​Jag har märkt att jag alltid använder mig av ordet dagar i mina rubriker, men vad gör de? -Ta't lungt ta en Toy 

Anyways , ​Familjen bokade en resa till Frankrike dagen efter jag anlänt. Denna gång fick jag inte följa med eftersom de bara skulle vara borta i några dagar. Jag fick 2 uppgifter medan de var och semestrade i Jontes bästa tjejkompis "slott". Nämligen att ta hand om Knalle och vara trädgårdsmästare (och att ta hand om mig själv?)

Fredag 5/8 Huset står tomt 

Jag begav mig tidigt till Banken och utförde  ett bankärende (jag som hade hoppats på en sovmorgon). Senare gick jag och utforskade lilla Newmarket och dess affärer alltifrån TK Max till matvaruhandeln Waitrose.

Det skulle ju sitta fint med en bil, men jag antar att fördelen med att inte ha körkort är extra motion? Lite senare på dagen tog jag hand om Knalle och tittade film, inget speciellt hände? (vad jag kommer ihåg)

​Lördag 6/8 Det börjar kännas allt för tomt

Man skulle ju kunna tro att några dagar som en ledig aupair skulle vara rena rama "himmelriket" , men jag började känna mig väldigt ensam (trots att jag är introvert). Så jag började dagen med att göra ett facebook inlägg på en Au pair sida för Au pairer i Cambridge. Någon timme senare satt jag på tåget in till Cambridge med en Svensk Au pair flicka (Sandra). Vi hade en väldigt fin dag, tog lite fika och gick å titta i affärer och så lite sightseeing på de (Ja i Cambridge såklart, vad trodde ni?) 10/10

​Söndag 7/8

​Tar det lugnt och leker trädgårsmästare, inte för att jag har "gröna händer" men jag försökte... Gick upp till Heden med Knalle och borstade honom i typ 1h? Och jag kan inte säga att han hårade mindre för de :( 

Lite senare mötte jag upp Sandra i Newmarket vid Golden Lion. Vi tog några cider och hade en trevlig middag också 10/10

​Måndag 8/8

​Städade huset och vek tvätt innan familjen kom hem. Tog en jogging runda på 5km genom stan, och jag kan väl säga att jag börjar bli lite bättre på löpning men inte lika bra som Usain Bolt, för vem kan bli de? Sen körde jag lite kettlebells träning och känner att vikterna är lite för lätta? Men att köpa några kettlebells och senare ta hem dom till Sverige är ingen vidare idé eftersom 15kg eller mer  borde kosta i "väsk vikt". Vid 23.00 tiden kom en trött familj hem och gick direkt till sängs (bra gjort).

​Tisdag 9/8

​Jag och Sandra fixar en playdate med "våra värdbarn" (om man kan säga så?) vilket blev en stor succé då Emil inte ville gå hem. På hemvägen gick vi igenom Newmarket för att utföra några ärenden och handla till middagen, och som ni säkert vet kan man aldrig lita på Englands väderprognos. Det började nämligen ösregna när vi skulle hem, och där stog jag utan regnjacka och paraply. Men lite vatten har ju inte skadat någon, så de blev raka vägen hem. När vi väl kom hem serverade jag Köttbullar och Spagetti (så orginellt) till en hungrig och trött Emil + co.

Onsdag 10/8

​Emil frågar efter Freddy och Oscar (Sandras värdbarn) och åker senare till Schoolroom och jag utför hussysslor etc. Dvs att allt är som vanligt (igen)

Tjingeling

/Ella

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Här igen, konstigt?

Jag har valt summera enstaka dagar i varje blogginlägg eftersom jag tror att det blir bäst så :)

(Alltså inget tja tjaa bloggeeeen idag har jag...)

Det har faktiskt flutit på ganska bra sedan Lolle lämnade oss, men självklart känns det tomt :( . Så under helgen fick vi besök av Hannas bror m familj (igen).

