Å starte dagen med en god treningsøkt gir et boost og en fin start. De fleste har vel en tidsklemme de står midt i og vil få tid til mer enn burde-burde.
For meg er å trene om morgenen en god løsning!
For fem måneder siden utfordret jeg meg selv og fulgte planen til Erik Bertrand Larssen og boken hans "Helvetesuka". I en uke skulle man stå opp kl 05:00 og legge seg kl 22:00. Man skulle hver dag ha to treningsøkter hvor den ene var på morgenen. Jeg måtte skyve litt på programmet og sto opp 04:30 for å hoppe i treningstøy og på med hodelykt. Ut på løpetur😊 Veldig mørkt så tidlig.
Den uken fikk jeg utrolig mye energi av å trene så mye. Jeg fikk til dette i 1 uke, men å få til to treningsøkter hver dag gjør jeg ikke. Jeg prioriterer tiden annerledes.

Morgentreningen har jeg holdt på. Våknet av meg selv uthvilt i dag kl 04:24 og trente.
Prøv du også! Stå opp litt tidligere enn vanlig for å få inn en morgenøkt! Anbefales😊💪🏻😊

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Etter å ha fulgt lavkarbodiett i 3,5 uke var det 4 dager med påfyll av karbo. Det var skikkelig digg!


I dag var det på' n igjen med lavkarbo og det protesterer magen høylydt på! Full av luft og stram som et trommeskinn. Ganske ubehagelig egentlig. Vondt i hodet har jeg også hatt i dag😩

Til helgen skal jeg forhåpentlig ha på meg denne røde kjolen. I forrige uke er jeg sikker på at den hadde passet, men nå er jeg ikke helt sikker...❓
Men... jeg husker jo fra uke 1 på lavkarbo at jeg så resultater etter 5 dager og var positivt overrasket💪🏻

Så jeg står i det og tror det blir bra👍🏻😁Ikke tenk, bare gjør det!

Likes

Comments

I morgen skal jeg på hundetrening med boffen og da gjelder det å ha gode og saftige godbiter.
På forskning.no fant jeg en oppskrift jeg prøvde i går. Det ble mye og hundene syntes det var noe av det beste de har smakt.
Her er oppskriften:

400 gr kyllingkjøttdeig
1 egg
2 dl kokt ris
2 dl havregryn
2 dl potetmel
1,5 dl vann

Slik gjør du:
Bland kyllingkjøttdeig og egg godt. Jeg brukte kjøkkenmaskin hele veien.
Tilsett 2 dl havregryn og bland godt. La stå i 10 min.
Mens det står sett ovnen på 175 grader og Finn frem en springform. Legg bakepapir i bunn og smør veggene med litt nøytral olje.
Tilsett risen etter at havregrynsblandingen har stått i 10 min.
Bland risen godt inn.
Mål opp potetmel og ta det i en beholder med tett lokk. Mål opp 1,5 dl vann som du heller i beholderen med potetmel. Sett på lokket og rist godt. Du får en litt tykk saus som helles i det andre. Bland godt.

Ta deigen over i springformen og fordel det godt utover så det blir jevnt.

Stekes midt i ovnen i 30-35 minutter.

Når det er ferdig deles det opp i passe små biter og puttes i kjøleskap for det som skal brukes de nærmeste dagene. Resten kan fryses.

Likes

Comments

Jeg føler meg så heldig. Mannen min lagde denne fantastiske retten til middag i dag. Den heter Kylling korma og er til påfyllingsdagene i lavkarbodietten jeg følger.

Ettersom jeg jeg brukte mye av dagen i går på flyplasser ble det nok litt dårlige matvalg. Derfor ble i går første påfyllingsdag av fire, siste blir på onsdag og så kjører jeg på igjen med lavkarbo fra torsdag.

Det var ingen tilpasninger som var nødvendig for mine intoleranser og det var skikkelig digg måltid. I tillegg blir det det samme til middag i morgen...(enkelt ikke sant)

Men etter middagen ble jeg så tung og mett i magen og fikk så vondt i Vilja.... Jeg hadde planlagt at jeg skulle trene styrke i dag - helkropp styrke...

Jeg tok meg sammen, tok frem treningsdagboken og skrev ned programmet.

Som du ser på noen av bildene er vofsen med! (bildet nederst til venstre mens jeg tar markløft og øverst til høyre ser hun på mens jeg tar enarms hantelroing.

