ikväll är det min sista kväll på Island. av 112 dagar så är detta MIN SISTA KVÄLL. hur sjukt? ganska sjukt tycker jag. jag är extremt taggad på att träffa er alla men det känns också mycketmycket sad att lämna min islandsfamilj. inte najs. jag kommer kanske träffa dom om ett halvår :-( aj i hjärtat :-( kommer sakna våra megaflabb :-(

Nu blir det inte heller nån mer breathtaking natur utanför dörren. gosh va soft det är att känna att man tror att man är på mars ibland och inte på planet earth. och blä va jag kommer sakna lavafälten, balla berg, vattenfall och fisånga överallt. Nu har jag ju tjuvlyssnat på isländskt tonårsgossip i lokala poolen för sista gången, gått till hästarna när jag inte kunnat sova för sista gången och haft en sista bakisbrunch i Reykjavik för sista gången. sad men sånt e ju livet.

MEN nu blire till och träffa ER. wowowow va najs de kommer bli. saknar ju er också !!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Okej HEJ. Hej från ett numera snötäckt Island (kan inte förstå att Sverige vann över oss snömässigt sett, högst orimligt) Nu är det riktigt längesen ni fått höra från mig. Jag lever nu med, där kan vi iaf börja, för resten vet jag inte riktigt hur jag ska förklara. Det händer så mycket här samtidigt som det står helt stilla. Jag kan förstå att det verkar riktigt ballt utifrån sett med Instagram och allt. Men faktum är att jag bor ju här nu, och där man bor har man både bra som dåliga dagar. Så är det. Så, för att gå emot det jag precis skrev ska jag nu visa er alla mina bra dagar.


Landmannalaugar

Folket, ÅK. HIT. Naturen var utan tvekan bland det vackraste och coolaste jag sett. Jag och Saskia valde en ovanlig väg upp till toppen vilket gjorde det hela mycket mer interesant. Vi gick I någon slags snötrappa upp och när vi kom över krönet (efter att vi stannat och andats pga tittade ner och bakom oss) var det som att vi flog. Det må låta chezzy man holy moly vad häftigt det va! Sen gick vi (lyriskt euphoriska ) på denna lilla grusgång till bergets ände innan vi tog oss ner på platt mark igen.

Handboll

that,s right, AHK was in town, och jag var självklart där som supporter. Jag trodde att det bara skulle vara jag och ett större gäng islänska skrikare. Men det var jag + cirka 10 tappra AHKare och ett större gäng islänska skrikare. I matchen blev det lika och vi var glada! Så på vägen hem svängde jag förbi IKEA. Och och! Jag skojar inte när jag säger att det ser ut som EXAKT som Bäckebol. Knasigt med också, på något sätt, väldigt mycket som hemma.

Översvämning

Vi (ett samling hästtjejer) kom hem från en middag I stora stan (sex tusen invånare = stora stan), vi kom hem till ett tre cm lager vatten I hela källaren (där jag då bor). Mina läppar var som ett: O men det var bara att ta av sig skor + strumpor, kavla upp byxorna och börja skyffla vatten till de minsta brunnarna jag sett. Vi stod där och skrapade och skrapade, vaktmästare kom, freaking brandmän kom och 4 h senare kunde vi krypa i säng med någorlunda torra golv under oss.

Guidande av turer

Numera skriver jag inte bara receptionsist på CVt, utan också ridturguide! Åh så kul det har varit! Jag älskar det! Trots att jag mestadels fått gå med på skolgruppsturer (alltså 35 kids + “skojiga” lärare som aldrig ridit innan). Så har jag njutit varje sekund. Hästarna är som tålmodiga föräldar som bra lunkar på även haft kidsen försöker latja till det. Älskar dom här hästarna.

Fest nr 1

Vi, jag och Benedikte, var äntligen båda lediga på samma dag, så nu kunde vi äntligen åka till Reykjavik för en mer festlig stämning. However, det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi var MEGAtaggade pga ville prata med nya människor och se nya ställen, men Reykjavik ville tydligen inte samma för barerna stängde när vi väl kommit ut på gatorna. Aja, kvällen blev absolut lyckad ändå. Vi hade några enmillisekundfrånattkissapåsig moments ändå.