Fredag 29/7

Passade Emil, som var på bushumör, dvs att han sprang till Hanna och störde henne när hon jobbade (trots att jag sagt till att det inte var okej + försökte distrahera honom). Hanna hade däremot förståelse då han tydligen brukar (?) göra så när föräldrarna jobbar hemifrån. Eftersom Emils Kusiner kom i fredags hjälptes vi åt att städa (eller ja, jag städade) och skulle baka en dinosaurie tårta tillsammans (Emil är ett stort fan av dinosaurier). Men det slutade med att jag bakade själv och att Emil tittade på eller åt av smeten/icingen till tårtan. Senare kom Jonte hem och tog Emil till en simhall eftersom han var så speedad (kanske mitt fel?). Under tiden gjorde jag klart tårtan och hjälpte Hanna med middagen. Sen kom Finska släkten inrusande och vi åt middag (Hanna är expert på lasagne) och min dinosaurie tårta till efterrätt.. + Knalle hade varit hos veterinären så han var lite groggy = Ingen prommis för honom.

Lördag 30/7

Jonte tog alla barn och vuxna till simhallen för att ha roligt (och bli av med deras energi). Jag stannade hemma gick ut med Knalle och tog senare en löprunda till Heden (en fin kulle/hästkapplöpningsspår?) och körde några intervaller upp och ner för kullen med en dalmatin (?). När jag kom hem från min löptur var alla hemma, men jag lånade Jontes kettlebells och körde vidare. Lite senare gick vi alla till Starbucks i Newmarket och tog en fika. Efter de gick vi en fin slinga bredvid hästkapplöpningsspåret vidare hem.

Söndag 31/7

Vi alla åkte in till Cambridge för en Sushi lunch och för att träffa Sofie (deras allra första Au pair). Efter lunchen puntade vi i Cambridge och åt Ben & Jerrys (glass dvs). När vi puntat klart tog vi en fika medan de finska barnen gick å shoppade i Cambridge, men jag hoppade över fikan eftersom vi äter glass och godis hela tiden (??). Senare skulle vi möta upp Finnarna och tog ytterligare en fika (hoppade över denna också). När vi/de fikade såg vi Steven Hawkins och hans familj (coolt!) medan Jonte berättade att de hade gått på samma College etc. Sen bar de av mot bilen och Sofie gav mig sina resväskor och sprang iväg med Emil (tydligen). När vi kom hem till Newmarket klippte jag gräsmattan och vattnade Olivträd och diverse. Senare bjöds de på pizza och en stor eld, jag tror att de minsta finska barnet är en Pyroman (PÅ RIKTIGT!!).

Måndag 1/8

Emil stannar hemma från schoolroom för att umgås med Sofie och kusiner medan jag arbetar och utför hussysslor etc. Denna morgon var jag tvungen att fixa frukost till 8 barn (!!) och senare arrangera en pannkakslunch. Lite senare åkte finska familjen till London och jag och Sofie tog hand om Emil. Vi gjorde en fiskedam och Emil blev helt förtjust i de (eftersom han aldrig gjort de förut). Efter de hela tittade vi lite på Kung fu Panda (hans favorit film/serie) lagade lite mat och gick ut med Knalle.

Tisdag 2/8

Cheryl (deras städerska ) kom vi 7.00 för att städa sista gången , eftersom det var hennes sista dag. Jag fixade frukost till alla och Sofie flög hem. + Jag tog hand om Emil ensam (första gången) gick faktiskt hyfsat bra :D

Vi gick till en park med Knalle för att inviga Emils nya frisbee, men på hemvägen blev han jätte tjurig så jag fick bära honom hem ?? Senare lagade jag mat medan Emil tittade på Octonauts och lekte med Duplo. Hanna kom hem och blev överaskad (tror jag) över att jag redan hade lagat mat till henne och att jag och Emil redan hade ätit. Senare plockade vi undan leksaker och Hanna nattade Emil medan jag gick ut med Knalle. Senare gick jag en runda till Newmarket och utforskade lite (Inget pokemon go, utan en helt vanlig promenad)

Onsdag 3/8

Gick upp tidigt eftersom Hanna och Jonte skulle till gymmet. Fixade frukost och hussysslor etc. Emil åkte till schoolroom och jag fick träffa vår nya städerska och visa runt henne i huset (vilket gick bättre än väntat!). Senare städade jag akvariumet och fiskarna försökte hoppa ut (?) men ingen skada skedd! Sen har jag fixat lite hussysslor och hängt runt lite. Nu ska jag gå ut med Knalle och senare gå till Newmarket och lämna in saker på kemtvätt och hämta paket på posten..

