Header

Spanien, vardag

Hej!

Igår vid 8 på morgonen gick bussen mot El chorro och en heldagsutflykt med hela gymnaiset. Det tog ungefär 1.5 timme dit och väl där blev vi indelade i olika aktivitetsgrupper vi skulle vara i under dagen. Min grupp började med livräddning och bad som följdes utav kajak. Kan väl börja med att säga att jag och Veronica var så sjukt dåliga på att paddla kajak och låg sist hela tiden. Ibland undrade jag vad sjutton vi höll på med då vi inte hängde med dem andra överhuvudtaget och lyckades paddla i sicksackmönster samt köra in i dem andra. Men hursomhelst så var det kul och väldigt fint ställe att paddla på. Armarna gjorde fruktansvärt ont och vi höll på att ramla i ett antal gånger. Efter kajakandet(?) så var det lunch och sedan gjorde vi någon repellering nedför ett berg samt klättring på en klättervägg. Vi skulle egentligen ha stannat till åtta och grillat men det blåste så mycket så vi åkte hem tidigare än beräknat. Tidigare år har dem tydligen sovit över där också så det var synd att det inte blev av i år.

Nu är jag hur trött som helst och ska sova eftersom jag ska upp hyfsat tidigt för att hinna med ett tåg in till Málaga med några tjejkompisar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Spanien, vardag

Happy 1 month!! Idag var det alltså en hel månad sedan jag stod på landvetter och kramade om mina föräldrar senaste gången. Åhh vad jag saknar dem!

Idag var dagen med stort D! Jag och Malin bytte familj och bor nu i ett radhus nära ferian istället för en lägenhet lite längre bort. Som sagt har det inte riktigt fungerat i vår förra värdfamilj. Hur jobbigt det en var att se Marias ilska gå till en besviken, ledsen och besegrad blick vet vi att det var dags att gå vidare. Vi har gjort allt vi kan för att lösa detta men det fungerade helt enkelt inte längre. Att se mormorn och morfarn en sista gång och veta att dem inte var en tillräckligt stark anledning till att stanna kvar. Vi har kämpat så för att få det bra utan framsteg och enda lösningen vi fann var att byta nu i månadsskiftet.  Av vad jag lärt känna så gillar den nya värdfamiljen riktigt mycket! Dem är öppna, välkomnande, pratglada och faktiskt riktigt roliga. Vi har även en värdsyster som är lika gammal som mig och väldigt trevlig. Det har varit väldigt mycket idag med tanke på all stress och ångest inför flytten. Ni kanske tänker "vadå ångest?" men det är så mycket som har snurrat omkring i min hjärna och varit väldigt mycket att tänka på vilket har resulterat i stress och orolighet. I mitt förra hem kände jag mig inte välkommen längre, känslan av ett hem fanns inte där. Det är en stor omställning och det har jag känt av i bla kroppen då jag haft ont och var även så nervös att jag faktiskt skakade. Iallafall kommer jag förhoppningsvis finna hemmakänslan i mitt nya hem då jag redan känt att jag nog kommer trivas riktigt bra här. Det är tidigt att säga och med tiden kan ju min uppfattning förändras, men som det är nu så mår jag bra och trivs.


Imorgon ska vi till el chorro med skolan och vid 8.15 lämnar bussen feriaplatsen. Jag tror det tar ca 1.5 timme att åka dit och det ska faktiskt bli riktigt kul! Det blir en heldag där så vi kommer hem runt 9 tiden.

Likes

Comments

Spanien, vardag

Jag lever! Tog mig igenom andra dagen utan att bli "dödad" och lyckades även ta död på mitt första offer. Detta är så kul verkligen då ingen vågar gå själv till lektioner osv utan att ha två kompisar med sig som skyddar en. Hade även skolfoto idag och det återstår väl att se om man för en gång skull lycka få en bra bild. Slutade runt 3 och efter det stannade jag kvar och väntade på möte angående våran aktivitetsdag på el chorro på fredag, är så taggad!! Mötet var väldigt kort och efter det satt jag kvar med Louise och Ebba och pluggade matte tills klockan var kvart över 6. Nu borde jag plugga mer matte men ska packa sista väskan och se om vi får någon mat idag, hahah.

Likes

Comments

Spanien, vardag

Igår var en rätt seg, tråkig dag och som om det inte kunde bli värre hade jag magkatarr hela dagen. Vid middagen fick jag b.la den soppan jag tydligt sagt till min värdmamma att jag inte gillar och hon blängde surt på mig och blev irriterad för att jag inte åt upp. Efter det blev jag så taggad på att gå in i mitt rum och börja packa väskan! Bara två nätter kvar här och sen blir allt bättre.

Idag däremot var en riktigt bra dag. Denna veckan är killergame igång och alla går runt och är rädda för att inte bli "dödade". Killergame är då ett sorts spel som går ut på att man får ett namn på ett offer som man sedan ska "döda" genom att stå en meter ifrån och skrika killer och sedan ta denne person på axeln och säga dess namn. En del regler finns även och det är väl att säga dem som räddar en i detta läget. Man kan tillexempel inte bli "dödad" om man har 2 personer inom 1 meter avstånd bredvid sig och det är just därför alla går runt i grupp och inte vågar springa på ex toaletten eller ur matkön. Man kan inte lita på någon, det kan lika gärna vara ens bästa vän som är ens mördare.