Fest nr 2

Betydligt mer folk och en betydligt mer festlig stämning. Här äger festen rum på gatorna än I baren / på klubben, fast det är klart, när man känner minusgraderna mot huden blir köerna till värmen längre och längre. Denna gången hängde vi en hel del på gästhuset innan vi tog oss ut pga det va det bästate gästhus jag sett !! vi fick I princip en egen lägenhet för oss själva vilket kändes lyrrigt efter att ha delat rum med diverse personer i 3 månader. Så efter sminkning, ett par drinkar, selfies och hopp I sängarna tog vi oss Entligen ut. Första stoppet var en bar vi hört talas om men som vi senare insåg inte inte var för oss så vi hoppade in till baren bredvid, närmare sagt, rätt in I ett amerikanskt par och deras relationsproblem. Vi insåg att vi inte kunde vara till så mycket hjälp så vi drop med dem till Queer baren bredvid och dansade tills vi inte kunde stå längre. Kvällen fortsatte lite I samma spår.

Morgonen efter vaknade vi I vår egengjorda trippelsäng <3<3 Vi fnissade om gårkvällen och efter ett par timmar var vi ute på samma gator fast denna gången I dagsljus :þ Vi hittade ett kryp in (no joke, bokstaligen talat ett kryp in vilket jag såklart älskar heho) Där åt vi brunch och NJÖT av god mat dvs inter ester osv. Vi blev piggare allt efter som så vi tog oss till Reykjaviks helgmarknad. Högst oklar men också charmigt på något vis när torkad fisk och stickade tröjor säljs bredvid asiatiska solglasögon och tshirts.

Gillade det här dygnet mucho mycket pga tjejerna jag spenderade dygnet med. Som vi skrattade och fnissade. ALLT blir kuligt med dessa två, tom en bakis dag I en någorlunda främmande stad. Kommer sakna er, era freshe, delicious, tummen upp, rockande knas tjejer <3<3<3

Isländsk “opera” En dag efter jobbet traskade jag till lilla stan (två tusen invånare = lilla stan), till och med till lilla kyrkan I lilla stan, för där vanskades det en konstert. På isländska från början till slut, men det var himlans fint ändå. Jag skrattade när alla andra skrattade även fast jag inte fattade. Det var najs att fylla på den kulturella inputen lite

Isländsk familj

En av tjejerna jag jobbar med har släkt I den lilla stan bredvid. Så vid ett par kvällar har vi, fyra tjejer, åkt dit för middag, husets pianokonstert, prat om kulturer och traditioner. Den senaste gången lärde mormorn oss att göra flatbrauð (isländsk tunnbröd), Hur. Gott. Som. Helst. De ni, jag är nästan local nu :þ

Skaftafell

En ledig dag hade jag bokat en busstur till Skaftafell. Ett område på östra Island omringat av glaciärer och vattenfall. På vägen dit stannade vi ett antal gånger för att titta på even more vattenfall. När vi väl kom dit började vandringen uppåt. I sol och med glaciären synlig på flera st´ällen tog jag mig upp och fick en helt sjuk utsikt över cirka allt! Efter lunch gick jag en annan vandringsrunda som tog mig till glaciären. As ball. Platsen jag var på såg jag I en dokumäntär ett par dagar senare, Chasing Ice. Se den. Jag började lipa pga de stackars glaciärerna. Orättvist mot dom ju.

Helikopter

Omg. Detta VAR det sjukaste som hänt. Så her it goes, en tjej som jobbar här kände en kille som kör eller flyger kanske man sager, aja vi kunde iaf åka med honom I hans freaking helikopter! Så vi tog bussen in till stan och ut ur stan igen för att komma till flygplatsen. Där väntade vi, kissenödiga, på honom ett tag. Han som visade sig vara en glad och extremt skrattig person. Först var det mest kul men efter ett tag blev jag och Bene lite nerviga. Tänk om han skulle skratte HELA tiden liksom. Som tur va lugnade det ner sig lite för hans del men inte för vår för vi skulle ju flyga snart ju! Han rullade fram den flygande maskinen och vi satte oss I den (typ som en bil) fast ändå inte alls som en bil för ett par minuter senare började den flyga och vi blir som femåriga fnissiga barn all over again. Landskapet och pirret I magen va ju typ den bästa kombon ever. När vi sett vår gård på hall styrde han mot dom snötäckta bergen som vi sen landade på. Så sjukt najs att traska runt I snön 900 möh. bara sådär. Han, Mattias hette han förresten, tog oss säkert tillbaka till flygplatsen, dock med en hel del skratt på vägen. Men bättre det än tårar och sura miner huh? Så ja, vad ska jag saga. Detta var bland det coolaste jag gjort. Mest pga av det sjuka landskapet och personerna jag satt I flygmaskinen med. Hade LÄTT gjort det igen och igen och igen :-)(-:

