Idag började jag lektionen med att fota Julia. Jag hjälpte henne med hennes projekt. Sedan limmade jag fast en skylt med hjälp utav limpistol på min uppgift, jag om 10 år. Nu är uppgiften klar. Men jag bestämde mig för att fota den nästa vecka, förhoppningsvis är det bättre väder då så vi kan få en blå himmel som bakgrund.

Efter det började jag på mitt nästa projekt. Jag ska teckna en giraff, eftersom att det är mitt favoritdjur. Jag har inte bestämt mig riktigt om jag bara ska teckna med blyerts eller om jag ska använda färg, kanske akvarell. Jag har i vilket fall som helst börjat på en skiss idag.

Nästa gång ska jag antagligen fota min förra uppgift för att sedan fortsätta på giraff-skissen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Paul Klee föddes den 18 december, år 1879 i Münchenbuchsee utanför Bern. Hans mor var från Schweiz och hans pappa var Tyskland. Familjen var musikalisk och han vägde själv länge mellan musiken och konsten. Men 1899 flyttade han till München för konststudier och gjorde studieresor till bland annat Italien samt började som elev vid konstakademin. Därefter ansågs han vara en aktiv konstnär fram tills dagen då han dog, den 29 juni 1940. Han gifte och bosatte sig i München tillsammans med Lily Stumpf år 1906. Året därpå fick dem en son tillsammans, Felix.

Paul var målare, grafiker och konstteoretiker. Han målade i olja, akvarell och kombinerade olika typer av material. Det är svårt att definiera honom eftersom att han har en helt egen stil, men han förknippas ibland med expressionism, kubism, primitivisten, surrealismen och naivismen.

Under tiden Paul Klee var aktiv utbröt första världskriget. År 1916 blev han inkallad till krigstjänstföring och befriades inte från militärtjänsten föräns 1918. Han ägnade sig åt de politiska dagshändelserna och tog ställning till dem i sin konst, även om detta inte alltid syns vid första ögonkastet. En officiell förföljelse av Klee inleddes efter nazisternas makttillträde, 1933. Hans konst stämplades som degenererad och han fick yrkesförbud som konstnär. Pauls högskollärartjänst på konstskolan Düsseldorf fråntogs och 102 av hans konstverk beslagtogs på tyska museer.


En utav mina favoritkonstverk utav Paul Klee är "Der Seiltänzer" eller "Lindansaren". Den är en akvarellmålning över oljefärgsteckning på ingrespapper, från 1923. Jag gillar tekniken hamnar använt. Bilden blir ganska simpel med ändå något alldeles speciellt. Bilden har en ljusrosa bakrund med ett vitt kors mitt i. Det finns olika kantiga föremål som korsar varandra och små svarta fläckar lite här och var. Bilden är även sotad i över och underkant. Jag tycker att målningen är otroligt vacker men den får mig på något sätt att känna mig stressad. Kanske just för att lindansaren faktiskt står på en lina högt upp i luften och rädslan för att den ska ramla ner uppstår. Ordet "söt" dyker också upp i mitt huvud när jag studerar bilden. Den är lite barnslig och jag skulle kunna tänka mig den hänga i en liten flickas rum. Den är väldigt intressant och man upptäcker nya saker med den hela tiden. Men det första jag upptäckte måste nog ha varit lindansaren. På något sätt sticker den ut lite extra i jämfört med dom andra sakerna på konstverket. Det är dessutom den som tavlan "handlar" om. En lindansare som går på lina. Dessutom är målningen trots allt döpt efter den. Andra föremål som jag ser är en trappa, en sopborste, en planka och fönster. Det är ganska svårt att förstå vad allt ska föreställa, kanske är det meningen att man själv får använda sin egen fantasi. 

Den här tavlan ligger idag på ett pris runt 300 000kr. 

Jag tycker om Paul Klee's konst väldigt mycket. Han använder sig som sagt utav många olika stilar. Men många utav hans verk är i kubism. Jag tycker det är en spännande och kul stil. Tavlorna är ofta ganska enkla vilket jag tycker om. Det är min stil. Och jag skulle nog vilja påstå att många moderna tavlor idag har lite samma stuk. Men varje tavla är ändå något utöver det vanliga. Målningarna väcker många olika tankar och det finns ofta mycket att utforska i hans bilder vilket bidrar till att dom blir intressanta. Jag tycker att dom är väldigt fina och vackra. 

Matisse är en annan konstnär som levde under ungefär samma tid som Paul. Men jag skulle säga att deras konst är helt olika. Matisse var framförallt målare och arbetade mest med fauvism, modernism och impressionism vilket är en stor skillnad. Matisses bilder är ofta mycket färggladare och har fler starka färger. Han använder sig utav mycket runda former till skillnad från Paul Klee som tycker om kubismen. Men en likhet som jag har märkt av är att båda konstnärerna har gjort tavlor med endast ett mönster på. 

Likes

Comments

Idag har jag målat färdigt grunden. Resultatet blev bättre än vad jag trodde vilket jag är glad över. Jag har även gjort två träd varav ett utav dem ska ligga tvärs över vägen för att symbolisera att man stöter på hinder i livet. Jag har också gjort två vägmärken. Nästa gång ska jag sätta upp alla föremål på rätt plats på grunden och ta kort. Sedan är jag äntligen färdig med min uppgift.

Likes

Comments

Idag har jag klistrat på ett vitt papper på kartongen. På det vita pappret har jag målat en väg med gräs runt om. Jag är nästan färdig men har lite kvar. Det ska jag fortsätta med nästa vecka.

Tack för mig!

Likes

Comments

Idag har jag gjort färdigt dom gula stolparna och även hängt gjort ett rött rep som jag hängde på. Det blev bra tyckte jag. Jag har också klippt ut själva plattformen. Nästa gång ska jag göra i ordning den, på något sätt skapa en väg och göra gräs runt omkring. Sedan får vi se vad mer jag hinner med.

Likes

Comments

Hej igen!

Idag har jag gjort färdigt min lergubbe. Jag har skapat hår, ögon, min och även lagt till prickar på hennes tröja. Dessutom har jag skapat två kameror och tre stycken "pinnar" som jag ska ha till röda mattan.

Nästa vecka ska jag fortsätta och göra klart pinnarna. Sedan ska jag gå vidare i arbetet och börja jobba med en annan teknik. Kanske skapa själva plattformen.

Likes

Comments

Idag har jag börjat skulptera den lilla flickan som ska symbolisera mig. Jag använder mig alltså av tekniken skulptera och jag jobbar med lera. Nästa vecka hoppas jag på att bli färdig med att skulptera så att jag kan gå vidare till nästa moment, kanske börja bygga själva plattformen. Jag ska kolla efter användbara saker hemma tills nästa lektion.


Likes

Comments

Idag har jag skissat min installation som jag ska göra. Temat jag har valt är "jag om 10 år" och jag ska bygga en väg som ska symbolismerna mitt liv. Man kommer se hur det kommer se ut om 10 år. Nästa vecka ska jag börja bygga och tills dess ska jag fundera på vad jag ska använda mig utav för material.

Likes

Comments

...till min blogg! Här kommer jag skriva om mina arbeten som jag håller på med på bildlektionerna. 

Kortfattat om mig: Jag heter alltså Ella Olsson och är 15 år. Jag går på Kapareskolan i Onsala. På min fritid spelar jag fotboll och handboll.

Likes

Comments