riktig som man gör regelbundet när man är äldre. Men jag fick såklart ta av mig trosor, skor och byxor. La mig på britsen, benen i benstället och långt ner med rumpan. Sen höjdes jag upp lite och hon tog en plast grej och förde in och sedan skrapade hon i min slida. Hon luktade på flytningen. Sedan tog hon lite på sitt finger och hade och kollade på en ph-skala och yttligare lite mer på en lite glasskiva som hon kollade med mikroskop på.
Hon sänkte ner mig och jag fick ta på mig kläderna.
Innan jag la mig på britsen så frågade hon om jag ville ha ett skynke över knäna, och jag sa nej, jag är inte blyg. Och därefter hade vi en jättebra konversation om att vara stolt över sin kropp och vad den kan göra. Hon blev jätteglad att jag med en ätstörning var så himla nöjd och glad över våra kroppar. Våra kroppar är magiska.
Varför jag var på gynundersökning var som sagt för mina flytningar och varför hon kollade på mina flytningar var för att jag upplever att dom har ändrats nåt enormt. Dom har blivit vita, luktar mer och annorlunda och när jag vaknar och ska gå på toa så rinner det liksom. Inte så kul menmen. Det berodde på att jag hade lite högt ph värde annars såg det fint ut. Hon sa att det var normalt och jag är inte orolig. Flytningar är normalt och alla har det, mer eller mindre. Det kan även bero på mina antidepressiva.
Svaret på könssjukdomar testen fick jag en vecka senare, och tack och lov hade jag inget. Och anledningen att jag tog var inte för att jag hade några symptom utan dom brukar alltid fråga om man vill ta test så det var lika bra att jag gjorde det.
Ja det var väl allt, har ni frågor så kan ni alltid fråga, ingen fråga är för dum. Annars får ni ta hand om er! Kom ihåg att jag skriver detta för att jag själv hade velat läsa detta när jag var yngre.
Frivilliga krama❤️

Bilder från google.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Hej igen, det var ett tag sen sist. Har allt och inget att skylla på så drar inte ens upp det. Tänkte uppdatera er om läget bara. Ni som har en blogg vet kanske hur det är när man inte bloggat på ett tag och då får man typ inte alls någon lust sen. Ju längre tid ju mindre vill man blogga. Självklart saknar man å skriva av sig men sån är jag iallafall. Vad har hänt på senaste då?
-Jo jag har varit på min första gynundersökning, tänkte ifall ni kanske vill ha ett separat inlägg om det, varför och lite så?
-Har bytt antidepressiva till ett nytt märke och 50mg så biverkningar av det, ja. Vet dock inte om dom har hjälpt så mycket annars. Svårt för mig att säga.
- Har börjat gå på dagvård hos mitt team. Alltså att jag är där från nio till tre och dom ser mig och mins måltider.
- Skolan och skolvännerna sviker gång på gång men jag bryr mig inte. Jag kan vara själv.
-Har bestämt mig för att försöka vara lite gladare, positivare och snällare för varje dag som går.
- Har fått otrolig motivation till att bli frisk. Det är bara det att jag inte vill äta. Låter sjukt men jaja.
- Ska äntligen få redovisa/ berätta om min ätstörning i klassen. Vill göra det för hela skolan och för andra skolor. Det är ett otroligt viktigt ämne.
- Det är mycket annat som händer också. Vänner som flyttar, sårar, är oklara osv.
- Depp av vädret.

Två låtar jag gillat på senaste.

Kollar ni förresten på idol? Vem tror ni vinner och vem hejar ni på? Själv tror jag Hanna vinner men jag hoppas och hejar på Gabriel.

Planer framöver är att jag ska på soc imorgon. Sen i december ska jag på en trip med mina vänner och på nattcup.

