Hur ser Panoz vecka ut denna veckan? Det tänkte jag skriva om i detta inlägg c:

Måndag - lugnare pass, lite jogg

Tisdag - Julia rider Panoz, vet inte riktigt vad hon ska göra men tror att hon ska rida lite program

Onsdag - Dressyrträning för Sandra, jag ska testa nya sadeln och jag tror att vi kommer jobba med lite lösgörande

Torsdag - Kaka rider Panoz, hårdträning c:

Fredag - Julia har dressyrträning på Panoz

Lördag - Uteritt, vi försöker att rida ut minst en gång i veckan

Söndag - Hopp/Markarbete för Kaka

Ha en fortsatt trevlig helg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Uppdateringen har verkligen inte varit på topp den senaste tiden, hade fullt upp förra veckan med sihs och alla skolarbeten, denna vecka har jag varit sjuk och inte varit ute i stallet någonting.. Men idag är jag bättre och imorgon blir det stallet för min del!

Juste, vi har troligen hittat en bra dressyrsadel nu, äntligen!! Julia, min lillasyster, har ridit i den och mamma, sandra och kaka säger att den ligger bra på Panoz, det har verkligen varit svårt att hitta en bra dressyrsadel. Så imorgon ska jag testa den och jag hoppas att den passar mig bra. Det är en Stübben Tristan, svart såklart ;) Sen har vi även köpt en Ps flying change nosgrimma och nya paddar från Eskadron, så jag är jättetaggad att testa allt, min lilla dressyrpåni.

Och vad köpte jag på sihs då? Inte så mycket faktiskt, var ju bara där 2 dagar och det var lite stressigt med mässan då man vill se showen, men vi fick iallafall me oss ett Equestrian stockholm schabrak och ett Ps-pannband hem.

Denna dressyrsadeln tror jag att det e, har ju aldrig sett den i verkligheten dock.

Denna nosgrimma är det. O paddarna nedan har jag köpt.

Detta schabrak köpte jag :)

Och detta pannband <3 bortskämd ponny!

Ha det så bra, och om ni har tips på någon bra hästblogg jag kan läsa nu när jag är lite krasslig så skriv gärna i kommentarerna, ni kan skriva er egen om ni vill haha c:

kram

Likes

Comments

Denna vecka blir nog en lugn vecka efter allt de senaste veckorna!
Måndag - Kaka fixar pysen och Panoz går i skritten. Jag är sjuk.
Tisdag - Julia tar Panoz och rider lite lugnt. Jag rider en hoppträning på Pysen för Lena Bredberg.
Onsdag - Jag har dressyrträning på Panoz för Sandra E. Julia tar pysen.
Torsdag - Kaka rider igenom Panoz, Pysen vilar. Vi går på horseshow.
Fredag - Dressyrträning på Panoz för Sandra E. Julia rider Pysen.
Lördag - Uteritt med båda hästarna. Vi får se vem som tar vem.
Söndag - Hoppträning för Kaka! Jag tar Panoz o Julia pysen!

Likes

Comments

Otroligt bra dag igår! Panoz var jätteduktig ingen tvekan, dock ett ner i omhoppning <3 Pysen gick dubbelnolla och vann faktiskt! Så nu är vi klubbmästare hoppning ponny 2017🥇

Likes

Comments

Hej!
Då var de dags för Söderbys KM, först allt startar min lillasyster 9.00 och 9.48. Håll tummarna!
Sedan efter lunch så startar jag Panoz o Pysen. Alla i klubben äter lunch tillsammans o jag har bakat en väldig vacker avramlingstårta (tyckte de va läge at göra de nu efter ca 15 avramlingar😂).
Ha en bra dag <3

Likes

Comments

I detta inlägg tänkte jag göra en sak som väldigt många gör och det verkar kul! Jag ska nämligen tycka till om ryttartrender. Det första är något som nästan varenda ponnyekipage (storhästar oxå för den delen) har, så varför inte ta upp det?

Freejumps

Dessa stigbyglar finns i två populära modeller, light och pro. Jag tycker båda är ganska snygga men pro är väll lite snyggare. Själv har jag light och de fungerar bra. Jag känner dock ingen skillnad på mina freejumps och mina vanliga stigbyglar, så kanske inte helt värt priset men snygga är de iallafall. De får 7/10 av mig.

