Dressyr, Fux, Stallet, Egen ridning

Hej! Idag red jag Amadeus själv, alltså utan ridlärare. Jag har inte gjort det så mycket innan, så det var ganska svårt att komma på vad jag skulle göra. Efter ett tag bestämde jag mig iallafall för att öva lite på de sakerna vi gjorde igår!

Jag började med lite tempoväxlingar, precis som igår, sedan fortsatte jag med lite volter och ställning. På slutet tränade jag lite galoppfattningar, eftersom jag bara har ridit på ridskola där man gör lite annorlunda än här.
På ridskolor lägger man oftast bara till galoppskänkeln direkt från snabb trav, men här måste man ta förhållning/halvhalt i yttertygeln och sedan lägga till galoppskänkeln. Det gick bra iallafall och jag är mycket nöjd med både min egen och Amadeus insats!

Nu är det hela sex dagar kvar till jag ska dit igen och det är lite tråkigt tycker jag. Men jag kommer antagligen lägga upp ett inlägg mellan gångerna också, så att bloggen inte är helt död i sex dagar! Ha det så bra sålänge! Hejdå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dressyr, Fux, Stallet

Hej! Idag hade jag min första lektion med Amadeus! Det gick väldigt bra för att vara första gången jag rider en riktig lektion med honom. Egentligen skulle det varit tre andra med på lektionen, men det hade blivit lite "fel i kommunikationen" mellan ridlärarna, så de andra kom inte. Jag fick helt enkelt en privatlektion, och det var ju bara bra tycker jag. Då fick jag ju en extra chans att lära känna Amadeus!

Vi började med lite tempoväxlingar i trav, långsammare på kortsidorna och fortare på långsidorna. Det var ganska svårt att få fram honom på långsidorna och jag hade inget spö till hjälp, men det gick ganska bra ändå. Sedan jobbade vi mycket med ställningen i båda varven. Han har svårare för ställning i vänster varv och jag är svagare i vänster skänkel, så det är en sak vi måste jobba på! Här är en video från passet:

Som ni såg var det mycket ställning och övergångar från galopp till trav och tvärtom. Jag har inte ridit så mycket dressyr, men jag tyckte att det var jättekul! Imorgon när jag ska rida själv ska jag antagligen träna lite på det vi gjorde idag. Vi får se hur det går när jag inte har någon som kan rätta mig om jag gör fel:) Ha det så bra! Hejdå:)

Lärdom för dagen: Jag ska jobba upp min vänsterskänkel!

Likes

Comments

Nervös, Stallet, Väntan

Hej! Har precis fått reda på att Kajsa och Klara inte kommer rida på Andreagården. Jag ska alltså gå den här vägen själv. Det känns bra, men ändå läskigt. Jag har gått på ridskola i fyra år och nu ska jag inte göra det längre. Det känns konstigt, men roligt på samma gång!

Jag kommer ta lektioner på torsdagar och rida själv på fredagar. Mer än så vet jag inte än faktiskt! Om ni vill så kan ni följa mig på Ztable, Ella H. Där kommer jag uppdatera lite då och då. Hejdå!

Likes

Comments

Fux, Provridning, Skimmel, Stallet, Stallkompisar

Nu har vi varit på Andreagården! Det känns jättebra, hästen jag red heter Amadeus. Han är en 15årig (tror jag) fux med bläs. Kajsa red en skimmel som heter Boy och Klara (Kajsas syster) red en C-ponny som heter Betty. Jag tyckte om Amadeus väldigt mycket, men både Kajsa och Klara trillade av sina hästar, så vi får se hur de känner. Mamma tog lite bilder på oss när vi red;

Vi ska antagligen vara där torsdagar och fredagar, för det var de enda dagarna alla tre hästar var lediga! Det blir säkert hur bra som helst.

Likes

Comments

Nervös, Väntan

Vi skulle egentligen åka till Andreagården imorgon (Lördag) men hon som äger stället är bortrest då, så vi ska åka dit idag istället!

Nu är klockan 12:03 och jag sitter i bilen. Mamma är utanför och tankar. Vi ska hämta Kajsa och hennes syster halv ett, sedan ska vi åka! Jag är ganska nervös, men mest exalterad. Jag kommer antagligen uppdatera er när vi är klara där!

Likes

Comments

Stallet

Jag tänkte presentera mig själv: Jag heter Ella, är fjorton år och har startat en blogg. Jag vill skriva och dela med mig av min upplevelse när jag utvecklas inom ridningen och lär mig mer för varje dag. Nu ska inte hela detta blogginlägget handla om mig och min "historia", men jag vill ändå berätta lite om hur det gick till när jag började rida.

Det började med att jag fick rida lite på min mosters häst, då var jag kanske sju/åtta år gammal. Då kände jag inte riktigt att jag ville börja rida, men tyckte det var kul. Sedan, när jag var tio, så började jag rida på ridskola med min kompis. Malmö ridklubb.

Sedan dess har jag tagit privatlektioner, gått på ridskola i Löddeköpinge, haft paus, ridit på ridskola i Klagshamn och nu på lördag ska jag ta det steget längre. Jag ska skaffa foderhäst. Inte en sådan man stallar upp själv och betalar maten och allt för, utan på en gård där de har ett antal hästar och ponnyer man får komma till några dagar i veckan. Jag ska dit med min kompis Kajsa och hennes lillasyster. Det ska bli jättekul!

På Andreagården, som den heter, ska jag ha en dag med ridlektion och en dag där jag rider själv (med Kajsa såklart). Jag kommer antagligen ta en massa bilder och videos när jag rider som jag ska lägga upp både här och på Instagram (https://www.instagram.com/ellaquestrian/). Hejdå!Likes

Comments