Har ni frågor så skriv.
Frivilliga kramar

Likes

Comments

Idag som ni vet är det farsdag och därför tänkte jag att jag kunde blogga om det. Vad har du gjort med din pappa idag? käkat god mat? gett han någon present? Jag har inte ens skickat ett sms till min pappa idag och jag tänker inte göra det heller. Om ni har läst min blogg ett tagg eller känner mig så vet ni kanske att vi har ingen kontakt. många a min vänner frågar mycket om honom, de finns dom so till och med undrat om han är död, och ja i mina ögon är han det. När jag säger att vi har noll kontakt och att jag inte vill ha med han att göra så är det många som frågar varför och inte heller tror på mig, men det är så. Jag har inte ens hans nummer inlagt i min mobil. Det märks så tydligt att jag inte har någon pappa, jag är ALLTID med min mamma och pratar bara om henne. Hade det varit ett måste att ge sin pappa en present så hade jag köpt en "världens bästa pappa-mugg" och sedan slängt den i backen och lindat in. han har gjort nada för mig och jag klarar mig utan honom. Och nej jag häger inte ut han nu för jag nämner inte hans namn och han vet om allt detta själv.

Så istället för att skriva grattis på farsdag till min pappa så skriver jag det nu till alla pappor som tar hand om sina barn rätt, så tycker du att din pappa gör ett bra jobb som pappa så kan du ju hälsa grattis från mig.

och ett stort grattis och tack på farsdagen till alla ensamstående mammor som blivit lämnade av papporna, ni gör ett otroligt jobb, ingen fattar hur bra ni är, min mamma är en av dom så grattis till henne och har du en mamma som blivit lämnad av din pappa och att du blivit lämnad av din pappa så hälsa tack och grattis på farsdag för att hon kan vara både mamma och pappa till dig och kanske även dina syskon.

Grattis alla pappor som gör ett bra jobb, oavsett om du är en kvinna eller man så är denna dagen till för er som gör ett bra pappajobb till era barn. 

Likes

Comments

Förra veckan var det spökvandring på ungdomsgården. Jag var med och skrämdes, såklart. Jag älskar skräck och spöken och halloween. Tänkte visa lite bilder hur jag såg ut.
Tyvärr hände det jättetråkiga saker som gjorde att vi fick avsluta spökvandringen. Sexuella trakasserier, jag vet vilka som blev utsatta och vilka som utsatte. Det är polisanmält. Menmen... vissa har inte mer vett än så, tyvärr.

Likes

Comments

Hej. Äntligen ett nytt inlägg. Jag mår fortfarande skit, verkligen. Vill inte träffa någon, orkar inte gå upp ur sängen, orkar inte äta, orkar inte tänka, vill bara sova å må skit...
har tänkt på en sak, vart går gränsen, hur långt får ens bästavän gå? När kan man förlåta och när har det gått för långt? Jag menar det är ju bästavän av en anledning men om den bästa vännen sviker en gång på gång. Bara en sån sak att det man säger förväntas ju stanna där men när det går vidare? Bör man förlåta sånna misstag? Förstår 10 första gångerna att man kan förlåta men när det fortsätter? Och om man till och med sagt att man vill att det stannar mellan oss.
Och det här med känslor, har jag känslor för någon och min bästavän vet det, och sen går den bästavännen och kladdar på den personen JAG har känslor för, själv backar jag så fort jag får veta att någon har känslor, jag backar och hjälper till att finnas där. Vet inte vad andra tycker men jag försöker iallafall.
Jag vet att vi alla är unga och dumma och alla gör misstag.
Just det här med att kladda på någon som man har känslor för, usch dom lämnar jag ur mitt liv på en gång. Dom är ju ändå medveten om det, sen kan jag acceptera ett förlåt absolut.
Vet verkligen inte var gränsen går, just nu känner jag mig bortglömd, smutsig, osynlig och sårad. Jag har ett femtal personer jag känner att jag kan lita på just nu, och jag är den som alltid brukar lita på allt och alla men jag har nog fått en käftsmäll av det. Trust nobody förstår jag mer och mer. Det är fåtal tjejer jag litar på men mest killar. Killar förstår mig på ett annat sätt känns det som. Är sjukt tacksam för de som finns för mig och ännu tacksammare för er femtal som jag kan lita på, er älskar jag.
Vet inte riktigt vad meningen med detta inlägget var men jag ville skriva av mig och om ni känner samma så vet ni att ni inte är ensamma.

