Bilder från en av sommarens finare kvällar

Då är jag sedan en vecka tillbaka hemma i Stockholm för att ladda om (och packa om) batterierna. Lägger en riktig pang-sommar bakom mig och blickar med stor förväntan fram mot ett år i Åre. För min del får gärna snön och vintern komma redan imorgon....!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Att detta redan är "förra helgen" ?! Hur gick det så snabbt? Men förra helgen var i alla fall värd att minnas. Underbar var den. Upp till Vemdalen åkte jag för att träffa massor av saknade människor och njuta av mitt älskade Vemdalen. Åh som jag saknat det placet och som jag mår bra av att bara vara där.

Stora hjärtan till den helgen!

Likes

Comments

Då var det söndag igen och ännu en vecka är avklarad. En riktigt tung vecka för min del. Å ena sidan har den varit en härlig vecka med många härliga stunder. Jag har varit i Fjällbacka och bara strosat, ätit frukost i Tjurpannans naturreservat (de fina bilderna i inlägget), badat i ett riktigt varmt hav och deltagit i en hejdundrande 5-kamp. 

Men å andra sidan har känslor av oro och nedstämdhet varit närvarande under hela veckan. Jag har känt mig ful, tjock, nästan lite äcklad av mig själv och haft hemlängtan. Men inte dör jag utav det och farligt är det absolut inte. Men det känns som att unga idag har en tendens att på något märkligt sätt tro att det är något allvarligt fel på dem så fort de känner sig lite nedstämda i en dag eller två? Att de skulle vara deprimerade bara för att de har en dag då de inte är på topp. Men vem har sagt att livet ska vara lätt? Att det ska vara smärtfritt och att man ska ta sig fram genom det på fluffiga moln? Ingen skulle jag våga säga och om, så är det inget annat än en lögn. Livet går upp och ner, för alla och den här veckan gick det ner för mig. Men man får inte glömma bort det då människor inte är lika haj på att visa upp de dåliga och mindre charmiga stunderna i livet för omvärlden. Och som en slutkläm på detta kör jag mitt livsmotto som i alla fall får mig att må en smula bättre i de stunder då tårarna är på g: - Ju mer jag gråter, ju mer kan jag skratta sen.

Likes

Comments

​En till sommarkväll som jag känner att jag vill dela med mig av. Det krävs inte mycket. Och citatet som Julia drog när vi satt där högt över världen blev pricken över i:et. "Allt innehåller lite glitter" 

Likes

Comments

​En vän, en longboard, en kamera, lite snålt med sol och värme men en stark känsla av frihet och lugn. Det är vad som behövs för att jag ska känna mig sådär väldigt till freds. Underbart var det! 

Likes

Comments

Då var det klart. I höst förflyttar jag mig upp till Åre för att i två terminer plugga till skidlärarlinje. Om jag är glad? JA! Om jag är nervös? JA JA! Och om jag är taggad? JA JA JA!

Likes

Comments

Mat kan ju vara det bästa med livet?

Bild 1-2: Gjorde hemmagjord sushi i förrgår (eller jag satt mest och hejade på och sa hur fint det blev) och det kan jag säga var en riktigt höjdare! En riktig pang-middag skulle jag vilja kalla det, och mycket instagram-vänlig som jag också utnyttjade, såklart. För jag vill ju visa upp de charmigaste 

Och bild 3: Min "inte alls instagram-vänliga bild" på dagens middag. Trött och sliten kom jag hem från jobbet. Tänkte ge mig ut och springa men viljestyrkan fanns inte där idag och då blev det inte roligare middag än såhär. 

Majoriteten av det vi postar på sociala medier är just bilder på stunder då våra liv är på topp. Om man kollar igenom min instagram så ser även mitt liv väldigt glammigt ut. Inte en tråkig stund eller dipp där inte. Och visst är livet just precis så underbart ibland och det är väl därför jag vill dela med mig utav detta (och såklart skryta lite). Men man får inte glömma bort att med jämna mellanrum påminna sig själv om att sociala medier oftast inte visar hela verkligheten utan bara det som samhället har valt att kategoriserar som top notch. Men allas liv suger ibland. Alla har vi dåliga dagar. Alla gråter vi ibland och alla äter vi mer eller mindre charmiga middagar. Och det måste vi själva se till att påminna oss om då vår hjärna tenderar att glömma bort att andras liv är lika pissigt som mitt ibland, men precis som jag är det inget som de känner något behov av att berätta för hela världen på sociala medier. 