Airwaves

Varje år, i början av november anordnas en festival I Reykjavik. Runt om I stan finns det konserter, fester och annat festligt att ta det av. Jag hade ingen biljett till detta tyvärr men det har väl aldrig stoppat någon förr, right? Så jag “lånade” en bi loch tog mig till stadion. Jag tog mig hela vägen in och bakom scenen! De ni (-:Þ Jag fick finally se The Internet och Silvana, tjoho! En helfestlig kväll tycker jag.

Kvällsridning

Våra gårdsgrannar här ute på vischan har en hästshow som dom kör varje dag (rekommenderas!) Så en kväll sadlade vi våra hästgar och red för att se showen. Omg tölten var den bästa jag någonsin ever upplevt! Hörni, se till att ni också får uppleva det innan ni dör. Seså skriv det på bucketlistan nu.

Det började regna men det gjorde inget för denna gången fick vi rida PÅ RIKTIGT, utan gnällande turister. De va najs. Showen vaockså riktigt najs. Och maten med. Sen var det bara att hoppa upp I sadel igen och rida hem i det bäcksvarta mörkret.

Food Walk

En annan ledig dag liftade jag och två vänner till Reykjavik. Viskulle nämligen på en såkallad Food Walk Tour I stan. Det började I hamnen med rutten haj med brännvin till, torkad fick och hummer soppa. That´s right, vi kickade igång kalajset med en gång. Därefter var det öl provning och efter det gick vi, inte lika stabilt men skrattiga till ostprovning I Ostabuðin (rekommenderas) sist men inte minst gick vi till ett kafé för glass och ett adjö. Mycket trevlig tur måste jag ändå saga, plus att jag kan checka av e av de 10 äckligaste saker man kan äta från listan (hajen ofc).


Jag vet att uppdateringen vart otroligt dålig härifrån vilket jag antagligen kommer ångra later on. Men vad ska jag säga, det blir liksom vardag här efter ett tag och då känns inte skrivandet lika viktigt. Så nu kommer allihopa, allt det mest skojiga jag gjort, på en och samma gång. Be my guest . . .

Likes

Comments

Hejhopp, jag lever! Det har vart mycket snurrande i mitt huvud så jag har inte kännt för att skriva. Men nu får ni hålla i hatten för här kommer en snärre bildbomb :-)

Jag har fyllt år! numer hela 19 år ung/gammal. Med låga förväntningar somnade jag kvällen den 14e och vaknade sen den 15e utav sång ! födelsedags sång ! blev mållös så jag började prata på svenska med alla. Och jag blev nästan tårögd när jag upptäkte ballongerna runt min säng. Hur fina människor har jag inte runt om mig? Skuttade runt lycklig restan av dagen trots att jag jobbade. Efter jibbet åkte vi, hela tjugo personer, och käkade på grannstället. Mycket trevligt, och ännu trevligare var umgänget efteråt. Den här födelsedagen kommer jag att minnas <3

Vi har kollat på film. Det tog oss tre kvällar men vi fick sett den tillslut! Wifi är inte vår trognaste vän här, tur att jag har trogna andra vänner som gör det hela skoj ändå :-)

En dag hoppade jag på Kasias skrangliga cykel och bajkade iväg åt ett slumpvalt håll. Det var fint trots motvind, tårar, spöregn och överdrivet skumpiga vägar.

Här kunde jag andras, andas frisk luft.

En kväll satte jag och Madelaine oss i 4WD:en och körde ut på vägarna. Med vår bästa radiokanal och på bästa möjliga road trip humör så blev riktigt kalasigt.

Som ni ser: kalasigt är ordet ^ För efter att vi blev bortbäade av fåren så stannade jag bilen, höjde volymen och dansade runt bilen. Madelaine var inte långt efter och vi danskade till vvi inte orkade mer. det här var nästan lika skönt som att gråta ju.