Likes

Comments

Hon sitter hemma på sitt rum, scrollar Facebook flödet på mobilen. Festival om en vecka och två dagar. Hon tvekar länge om hon ska gå. Hon frågar sina vänner. Självklart ska du gå, vi ska gå svara hennes vänner. Hon funderar ändå länge om hon ändå ska gå, hon vet ju inte vad hon ska ha för kläder. Hon frågar sina vänner, en tjejkompis ska ha en tajt kort kjol, höga klackar och en kort och ur ringad tröja. Den andra tjejen ska ha slitna jeans och en t-shirt, en tunn långkofta och sneakers med låg klack. Hon bestämmer sig efter flera dagar att hon ska gå. När dagen är kommen tar hon på sig ett par vanliga blåa jeans och en tunnstickad tröja och ett par sneakers. Dom träffas utanför festivalområdet och går tillsammans in. Någon artist börjar prata och dom står och tittar. Publikhavet är lugnt men det är mycket folk. Efter bara några minuter känner hon något på hennes rumpa. Efter en liten stund känner även tjejen med långkoftan något på hennes rumpa medan hon i kjol inte känner något under hela kvällen. Det fortsätter på henne, hon med jeans. Det blir mer och mer. Snart dras även hennes byxor neråt. Hennes kompisar märker detta och dom flyttar sig bort från scenen. nu står dom under några träd och dom försöker förstå vad som hänt. Dom hinner inte gå till polis innan killarna kommer till dom. Den här gången är dom fler. Förut var det tre-fem killar. Nu är det 10-15. Platsen tjejerna befinner sig på är lite avlägset från alla andra människor. Killarna kommer och börjar skrika fula saker. "Varför drog ni för?". "Sexig rumpa". Tjejerna vänder och går bort, bort från killarna och bort från scenområdet. Dom känner sig äckliga och vill lämna platsen. Killarna springer efter. Nån kille får tag i nån tjej, och en annan kille i en annan tjej. Någon kille filmar. Någon annan kille skrattar, en pekar, en hejar på. Tjejerna gör motstånd men killarna är för starka. Efter inte ens en kvart har tjejerna smink i hela ansiktet. Blåmärken på kroppen. Ont i själen, huvudet, brösten, rumpan, magen, händerna, fötterna, dom har ont överallt men kan inte göra mer. Dom gör motstånd, men över dom sitter ett femtal killar och håller ner dom mot marken medan dom turas om att övergreppa henne på sexuella vis. Dom har sagt nej. Dom har skrikit sluta. Dom har gjort motstånd. Ingen ser för ingen är där. Dom är mer eller mindre i en skog. Ingen hör deras rop för killarnas händer med jord, grus, stenar och smuts täcker deras munnar. Tjejerna försöker sparka, slå, bita, men inget hjälper dom. Det känns som en evighet. Slag efter slag, slickar efter pussar och ord efter ord. Efter 30-60 minuter är den biten över, killarna släpper dom och springer sin väg. Tjejerna gör en anmälan. Det går några månader. Allt läggs ner. Det fanns inte tillräckligt med bevis, trots att killarna filmade. 

Tänkte du på att tjejerna tänkte innan om de skulle våga gå. Vad dom skulle ha på sig. Att dom tafsade på hon med jeans och inte hon med kjol, det spelar ingen roll vilka kläder man har. Att när dom blev ofredade gick dom undan, inte killarna som gjorde det. Tjejerna som blev övergreppade fick ärr resten av sina liv medan killarna som gjorde det går fria. 

Vi tjejer (och killar och ickebinära) ska kunna gå klädda hur vi vill utan att få skit på oss. Jag säger inte att man ska gå i underkläder för det finns såklart gränser MEN du ska kunna ha kjol och korta urringade tröjor utan att behöva tänka om du kommer bli våldtagen eller att du ska känna dig obekväm. Ett nej är ett nej, ett kanske är inte ett ja, ett inte ja är ett nej. Du ska kunna ha kjol, shorts, gå utan bh i ett linne, våga gå hem själv i en skog, när det är mörkt. Det är inte okej att vi ska behöva känna oss obekväm för att detta har blivit vardag. 

