Header

...kan man lugnt säga! Idag så börjar jag inte förrän 13:15 eftersom vi flyttade på en lektion och hade den i måndags istället. Så idag ska jag bara ha mentorstid och spanska. Känns dock lite ovärt att åka till skolan för bara två lektioner eftersom att det tar ca 50 min för mig att ta mig dit (med buss). Men jag tänkte att jag ska ta till vara på denna sovmorgonen och åka in till stan i förtid för att lämna tillbaka kjolen som jag köpte igår, ångrade mig redan igår kväll, och försöka hitta en ny! Jag vill verkligen ha en kjol och jag vill ha en nu nu nu hahah.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Just nu sitter jag och kollar på svenska hollywoodfruar, fast på datorn eftersom det gick på tv igår. Efter skolan så hade jag och Malin tänkt att vi skulle fota lite men det blev inte av, vilket nog var lika bra eftersom Malin sedan upptäckte att hon hade glömt sitt batteri till kameran hemma. Så istället så gick jag in en sväng på nordstan innan jag åkte hem, fast jag var väl där i ca 2 timmar. Först så var mitt mål att hitta ett par handledsvärmare som jag kan ha hemma. Det är för att jag har problem med att mina händer blir extremt kalla, speciellt när jag pluggar och då skriver en massa på datorn. Jag vet inte varför men mina händer blir så himla kalla då! Men tyvärr så hittade jag inga :(. Jag visste inte riktigt vart jag skulle leta så jag kollade på stadium och intersport, men aja, jag får beställa ett par!

Men istället fick jag med mig en kjol och ett par vantar hem haha. Jag kände att jag verkligen ville ha en kjol som jag kan ha nu när det börjar bli kyligt. Jag ville ha en svart tajt men inte en sådan vanlig "kort" utan jag ville att den skulle vara lite längre. Och som tur var så hittade jag en inne på H&M. Jag är dock inte helt hundra på att jag kommer behålla den eftersom innan när jag har köpt kjolar så har det tyvärr slutat i att jag inte använder dem. Det är som att jag får lite inspiration och impulsköper dem och sedan efter några veckor så blir det liksom "men va? Jag brukar väl aldrig ha kjol på mig?" hahaha.

Likes

Comments

Idag började min dag lite annorlunda. Istället för att ha sovmorgon så skulle jag till ett specialistsjukhus innan skolan. Jag hade fått remiss där för att kolla upp min psoriasis. Jag hade sjukanmält mig i skolan eftersom jag trodde att jag skulle missa en del utav första lektionen men jag kom precis i tid till samhällskunskapen!

Just nu så är det väldigt skönt eftersom vi inte alls har mycket att göra i skolan. Jag har ett glosförhör i spanska imorgon och sedan är jag klar för veckan, och sedan är det lov! Det ska bli skönt att bara få ta det lugnt, kolla på youtube och umgås med kompisar. Dock så har jag ett matteprov på onsdagen veckan efter så jag kommer att behöva plugga matte under lovet, men det ska nog inte bli några problem :). Jag har egentligen inte så svårt för att plugga när jag väl gör det men det är att ta tag i det och faktiskt börja som jag har lite svårt för hehe. Jag ska även försöka få upp min studiemotivation igen under lovet!

Likes

Comments

I söndags så tävlade jag för första gången denna säsongen! Jag hade ett nytt program och allt så jag hade inte förväntat mig att det skulle gå jättebra, vilket det heller inte gjorde. Eller det gick inte så dåligt som jag kanske får det att låta, men det var inte ett utav mina bästa åk. Jag kom i alla fall ihåg koreografin, jag var rädd att jag skulle få en blackout och glömma den. Jag vann i alla fall ett par hörlurar i ett lotteri hahahah.

Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva om ett ämne som jag tycker är väldigt intressant. Det är nämligen så att jag är en vegetarian, eller en pescetarian då jag, väldigt sällan, kan göra undantag för fisk. Jag har inte alls varit vegetarian länge, tror att jag började i februari i år. Det började så att jag såg några videos och dokumenteter som handlade om både vegetarianism och veganism. Jag tyckte att själva ämnet var väldigt intressant. Jag kollade bland annat på freelee the banan girl på youtube och även på en dokumentär som heter Cowspiracy. Det var inte förrän då som jag upptäckte det skälet som fick just mig att gå veggo. Jag trodde att folk endast blev vegetarianer för att de tyckte synd om djuren men när jag läste på lite mer så upptäckte jag även att det finns stora hälso- och miljöaspekter inblandade. Jag tänkte inte gå in jättedjup på just det utan om man är intresserad så tycker jag att man ska googla. Ett fösta steg skulle verkligen vara att kolla på en dokumentär, t.ex Cowspiracy.

Den största anledningen till att jag då blev veggo hade att göra med miljöaspekten. Jag tyckte att det var så sjukt, visste ni att köttindustrin bidrar mer till den globala uppvärmningen än alla transportmedel gör tillsammans? Vi får t.ex höra att vi ska åka buss, mindre bil och att vi ska cykla, när det egentliga problemet är vad vi har på tallriken. Men just det här med kost är ett sådant känsligt ämne så det är enklare att uppmana folk att åka mindre bil än att äta mindre kött. Så om du är intresserad av det här med miljön så tycker jag att du absolut ska läsa på mer om det!

Hur jag började var då som sagt att jag läste på en del om det och då fick jag den motivationen som jag behövde! Sedan så började jag att laga min egna vegetariska mat när familjen istället åt kött och tillslut så åt jag inget kött längre. Jag lät dock övergången ta sin tid, både för min egen skull men också för andras skull. Min familj tyckte att det var en bra idé i början då de trodde att jag bara skulle dra ner på min köttkonsumtion, min pappa är t.ex också väldigt medveten om det här med miljöaspekterna. Så till en början så fick jag uppmuntran men sedan så tyckte mina föräldrar inte att jag skulle bli helt vegetarian. Jag tyckte att det var väldigt jobbigt när de inte höll med mig, men jag kämpade mig igenom det och nu så har de inga problem med det. Jag tror att det var bra att jag tog det lite långsamt även för deras skull, så att de fick vänja sig. Även fast jag tror att de helst skulle vilja att jag åt kött ibland hahah ;).

Slutligen så vill jag bara säga att jag inte alls försöker pracka på någon nu att den också ska bli vegetarian utan om du vill äta kött så ska du göra det. Jag ville bara berätta om mig och mina åsikter, samt ta upp ämnet ifall någon undrade eftersom jag har skrivit lite om vegetarisk mat som jag har lagat. Jag ville även prata om det ifall det är någon annan som är intresserad. Men som sagt så behöver inte du bli vegetarian för att jag är det, däremot så vill jag uppmana dig om att läsa på lite om miljöaspekterna bla eller vad som intresserar dig och att försöka dra ner på din köttkonsumtion. Man behöver inte alls sluta äta kött men man kan en gång i veckan ha en vegetarisk dag! En behöver inte göra allt men alla kan göra något :).


Likes

Comments

Jag har tyvärr haft lite otur idag :(. När jag skulle åka hem så vart jag sugen på godis så jag gick in på pressbyrån och skulle köpa ett paket polly. Men när jag stod vid kassan och skulle betala så märkte jag att jag hade glömt min plånbok i skolan. Så det blev inget godis för mig :(. Sedan så fick jag även vänta länge på min buss i kylan och regnet (utan godis) då den vart försenad. När jag kom hem så åkte jag till min träning och skulle då åka mitt program. Det gick tyvärr inte så bra, eller allt gick bra förutom två hopp som jag ramlade på.

Men nu så är jag hemma och kan äntligen slappna av! Ikväll så är det bara jag och pappa hemma så vi ska göra lite hemmagjord pizza och sedan troligtvis kolla på någon film. Fredagsmys i högsta grad!

Likes

Comments

Hej! Hoppas att ni har haft en fin dag, min dag har varit helt okej. Skolan gick väl bra men slutade ganska sen, 15:50, men imorgon så slutar jag däremot 13:20! Efter skolan så har jag verkligen inte alls gjort något speciellt. Jag kom dock nyss hem ifrån en träning.