En ledig dag bestämde ja mig för att jag ville hajka. Madelaine hängde med och vi tog oss genom liftande och gratisbusar till berget Esja. Vi hajkade och hajkade upp och upp tills vi kom till snön och insåg att vi kunde se typ hela Reykjavik från där. Dagen innan hade det gåtts ut med stormvarningar och det var inget vi märkte av förens vi skulle börja vandra neråt. Holymoly. Vi lutade oss framåt med piskande regn och kämpade för varje steg, samt att jag i princip gled en extra halvmeter varje steg pga skorna :-) men ah, vi kom ner, vi kom till Reykjavik, vi kom hem. och jag hade träningsvärk i dagar efteråt.

Dagen efter mötte jag upp denna här . . . .

. . . och denna här ! Blev lycklig hela jag när jag såg dom. Behövde verkligen familjtid vid det här laget så tajmingen kunde inte varit bättre.

Vi satte oss i hyr bilen och åkte väster ut. Ut till Snæfellsnes, ut till bmpiga vägar, ut till dom coolaste bergen jag sett, ut till vattenfall, ut till kratrar, ut till fikapaus, ut till får samt gäss vallning. . . .

. . . .ut till naturliga varma källor i solnedgången. W A O W ^

Mamma och pappa hängde runt trots att jag var tvungen att jobba. Det var knepigt men samtidigt väldigt skönt att se dom över disken.

När mamma och pappa sussade i sängarna mötte jag upp kollegerna :-) och festade till det. HUR mysig säng?? och HUR mysiga människor? diggar dom

Vi hamnade här. på en klubböppning i Selfoss. Notera att detta är den lilla stan bredvid gårdenoch att jag aldrig, inte en ändaste gång sett en ungdom på gatorna. Men vet ni vad? Dom finns! Ungdomrarna finns här med! Helt otroligt. Vi dansade, pratade och skålade med gamla som nya bekantskaper. Om jag fattade det hela rätt så var detta inte sista gången vi var här :-)

klockan visade 4:00 när vi var på gården igen och vi möttes av detta i lobbyn. Sötaste människan på jorden sitter och stickar och väntar på att vi ska komma hem. hjärta det.

Dagen efter vaknade jag fem minuter innan jag början ( observera att detta var kl 07:00 :)) ) men jaag överlevde dagen och pappa överlevde ridturen jag bokat åt dom. Så söta när dom stod på led och väntade på hästarna :-)

När jag slutade jobbet tog vi vårt pick och pack och åkte till Reykjavik. Jag somnade efter några sekunder och vaknade vid Hallgrímskirkja där vi åkte upp till toppen och såg hela (lilla) Reykjavik. Med hungriga magar letade vi upp en restaurang som passade för två försenade födelsedagsfiranden. Grattis till oss mamma <3 Vi lämnade våra tomma tallrikar och tog en sväng på gatan innan det var dags att säga hejdå :´-( och sätta mig på bussen. En försenad buss med norrsken utanför fönstret.

Och så var vi framme i nutiden. En nutid där jag sitter och skriver på arbetstid :-P men vad gör det när vi är överbemnannade och jag slapp sitta vid disken :-) puss på er. saknar er lite <3

Likes

Comments

igår pirrade de i både ben och huvud. De här med att sitta framför en dator hela dagarna är nog inget för mig. Så efter jobbet sprang jag runt i stallet och störde tjejorna när dom städa :-) det ledde iaf till att dom lovade att hitta på nåt efter middagen, mission complete :-) det ledde till detta:

en roadtrip i en storm (fast islänningarna skull antagligen inte kalla det för storm) med en knackig bil och lite bensin. nu vet vi iaf vilken radiokanal vi ska sikta in oss på.

Vi hamnade här! i en vulkan! eller ah, vulkan o vulkan,islänningarna kallar det för en pool och jag måste nog hålla med dom. det såg mer ut som en pool med ovanligt mycket röda lavastenar runt om. Jag gillade det :-)

När vi kom hem till ett vindstilla rum. där dracks det vin och lyssnades på lovely day, och Hero, som jag ska lära mig på piano !!! dream come ture ( och nej, inte Zelmerlöv eller Perellis Hero )

och mitt hår klipptes ! av en nervös Bene :-) men fint blev det och nöjd blev jag ( notera charmig dubbelhaka :-)) ).

sen gick vi till sängs för att några timmar senare gå upp och jobba. nu sitter jag själv i receptionen. finally ! men också fy :-/ det är nervöst. sen möte, BRA möte. och sen simhallen med Salomeja och isländska gubbar, bra det med.