Det är så kul för att jag sitter här med Malin som nojjar sig över hur hon ska ta sig till skolan utan att bli "dödad" imorgon då alla börjar antingen tidigare eller senare än henne. Världens tävlingsmänniska är hon och det är riktigt underhållande faktiskt hur man kan vara taggad!

Iallafall hade jag skola från 9 till halv 4 och därefter satt jag och några andra och pluggade matte inför provet på torsdag i väntan på salsa-träningen. Från fem till halv sju var det salsaträning och sjukt kul var det! Så nu är salsaträningar inbokade på tisdagar och jag kan inte vara mer taggad.

Imorgon ska Liza berätta för Maria att vi flyttar och därefter lär det bara vara att packa och sova och sedan dra på torsdag. Även skolfoto imorgon, tagga!

Likes

Comments

Spanien, vardag

Hejj!

Igår efter skolan drog vi som tidigare sagt iväg till svenska kyrkan (vilket var som ett ställe där man bara kan chilla typ så alltså egentligen inget kristet på det sättet). Där grillade vi hamburgare vilket var väldigt gott! Efter det drog vi oss vidare till bargatan för att dansa tills fötterna gjorde ont. Jag kom hem vid halv 3 och somnade på en gång, var så trött imorse att jag knappt kunde få upp ögonen.

Idag vid 12tiden gick jag med Tyra, Amanda, Louise, Alma och Ebba till stranden där vi stannade ett bra tag tills vi sedan delade på oss och Amanda hängde med mig hem innan vi gick vidare till hennes hus. Hemma hos henne hade dem BBQ-kväll vilket var hur mysigt som helst. En stor del av hennes värdpappas släkt var där, hennes värdfamilj och jag, Alice och Hanna. Imorgon är planen att bara plugga även om jag gärna hade velat spendera dagen vid stranden. Tyvärr måste jag plugga, speciellt matte då jag har matteprov på torsdag.

Uppdatering ang. värdfamiljen: för er som undrar har det nu löst sig med värdfamilj. Vi hade världens tur att Liza hittade ett boende där både jag och Malin kommer kunna bo så vi slipper splittras. Vi var där i fredags och "hälsade på" för att se hur vi kände kring boendet och jag måste säga att känslan var obeskrivlig. Det känns verkligen som att vi är välkomna där, att hon är villig att göra allt för att vi ska må bra och känna oss som hemma. I vår nuvarande boende har vi liksom våra egna rum och toalett sen får vi ju vara i köket osv men det känns ändå inte som om vi bara kan sätta oss i soffan och chilla tex då den alltid är evakuerad av dem och vi inte blivit "inbjudna" av dem. I vårt nya hem var iallafall värdmamman väldigt tydlig med att vi får vara överallt, laga mat när vi känner för det, ta hem kompisar på takterassen osv. Detta kommer förhoppningsvis bli så bra, nu har vi bara ett problem. Hur och när ska vi berätta för Maria att vi ska flytta? Sen har ju Malins stora resväska även försvunnit från hennes rum så det är ju ett till myserium. På torsdag eftermiddag flyttar vi iallafall och denna gången några hundra meter, närmre skolan till ett förhoppningsvis mer lyckat hem.


Hoppas er kväll vart superbra!
Buenas noches

Likes

Comments

Idag är det riktigt varmt här i funkan och man känner verkligen hur svetten rinner. Det var en lång skoldag med enbart naturämnena då vi fick håltimme och slapp humhum idag som kompensation för att vi var på "resa" igår. Då passade jag på att ta tag i matten eftersom jag har prov redan på torsdag och fattar nada. Som tur är så gick min mattelärare förbi när jag satt och pluggade och satt faktiskt och hjälpte mig i runt 40 min innan jag var tvungen att springa till sista lektionen, biologi. Efter skolan gick jag hem men glömsk som jag är hade jag glömt plånboken i skolan så jag fick gå tillbaka igen. Nu sitter jag och väntar på att gå till feriaplatsen där jag ska möta Louise, Veronica, Maja, Tyra och Amanda då vi tro det eller ej ska dra iväg med ett gäng från skolan till svenska kyrkan. Det är nämligen så att dem anordnar "fredagshäng" där man får baka, äta pizza osv och ikväll ryktas det om grillkväll. Där stannar vi nog ett bra tag tills vi senare drar oss mot bargatan om vi orkar för att dansa tills vi måste dra oss hemåt vid 3.

Hoppas er kväll blir superbra!

Likes

Comments

Spanien, vardag

¡Hola!

