Jag sitter och kollar igenom mina bilder på datorn och hittade en bild från 18 oktober 2016. Detta fick min hemlängtan att mer än fördubblas. Men det som hjälper mig är att jag vet att våran vänskap kommer att klara sig i 365 dagar till och förhoppningsvis mer än så

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att som människa inte kunna gå ut utan att bli ett sexobjekt på något sätt är svårt, nästintill omöjligt. Jag precis som andra har fått kommentarer och berörelse jag inte velat. Men så är det väl? Det är så vårat samhälle är uppbyggt. Nja, det är så våran samhälle är, men det är inte rätt. Jag är så fascinerad över er som är kapabla till att ens kunna lägga en kommentar kring någons utseende med en sexistisk tanke. Hur kan ni ens få för e något sånt? Man vill inte att folk visslar efter än, tar på en rumpa eller något sånt över huvudtaget. Sex är en stor del i våra liv, och det är helt okej,för utan det hade vi inte varit här idag. Men sex är också fortfarande relativt tabubelagt vilket jag anser är en av anledningarna till dessa kommentarer och handlingar sker. Det är skit härligt att höra att man är snygg när man vet att det inte är bara för att personen vill ha sex med dig. Sex är personligt, allt som har med det att göra, såsom kommentarer och allt som hör till.

Bara för att du anser att du kan styra över någon annan eller är starkare än den andra gör det inte saker okej. Du kanske ser att en vissling, en släp på rumpan eller din blick mot ens bröst är så mycket bättre än ett mord. Du mördar inte en person fysiskt men du hjälper till att ta död på ett hälsosamt psyke. Den skam man sedan lever i efter att blivit tafsad på eller vad som är något obeskrivligt. Man vill stå där i duschen och försöka bli ren men man inser att det sitter i själen, och det går inte att duscha bort.

Du som visslar efter någon kanske hade tyckt det var härligt om någon gjorde de efter dig, men då har du inte varit där själv. Jag vill be dig som ens har tänkt tanken att göra något liknande eller som faktiskt har tagit tanken till en handling att tänka om. Tänk på offret, för vi ska en vacker dag inte ens ha ett offer när det kommer till detta. För detta ska inte ens existera


Likes

Comments

Ciao fina!

Måndagen är här vilket betyder en ny vecka, suprise!

Nej men jag tänker tillbaka på en helg med mycket skratt men även många tårar. Jag tillbringade fredagen och lördagen ute med kompisar vilket var super trevligt. Min och Peppes relation är så brutalt skakig just nu då jag faktiskt åker hem en vacker dag. Och med de kom det tårar. Men vi verkar ha rätt ut saker och ting idag vilket känns super skönt. Mitt största problem igår var att jag förstod hans anledningar men jag ville inte riktigt acceptera dom. Men så är det väl nästan alltid när man hör något man inte vill höra, man lever i förnekelse så långe det går?


Mysiga Giorgia som jag spenderade lördagen med, spela spel, pussla och bubblor

Likes

Comments

Ciao, eller kanske ska säga hej!

Igår kom ett efterlängtat paket från Sverige med allt jag kunde önska mig! Shoutout till bästa mammsi som skickar det bästa för hemlängtan!

Lösögonfransar, godis, Marabou, ett armband, kantareller

När man redan kände sig lite som hemma i Sverige igen kunde man fortsätta i dom spåren. Jag och min värdmamma begav oss till Lidl för att inhandla det man behöver för att göra köttbullar, potatis och brunsås. Lingon fanns inte men annars hade dom det mesta. Efter blev jag hemkörd till Peppe där vi myste och lagade mat. Vi började med att äta en kantarell macka och sedan köttbullar. Köttbullarna blev snarare en färs och såsen blev inte så brun, men det blev faktiskt väldigt gott. Han hade aldrig ätit något liknande och han älskade det! Det var så konstigt att sitta i Italien med så mycket svenskt, men det var underbart.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ciao!

Har märkt att shopping inte är helt lätt här. Så på senaste tiden har jag spenderat en del tid på riverisland.com och massor av andra sidor. Tänker att jag får klicka hem mer när pengarna kommer in den 25e. Men på måndag lär två gobitar trilla ner i brevlådan. 

En vinterjacka lär behövas inhandlas. Är dock väldigt delad vad för slags jacka jag vill ha.. Velar mellan en härlig kappa eller bara en basic jacka med mysig luva.. Har ni några tips?

Likes

Comments

Ciao!

Idag är det exakt en månad sedan jag landade här. Jag har spenderat dryga 720 timmar. Många måltider med pasta. Jag försöker sitta och tänka på vad som hänt och inte hänt. Känns som jag varit här super länge men det har jag inte. Jag tror att när jag tänkte hur det skulle vara här var ångest och hemlängtan inte ens något jag kunde föreställa mig. Vardagen är farligt för de båda känslorna. Men samtidigt måste man få känna det, för att kunna lära sig hantera dem, för försvinna lär dom inte göra. Men jag är så tacksam över att jag fick äran att sätta mig ner med den människan jag ser mest upp till, Diego innan jag åkte. Han gav mig så mycket, hur jag ska tänka när "krisen" kommer.

