Hejsan!

Jag har börjat gå bredvid på ett gruppboende, som jag kommer att jobba på under sommaren.Skall börja jobba där den 26 Juni, då jag nu har varit där för att lära mig rutiner och annat viktigt. Nästa vecka är det introduktion, då jag skall lära mig olika flyttekniker, samt de boendes kost och vilka läkemedel de har. Trivs jättebra där, och ser fram emot att få spendera ett flertal dagar där nu under sommaren innan man börjar studera igen. Man lär sig så otroligt mycket mer att se hur de boende agerar i verkliga livet, än att läsa om de olika funktionsnedsättningar i kurslitteraturen. Att jag kan ta del av deras liv, samtidigt delge dem med den kunskap jag har och tillsammans med dem kan man se förändringar, förändringar som är lärorika för alla parter. 

Utöver all tid jag kommer ha för jobbet sedan, så får jag ta mig den lilla tid som finns över till att fixa en massa inför resan. Inte alltför många dagar kvar nu, snart sitter vi där med en varsin cider i handen och bara mår gött! Jag räknar ner dagarna, samtidigt som jag tar vara på dagarna här och nu. 

Kram 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan! 

Då har man påbörjat sitt sommarlov då, visserligen gjorde jag väl det så gott som redan den dagen då jag skrev sista tentamen för terminen. Men utan vetskap om man hade klarat den eller inte, och igår fick jag reda på att jag fick VG på den. Kändes hur skönt som helst att avsluta terminen såhär.

Men ändå så kan jag inte hålla mig undan från Uni, då jag var där idag dels för att hämta ut min tentamen, samt att jag gick på en öppen föreläsning om psykisk hälsa bland barn & ungdomar. Mycket intressant var det, då den som föreläste tog upp olika faktorer som påverkar barn och ungdomars psykiska hälsa. Skolor, nätmobbning, samt annat. De lyfte även fram olika insatser som vi människor kan göra för att hjälpa dessa barn & ungdomar som behöver det. Viktigt är att vi allesammans, i den mån vi kan inte blundar för dessa faktorer som påverkar deras hälsa, som sedan bidrar till bristande motivation till att prestera bland skolor och annat.Det är otroligt viktigt att se var och en som en individ , och ta vara på de insatser som kommuner bidrar med för att främja deras hälsa. Om vi alla hjälps åt, samarbetar så bidrar det till allt färre människor i psykiskt lidande, vilket ökar chanserna för ett friskare och gladare samhälle tycker jag. Ibland glöms dessa människor bort, och i värsta fall leder det till allt fler självmord bland de ungdomar som inte fått den hjälp de behövde. 

Den som föreläste visade också statistik på hur det verkligen ser ut bland självmord, samt självmordsförsök nu i dagens samhälle. Det var bedrövligt oroväckande att se att det har skett en radikal ökning de senaste åren, allra främst bland ungdomar i åldrarna 15-29 år. Tillsammans bör vi arbeta för att förhindra att detta skall ske. Både Du och Jag kan agera som medmänniska, bara genom att sträcka ut vår hand.

Kram

Likes

Comments

Hejsan! 

Det har varit några intensiva veckor med tenta-plugg, men nu äntligen är det över! Skrev tentamen i fredags, satt i hela tre timmar och var aningen trött efteråt. Men känslan när man klev ut ur salen och veta att man gjort ett bra jobb var underbart! Det kändes som att det gick väldigt bra, och nu är det bara att invänta resultatet. Håller alla mina tummar och tår! Började bli lite smått orolig för mig själv, när jag drömde om alla psykologiska teorier och begrepp några nätter, men nu verkar det lugnat sig lite, som tur är!

Har endast tre metoduppgifter kvar, som man gör vid sidan utav varje delkurs.Tar vara på den soliga dagen idag och sätter mig ute och gör färdigt en utav dem, så kan jag förbereda mig på sommarlovet som kommer allt närmare. 

Börjar jobba på sommarjobbet inom kort, men just nu tar jag vara på dagarna och bara njuter! 

Kram

Likes

Comments

Hejsan! 
 

