Idag åkte jag upp till Göteborg för att gå på det första get ready mötet och göra det obligatoriska ELTiS-testet.

Det var väldigt kul att lyssna på det dom hade att säga och utöver Explorius ambassadören ( som varit i NZ ) var där också en utbytesstudent som var i USA 15/16. Så det var speciellt intressant att lyssna på henne eftersom att USA är mitt värdland.

Engelskatestet har jag inte varit så nervös för och det tycker jag inte att ni ska vara heller, det kändes ganska lätt och jag tror att det gick bra för mig.

Bye

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!

Det har hänt liiite sen jag skrev här senast, tillexempel så har jag hunnit börja gymnasiet! Ny skola, nya lärare och en ny klass, jag hade inte alls några höga förväntningar och verkligen inte på min klass. Nu har klassen varit iväg på en 5 dagars resa till Fiskebäckskil ( Bohuslän ) och det känns som om det kommer kunna bli ett bra år innan jag lämnar dom ;))

Till det som jag ville säga, JAG HAR BÖRJAT MED MIN ANSÖKAN! Känns jättekul att det går framåt då det stått still ett tag nu. Har iallafall skrivit ut en massa papper som ska skrivas på och sedan skannas in som pdf-filer, svarat på en massa frågor och fixat tid för en läkarundersökning den 14/9. Har runt 20 dagar på mig innan ansökan ska in och det tror jag att jag ska kunna fixa, annars får jag bara ringa Explorius så att jag får lite längre tid.

Tillbaka till frågorna på ansökan, dom är så svåra! Eller inte svåra på det sättet utan mer att man verkligen måste tänka till. Igår satt jag med en fråga i säkert 1 timme, inte för att jag skrev så mycket men jag tänkte jättemycket! Men det känns ändå hur kul som helst att sitta en liten ( ? ) stund varje dag med ansökan och väldigt skönt att få det gjort i tid så att man inte stressar ihop något halvdant när det är två dagar kvar till inlämning. Jag vill verkligen att det ska bli så bra som möjligt, såklart! Nu borde jag ta fram matteboken men det kan hända att jag fixar lite med ansökan istället ;)

Hejdååå 😘

Likes

Comments

Vet att jag sa att jag inte skulle lägga upp mer förens efter sommaren. Jag tänkte bara skriva om "mina datum" ( då jag hade intervju osv ). Sen tänker jag att jag lägger upp lite här när jag har tid och lust men det kanske inte blir så mycket eftersom att tanken med bloggen är att skriva i huvudsak om mitt utbytesår.

              D A T U M

15 april: Jag skickade in min intresseanmälan

16 april: Jag fick ett samtal från Explorius om att boka intervju. Bokade intervjun ca 2 dagar senare.

21 april: Jag hade skype-intervju, 2/3 på svenska och 1/3 på engelska. Jag blev antagen samma dag ca 3h efter att intervjun avslutades.

22 april: Tackade ja till platsen!

Som ni ser tog det ganska exakt en vecka från det att jag skicka intresseanmälan till att jag var antagen och tackade ja. Uppfattningen som jag fått av Explorius hittills är väldigt bra! Dom jag har pratat med har varit jättetrevliga och de hanterade allt med intervjun väldigt professionellt och smidigt. 

Jag kommer att skriva mer om varför jag valde att åka med Explorius och om hur min intervju var en annan gång. Är verkligen jättetrött nu, GOD NATT
Likes

Comments

​Tänkte bara skriva väldigt kort. det kommer inte uppdateras här tills efter sommaren då jag får mina ansökningshandlingar. Det finns inte så mycket att skriva innan dess. Har iallafall blivit preliminärt antagen. Det var la det, hej då tills vidare 


( Längst upp till höger på sidan finns en widget ( bara tryck på den ) där jag kommer att länka andra utbytesbloggar 17/18. )

Likes

Comments