Just nu har jag hamnat i krisen, helt klart. Eller så är jag i en ovisshet. Jag vet inte när jag ska flytta, hur den nya familjen kommer att vara eller något. Just nu vill jag bara skriva "men det blir nog bra" men det vet jag inte. För jag är mest rädd att allt kommer skita sig totalt. Jag behöver en fast plats, en trygghet, en plats där jag kan fokusera på språket istället för massa annat hemma. Jag är nog för ivrig. Det är svårt att uppskatta allt bra jag faktiskt har. Men i talande sekund känns saker bra. Jag sitter och lyssnar på Sam Smith, dricker te och har en mysig filt runt axlarna. Jag kan göra det här. Jag ska inte vara den som åker hem, jävlar nu kör vi. Med åtta månader kvar kan allt hända.

Mina älskade värd systrar, Giuliana bae. En Riccardo, en Giuseppe och en jävla lycklig Ella

Från förra helgens fest med mina underbara tjejer

Och måste självklart ta med denna. För ja, inga ord behövs!

Hoppas din vecka blir bra, puss fina

Likes

Comments

Ciao!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om då det inte händer sådär super mycket direkt. Det har bakats kanelbullar tex underbara kanelbullar tillsammans med Peppe. Men måste komma med ett en stark rekommendation, läs receptet :)) Annars kan de sluta såhär

Dom blev uppskattade i alla fall

Likes

Comments

Ciao!

Precis som titeln lyder så var värdfamiljen för bra för att vara sann. Om mindre än en måndag kommer jag att flytta till en annan värdfamilj. Den informationen jag hade fått var att jag kunde bo här september - januari. Men det stämde tydligen inte alls. Min värdfamilj jag bor hos nu hade från första början bara sagt ja till två månader. Om jag hade vetat det här hade jag aldrig sagt ja. Jag har precis lärt mig att känna mig lite som hemma. Tårarna är nära och min ilska bara bubblar. Just nu tänker jag bara att det kan bli värre, att nästa värdfamilj kommer att vara jätte dålig. Antagligen är dom inte det men lika bra som den här är nog svårt. Detta sög ju verkligen...

Likes

Comments

Ciao!

Klockan närmar sig 11 på kvällen och jag bör väll snart gå och lägga mig. Har spenderat kvällen lite hos Peppe men sedan med plugg.

Helgen har bestått avryckte tårar och hemlängtan, men även med väldigt mycket uppskattning. Anledningen till att små saker här nere gör mig väldigt illa är nog för att jag har gett de utrymme att göra det. Min grund är så stadig här. Min värdfamilj är allt. En bättre familj kan jag nog inte ens drömma om, vilket känns helt sjukt. Att jag faktiskt är här och att allt det viktiga faktiskt är bra. Det är svårt att tänka på allt bra när man tårarna rinner längs kinderna, men så fort det värsta är över så kommer jag på vilken tur jag haft. Jag har äran att gråta i mina värdföräldrars famn utan att det är konstigt.

Det är någon slags högtidsliknande sak här just nu, så i fredags var vi lediga, halleluja! Jag och några tjejer åkte och åt sushi i mängder och på kvällen gick vi på en marknad och sedan på Luna park där vi åkte allt möjligt och döden låg nära men åh va kul det var! Dagar man kommer att komma ihåg.


Gårdagen var väldigt lugn, lämnade inte lägenheten förens midnatt då det var dags att dra på fest. Super kul! Men något jag inte förstår är deras obsession med spanskmusik?! Så stor som en idiot på dansgolvet och bara lät men det var skit kul så. Får väll börja lyssna på deras musik eller bara acceptera att jag har noll koll och får fortsätta mitt år som en idiot på dansgolvet.

Buonanotte fina du

Likes

Comments

Ciao fina!

Har tänkt såhär, imorgon ska jag uppdatera för då ska jag hitta på något, men nej, så kul ska vi inte ha det. Sammanfattningen av de segaste dagarna är väll skola, plugg, Peppe och vänner. Det var väll ungefär det som har hänt. Men det har varit rätt skönt ändå, att bara ta det lugnt.

Igår var tanken att vi skulle gå till någon slags park där dom har karuseller över helgen men bilen dog och vi hann inte dit så istället åkte vi runt som fån i staden och sjöng högt på El party

Tanken ikväll är nog att försöka ta oss till parken, önska oss lycka till! Sedan på lördag är det en jätte stor "back to school" party med något slags tema om jag uppfattat det rätt. Känner att om det är ett bra tema kan det bli jävla roligt.

Pusss fina

Likes

Comments

Instagram@ellalinns