Ni får byta ut ordet kille mot tjej och tjej mot kille, det är inte det som är poängen, poängen är att detta är vardag, vi måste öppna våra ögon. Jag vet att jag kommer få otroligt mycket negativ respons för det dåliga jag skrivit nu (som jag inte anser finns för att allt detta ÄR sanning, det ÄR vardag) och många kommer fokusera mer på det negativa än det positiva, men så är det. 


Likes

Comments

Hej hörni! Jag har gått in i väggen totalt. Det börjar bli vinter och depressioner kommer... inte nog med det så är skola, hemma, vänner, känslor, sjukhus och allt är ett rent helvete. Får ångest av allt och alla, det enda jag bryr mig om nu är mig själv och dom jag bryr mig om på djupet. Skiter i skola, ätstörning och falska människor.
Ska kämpa stenhårt i två veckor med ätstörningen nu då så många personer har stöttat mig på rätt sätt vilket inte är att säga "det är bara å äta, du kommer fixa detta". Kommer fortsätta med näringsdrycker och äta rejält sen får vi se om jag blir piggare eller så.

Ska även sluta med antidepressiva så håller på sakta och säkert att sänka dosen tills den är 0, känns sådär, den har ju inte gett någon positiv påverkan så det ska väl inte göra något. Läkare vet inte hur dom ska hantera mig, har fått fylla i papper om tvångsbeteende/tvångshandlingar och tvångstankar. Så vi får se vad det ger.

Skolan.. fy... mår så dåligt varje gång jag ska dit och då kanske ni tänker "men var hemma då, du har ju giltig frånvaro" men tro mig, jag är en tjej som vill komma långt i livet så skolan är självklart för mig men just nu känner jag att jag skulle kunna vara hemma. Länge.
Dom jag varit med tidigare i skolan beter sig falskt mot mig vilket är skit, rektor och lärare beter sig som om jag hade ebola eller nåt. Sjukt. Jag vill och kommer byta skola så fort som möjligt. Vill inte gå in på mer detaljer men usch, såhär dåligt över skola har jag aldrig mått.

Hoppas ni har haft en bra helg iallafall. Det har jag kan jag lova, har träffat så sjukt härliga och roliga människor och fått lära känna nya människor, dom vet vilka dom är och shit, det är ni som får mig o fortsätta med livet varje dag❤️
Sliten Ellen hälsar trevlig vecka och frivilliga kramar💞

Likes

Comments

Tror ingen av er har missat detta.. kanske #ididit men inte #metoo
Detta är ett otroligt viktigt ämne.
Har ni missat så ska jag snabbt berätta,
#metoo är en hashtag för att visa att man blivit utsatt av sexuella trakasserier, sexuellt våld eller sexuella övergrepp. Att visa att det inte är offrets fel, det är ALDRIG offrets fel, oavsett hur du är klädd.
#ididit är för dom som vågar stå upp och visa att dom gjort något av det. Offren vågar vissa upp sig men var är ni som gjort allt?

Det är ett viktigt ämne, inget offren borde skämmas över. Dom som borde skämmas är dom som gör att vi behöver skämmas över mänskligheten, vara rädd att vara på stan i kort kjol och dom som gjorde att hashtagen kom till..

Jag tror alla vi har blivit utsatta. Det beror på hur man tar det också såklart. Men när folk på stan busvisslar åt min rumpa på stan, är det meningen att jag ska bli glad då? Aa för att jag har fin rumpa men vad ger dom rätten att slänga ur sig äckliga kommentarer om MIN KROPP? Min kropp kommer alltid vara min kropp. Jag är stolt över min kropp och jag säger till när någon slänger ur sig saker, tro mig, det blir tyst på dom!
Våga stå upp för dig, din kropp, dina rättigheter och låt INGEN förutom du bestämma över din kropp.
Tyvärr har jag blivit utsatt så att jag kan använda hashtagen, men jag hoppas att detta inte ska finnas om ett år!
Snälla ni, prata om det och anmäl, det är viktigt. Jag finns att prata med, det finns föräldrar, lärare, psykologer, poliser, allt. Det går att prata.
Det får mig att må så fruktansvärt dåligt att se alla som använder hashtagen.
Hoppas ni mår bra! Frivilliga kramar💞

Likes

Comments

Typ det jag längtat mest efter. Kommer inte ihåg priser på allt men ska försöka så gott jag kan. Sisådär bilder också menmen. Har ju köpt mat, dricka och äventyr också men det tar jag inte med.

