Hej!

Jag var bara tvungen att visa er detta! Hur coolt är inte det? Längtar sååå mycket tills jag får köpa det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej igen!

Vet ni att man kan göra eget mandelsmör? Jätteenkelt dessutom, bara två ingredienser och det är jätteenkelt att göra det utan recept, alltså man kan prova sig fram! 

Så här gör du: 

Ta så många mandlar du själv vill ha, en dl mandlar blir ca. 2 msk mandelsmör, och börja mixa mandlarna i en matberedare. Har ni en sån matbredare jag har så kommer alla mandlar att hamna under knivarna och bara ligga där utan att nudda knivarna. Ha tålamod och när detta händer så får ni röra i det så blir det enklare, kan hända att ni får göra så väldigt ofta. För mig tar det 10min att mixa det, men det beror helt på hur er matbredare funkar. När mandelsmöret är färdigt har det blivit till en deg och helst ska det ha samlats lite olja också. Har det inte börjat att bildas nån olja får ni mixa lite till eller om ni föredrar utan olja stoppar ni där. Andra och sista ingrediensen är salt, här får Nin talister salt i taget tills ni tycker det smakar som ni vill ha det men tänk på att inte lägga i för mycket i taget så det smakar för mycket salt för då blir det inte så gott. 

Sen är det bara att lägga det i en burk eller skål, vad ni än föredrar och sätt in i kylen med plastfolie eller lock på!

Likes

Comments

Hej!

I torsdags köpte jag ballerinakex som jag bara älskar så sjukt mycket men när jag var liten köpte vi typ aldrig det för att min mamma inte gillade det men nu när inte hon äter det och jag bestämmer lite mer över mig själv och vad jag köper (bestämmer långt ifrån mycket själv men aja haha) så bestämde jag mig för att jag kan köpa det själv ju och får dessutom alla för mig själv för pappa har också börjat dra ner med sockret! Fattar inte hur de klarar det, helt ofattbart men det är väll egentligen bra anta jag... tyvärr;( ;)

Hur som helst så tänkte jag att jag kunde göra nåt roligt med dem så jag gjorde en cheesecake! Den blev jättegod!

Receptet är tagit och kopierat från My little kitchen👉🏽 http://www.mylittlekitchen.se/frozen-balllerina-cheesecake/


INGREDIENSER

  • 3 Ballerina paket, (2 paket till cheesecakebotten & 1 paket till dekoration)
  • 75 g Smör, gärna osaltat
  • 4 Ägg
  • 1.5 dl Strösocker
  • 1 Vaniljstång eller 1 tsk bourbon vaniljpulver
  • 200g Philadelphia ost
  • 4 dl vispgrädde

CHOKLAD GANACHE

  • 200 g Ljus blockchoklad
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 tsk Rapsolja

TOPPING

  • 3 dl Vispgrädde
  • 100 g Philadelphia ost
  • 1 dl Florsocker
  • 6 Ballerina kex
  • 1 tsk Vaniljsocker


Själv gjorde jag varken toppingen eller chokladganachen för vi hade inte nån utav de ingredienserna hemma men det var inget jag saknade heller. Det är klart att det säkert skulle bli godare!


Hoppas ni gillar det<3

Likes

Comments

Hej!

Jag har gjort en så sjukligt god paleokladdkaka, ganska enkelt recept och så sjukt gott som sagt haha. Receptet är taget från paleoskafferiet. Jag har även helt glömt att ta bilder på det men jag länkar receptet här nedan så får ni se bilder från deras hemsida!

http://www.paleoskafferiet.se/fyllig-och-kladdig-chokladtarta/

CHOKLADTÅRTA

Ger 8-10 bitar

10 stfärska dadlar
1 dlriven kokos
2 dlmandelmjöl
5 mskraw kakao
4 mskkokossocker
1 tskäkta vaniljpulver
1 tskbakpulver
1 nypahavssalt/himalayasalt
2 stägg
0,5 dlkokosolja

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare (använd knivarna)
  • Häll på den rivna kokosen
  • Mixa dadlarna och kokosen till en kladdig deg
  • Blanda mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, bakpulver och havssalt i en skål
  • Häll över dadel- och kokosdegen och mixa lite till
  • Knäck i äggen och mixa ytterligare
  • På slutet tillsätter du även den smälta kokosoljan och mixar lite till
  • Smörj en springform (vi använder en som är 20 cm i diameter) med kokosolja och ”bröa” den med kokosflingor
  • Klicka i smeten i formen och bred ut den
  • Grädda kakan i 8-10 minuter till kakan fått en tunn ”hård yta”
  • Ta ut kakan och låt den vila i kylen en timme innan du serverar den

Likes

Comments

Hej!

