Stockholms guldkorn , Mellan himmel och jord

Hej! Asså hur gott ser inte det här ut!? Åt lunch med Livia på Hälsocafet på söder. Andra gången jag har varit där och de har väldigt gos vegansk mat! Jag och Livia hade det jätte mysigt, vi satt och snacka om livet och allting vilket var sjukt mysigt! Har haft en väldigt chill dag idag, vilket har varit skönt. Har försökt ignorera det faktum att jag har sjukt mycket som ska in i skolan nästa vecka haha. Hoppas ni har haft en härlig lördag, PUSS.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Asså ser ni hur fin höstsol det är idag!? Jag har haft en väldigt lång men rolig dag i skolan. Jag åkte in så att jag var i skolan vid nio tiden för att gå på kristnaskolgruppsmötet vilket var lika roligt som alltid! Efter det gick jag över gatan från skolan och träffa Mickis för att äta lunch, eller jag åt lunch och hon drack te för hon hade precis ätit frukost. Åt en bit mozzarella pizza som verkligen var fantastisk så gå till Morelli om ni har tid någon gång. Jag och Mickis hade det såå sjukt mysigt med att snacka om skola, killar och allt annat viktigt ;) Efter det så börja mina lektioner för dagen med svenska, kemi och Global hälsa, så nu är jag rätt så slut ändå. Har dock sjukt mycket nästa vecka så ska försöka plugga lite när jag kommer hem. Kram på er!

Likes

Comments

Hej!

Igår var jag iväg med andra elever från min skolan som går specialiserings kursen global health and development iväg på UNs event där de presentera deras raport för 2017 som heter Worlds Apart: Reproductive Health and rights in an age of inequalty. De som tala var Sveriges biståndsminister, Isabella Lövin och Chefen för FN:s organ för Global Health, Natalia Kanem med ledaren för RFSU. De talade mycket om att flickor tvingas föda barn och att många flickor och kvinnor alldeles för ofta utsätts för sexuella trakasserier. De tog också upp kampanjen #metoo som helt och hållet har tagit över den svenska median de senaste dagarna. Jag valde igår att delta i kampanjen och la ut ett inlägg på fb om allting. Jag själv har aldrig utsatts för några grova sexuella trakasserier som våldtäkt eller något dylikt. MEN jag har blivit utsatt för att killar har ropat eller visslat på mig när jag är ute och går, att en kille började dansa tätt in på mig på min inspark i ettan och mer. Det faktum dock att jag inte har blivit utsatt för något grovt gjorde dock att jag behövde stanna upp och tänka om jag ens hade rätten att delta i kampanjen. Men det handlar inte om hur grovt de sexuella trakasserierna har varit utan det faktum att de har hänt och bara för att samhället normaliserar sexuella trakasserier så är det fortfarande inte okej.

Jag läste ett inlägg på fb i morse som min syrra skicka till mig om att killar nu blir oroliga för vart gränsen går mellan att flörta med någon och sexuella trakasserier. Till er vill jag säga att så länge ni respekterar kvinnor eller tjejer så kommer ni inte gå över gränsen. Kom gärna upp och säg att ni tycker att vi är fina eller vad ni nu än vill säga men om vi väljer att säga nej, ta det nejet och gå. Prata gärna med oss men ta er aldrig friheten att ta på oss. Det handlar om basic respekt att våra kroppar är våra och inte något du får bestämma över. HÄR finns länken till original inlägget om ni vill läsa det.

En sista punkt som jag tror är viktig att komma ihåg är att denna kampanj inte är och kommer inte vara ett sätt att mäta hur många sexuella trakasserier som förekommer i Sverige, det ska bara ge en oformell bild av hur många som utsätts för det och sätta ett ansikte på offrena så att problemet blir lättare att förstå. Om man har utsatts för något så har man ingen skyldighet alls att delta i kampanjen eller att berätta om det. Dock tror jag att det är viktigt att vi avnormaliserar de sexuella trakasserier som förekommer för det är inte okej och ett sätt att göra det är genom denna kampanj.

Likes

Comments

Hej! Har literally gått runt med träskor, slitna gamla Levi jeans och en gigantisk ulltröja från Island hela helgen. Skrev ju i förra inlägget att jag var påväg ner till landet över helgen så var där fram tills fyra tiden idag då vi åkte hem. Fick verkligen en paus från skola och stan för att ta det lugnt så det var precis vad jag behövde! Nu är det bara 2 veckor kvar av sportlovet vilket också betyder 2 veckor kvar tills jag åker ner till HALMSTAD! Ska ner och hänga med min fina vän Olivia i fyra dagar, är så sjukt taggad, nu måste jag bara överleva skolan först haha. PUSS på er!

Likes

Comments

Mellan himmel och jord

Hej! Hade en så mysig kväll med min syrra Amanda och vår kompis Sofia igår! Vi satt och prata om livet till typ halv ett och bara hade det så sjukt härligt. Blir så glad att jag har en sån fin vän och syster.

Sitter just nu i bilen omväg till sommarstället med mamma och pappa, fick inte sova så mycket i natt för att vi skulle upp tidigt för att komma iväg men har försökt sova lite i bilen i alla fall. Vi ska plocka svamp och ta det lugnt idag och imorgon innan vi stänger stället för gott detta år. Känns faktiskt väldigt skönt att få komma ifrån Stockholm och slappna av lite under helgen. PUSS på er!

Likes

Comments

Hej! Är helt slut idag efter skolan, men det har varit en rolig dag i skolan för Anika fyllde 18 idag! Så sjukt kul (jag är typ mer taggad än Anika själv haha), hon är sista i vår grupp som blir myndig så det är roligt.

Har haft lektioner till 20 över fyra så är jätte trött nu. Har inte så mycket att skriva idag haha men sitter på tåget och lyssnar på pod, kan göra ett inlägg någon dag om poddar jag gillar att lyssna på. Kram på er <333

Likes

Comments

Nya inlägg

Hälsocafet

Höstsol

#metoo