I Fredags var barndomsvännen Veronica hemma en sväng hos sin familj här i Grums och hälsade på, så jag tog tillfället i akt att åka och hälsa på henne. Var där i flera timmar, inte ofta man ser henne så det var trevligt. Som vanligt pratade vi om allt möjligt, minnen från när vi gick på Hammarö Utbildningscenter tillsammans (som det hette då), samt alla stölligheter vi hittade på när vi var mindre och bodde grannar. Sådant man skrattar åt tillsammans nu idag. Sedan bar det av hemåt, för att packa inför lördagen samt jobbade några timmar. 

Var uppe med tuppen på lördagen, då jag skulle packa iordning det sista inför avfärden till Örebro. Då Viktoria skulle vara värdinna för ett "Sexparty" så fick jag så vackert dra med mig min låda med allt det roliga som lådan erbjuder. Kändes som att jag hade packat för att vara borta en hel vecka, då jag bara skulle stanna över natten. Väl framme i Örebro så var jag så utsvulten så vi gick och köpte mat för att ta med oss hem, mätta och belåtna började vi med förberedelserna inför kvällen. Ballongupphängning eller rättare sagt "kondomupphängning", drinkar skulle fixas, och tilltugget skulle ställas fram sedan så var det bara för flickorna att anlända vid 19.00 tiden.

Nerverna kom smygandes, men när flickorna väl var på plats, och var så vänliga så släppte det ganska fort. Jag är väldigt nöjd över kvällen, och glad över den positiva kritik jag fick! Lådan ställdes undan, och sedan var det dags att dra igång förfestandet för att sedan hoppa in i taxin som skulle ta oss till Pitchers. 

Väl hemma i Grums igen var jag på Söndag kväll och det första jag gjorde var att slänga på mig mysbyxorna för att inta soffläge. Trött och glad efter helgens kalas så somnade jag till ganska snart. 

Kram

Likes

Comments

Hejsan!

Förra veckan var lite turbulent. Har studerat nästan varje dag, tentamen på gång inom kort så bäst att vara förberedd.
Har även spelat innebandy, då vi hade match mot lite yngre tjejer i fredags. Hur matchen gick är orelevant, haha. Tanken är väl att vi ska fortsätta träna maj ut, och även lite in på sommaren. Mig personligen gör det absolut ingenting, då jag verkligen är i behov av att få en bättre kondition! Flåser som en hund efter några löpsteg! Men det ska det bli ändring på, det är mitt mål. Har ingen motivation till att få tummen ur rumpan och ge mig ut i spåret nu på egen hand, då man alltid finner saker i vardagen som är mer intressanta, och mindre jobbiga.

Nu under veckan ska jag fortsätta plugga inför tentamen, jobba och förbereda inför helgens tripp!

Kram

                                                    

Likes

Comments

Hejsan! 

Nu äntligen är påskhelgen över, har ätit mig mätt på ägg och allt vad påskmaten hör till, samt ställt undan kvasten. Tillbaka till vardagen med andra ord. Kan vara en lättnad för många, då påsken kan infalla mycket ångest och stress, vilket hör till vid dessa speciella helger. Under helgen så har min kära vän Viktoria varit hemma i Värmland och hälsat på. Vi firade påskafton med ett besök på Jaguar i lördags, vilket medförde mycket dans och skratt! Glada Ankan fick sig ett kärt återbesök också, då vakterna var så snälla och släppte in oss när de höll på att stänga för natten. När Viktoria fortfarande var värmlänning var Glada Ankan vårt andra hem på helgerna, då vi var där och skakade våra rumpor. Men nu är vi inte lika kända där längre, för nu har Jaguar vunnit våra kroghjärtan och får sig något besök då och då. 

Det har varit otroligt skönt att vara ledig nu under ett tag. Lugnt på studiefronten, och kommer även att vara ett tag framöver. Inga tentor förens i Maj, så nu kan jag fokusera på allt annat. Bara njuta av att våren äntligen är här för att stanna!

Kram

Likes

Comments

Hejsan! 

Vad har hänt sedan jag skrev här sist då? Förra lördagen så blev det dansbandskväll tillsammans med min kusin Ida. Extas spelade på Gruvan i Grums,  och jag tror aldrig att jag buggat så mycket i hela mitt liv. Kul att variera lite, istället för att tillbringa var och varannan helg på krogen och dansa rumpan utav sig i takt med trance och allt annat som kommer ut ur högtalarna. Vi hade en trevlig kväll och träffade många bekanta, gamla som unga. 