Likes

Comments

två dagar ledigt och nu nio dagar i sträck med jobb. Jobb som inte känns jättebra just nu, men ah det går i perioder och snart kanske det blir andra bullar, vi får se : )

jag tänkte iaf visa er mina lediga dagar, heyho here u go -->

JAG HAR FÅTT RIDA ! äntligen tillbaka i sadel och det kändes så rätt så rätt. Jag hade kunnat lunka på i flera timmar, dagar till, så rätt kändes det. På bilden ovan gömmer sig Emmy mellan hästarna. Mat paus för dom, rumppaus för oss.

Samma kväll visade sig detta naturfenomen sig för oss. Jag tolkade det som ett tecken.

Eftersom jag var ledig dagen därpå också så fick jag hitta på skoj då med! Jag tog mig hela vägen till Reykajvik! Jag gick runt och runt i den faktiskt ganska lilla staden. jag ramlade bla in på en fin utställning.

När mina ben var trötta satte jag mig prick här. i solen (!) men BRA kaffe (!) fint vare. Jag försökte mig på att läsa en isländsk dagstidning utan vidare resultat förutom att jag insåg att dom har med hela (inte så stora) släktträd vid varje repotage. Alla känner alla, tjoho!

Sen var det tillbaka till jobb, jobb, jobb. På kvällarna brukar jag skypea, springa, motsatsen till spring, läsa eller umgås. Som igår! med leriga intersportstrumpor, trassliga tofsar, nybakade cookies, öl, vin eller diverse drinkar satt vi i en trästuga och umgicks. trevlig grej dedära.


Men nu ska jag sova. vi hörses snarast. puss

Likes

Comments

minuter kändes som timmar, leendet kändes borttappat och humöret vet jag inte vart det sprang iväg = min morgon + förmiddag + dag + tidig eftermiddag. det ända som fick mig på bättre tankar var trevliga gäster, choklad och att jag fick köra bil för första gången sen jag åkte hit :-)

efter en tveksam springtur blev min dag bättre och bättre och bättre. jag skypeade men mamma och pappa ( bästa grejen för att få mig på humör igen :) ) jag pratade med Benedikte ( som är tillbaka igen !! ) jag åt toast och jag klappade hästar, tex denna sötnöt:

med ett leende på läpparna igen så var tiden inne för kvällens oklara häng, som btw äger rum varje kväll :) denna kväll bjöds det på crazydans i köket, recap aka crazyhästhistorier, cazynorrsken och crazygoda cookies :) så dagen gick från bajs till najs :) hejrå

Likes

Comments

började mitt amazing dygn med en helt sjukt amazing glass. tänk dig fro-yo fast glass och hur mycket topping du vill utan att de väger det ! hur najz?

efter detta förvandlades kvällen till en vinkväll med mina kollegor. en vinkväll som innehöll fakkin NORRSKEN. helt Amazing hörrni ! även fast det inte gör säg rätt på bild, men jag var tvungen att fota min första norrskensupplevelse. vad annars?

efter några timmars häng med människor som kom och gick så var vi till slut fem kvar, jag och fyra polacker. det blev att vi ( 02:00 ) tog bilen till en naturligt varm källa/pool i en dal omringade av höga berg en timma bort. FY va fint det var ! en himmel med miljontals stjärnor och norrsken, en vattenkälla med varmt vatten rinnandes från berget, öl och fantastiska människor. det va så här jag föreställde mig äventyr på Island. Vi var hemma 06.30 och då kröp jag ner i täcket samtidigt som vissa andra kravlade sig ur det för att starta sitt jobbpass :-)

jag vaknade fem timmar senare, ledig och fri från jobb men inte ville jag ligga och lata mig inte :-) utan idag stod Gullfoss Canyon Rafting på schemat. Jag, Emmy och Madelaine tog oss in mot landet och till forsen. Väl där hamnade vi i samma båt som en hysteriskt (rolig) kanadensisk familj och en snygg isländsk guide. jag trorvi tre skrattade sex timmar i stäck denna dag. helt jävla underbart.


här ovan är en selfie innan avfart, lite nervösa blickar skulle jag vilja påstå ( fast jag var glad och TAGGAD obviously heh )

här är en bild från efter raftingen och innan bastu + öl + choklad. trötta men också mkt mkt nöjda och glada och lättade att vi klarade oss från farliga saker förutom ofrivilliga iputtningar.


många check på bucketlistan efter detta dygn. jag kan inte annat än att bara le så stort det bara går och vara tacksam.