Imorgon så har jag träning igen direkt efter skolan och då ska jag åka med min dränk som jag har när jag tävlar. Jag köpte nyss en ny, den är svart och prydd med swarovski kristaller. Varför jag ska åka med min dräkt imorgon är för att jag ska tävla på söndag. Jag gillar verkligen inte alls att tävla och jag stressar upp mig jättemycket bara av att tänka på det. Om ni inte vet hur en konståkningstävling ser ut så åker alla ett så kallat program. Man har en musik som man får välja själv (vilken som helst) och så gör man hopp, steg och piruetter till den musiken. Man gör programmet i förhand och övar in det så man åker med samma program i oftast 1-2 år och sedan så gör man ett nytt. Man åker alltså sitt program och då är man helt ensam på isen och så sitter det domare på andra sidan som helt enkelt bedömer vad du gör. Hur många poäng du får för ett visst hopp osv. Det jag inte tycker om är att jag får lite scenskräck, det är ganska läskigt att behöva åka ut på en tom is helt själv med folk som ska bedöma dig och även en publik som kollar. Sedan efter man har åkt så får man en totalpoäng för sitt åk och tillsist så är det en prisutdelning.

Jag ska försöka komma ihåg att be mamma ta lite bilder när jag åker så kan jag visa upp dem här sen :).

Likes

Comments

Nu så är veckan slut! Nej haha inte riktig men plugget för veckan är slut. Jag hade två prov denna veckan och nu är båda avklarade, och nu så har jag inget mer plugg (förutom matte, men matte har jag alltid haha). Om två veckor så är det ju även höstlov! Det ska bli skönt att få slappna av samt att jag har lite roliga saker inplanerat ;).

Efter skola så fotade jag och Malin. Det blev inte så jättemånga bilder även fast vi fotade ganska länge, men tiden går fort när man har kul. När vi fotar så är vi oftast runt skolan eftersom att det blir smidigast så. Genom det så har vi gått runt lite i området och vi har hittat flera guldställen. Där vi var idag så fanns det jättefina växter med slående färger. Kolla bara på den röda färgen på bilden nedan!

Likes

Comments

Just nu så sitter jag och pluggar kemi, har nämligen prov på onsdag. Jag har inte börjat plugga riktigt än utan jag tänkte att det var lugnt eftersom jag hade provet på onsdag men sedan kom jag på att det är ju bara idag och imon som jag har på mig att plugga!! Vet inte varför men det kändes verkligen som att jag hade mer tid hahaha. För övrigt så hade jag samhällsprov idag. Provet var ca 1h & 45 min och det bestod bara utav två frågor. Så det var mycket att skriva på både frågorna vilket även var extra jobbigt eftersom vi skrev för hand. Jag hade inte alls plugga mycket men tyckte att det gick bra ändå. 

Alla är ju väldigt olika med vad gäller plugg men för mig känner jag egentligen att det räcker att jag fokuserar på lektionerna och antecknar. Jag tror att de flesta skulle komma väldigt långt på det. Hörde själv förut om folk som tipsade och sa att det är så värt att fokusera och göra jobbet på lektionerna och nu så håller jag faktiskt med! I nian så brukade jag inte göra så mycket på lektionerna utan brukade prata med kompisar istället. Men nu i efterhand så har jag verkligen insett att för mig så är det som att göra halva jobbet, om inte mer. Jag behöver inte alls plugga lika mycket hemma vilket känns så värt. Missförstå mig inte, självklart så pluggar jag hemma också men för mig så ger det väldigt mycket av att bara fokusera på lektionerna.

Hoppas du haft en bra dag!

Likes

Comments

Igår kväll så bestämde jag, Elin och Malin att vi skulle bowla idag! Jag bowlade ju även i onsdags med mamma så det gick från att inte ha bowlat på tre år till två gånger på en vecka hahah. Annars idag så har jag även pluggat, fast inte lika mycket som jag borde ha gjort.... Jag har ett prov imorgon och på onsdag så det kommer nog bli mycket att göra nästa vecka. Istället för att plugga blev jag lockad av att se en skräckfilm. Jag älskar verkligen skräckfilmer och kollar gärna på dem själv. Jag såg "Insidious" igår så idag kände jag att jag var tvungen att se del 2.

Likes

Comments