Förra veckan åt jag nåt så godumligt gott! Nämligen "ricepaper rolls", det ser ut som genomskinligt runt papper som egentligen är gjort av ris, man blötlägger dem och sen fixar man innehållet man vill ha. Man ska alltså sedan lägga det i mitten på "ricepaper rolls" och sen viker man dem likt tacos fast här viker man dem så det blir cylinderformat och ingen öppning! I mitt fall eftersom jag är vegetarian så hade jag grönsaker i, man skulle kunna göra det likt sushi genom att lägga rå fisk i som jag gjorde i några. Jag äter alltså fisk.

Likes

Comments

Hej!

Vi har haft en kartong med smördeg i frysen ett tag och har länge velat göra nåt med det! Så häromdagen tog jag fram dem för tining och funderade. Jag kom till slut fram till att ha vispad grädde med smält choklad i! Så jag tryckte ut degen och la min gräddkröm i och satte den i ugnen enligt smördegs förpackningens anvisningar! Och woala, det blev en kaka!

Likes

Comments

​jag sökte på recept på goda grejer på hemsidan paleoskafferiet.se och hitta ett jättelångt recept på Paleoglass! Tror aldrig jag har sett ett sånt långt recept men det såg gott ut så tänkte dela det med er! Har visserligen inte gjort det så vet inte hur det smakar, tror inte jag kommer göra det heller, isånnfall om vi ska få gäster kanske jag lyxar till det och gör glassen. 

SAFFRANSGLASS

För 4 personer

1 stbanan
1 sttorkat fikon
3-4 stmjuka dadlar
20 gramorostad mandel- alt. cashewsmör
20 gramkokosolja
5 gramriven ingefära
1 krmtorkad ingefära
1 tskvaniljpulver
0,5 krmhavssalt
1 tskcitronjuice
0,25-0,5 stpåse saffran
1 tskhonung (kan uteslutas)
2 dlfet kokosmjölk
2 mskcollagen (kan uteslutas)
1 stägg
6-7 stäggulor
1 msklönnsirap
1 tskblackstrap molasses alt. honung

Använd gärna ekologiska ingredienser så långt det går.

  • Lägg dadlar och fikon i hett vatten, i c:a 5 min.
  • Ta sedan ut kärnor och dra bort skinnet/skalet på dadlarna.
  • Vispa upp ägg med lönnsirap och blackstrap molasses alt. honung. Smeten skall bli riktigt fluffig och fin.
  • Mixa banan, dadlar, fikon, nötsmör, kokosolja, honung och kryddor till en slät smet tillsammans med kokosmjölken, lite åt gången.
  • Tillsätt ev. collagen pulvret och mixa hastigt igen.
  • Rör försiktigt ned saffranssmeten i äggfluffet tills allt är blandat.
  • Häll genast ned smeten i en glassmaskin. Följ anvisningarna på maskinen.
  • För över glassen till glasburkar och frys in, eller ät med en gång!

Likes

Comments

​Idag kom min mormor&morfar på besök så igår bakade jag kärleksmums som fika! Jag tycker själv att kakan inte blev riktigt som vanlig kärleksmums och var inte,heller lika goda som kärleksmums men de var ändå goda<3

Ingredienser

Receptet gäller för 30 bitar

Glasyr:

Garnering:

  • 1 dl kokosflingor
  • Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

Likes

Comments

Hej!

Igårkväll gjorde jag och mamma blomkålspizza till kvällsmat! Det innebär att degen i pizzan är gjord av blomkål och sen dekorerade vi den som en vanlig pizza! Det blev väldigt got, förutom att vi skulle bytt ut osten i både blomkålsdegen och dekorationen. I blomkålsdegen använde vi fetaost vilket inte smakade jättegott och på dekorationen använde vi mossarella som bara stelnade skiftform och blev hårt! Så det var en miss men nu vet vi det tills nästa gång!!!!

Jag återkommer med recept och bilder<3


Likes

Comments

Hej!

Nu var det längesedan. Men har inte bakat sådär jättemycket den här veckan!

Här kommer iallafall ett recept på peanut buttercups jag gjorde igår. Och det är verkligen så typiskt mig att bränna choklad när jag värmer det i micron! Som ni ser gjorde jag godisarna i ischokladformar! (Receptet är taget från tidningen hembakat)

Ingredienser till 12 stycken Peanut Butter Cups

400 g mörk choklad (jag använde 55%)
1 dl naturellt jordnötssmör
2 msk rumsvarmt smör
1 dl florsocker

Gör så här:
1. Ställ 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Smält hälften av chokladen och fördela i formarna. Det är ca en msk per form.
3. När du fördelat chokladen så slår du plåten i bordet så att chokladen fördelas jämt över botten. Ställ i frysen några minuter så stelnar den fort.
4. Vispa jordnötssmör, smör och florsocker till en jämn massa. Fördela i varje form och platta till så jämnt det bara går.
5. Smält resten av chokladen och fördela i varje form, slå formen i bordet igen för att få en jämn och fin fördelning.
6. Låt stelna i kylen, sedan är det bara att njuta. Förvara dem i kylen i en lufttät burk.

Likes

Comments