Veredus skydd

Jag tycker att alla veredusskydden är jättesnygga och dessa är min favorit! Jag själv har dock ett par veredus color edition som även de är väldigt snygga och fungerar bra. Skulle dock säga att de är något stora i storleken, min ponny som brukar ha cob har storlek S och det fungerar perfekt. Dessa får 9,5/10 av mig.

Micklemtränset

Ett otroligt snyggt träns som fungerar bra på många hästar, dock fungerade det inte alls bra på Panoz så vi sålde vårt micklem. Det är ju bra att det fungerar att ha både med och utan bett. Det vår 4/10 av mig.

Samshieldhjälmen

En väldigt snygg hjälm, dock passa den inte min huvudform annars skulle jag verkligen velat ha den. Lite överdrivet dyr skulle jag oxå säga att den är. 6,5/10 får den av mig.

Ps tränsen (speciellt high jump)

Jag har själv ett high jump. De första tre gångerna jag red med det så var det riktigt stelt och satt inte bra (på bilden satt de inte så bra), men sedan blev det mjukt och formade sig. Detta är ett riktigt bra och snyggt träns, jag tycker att läderkvalitén är bra och Panoz älskar det. 10/10 får det.

Det var del ett, kommer nog göra flera delar så kommentera olika trender jag kan skriva om!

Kram

Likes

Comments

Idag är det torsdag och en vecka kvar till SIHS. Jag tror att jag kommer gå Torsdag och Lördag men har inte riktigt bestämt än (dålig planering). Här kommer iallafall helgens schema.
Fredag - Dressyrträning för mig och Panoz. Julia rider lille pys.
Lördag - Förmodligen uteritt eller lite trim inför km. Jag rider Pys och Julia tar Panoz.
Söndag - Det är km! Pysen får ta det lugnt och hoppa en LD (60 cm). Panoz går endast 40cm bara för att känna att det är kul att hoppa en riktig bana. Tagga!

Likes

Comments

Som vissa kanske vet så bloggade jag för ett bra tag sedan, dock inte ordentligt och jag uppdaterade inte regelbundet. Men nu känns det som att det är dags igen och det ska bli riktigt kul att komma igång. Jag tänkte nu berätta lite om mig och hästarna. Ella heter jag, är 13 år gammal och kommer ifrån Stockholm.

Panoz är min egna ponny, en 11årig valack, blandning av new forest och svenskt halvblod. Han kom till mig i april 2016 och vi har sedan dess haft framgångar - men även en hel del motgångar. Jag har än idag stora problem med mitt självförtroende när det gäller ridningen vilket jag försöker jobba bort. Panoz och jag hopptränade under perioden Juli-December för en jättebra tränare som heter Emmy och det gick superbra, vi hoppade i slutet enstaka hinder på 1,10 utan tvekan, men vid årsskiftet så bytte gården tränare till Linda och Lena som även de är otroligt duktiga, men det blev nog för mycket för både mig och Panoz - så det blev tvärstopp. Och ja, vi kollade upp honom så att han inte hade ont. Efter det har vi haft både bra och dåliga perioder men vi har aldrig känt att vi verkligen varit där vi en gång var tyvärr. Så nu börjar vi lågt, extremt lågt med markarbete och småhinder till att börja med och jobba oss uppåt. Hoppas ni vill följa vår resa!

Det var vid midsommar i år som lilla Pysen kom in i bilden. En shettis/russ blandning född 02. Stallägaren hade köpt en ponny till deras barn och redan dagen efter rymde han, ända från Lindholmen till Brottby. Men som tur var så fick de tag i honom, men man kan säga att denna ponny har mycket egen vilja. Vi började rida honom ett tag då de sa att han bockade och jag gillar busiga hästar - dock är det sällan han bockar med mig. Just nu får han agera självförtroendestärkare eller vad man ska kalla det, denna ponnyn hoppar nämligen allt vilket är skönt för mig så att jag ska förstå att det inte är så farligt att hoppa.

På denna blogg tänker jag uppdatera om mina ridpass med båda ponnysarna och även andra saker som tillhör hästvärlden, hoppas ni vill följa vår resa!

Kram!

Ovan är en bild på Pysen och nedan en bild på Panoz!

Likes

Comments