Likes

Comments

som ni kanske märkt så är uppdateringen från min sida inte den bästa, ett bra tecken antar jag? här kommer iaf en liten recap, welcome 2 my vardag :-)

dag fem: efter en dag med jobb, jobb och jobb så kunde man hitta oss i soffan. trötta och uttråkade. MEN ! sen ! var det någon som kläckte idéen att låna bilen. så det gjorde vi. Benedekte hoppade in i förarsätet och vi andra strax därefter. Sen bar det av på islands stora väg samt islands mycket små vägar, vad gör det när man har en mega 4-wheeldrive? i don know. Med all möjlig musik i högtalarna pga svårigheter att hitta radiokanaler körde vi runt och runt. till vulkaner till öppna fält till havet till ''stora''städer och tillbaka igen. fler kommer det bli för fint vare.

förevigade Benedekte och Saskias skrattattack

här är vi fyra :-)


dag sex: åter jobb, jobb och jobb. efter jobbet vare middag med alla och sen övertrötthäng tills våra magar inte orkade längre.

​dag sju: snart har jag varit här i en vecka. en vecka som mer liknar en månad. jag känner mig hemma här nu även fast jag inte är hemma med allt här. väldigt bra och rätt känns det iaf. här kommer jag att trivas. när jag skriver detta så lyser solen upp hagarna utanför och jag ska snart skypea med födelsedagsbarnet, också känd som min mamma, sen blir det middag och förhoppningsvis en kväll innehållande en bonfire. puss på er <3

Likes

Comments

Min första lediga dag ! tjoho ! den spenderades bland annat i Hveragerdi ( närmaste byn ) med Benedette. Vi promenerade dit och kikade i butiker bland annat ett växthus där de sålde bananträd, för dom odlar alltså bananer i den här byn. Vi letade upp en restaurang som visade sig vara stängd och aningen över vår budget :P det hade dock vart najs att käka där för dom lagar all mat över varma källor. menmen ingen skada skedd för vi fick hamburgare istället :-) ' på ett ställe som jag hittade på en guidesida senare. oklart hur stället hamnat i den känner jag mest.

resten av dagen kollade jag The Get Down ( SÅ bra serie ! ) och hängde med alla här.

På kvällarna brukar vi hänga i någons stuga och bara chilla. Jag funderar på att börja sticka, känns som en rimlig sak att göra här plus att jag har många som kan visa mig. Jag får fundera på det till nästa gång jag ska in till någon stad/by och kan köpa garn. alltså om tre/fyra dagar typ, ganska skönt :-)

Likes

Comments

idag har känts som en typiskt vardags dag. Eller ah, en typisk isländsk gårds vardags dag iaf. Jag började jobbet 8.00. ( ^ med morgonsol ^) Nu börjar jag lära mig systemen trots lite mindre glada miner då och då. Efter jobbet var jag lite små frustrerad sådär, så jag stack ut på en springtur. Jag sprang över Riksväg 1, yes ni hörde rätt: ETT ( alltså en landsväg som går runt hela Island och som man får köra max 90 km/h på, rejser ) Iallafall, över den, förbi hästhagarna, slalom mellan hästbajs och upp i bergen. Det var fint, det var nytt syre i lungorna och ny energi i mig. tillbaka på gården var det middag i stallet och häng i stallet (både med tjejorna här och men Frida på skype).

Jag och Benedikte har kommit överens om att vi inte ska sitta på våra trötta rumpor på soffor där fjädrarna går åt alla håll allt för länge, När sommarpersonalen åker och vi andra tappra är kvar ska vi heja o håa med nya äventyr. Hörrni ! jag har helt enkelt hittat en kompanjon här ! tjoho !

utsikten över gården, landet och havet från springturen

Likes

Comments