​Idag besökte vi ett cafe i Square one (ett jättestort shoppingcenter som ligger precis där vi bor) som heter Peace Treats. jag har för mig att det är Drakes cafe, ni vet artisten men jag är inte säker. Det är ju iallafall en bild på han. Jag testade milkshaken till höger, D.R.E.A.M hette min och den beskrivs som "chocolate chip vanilla milkshake topped with donuts & chocolate ice cream- a donut lover's dream" och den var faktiskt riktigt god. Mamma som inte tycker om sött tyckte att den var god, 5/5! Amanda testade en milkshake som hette Brewed Awakening, "Vietnamese iced coffee milkshake drizzled with Nutella espresso syrup. Covered in marbled chocolate. Served with a pizzelle cookie & wafer straw. Good morning Vietnam​​!". Jag smakade aldrig den men jag tror att den var god, dock innehöll den kaffe. Det var helt klart värt ett besök. Nu är det sovdags, klockan är kvart i 11 så jag ska väl sova om nån halvtimme. Kram 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan på er!

Ursäkta för dålig uppdatering (börjar bra haha). Har egentligen inga vettiga ursäkter för den usla uppdateringen, men nu är det dags. 

Jag är sjuk och har varit det i ungefär 16 dagar. Jag var sjuk två veckor i början av juli och det visade sig då att jag hade halsfluss när vi åkte upp till sjukhuset för att kolla upp vad som var fel. Jag fick då penicillin som jag skulle äta i 10 dagar. När jag hade tagit medicinen i 9 dagar började det klia på kroppen och jag fick som nässelutslag över hela kroppen. Det kliade fruktansvärt mycket och mina fingrar svullnade upp, mitt vänstra öga svullnade upp som ni kan se och mina öron såg ut som avatar öron, har fått ett nytt smeknamn i familjen "avatar" haha kan hålla med om att jag var inte så långt ifrån ;) Vi åkte till vårdcentralen dagen efter och fick allergitabletter utskrivna som gjorde så att det sluta klia och svullnaderna gick ner.

Jag var frisk i några veckor men efter en vecka här i Kanada sjuknade jag in igen och fick hög feber och en så vi åkte till en "walk in clinic" vilket är som en privat vårdcentral som finns överallt här. Vi tog streptokockprover som var negativt (inga strepto-bakterier). Jag bättrade på mig under veckan och behövde inte ligga i sängen längre så vi tog en tur till en minigolfbana i Tisdags där jag höll på att svimma antagligen av värmen och att jag inte var helt frisk, så vi tog en taxi hem till lägenheten. Nu till helgen fick jag otroligt ont i nacken och vi trodde att det var nackspärr eftersom att vi sovit med öppet fönster, men det kändes märkligt att ha ont i halsen av nackspärr och dessutom sova princip hela dagen. Så på kvällen bad mamma mig att kolla ner i halsen och då såg vi fullt med vita prickar på ena halsmandeln. Så vi ringde pappas kollegas fru som är läkare och bad om tips vad vi skulle göra eftersom att alla walk in clinc's var stängda klockan 22 en söndagskväll. Hon tipsade oss att åka upp till sjukhuset och se vad som var fel. Så vi tog bilen till sjukhuset i Missiauga och skrev in oss, klockan var då ungefär midnatt. Runt tre på natten fick vi träffa en läkare som tog blodprov, lungröntgen och halsprover. Det visade sig att jag har körtelfeber och öroninflammation.. Så nu käkar jag penicillin för öroninflammationen men tyvärr finns det ingen medicin för körtelfeber då det är ett virus. Antagligen har jag haft det hela sommaren och utslagen beror på att jag fick medicin för halsfluss men jag har körtelfeber så det "krockade" ihop sig. Så nu blir det vila i några veckor, hoppas att jag ska kunna träna inom kort så att jag är i form till try outs för fotbollen. Så himla tråkigt bara att vara trött hela tiden och inför skolan.

Ha en bra dag! xo Ellen

Likes

Comments

hej allesammans!

Det är jag som är Ellen Sjöstrand jag och är 13 år gammal. Jag har aldrig haft en blogg innan så detta känns lite ovant men spännande. Ungefär som att skriva en dagbok som andra får ta del av. Jag och min familj har precis flyttat till Kanada, Toronto och det var nog när allt var klart som iden kom upp att jag ville starta en blogg. Eftersom att det är svårt att hålla kontakten med alla mina vänner när jag flyttat kan de även läsa här vad jag gör om dagarna, självklart alla andra som också vill läsa bloggen. Min syster har haft en blogg i många år och mamma har också precis startat en blogg.

Lite om mig och vem jag är: Jag spelar fotboll och handboll vanligtvis. Som person är jag väldigt glad (oftast iallafall), tänker på alla runt omkring mig och sen är jag nog väldigt spontan. Detta tycker jag själv men ni får fråga mina kompisar om ni vill veta mer haha. Jag har en storasyster som är tre år äldre än mig och heter Amanda, min mamma heter Pernilla och min pappa heter Niclas.

Till en början är planen att jag ska dela med mig av flytten och livet just nu. Sen kommer bloggen handla om min vardag, tips, mat, resor och lite gott och blandat. jag hoppas verkligen att ni kommer att tycka det jag skriver är intressant och att ni vill följa mig och min familj ifrån andra sidan jordklotet.


xoxo Ellen

Likes

Comments