Resterande av veckan så har jag pluggat. Nyligen påbörjat en ny kurs, En orientering i Kognitiv Beteendeterapi. Mycket intressant kurs som lägger stor vikt på det som jag är som mest intresserad utav. Människans beteende, samt tankar. Hur man som terapeut kan hjälpa patienten till en förändrad livsstill, med hjälp utav olika behandlingsmetoder. När jag läser om det här längtar jag ännu mer till dagen då jag är färdigutbildad och har min fil.kand inom Psykologi. Men det dröjer ett tag till. 

Under helgen nu så blir det lugnt. Ska iväg lite senare idag för att se på innebandy! 

Kram

Likes

Comments

Hej! 

Igår hade jag mitt första sk. "träningsparty", och för er som inte redan förstått vad jag kommer att sälja, så är det sexleksaker i alla dess former! Sökte jobbet, utan egentlig vetskap om vad det hela gick ut på eftersom det inte stod nog utförligt i jobbannonsen. Tänkte att jag absolut inte skulle få det men sökte ändå för skojs skull, redan efter några dagar blev jag uppringd för en arbetsintervju. Pratade då med en trevlig pojk & svarade så väl jag kunde på hans frågor -som inte var sexrelaterade-, och han verkade anse att jag var rätt för jobbet, (då jag fortfarande inte var helt medveten om vad jag gav mig in på) men jag fick det! Ett kul jobb vid sidan av studierna helt enkelt! 

Tanken är att jag nu ska utbilda mig, då jag kommer ha träningspartyn, samt få följa med min distriktscoach på ett sexparty nu framöver. Inom kort är jag färdigutbildad som homepartykonsulent och ser fram emot att få delge alla flickor & pojkar, gamla som unga där ute med det himmelrikets produkter.

Kvällen igår blev lyckad, då vi hade det jätte trevligt allesammans! Jag var nöjd över min insats som icke färdigutbildad konsulent och när alla hade åkt hem så somnade jag tidigare än vanligt. 

Nu ska jag alldeles strax åka till Arvika, och är tillbaka ikväll någon gång! 

Trevlig helg sålänge! 

Kram   

                                                           

Likes

Comments

Hej! 

Det känns alldeles underbart nu att solen äntligen är här för att stanna. Det är ljusare om kvällarna och man känner sig gladare och piggare. Vädret öppnar upp för nya möjligheter att kunna hitta på saker ute, nu när den outhärdliga kylan är borta. Skulle helst vilja se snön vara borta också, men bara att avvakta och låta de få plussgraderna göra sitt för att få den att smälta med tiden. Fåglarna kvittrar, och gräset kikar fram, man kan inte undgå vårkänslorna som tar över. 

Har försökt att vara ute och gått så mycket som möjligt nu under dagarna, dock inte hunnit med det idag ännu. 
Har suttit hemma isolerad och fokuserat på att plugga, men nu äntligen är jag färdig för idag. Alldeles strax kommer min kusin Evelina på besök, och tjöta & fika står på schemat. 

Snart är det helg, och då väntas det utgång! Vart & när är oklart ännu, men oavsett så kommer det bli en jävla bra kväll! 

Kram

Likes

Comments

Hej! 

Har nyss varit ute och tagit mig en promenad i det underbara vädret. Det är någonting man får ta sig tid till sålänge solen kikar fram tycker jag.Välbehövligt! Sitter just nu vid mina föräldrars dator och skriver det sista av "Mina reflektioner" över några elevers arbeten som läser ett år under mig. Har inte alltför mycket kvar och ska snart skriva om Anorexia Nervosa. Sedan är det bara att skicka iväg det till Mr.Donaldson och vänta på att han ska maila tillbaka och skriva att jag gjort ett bra arbete, eller inte. Håller tummar & tår så jag kan lämna den kursen bakom mig nu och fokusera på kursen i Ledning & Samordning. 

Som det OC-freak jag är, så har jag nu i dagarna börjat mitt OC-maraton för tredje gången tror jag. Tröttnar aldrig! Tanken är att jag skall se alla säsonger ännu en gång, men tiden tycks inte finnas till för allt man vill göra nu för tiden. Så jag får sätta mig ned när jag kan helt enkelt! Inga sura miner för det inte.

Ikväll väntas det jobb mellan 21.00-01.00, då jag jobbar hemmavid så hoppas jag att det blir relativt lugnt med inte alltför många patienter som ringer. 

Kram

Likes

Comments