Fick dessa solglasögon av en kompis i Dubai, hur snällt och hur fina är dom inte??

I en carrefour i burjuman så köpte jag detta vaseline, det luktar drömmigt gott. Tror den kostade runt 13 Dirham vilket är cirka 30kr.

I deira så var vi in på en smyckesaouk där dom hade typ riktiga pärlor och stenar och sånt. Där köpte vi detta.

Detta fina pärlarmband som jag totalälskar, tydligen är det riktiga sötvattenpärlor.
35 AED- 75-80kr

Köpte även kulband som present till en kompis och det var tydligen några dyra stenar eller nåt, som betyder något bra. 50 AED-110-130kr
Och två armband som också är presenter till kompisar. 35AED st- 75-80kr

I en annan souk i deira köpte jag denna arabiska klänning som var svindyr men duktig som vi är så prutade vi ner den till 120AED-260kr

På dragonmart så köpte vi mer presenter till kompisar.

Dessa två klockor för 25AED st- 55-60kr.

Denna klocka för 135AED-300kr.

Och till mig köpte jag en superfin ring för 25AED-60kr
Och ett jättefint armband för 35AED-75-85kr

I Al Karama var vi in i en souk typ och köpte jättefina väskor.

Lilla rosa kostade 25AED-60kr
Stora rosa kostade 35AED- 75-80kr
Vita kostade 35AED-75-80kr
Blåa kostade 35AED-75-80kr

Där på samma souk köpte vi även två nallar typ för 10AED St.- 15-20kr

Och i burjuman var jag inne på forever21

Helt kär i den här jackan som var på rea så den kostade bara 30AED- 70kr

Och den här blåa kjolen med en jättefin dragkedja. 49AED- 120kr

En powerbody/ baddräkt. 59AED- 140kr

Och sist och finast är denna gröna body med massa fina detaljer. 69AED- 150-160kr.

Likes

Comments

Varför åkte ni just till Dubai?
Vi hade länge planerat att åka till ett arabiskt land och ett land som inte är sönderturistat.
Vart bodde ni?
Vi bodde i närheten av Al Mankhool/ Bur Dubai.
Hur hade ni råd?
Mamma fick försäkringspengar.
Hur lång tid tog det?
Allt gick väl på en månad och med allt menar jag att fixa pass, resväskor, flyg, boende osv. Resan i sig tog ca 10 timmar med flyg, tåg och transfer.
Hur länge var ni borta?
Hela resan var på nio dagar men vi reste ju två dagar så vi hade sju semesterdagar.
Hur gick det med din ätstörning?
Hade semester från ätstörningen, alltså blev inte i tvingad mat men åt ju fortfarande.
Kommer du rekommendera vidare detta?
Om man gillar bilar, araber, hetta och stadsliv.

Tips-

Mat: Åker ni till dragonmart så ät på Chinaway, detvar den godaste maten på hela resan.

Shopping:
Dragonmart har helt klart den billigaste shoppingen, vill ni gå i souker (marknader) åk till Al Karama.

Bad: Kitebeach är hur underbart som helst.

Sevärdheter: Desertsafari, åk taxi nånstans för längs vägen ser man så mycket häftigt.

Annat/ Negativt:
Skippa Dubaimall, Burj Khalifa och Deria. Det är inte alls så bra som det låter. Dubaimall är dyrt så är man vanlig svensson och vill shoppa och inte spendera flera tusen så bör man skippa detta. Burj Khalifa var inte alls roligt, man ser lampor ner men lägg din tid och pengar på något annat. Deira Souks var inte alls billigt, det gick inte ens att pruta nånting.

Istället för Dubai Mall- Dragon mart 1 & 2
Istället för Burj Khalifa- Desert Safari
Istället för Deira Souks- Dragon mart 1 & 2 eller Al Karama market.

Godaste kycklingen.

Har ni inte haft mig på snapchat story så har ni missat mycket, beelllaaan heter jag ifall att!

Likes

Comments