* Jag ska bli bättre på att lägga ut bilder och inte bara tråkiga långa texter

Tjing tjong långkalsong (eller hur man nu avslutar ett blogginlägg??)

/Ella

Likes

Comments

Det var inte planerat att skaffa en blogg trots att mina vänner tjatade om det.

Men nu jag har beslutat mig för att skaffa en blogg, så jag kan titta tillbaka på mina dagar som Au pair i England, Newmarket. Eftersom jag redan har "bott" i Newmarket i ungf. 11 dagar hade jag tänkt summera mina händelserika dagar.

16/7 Lördag Min ankomst

Efter att ha tagit farväl av mitt älskade husdjur Kosmo (aka Gullan) skjutsade min familj mig (och mina överfulla resväskor) till Arlanda. När vi väl var framme hjälpte mamma mig att checka in bagaget, som var 1.5kg för tungt, men SAS bjöd mig på extra vikten "Julafton kom tidigt i år" - personalen.

Efter att ha passerat alla säkerhetskontroller började jag inse att jag faktiskt var påväg till England. Under flygturen blev jag nervös och tänkte på om jag skulle klara av mitt jobb som Au pair och om jag skulle hitta min host family vid flygplatsen. När jag landat i Heathrow hämtade jag mitt stora bagage (som gått sönder) och pallrade mig ut till "arrivals". Det var då jag fick en klump i magen, jag hittade inte min host family. Jag gick runt och letade efter deras något bekanta ansikten utan resultat, men efter ungf. 10 minuter hörde jag några ropa Ella. Jag vände mig om och såg en stor Svensk flagga, där stod de! Vi tog en snabb fika medan de berättade att de suttit fast i köer. Sen var det raka vägen hem, det tog ungf. 2h eftersom det var så mycket trafik. När vi väl kom hem bjöds det på ett varmt välkomnande och extremt goda hamburgare.

17/7 Söndag

En hektisk morgon med en snabb städning, vi fick besök av en fransk familj (bosatta i London). Trampade på en geting och foten blev till en tennisboll.

18/7 Måndag

Lär mig känna deras dåvarande (?) Au pair Rosalie aka Lolle. Lolle visar runt mig i Newmarket och går igenom olika sysslor.

20/7 Onsdag

Åker/cyklar till Cambridge för att äta lunch med Lolles Au pair kompisar på en mysig pubb. Äter senare glass på en mysig "kiosk"

22/7 Fredag

Träffar Lolles aupair kompisar i Cambridge samt går på ett arkeolog museum med Emil & Lolle. Har en mysig fredagsmiddag och grillar mashmellows i en brasa. * Foten har läkt efter getingsticket

23/7 Lördag - Söndag 24/7

Får besök från Finland, Hannas (Mamman i familjen) bror m. familj kom och hälsade på. Senare på kvällen åkte jag och Lolle till Cambridge och träffade Katie och Claudia för att festa. Tillägg; stod i kön på donken och pratade med en irländsk kille och en australensk kille, mycket trevliga konversationer. Sover över hos Katie och lägger oss 5.00 och vaknar 4h senare för en frukost. Senare gick vi till affären och inhandlade ingredienser till en mysig lunch och fika. (10/10)

25/7 Måndag

Åker till Cambridge och äter en sushi lunch och puntar senare i Cambridges "kanaler" (typ som båtarna i florens) med Lolle, Knalle (hund), Emil (barnet jag tar hand om) och Jonte (pappan i familjen). Tar senare en glass och bara hänger.

26/7 Tisdag

Avskedsmiddag för Lolle, mycket sorligt

27/7 Onsdag 

Lolle lämnar huset 7.00 (också mycket sorligt)

7.05 Emil vaknar och vill ha Frukost, åker senare till Schoolroom.


Det var de, tog med de roligaste dagarna / dagarna jag minns. Hur ofta jag kommer blogga i framtiden vet jag inte och om det är intressant eller inte är upp till dig/er (och mig?).

På återseende

/Ella

Likes

Comments