Idag efter skolan vid femtiden samlades vi vid feriaplatsen för att ta bussen till vår första humhum-resa. Humhum är en obligatorisk kurs där man läser spansk kultur varav i samband med den kursen kommer vi åka på några resor. Idag var det ganska nära skolan vid Mijas där vi satt i en tjurfäktingsarena (?) och kollade på hästar som gjorde konster. Personligen mådde jag väldigt dåligt av att se hur hästarna tvingades göra detta och stödjer verkligen inte detta. Efter det däremot så fick vi trerättersmiddag och sedan kollade vi på flamenco, mysigt och god mat var det!

Likes

Comments

​Då var det klart att vi byter värdfamilj! Än så länge vet vi inte vilka/vem eller vart men vi vet att detta fungerar inte mer och att vi nu kommer ta vårt pick och pack och börja om i en helt ny familj. Under de kommande dagarna börjar processen att hitta en lämplig familj och idag pratade vi med Liza då hon hade några förslag på värdfamiljer som hon ska kolla upp och återkomma med. Det är oerhört tråkigt att det inte fungerat i vår värdfamilj men det är för vårat bästa vi nu kommer lämna och börja på en ny start. För någon som aldrig åkt iväg såhär till ett nytt land alldeles själv och bott i värdfamilj är det svårt att sätta sig in i vår situation. Jag kommer ihåg hur jag trodde det skulle vara att bo i värdfamilj innan jag flyttade hit och jämför nu med hur olikt det är min gamla bild av allt. Det jobbiga som nu är med att byta familj och som fått oss att försöka få det att bli bra i vår nuvarande värdfamilj är känslan av att vara hemma. Det tog oss drygt 2.5 vecka att känna oss som hemma på riktigt, våga öppna och ta vad som helst i skafferiet och kylskåpet utan att fråga. I två veckor log vi och sa Gracias till precis ALLT. Det jobbiga nu är att lämna allt detta och att än en gång behöva gå igenom en helt ny start, och denna gången är även skolan i full gång och tar inte hänsyn till att vi försöker anpassa oss till en helt ny familj. Jag har märkt av att det är väldigt påfrestande att bo i värdfamilj och tar verkligen på energin rejält. Nu är det iallafall bestämt att vi flyttar men frågan är bara vart.

Annars är allt väldigt bra här nere i Funkan. Jag drunknar i fysik och matte som jag inte förstår överhuvudtaget men solen lyser, värmen är perfekt och jag klagar inte!

Likes

Comments

Spanien, vardag, Tankar

Efter att ha försökt ge det ett sista försök med vår värdfamilj, verkar det inte bli bättre. Jag har försökt se det bästa i situationen och vi har gjort vårt yttersta för att det ska bli bättre. Igår försökte vi även kompromissa och göra en veckolista med olika maträtter och sedan en lista med de matvaror vi behöver för att laga den maten. Vi visade Maria listan men hon nekade oss och såg bara problem i det. Vi ska prata med Liza imorgon för detta går verkligen inte längre. Igår ringde vi Liza i förtvivlan då vi kom hem till Maria som snackar skit framför oss inför hennes bror och fru och sedan tror vi inte förstår. Vi må inte vara proffs på spanska men vi fattar ju att hon pratar om oss, och inte är det positiva saker heller (dock så är det tydligen inte konstigt här i Spanien då man berättar allt för alla). Vi vill verkligen inte lämna då läget där vi bor är oerhört bra och nära till allt men känns som allt går utför. Orkar inte lägga ned mer tid på detta just nu men jag är så otroligt tacksam att jag har Malin med mig som går igenom samma sak.

Idag iallafall var en bra dag. Vid halv 12 gick jag och Amanda på jakt efter tårta och drog oss sedan mot stranden där vi blåste upp ballonger och gjorde iordning för att överraska Sofia som fyller år imorgon. Det blev riktigt lyckat och väldigt mys! Dock så har jag ju lyckats bränna mig rejält så ser nu ut som en tomat i hela ansiktet och övre delen av kroppen, lyckat!

Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Spanien, vardag

Hej allihopa!

Idag blev det en sådan där lugn skön och slappdag där absolut inget blev gjort. Vaknade imorse och var fortfarande trött och hade ont i kroppen från gårdagen och hade ingen lust att ta mig till stranden då det inte var så varmt som vi ville, hahah. Vi ställde oss och stekte pannkakor till lunch (igen) pågrund av dålig fantasi och vi hittade i princip ingenting hemma. Rätt som det var så var klockan redan halv sju och jag och Malin bestämde oss för att få lite frisk luft och gå ut på jakt efter Ben & Jerry's glass. Vi gick en bra bit tills vi hittade en väldigt stor supermarket (ungefär som 421 hemma i gbg). Då vi vid detta laget är vana vid små supermarkets där det luktar konstigt blev vi otroligt glada och överexalterade över att ha hittat denna affär. I en timme drömde vi oss bort och hittade massor av saker/mat vi saknar eller var sugna på. Kände ett tag att jag bara ville råna hela butiken på allt så mycket gott det fanns. Det blev dock ingen Ben & Jerry's då nästan alla smaker var slut, men istället kom vi hem med lite annat onyttigt lördagsmys. Hemma satte vi på en mysig film och nu hade jag tänkt sova för att orka gå upp i tid imorgon.

Kram

Likes

Comments