Likes

Comments

Midsommar. En härlig högtid. Men jag måste ändå säga att jag fascineras över hur de där uppe lyckas pricka in en dag varje år då inte solen når oss här på jorden!? Vi i detta land är i och för sig ganska bra på att bortse från nästan vilket väder som än är den där dagen då det bara ska vara sommar. Den dagen då man som barn bara tänkte på blommor, sång, glädjefyllda traditioner och en och annan bit sill. Men midsommar har med åren kommit att handla mer och mer om att hälla i sig en alldeles för stor mängd alkohol på den bästa festen som man väldigt pressat kommit över. Om jag diggar detta? Nej, det gör jag inte.

Jag har under de senaste åren funderat och jag kan till och med säga att jag stört mig lite på den hets som kanske framförallt ungdomar (?) har på högtider som midsommar. Särskilt när det kommer till området partaj. För det är nog näst intill omöjligt att undvika frågan om vad just jag har för storslagen plan på nyår, valborg eller midsommar. För nog förväntar sig de flesta svaret att man ska supa sig redlös, ja oja.

Men inte nog med pressen om alkohol, du ska helst bli inbjuden till det bästa firandet också. Hetsen som uppstår innan en högtid är alltid närvarande. Mina tankebanor leder dock till att detta är en extremt onödig känsla. Jag känner att generellt sätt så kommer inte en kanonkväll på beställning. All planering, hets och press över exempelvis midsommarafton tycker jag kan råka leda till för höga förväntningar och till resultatet att det inte alls blir så bra. Så varför denna hets om några få dagar om året som nästan blivit ett måste att de ska vara så nära perfektion som möjligt? Borde inte högtiden i sig kunna stå i centrum just den dagen och att man fokuserar på att njuta utav den och göra det simpelt? Eller för den delen, var blir någonsin bättre och härligare än en spontan plan?

Sen har även de sociala medierna klättrat sig in på detta ämne. Jag är medveten om och skäms lite när jag säger att jag gick mer eller mindre hela midsommarafton och jagade en bild som jag kunde lägga ut på Instagram, bara för att visa alla andra hur mysigt och roligt jag hade det. Någon tillräcklig pang-bild fick jag inte men nog gick livet vidare för det och självklart hade jag lika kul fast jag inte delade det med världen. Jag hade nog faktiskt haft det ännu lite roligare om jag inte hade gått och känt att min midsommar, som egentligen bara är en fin och rolig högtid behövde vara "Instagram material" för att duga.

Men trots alla dessa tankar om högtider som flög runt i huvudet så summera jag dagen som HELT OKEJ. Jag kände mig inte jätteglad men den var mysig. Det var uppehåll och varmt hela dagen. Jag gjorde en krans för första gången i mitt liv och vi hoppade runt en midsommarstång. Jag drack mig inte redlöst full (det kan jag lika gärna göra en annan dag) och jag gick och la mig när alla andra drog vidare ut i natten. Jag fick ingen Instagram-bild som var bra nog för att spegla hur perfekt och storslagen min midsommarafton var, men jag överlever ändå.

Likes

Comments

Då var jag äntligen på plats på andra sidan Sverige och mer än redo för sommar, som jag längtat! Men innan jag åkte hela vägen ner till västkusten spenderade jag några dagar i Västerås där jag seglade mitt sista JSM. Ibland inser man inte att man kanske saknar något försen man gör det igen och en liten sådan aha-upplevelse fick jag allt under tävlingen. Nog har jag saknat att sitta i båten men mest tävlingsmomentet. Pirret i magen när man kommer ner på hamnplanen på morgonen. Nervositeten som smyger sig på när man seglar ut mot banan och adrenalinet som börjar spruta när startskottet går. Trots två diskvalificeringar på 18 race slutade vi på en femte plats, mer än nöjda då vi bara suttit i samma båt 1,5 timmar innan tävlingen. Så det var med tunga steg och med en känsla av vemod i kroppen som jag traskade till bilen efter prisutdelningen och drog ner till det som nu är mitt hem den kommande månaden, plus lite till. Men nu är nästan alla väskor uppackade och jag är återförenad med min härliga Sophie och känner att jag är mer än redo för äventyr!

Likes

Comments

Ja, nej, men hej hej! Ella här som tycker att skaffa en blogg är en bra idé i dagsläget. Hur flitigt jag kommer att uppdatera får vi se i framtiden. Men just nu behöver jag någon sorts plattform att skriva, uttrycka och få utlopp för mina tankar och idéer som just nu bara ligger och puttrar som en ända stor soppa i mitt huvud.

Så då kör vi, en till blogg av miljoner!

Likes

Comments