Må si jeg er fornøyd etter at jeg er ferdig og bobler av energi. Smiler og tenker på at dette var en skikkelig belønning for at jeg faktisk fikk trent! Så er du der jeg var for et par timer siden. Ikke tenk så mye, bare gjør det! Den holdningen har hjulpet meg mye!

Likes

Comments

Denne oppskriften fikk jeg fra kurset Female Advantage fra Onlinelifechange som jeg følger nå. Oppskriften heter i kurset "Svin med kremet soppsaus". Den inneholder creme fraiche og 100 gram Brie. Som laktoseintolerant er dette produkter jeg ikke kan spise. Jeg bestemte meg for å ta en liten vri og bruke Kesam mager laktosefri fra Tine istedet. Maten ble absolutt veldig god, men den ble ikke kremet. I tillegg tilsatt jeg litt chilli og limesaus for å få litt mer syre i den. Lime eller sitronsaft fungerer veldig godt som erstatning for eddik (for syrebalansen i smakene).

Oppskriften legger jeg ut under.

Nå lurer jeg på om jeg kan bruke kokosmelk for å få den mer kremet, tilsatt koriander og sitrongress. I stedet for eller kanskje i tillegg for soyasaus, benyttet fish sauce som saltkilde. Hm... Jepp det må jeg prøve hvis det passer inn i måltidsplanen.

Til 2 personer (min mann og meg. Han spiser litt mer)

400 gram ytrefilet av svin, i tynne skiver krydret med salt og pepper.

1 pk frossen aspargesbønner.

Soppsaus:

1/2 lø, hakket

250 gr champignon skjært i skiver

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ts tørket timian

1 dl grønnsaksbuljong

3 ss laktosefri kesam

ca 2 ss limesaus

2 ts soyasaus

salt og pepper og chilli etter ønske.

Løk og sopp hakkes og stekes i litt kokosolje uten lukt og smak, tilsett hvitløk og timian og stek videre ca 1/2 minutt. Hell blandingen over i en kjele og tilsett grønnsaksbuljongen, laktosefri kesam og soyasaus. La sausen småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper. Sett over en kjele med litt himalayasalt (eller det saltet du har) og gi aspargesbønnene et raskt oppkok. Stek kjøttet på sterk varme, ca 1 min. på hver side.

God apetitt!


Likes

Comments

Jeg har tatt en utfordring om å lage en blogg om mine interessefelt. Og jeg føler på utfordringen fordi jeg er utenfor min komfortsone, men det er viktig for å utvikle seg.

Jeg heter Elisabeth, men kallenavnet mitt er Ella og for noen år siden var jeg så aktiv i en konkurranse at jeg fikk tilnavet Ellapropella.

Hele mitt liv har jeg vært lakstoseintollerant, men det tok flere år før jeg fant ut av det. Det var forrvirrende også fordi jeg reagerte på andre matvarer jeg var helt sikker på at ikke inneholdt meieriprodukter. Jeg har oppsøkt mange leger og fått svar som spis mere kli, la være å spis meieriprodukter og andre matvarer du blir dårlig av. Leger har sendt meg på sykehus med diverse prøver. For meg var ikke dette nok. Jeg ville vite hvorfor! For 15 år siden kontaktet jeg Balderklinikken som ligger i Oslo. Her tok de masse blodprøver av meg som ble sendt til USA. Prøvene viste at jeg måtte holde meg unna alle raffinerte produkter som sukker, hvetemel, hvitris, melkesukker og gjær. Da jeg spurte de om eddik fortalte de at jeg reagerer på det fordi det er gjæret.

Jeg levde på en ganske streng diett og unngikk det jeg reagerte mest på i ca 4 år. Nå holder det at jeg ikke får i meg melkesukker (laktose) og eddik.

For meg er det viktig å lage mat som jeg ikke blir syk av å spise .Min nøkkel ligger i å vite hva maten jeg spiser inneholder. I tillegg må jeg unngå det meste av ferdigprodukter fordi de innholder eddik som er mye brukt som konservering.

Jeg har noen år vært medlem av Onlinelifechange som er et fantastisk opplegg hvor de skreddersyr mat-og treningsopplegg og i disse dager følger jeg et kurs som heter Female Advantage. Her er det treningsopplegg og matplan man kan velge å følge slavisk eller tilpasse mer individuelt.

Maten er enkel og veldig god. Mitt fokus er å gjøre så små endringer som overhode mulig for at det blir laktose-og eddikfritt. I tillegg kommer jeg til å legge ut temaer om mine erfaringer med dette treningsopplegget.

Likes

Comments